Pissig.

Ik ben niet snel kwaad te krijgen. Maar waar ik écht slecht tegen kan, is als er mij onrecht word aangedaan, of als mij dingen verweten worden die kant noch wal slaan.

Onlangs werd ik beschuldigd van leedvermaak. Daar kan ik mijzelf dus helemaal niet in terugvinden. Kijk: als iemand in mijn bijzijn op zijn letterlijke bek gaat, ga ik niet ontkennen dat ik daar geen gniffeltje over ga laten. Figuurlijk ga je wat mij betreft sowieso niet snel op je plaat. Ik kan namelijk zelf ook aardig een potje maken van dingen. Dus erom lachen? Nooit. Zelfs de mensen die me wat hebben aangedaan, gun ik nog geen ongeluk.

Als er miscommunicatie is tussen mij en een andere partij, ben ik van het type dat altijd eerst de hand in eigen boezem steekt. Heb ik iets gedaan of gezegd? Ligt het aan mij? Ik kan namelijk erg direct zijn en soms zelfs wat kort door de bocht. Ik kan me heel erg goed voorstellen dat er mensen zijn die moeite met me hebben.

Het leuke aan mij is wel, dat je je nooit zorgen hoeft te maken dat er verborgen boodschappen zijn, dubbele agenda’s, tekst tussen de regels door. Ik doe niet aan hints of ander vaag gelul. What you see is what you get.

Persoonlijk vind ik het een betere manier van omgaan met mensen dan zoals veel van mijn soortgenoten dat doen. Valse interesse hebben, overdreven gedrag tonen, onechte emoties laten dien, veinzen. Bah!

Ik ben al een paar weken boos op iemand waarnaar ik de afgelopen 1,5 jaar niets dan attent ben geweest. Iemand die dag en nacht van mij verschilt, maar waar ik wel respect voor had heb en die ik aardig vond vind.

Na het overlijden van een vriend van haar heb ik mijn stinkende best gedaan met interesse tonen, verhalen aanhoren, kaartjes en mailtjes sturen. 2 weken na de dood van haar vriend, overleed een zeer goeie vriend van mij. Niks heb ik van haar kant gehoord, ze heeft me nog niet eens gecondoleerd.

Ze heeft een vriendin die huidkanker heeft. U wilt niet weten hoe vaak ik daar naar gevraagd heb. Toen Vlam ziek thuis lag, kwam er mondjesmaat iets van haar kant. Nog geen aanbod me te helpen, iets voor ons te doen… Noppes. De enige keer dat ze echt interesse toonde, was toen ze me zag huilen. Toen kon ze er niet omheen.

Zij en haar man hebben de onhebbelijke gewoonte hun onmin naar elkaar toe ‘en plein publique’ te uiten middels sneren en steken onder water. Mijn verjaardagsetentje eindigde in een echtelijke twist. De laatste week van onze vakantie is aardig verziekt door hun gedrag. Altijd gaat het over geld daar in hun huis. Buitengewoon irritant.

De enige reden die momenteel tussen mij en de dame aan de andere kant staat waarover ik het heb, heet Vlam. Uit respect voor hem houd ik me in, ga ik de confrontatie niet aan. Maar als het iemand uit ‘mijn kamp’ was geweest, zou dit voor mij een reden zijn haar in de wilgen te hangen. Want wat mij betreft kan ze de boom in.

42 thoughts on “Pissig.

  1. Klopt als een bus. Maar ‘probleem’ is dat het iemand is van Vlam’s kant. Ik ben iemand vóór ik zaken emotioneel afsluit, graag wel nog even de ongezouten waarheid wil vertellen. Ik kan sommige dingen gewoon niet over me heen laten komen en er niet op reageren. Daar heb ik momenteel even moeite mee.

