Bioloog.

Ok. Vandaag een blogje over de bioloog. De biologische ‘vader’ van Jill. Wij noemen hem zo omdat ik vind dat vader een titel is die je krijgt als je die verdient. Je bent niet automatisch vader omdat jouw zaad toevallig in een kind resulteerde, is mijn bescheiden mening.

Goed: hij wilde dus abortus en ik niet. Toen ik 6 weken zwanger was, zag ik Aernout voor het laatst. Ik vond dat prima. Ik heb altijd begrip gehad voor zijn standpunt. Ik snap heel erg goed dat een kind met mij niet iets was waar hij altijd al van had gedroomd. De meeste mensen (en dus ook hij) willen samen een gezin stichten. En bij voorkeur met iemand waarvan ze houden.

Toen Jill een half jaar oud was, ontving ik een brief. Die begon met ‘Beste Klivia’ en eindigde met ‘Groetjes, Aernout’. En daartussen stond 22x het woord ‘ik’. Hij had het er zo zwaar mee, hij was zo uit balans, hij leefde in onzekerheid. Of ik dan in ieder geval wilde toestemmen in een DNA test? Ik kotste bijna van die egocentrische brief. Om wie ging het hier nou? Niet om hem. Ik weigerde dus ook mijn medewerking. Voor mij voegde een test niks toe. Ik wist wie de vader was.

Ik heb altijd open kaart gespeeld naar Jill toe. Ze kent zijn naam, heeft wel eens foto’s van hem gezien én ze weet dat hij haar niet wilde. Ik heb altijd beloofd dat ze vanaf dat ze 10 was, hem mocht zien. Mits hij dat ook wilde uiteraard.

Ter voorbereiding stuurde ik hem ongeveer 3 jaar geleden een mail. Hij stemde toe haar te zien als ze dat wilde. Op voorwaarde dat ik alsnog die DNA test toestond. (Hij is inmiddels advocaat. Noem het beroepsdeformatie denk ik.) Als hij ooit enige interesse in haar had gehad, had hij die ruim 800 euro voor die test in zijn zak kunnen houden. Jill lijkt namelijk sprekend op zijn zus (een bekend econoom die ik regelmatig op tv zie.)

Ik heb me heel even beledigd gevoeld omdat het mijns inziens suggereerde dat ik in het rond zou hebben geneukt. Maar het ging niet om mij, het ging om Jill. Ik stemde met behoorlijk wat tegenzin toe.

En dus zat ik op een mooie lentedag als een soort Sara Sidle van CSI met een wattenstokje in de mond van mijn dochter te roeren.

Een week of 3 later ontving ik een mail dat hij voor 99,999999% de verwekker was van Jill.

Goh.

Ik ben heel blij dat ze nooit meer naar hem vraagt. Ik heb geen zin in een kakkerige advocaat aan de deur. Eentje die getrouwd is met een Burberry vrouw en met haar inmiddels 3 kinderen heeft (sorry , ik scheer kam, ziet u het?) Ik ken de bioloog uiteraard niet goed, maar weet uit wat voor familie hij komt. Not my cup of tea. Het is meer dan prima dat hij zijn leven heeft en ik het mijne.

Voor Vlam is het ook lekker rustig dat er geen andere vader in het spel is. Hij heeft die rol namelijk heel goed opgepakt en heeft daar niemand bij nodig.

Ooit ga ik hem nog wel eens spreken. En dan zal ik hem nog wel even vertellen dat het het eigenlijk wel een balloze man is ondanks dat hij 4 kinderen heeft verwekt.

Want waar twee vrijen, hebben twee schuld. En alhoewel alle begrip toen ooit voor zijn keuze, is het wel de weg van de minste weerstand geweest. En had hij best kunnen aanbieden me te helpen. Al was het maar financieel geweest. (Uiteraard had ik dat geweigerd. Maar het gaat om het gebaar.)

37 thoughts on “Bioloog.

 1. Bij dit is het “beter kwijt dan rijk”! Zo he lekker makkelijk. En toch kan ik het nooit begrijpen dat je geen behoefde hebt om je eigen kind te willen zien. Ook al is het nu prettigere maar vind het altijd hard.

