Gastblogger.

Ik ben erg blij met mijn gastblogger Evert die gisteren ook weer een aardig stukje heeft geschreven. Je kunt het met hem eens zijn of niet (want Evert heeft een nogal uitgesproken mening), maar de stukjes van hem hebben diepgang, zijn nooit saai en zorgen voor discussies.

Hoe ‘kom’ ik eigenlijk aan die man? Wat hebben die zuster en die ‘oude man’ eigenlijk samen?

Evert en ik hebben elkaar ongeveer 3 jaar geleden digitaal leren kennen.  Neen: niet op een datingsite. Hij is namelijk 70 plus en ik ongeveer de helft daarvan. Hij had toen al een blog bij blog2blog en ik begon net. We lazen elkaars geschrijf en leverden ook commentaar op dat wat de ander publiceerde. Het commentaar ging over in mailen en uiteindelijk hebben we elkaar in juni 2009 jaar voor het eerst live ontmoet (correct me if I’m wrong E). We hadden afgesproken bij café Reijnders te Amsterdam.

Op het Leidseplein zat een man in een blauwe polo al lezend te roken. Of rokend te lezen? Ik was ook gewoon als mijzelf: als zwartgekleede, hooggehakte vrouw. Anjers in knoopsgaten waren overbodig.

Voor onze eerste afspraak had ik een uurtje of wat gereserveerd, want dat je elkaar digitaal wat te zeggen hebt, betekent niet dat het live ook klikt (ik refereer hier ook meteen aan mijn eindeloze rij mannen die ik in de 2 jaar na mijn scheiding heb gedate ;))

Maar Evert bleek ook in het echt wat  te vertellen hebben. Het klikte absoluut. Onze eerste ontmoeting resulteerde in uren ouwehoeren, een berg drankjes en uiteindelijk een maaltijd. Erg gezellig.

De afgelopen jaren hebben we elkaar een keertje of 10 (de eerdere ‘correct’ opmerking geldt ook nu weer) ontmoet en dat is immer gezellig. Uiteraard is in de tussentijd het bijna dagelijkse mailen en lezen, danwel bekritiseren of becommentariseren van elkaar’s blog gewoon doorgegaan.

In juli 2008 verhuisden we allebei naar Blogger. Evert begon ‘Beggartalk‘. Ik ging de eerste 2 jaar undercover en blogde alleen voor een zeer selekt gezelschap. In april vorig jaar ben ik openbaar met mijn harses het wereld wijde webje opgegaan.

Omdat ik door de komst van Vlam me in de weekenden geen uren meer wilde bezighouden met het schrijven van stukjes voor mijn blog, wierp Evert zich op als gastschrijver.

En waar ik dit blogje al mee begon: ik ben er heel blij mee. De weekenden zijn er tegenwoordig om samen dingen te ondernemen. Bloggen neemt nog steeds een belangrijke plaats in mijn leven. Maar de weekenden zijn tegenwoordig ook blogvrije dagen.

Zo had ik de afgelopen dagen niet geweten waar ik de tijd vandaan had moeten halen om een fatsoenlijke stukje te schrijven. Ik had het veels te druk met uitslapen, rosé drinken, bitterballen eten en verbranden.

Evert: mijn dank daarvoor!

10 thoughts on “Gastblogger.

 1. En waarschijnlijk ben ik ook de weer de eerste die dit blogje lees en erop reageer. Ik houd het kort: Graag gedaan!

 2. Wat fijn zo'n bijzondere vriendschap.Ik lees jullie allebei graag, jammer dat ik jullie pas zo kort geleden ontdekt heb.

 3. Wat leuk om te lezen dit, ik heb laatst ook een blogvriendin ontmoet in real live, best spannend was dat en ook dat klikte. Maar voorlopig ga ik niet "openbaar met mijn harses op het wereld wijde webje" Eerst mijn binnenkant en dan misschien…

 4. "uitslapen, rosé drinken, bitterballen eten en verbranden"moet kunnen, maar daarom niet noodzakelijk in deze volgorde.

 5. Heel mooi, dat je via het internet zo'n bijzondere mensen kunt ontmoeten nietwaar. Evert: keep up the good work!

 6. 'want dat je elkaar digitaal wat te zeggen hebt, betekent niet dat het live ook klikt' daar moet ik uiteraard heel hard om lachen :-)zo. waar.

 7. En groot gelijk. Soms moet je er ook tijd voor nemen. Voor je eigen. Zo doet Lieke bij mij al jaren elke dag Dit was het nieuws. Alleen de aanvullingen doe ik dan weer. Maar het scheelt mij toch even elke dag om wat te doen.

  Love As Always
  Di Mario

Reacties zijn gesloten.