 1. Je zit echt in spagaat, begrijp ‘k uit je verhaal. Bestaat er geen kans dat Vlam deze relatie alleen onderhoud zodat jij er buiten kan blijven. Manlief heeft ook moeite met bepaalde vrienden/familie van mij, daar blijf ‘k mee om gaan maar laat hem erbuiten, omgekeerd trouwens ook.
  Sterkte

 2. Lastig. Wat is Vlam’s gevoel hierbij? Ergert hij zich net zo aan de situatie als jij?
  Kan uiteindelijk toch niet goed blijven gaan zonder erover te praten…

  1. Ja, hij voelt dat eenrichtingsverkeer net zo als ik. Maar hij is veel rustiger en afwachtender dan ik. Kan zaken makkelijker naast zich neerleggen. Ik ga graag de confrontatie aan.

 3. Groot gelijk!
  Ik krijg steeds een tekst van WP dwars door je boogjes waardoor een hele regel onleesbaar is, ligt dat aan mij?

 4. Wat zou ’n psycholoog zeggen? 😉 Het is onvermogen van haar kant en laat het bij haar… Stel je verwachtingen bij. Er komt gewoon niets uit dat mens. Jij bent al veel verder gegroeid in je “aura” dan zij en je bent ook sterk genoeg om haar geen brandstof te geven om nog meer te kunnen zeiken. (Stel dat je nu het nog op een sterke harde woordelijke manier duidelijk wilt maken.) Zie het als een experiment om nog verder te groeien. Vlam wordt het misschien ook wel vanzelf een keertje zat en als dat gebeurd dan zegt hij er wel wat van, of ook niet 😉 Ik heb een moeder die “raar” is, op z’n minst gezegd. Heb net afgelopen dinsdag een uur bij de psycholoog over haar gepraat en ik vind het verdomd moeilijk om me niets van haar aan te trekken. Van haar blikken en uitspraken, ruzies en huichelarij. Als ik wat heb dan is zij zo zielig, snap ik het dan niet?? 😀

 5. Tja.. soms moet je doen wat je moet doen. Ook al zit je partner er anders in.
  Toen ik in een wat vergelijkbare situatie (anderhalf jaar ‘de beste vriendinnen’, de deur plat lopen toen Tani er net was, veel gezamenlijke afspraken zodat m’n meiske die zo ontzettend moeite heeft met afscheid nemen daar op ging rekenen en dan van het een op andere moment níets meer laten horen, afspraken niet nakomen en niet effe de moeite nemen te vertellen wat er is..) er iets over op mijn blog zette was Haarlem te klein – en ben ik sindsdien de gebeten hond. Interesseert me eerlijk gezegd geen bal, van die mensen die in je gezicht suuuuuuuuuuuuuper aardig doen en je dan ineens als een baksteen laten vallen.. ik kan er helemaal niks mee. Moet ik haar misschien toch nog maar eens duidelijk vertellen, want helemaal ‘af’ is het dus niet 😉

  sterkte ermee, want dit kan behoorlijk vreten.

 6. Wat jammer toch dat zulk soort mensen een groot deel van je energie verbruiken terwijl ze die zo niet verdienen.
  De welbekende leegzuiger probeer ik met grote boog te omzeilen.
  Maar idd, soms ontkom je er niet aan.
  Houd het contact zo minimaal als mogelijk is zou ik zeggen.

 7. Zónde van je energie, maar ik kan me voorstellen dat je af en toe flink zin hebt eens de waarheid in haar gezicht te smijten.

  Maar als Vlam een afspraak met die twee heeft kan je dan niet iets gaan ondernemen met Jill? Een lekker filmavondje met popcorn thuis op de bank met allebei een dekbed, hahaha, vinden mijn dochters hélemaal geweldig. Is het bij jullie thuis… iets leuks met Jill buitenshuis verzinnen.

  Stop met proberen contact, ik bedoel ècht contact, te krijgen met haar, want ze is gewoon met zichzelf bezig en blijkbaar met één bak negativiteit met haar man. Daar wil je toch niet bij zitten… lijkt me vréselijk als er een stel is dat elkaar steeds probeert af te zeiken.

  Op je verjaardag zou ik ze absolúút niet uitnodigen, het is jouw verjaardag en die hebben ze al een keer verpest met het gedrag naar elkaar toe… (het is toch niet te geloven dat mensen zich zo gedragen op een verjaardag van een ander… of sowieso en plein publique dat doen). Maar ja, ieder z’n meug maar niet op jouw of Jill’s verjaardag, toch?