 2. Mijn dochter is ook zwanger geworden zoals in jou situatie , de vader heeft dadelijk zijn verantwoordelijkheid genomen

  Mijn oudste dochter is ook in zo’n situatie terecht gekomen. de vader heeft dadelijk de verantwoordelijkheid genomen en het vaderschap aanvaard. Maar ze moesten nog één jaar verpleegkunde leren. Dus heeft TV als moeder kloek voor hun en hun kind gezorgd.
  Het waren drukke tijden ten huize Ollie !
  maar ze zijn er geraakt hebben al een tweede kind en zijn nu alleen gaan wonen en trouwen in september. Eind goed al goed dus.
  Maar hoe je dochter zelfstandig hebt opgevoed verdiend een chapeau ! Mag me niet kwalijk nemen , maar de manier hoe je “vriend ” je aangepakt heeft zijn maar weinig woorden voor … laf , smerig , smeerlap …

 3. moest ik zoiets meemaken, ik zou alles doen om mijn kind te zien en zeker te zijn dat het hem/haar goed gaat ook al leef ik op voet van oorlog met de moeder.
  Gezien hij duidelijk in “betere kringen” leeft zal zoiets slecht voor zijn imago geweest zijn en om schone schijn draait het meestal in die “kringen”.
  Wat hij ook moge proberen om Jill voor zich te winnen, de verloren tijd kan hij nooit meer goedmaken.

 4. Mijn moeke heeft me ooit verteld dat ik naar bed mocht mrt wie ik, wilde wat haar betreft, maar ik was zelf altijd voor de volle 100 % verantwoordelijk als er iets uitkwam, Dat heb ik maar goed onthouden 😉

  Love As Always
  Di Mario

 5. Waarom zou je een financiële bijdrage ‘uiteraard’ geweigerd hebben, eigenlijk? Zo’n bijdrage klinkt mij namelijk best redelijk in de oren – geeft tenminste blijk van enig verantwoordelijkheidsgevoel. Maar misschien vond je dat dat hem al een te grote rol in je (jullie) leven zou geven?
  Groet!

 6. Idd, beter kwijt dan rijk zo’n zaadstengel, sorry kon even geen ander ‘net’ woord verzinnen voor zo’n .ul. (vul zelf maar in)
  ‘k Zou zeggen, lekker rustig zo met z’n drietjes
  groet

 7. Ik heb zelf ook een dergelijke vader, inmiddels vader van 4 kinderen en minstens 3 kleinkinderen. Hij heeft wel financieel bijgedragen, maar dat was ook het enige.
  Toen ik 20 was ging ik hem bezoeken, helemaal blij en enthousiast, waarop hij mij vertelde dat hij zijn collega’s niet had verteld dat ik bestond, het zou hem zo oud laten lijken een dochter van 20.
  Daarna heb ik de man nooit meer gezien en dat wil ik graag houden zo, beter kwijt dan rijk!

 8. Mijn dochter heeft net als jij dit meegemaakt , maar de vader heeft zijn verantwoordelijkheid opgenomen ! Daar ze beiden nog moesten leren , was het ten huize ollie heel druk en heeft TV als moeder kloek voor het kind gezorgd . Nu hebben ze er twee en trouwen in september.
  Wat jij voor Jillebilleke gedaan hebt is bewonderenswaardig ! wat de natuurlijke vader betreft ga ik me inhouden met mijn woorden , omdat hij toch nog haar vader is !

 9. Van mijn kant geen enkel begrip, sorry. Misschien denk ik zwartwit, maar hij is en blijft verantwoordelijk. En een abortus is niet zomaar even een optie. Een abortus is voor veel mensen zelfs helemaal geen optie. Hij heeft een kind verwekt en hij had daar verantwoordelijkheid voor moeten dragen. Zelfs alleen een financiele bijdrage was beter geweest dan niets.
  Ik ken mijn vader trouwens ook niet. Maar ik ben niet van plan hem te gaan zoeken. Daarvoor heb ik al teveel teleurstellingen in het leven gehad. Ik hoef er niet nog één bij (klinkt wel erg zwartgallig, trouwens. Zo bedoel ik het niet, maar ik kan het niet anders zeggen).
  Ik vind het trouwens bewonderenswaardig dat je geen martelaarshouding aanneemt, maar gewoon je schouders eronder zet. Zo’n man, die zou daar nog eens wat van kunnen leren.

 10. Moet men van de lusten ook de lasten niet dragen ? Meneer de advocaat kan het waarschijnlijk met tientallen redenen uitleggen dat het niet moet … Wat een lullig ventje !
  En chapeau voor de mama !!

 11. Veel mannen staan er niet bij stil dat heus zelf ook voor bescherming kunnen zorgen! Ze schrikken zich dan helemaal te pletter wanneer blijkt dat het allemaal niet zo loopt zoals zij graag willen. That’s life.
  Goede keuzes heb je gemaakt. Zowel op Jill gebied als op lulletje Rozewater gebied. Ook op gebied van vaderschapstest, al is het alleen maar om zijn mond te snoeren.

 12. Wat een slappe…..
  Ook al is jill opgevoed door een lieve sterke moeder vraag ik me toch af wat het met zo’n meisje doet om te weten dat haar vader haar niet wil(de). Lijkt me knap heftig.
  enne, hij kan toch minstens haar studiekosten betalen??

