Awkward.

Jawel: vandaag hadden we ‘em te pakken > the famous awkward situation waar ik op mijn andere blog al eens over schreef én die ik had kunnen verwachten.

Enige uitleg is wel handig voor de nieuwe lezers.

Tussen mijn onlinedateslachtoffers zit S uit Y. Leuke man. Tenminste: dat denk ik want echt kennen doe ik hem niet. We weten voornamelijk van elkaar hoe we er zonder kleren uitzien zeg maar. De verhouding praten/niet praten is ongeveer 10 tegenover 90 procent. Het was vanaf mailtje tien dat heen en weer ging tussen ons duidelijk waar het schip ging stranden. De laatste keer dat ik hem trouwens zag was begin februari.

S heeft een zoontje en gaat regelmatig naar zowel een zwembad als een bioscoop bij mij om de hoek. S en ik wonen ongeveer zes kilometer uit elkaar. In een nogal drukbevolkt gebied als waar wij wonen is de kans niet zo heel groot dat je elkaar tegen het lijf loopt. Maar de kans werd aanzienlijk groter toen S vertelde bijna elke zondag te water te gaan in een zwembad waar Jill en ik ook regelmatig kwamen. Het leek me redelijk tot zeer vreemd als ik nietsvermoedend daar in het bubbelbad lag en S stapte er ook ineens in. We hebben daar samen de nodige grappen om gemaakt. Ik ben nogal van de visualiseer en zag het al helemaal voor me:

“Heeeej meneer E! Alles goed met u?”

“Dag mevrouw K… jawel prima. Wat leuk u hier te treffen”.

“Eensgelijks. Maarre: wat zit u ver weg? De laatste keer dat ik u zag had u uw tong in mijn mond”.

“Haha, inderdaad. En ik kan me herinneren dat u op mijn schoot zat in plaats van tegenover me”.

Nou ben ik geen groot fan van het zogenaamde familiezwemgebeuren. Jill en ik hebben ergens in oktober voor het laatst dat bewuste zwembad bezocht dus de kans dat ik hem daar tegen zou komen was nihil. (Nou lijkt het net alsof ik hem wilde ontlopen, maar dat is geenszins het geval hoor).

Naar de bioscoop gaan is echter iets dat ik vaak en graag doe. Zo ook gistermiddag. Jill en ik gingen naar “Hoe tem je een draak?”. (ter info: écht gaan zien die film. GEWELDIG! We hebben allebei genoten)
Ik sloot achter aan in de rij en voelde me plotsklaps bekeken. Ik keek op en keek recht in de ogen van S. Die zat daar een meter of drie verderop op een bankje een tikkie ongemakkelijk te gniffelen. Uit snelle navraag bleek dat zijn zoon en hij naar dezelfde film gingen. Omdat het nogal van de drukke was, bleef ik in de rij staan. Even kletsen was niet mogelijk. En nadat ik de kaartjes en een cappuccino gehaald had, was S al naar boven.

Toen we de zaal inliepen zag ik hem op één van de voorste rijen zitten en ik liep naar hem toe. Ik ben even op de trap naast hem gaan zitten voor een praatje pot. Helemaal niks zeggen vond ik een beetje stom. En buiten dat: ik heb helemaal niks tegen hem. Au contraire. S is en blijft woest aantrekkelijk. Ik had hem best vaker willen zien toen/ooit. Om redenen die er verder niet toe doen, is het echter spaak gelopen tussen ons. Jammer, maar zo gaan dingen.

Het was wel redelijk raar om hem ineens in een andere omgeving en rol te zien, helemaal vader zijnde en aangekleed. Ongeveer net zo raar als dat de kassamevrouw van AH ineens naakt in je woonkamer staat. Ofzoiets. Maar dan anders.

Verder niks schokkends te melden. Ik ben blij weer aan het werk te kunnen. Ik heb teveel tijd gehad om na te kunnen denken en dat kwam gezien de gestrande vriendschap (het eerder genoemde gevalletje emoties versus ratio) van vorige week even niet handig uit. Ik heb afleiding nodig… Verder waren drie hele dagen samen met mijn dochter ook wel weer genoeg moet ik bekennen. Ik ben gek op Jill, maar ik ben buiten moeder ook nog gewoon Klivia en dat leven heb ik gemist de afgelopen dagen.

Vandaag ga ik me dus heerlijk storten op mijn werk. Ik heb een drukke agenda, niet verkeerd. Ben er klaar voor.

One thought on “Awkward.

  1. Gelukkig herkende je hem wel. Wij kwamen ooit een stel tegen tijdens een zondagmiddagwandelingetje en we wisten alle vier dat we elkaar kenden, alleen niet waarvan.Na een kwartiertje gaven we het op en gingen huiswaarts. Uren later ging mij een licht op:we kenden elkaar van de sauna, waar we iedere vrijdagavond van genoten. Een heel ander plaatje.

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s