  1. Je hebt gelijk. Ze staat eigenlijk altijd op de zendmodus. Wbt die verjaardag: ik vierde mijn verjaardag op een andere dag maar toen konden zij niet. Om Vlam niet te kwetsen, heb ik hen een dag later uitgenodigd. Wat tegen mijn principes ingaat: als je niet kunt op een verjaardag, dan niet. Ik heb een hekel om van zo’n dag een week te maken. En toen begon het gedonder weer. Erg gezellig :S

 8. Waar is het ronde archief————–> huppekee weg ermee, met dat soort mensen.
  Maar dat is moeilijk begrijp ik direct,maar toch na deze tijd mag je toch echt wel voor jezelf kiezen hoor! Je hoeft niet alles te pikken voor de goede vrede.

 9. Herkenbaar.
  Schrijf het lekker van je af.
  PS. Ik heb iemand gekend die rauwe lever kocht en die met geweld tegen de badkamertegels keilde: Het bloed droop eraf. Gaf verlichting zei ze 🙂

 10. Dat schiet niet op, inderdAd, zo n relatie. Ik zou ( maar ik ben ik) geen ruzie maken of devriendschap opzeggen, maar gewoon geen moeite meer doen, laat haar maar over de brug komen. In ieder geval niet emotioneel meer bij betrokken raken. Ik heb ook wel van die vriendinnen van vrienden van man, daar kan ik niks mee. Gewoon op afstand aardig bliven, vmet de nadruk op afstand….

 11. MOET je contact hebben met ze? Wat Vlam wil is Vlams keuze, jij kunt ervoor kiezen je eigen vrienden te kiezen. Loslaten dus. Voor Vlam ging je toch ook niet met ze om?

  1. Ik ben er ook nog niet over uit. Een foto als header lukt niet, die blijft blurry, wat ik ook doe. DPI’s veranderen, bestandstype veranderen, grootte aanpassen… Dus vandaar deze letters. Die blijven. Moet alleen nog even wat met de kleuren doen. Ik houd persoonlijk wel van gifgroen 🙂

 12. Och meiske , zou daar niet meer veel woorden aan vuil maken ! Als ze tegen over mij of Tv tegendraads blijven , zet ik er een dikke vette streep onder en laat hun vallen als een steen ! Anders kopzorgen , irritant worden , pisserig zijn , daar laat ik me niet meer aandoen ! Prettig weekend meis !

 13. Tsss, raar mens zeg. Ik zeg: geen energie meer insteken. Als Vlam met hen verder wil: it’s his cup of tea. Zo heb ik ook heel weinig met de vrienden van manlief. En dat geeft niets.

 14. Het heeft mij vele jaren gekost. Maar ik heb losgelaten. Veel schiet je er niet mee op want nu heb je ruzie omdat niet geaccepteerd wordt dat je loslaat. Toch is voor jezelf (en je gezin) kiezen het belangrijkste.
  Succes

 15. Ik vind dat men ruzie`s en zo binnenshuis moet houden.
  Verder moet alles bespreekbaar zijn.
  Mensen die niet zo om mij geven als ik om hen vraag ik gewoon hoe en waarom. Ik hou erg van duidelijkheid, wat soms hetzelfde is als botheid.
  Maar zo zijn we nu eenmaal.

 16. Ha zuster Klivia,

  Soms is het verstandiger dan de stekker er maar uit te halen, dit is 1 richtingsverkeer.
  Komt bij de beste mensen voor. oma

 17. Laat die ‘vriendschap’ bij Vlam en laat hem beslissen wat hij ermee wil. Laat jij het naast je liggen.
  Zo zou ik het doen. Bah, is de energie niet waard zo te lezen.

 18. Oh wat komt me dit vreselijk bekend voor !
  En ik moet zeggen dat ik dus nu niets meer van me laat horen,
  wedden dat ik straks de schuld krijg?
  Lief dit zijn razend moeilijke dingen omdat het zo anders is dan wij zijn.
  Beschouw dat als een dik compliment dat jij veel beter af bent, echt waar!

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s