 13. Onbegrijpelijk – als mijn lieve advocaat (ja, er zijn ook lieve advocaten 😉 ) tijdens zijn studie een mooi moppie op de wereld had helpen zetten en daar nu geen contact mee zou hebben, dan zou ik nu niet met hem getrouwd zijn en samen met hem twee mooie moppies van elders op de wereld hebben. Karakterzwaktes van deze omvang zijn niet te tolereren. Sorry.
  Alle respect voor de keuzes die een ieder maakt, maar wéten dat je de biologische vader bent en dan nog niks doen? Het gaat er bij mij niet in. Om met Mario te spreken: zonen horen te horen te krijgen dat eventuele ‘resultaten’ áltijd tot hun (mede)verantwoordelijkheid behoren.
  Maar ja..

 14. Goh. Verrassing zeg… dat hij de verwekker was van Jill.. en toen?
  Want ik begrijp uit je verhaal dat Jill geen contact heeft met haar verwekker?

  Ik heb overigens de term bioloog van je overgenomen, dat is al eer genoeg voor de vewekker van mijn 2 zoons….

 15. Goh, wat een verhaal. Tja, wat moet ik zeggen. Ik weet het niet zo goed. Ik denk dat hij, ondanks het feit dat zijn acties (of het gebrek daaraan) het tegendeel bewijzen, heus niet zonder kleerscheuren uit deze situatie is gekomen. Dat kan toch niet? En mocht dat wel zo zijn, dan is het echt een oelewapper eerste klas.
  Daarnaast, je hebt een prachtige dochter, helemaal in je uppie opgevoed. Daar mag je trots op zijn.

 16. Goed gedaan hoor. Mag ik je een tip geven? Kraag de bioloog niet af waar je dochter bij is. Hij kan dan wel l*llig doen én het zijn, maar misschien denkt ze wel eens of ze op hem lijkt.
  Enne – dat-ie toevallig de bioloog is, is geen verplichting voor contact. Heb ik met die van mij ook niet en vind mijn moeder prima.
  Je doet het heel goed!!

  1. Uiteraard. Ik ben een kind van 2 scheidingen. Ik weet hoe pijnlijk dat kan zijn. We praten sowieso eigenlijk nooit (meer) over hem. Mocht het wel weer ter sprake komen, dan weiger ik ook wel om hem mooier te maken dan hij is…

 17. Ik neem aan dat Aernout een pseudoniem is? 😉
  Wat een flapdrol. Zou hij Jill ook zijn blijven ontkennen als hij met zijn vrouw geen kinderen had kunnen krijgen? Zou ze dan wel ‘goed genoeg’ zijn geweest?

 18. Inderdaad, wees allebei blij dat je niet met zo’nsukkel opgescheept zit. Als vader in huis of gescheiden vader met rechten. Zo is het betr toch? Al zou hij wel wat beleefder cq toeschietelijker kunne n zijn geweest…

 19. Kom ik weer met mijn zus… Nichtje heeft op een bepaald moment wel besloten dat ze hem wilde zien, af en tpe op bezoek. Maar ze kwam tot dezlfde conclusie als haar meoder: aardig, maar sukkelig, komt zijn beloften zelden na. Nu is hij dood. Opeens wel een halfbroer erbij waar ze goed contact mee heeft!

 20. Wat een kwakkeltype… met zijn briefje met zelfbeklag… Nee… ik kan me voorstellen dat je over je nek neigingen kreeg.

  Moeilijk om er met Jill over te hebben, maar de waarheid is beter dan een verzonnen verhaal… Ze komt er toch achter, dan maar beter weten vanaf dat ze de vraag stelt hoe de vork in de steel zit. Aan haar moeder en nu samen met Vlam heeft ze een goed, gezellig thuis… Die foto van haar verjaardag laat zien, dat de dame stralend met haar beide voetjes op de grond staat en weet wie ze is! Een prachtmeid!!! Heeft ze voor een groot deel van d’r moeder!! Chapeau hoor 🙂

 21. Ik snap niet waarom die sufferd een DNA-test wou. Als slimme advocaat had ie toch kunnen bedenken dat jij eventueel aan zijn eurocenten zou komen als de DNA-test zijn ‘verwekkerschap’ zou bewijzen.
  Over de 1e brief die hij schreef zal ik het maar helemaal niet hebben …

 22. Aernout klinkt niet direct als een perfecte match in de oren. (alleen de naam al) Ik kan niets beters verzinnen om te zeggen dan: Respect! Voor jou dan, he.. 🙂

 23. Ik ben toch ook wel benieuwd naar zijn kant van het verhaal.
  Ik kan wel dingen gaan gissen en zo, en op zich is dat ook wel weer leuk aan het webloggen, de open gedeeltes vult de lezer zelf in.

 24. Als moeder van 7 kids met 4 verschillende vaders kan ik alleen mar zeggen: Hij weet niet wat ie mist. De kakker. (kinderachtig, I know, maar kon t niet laten…)

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s