Nest.

Ik ben een echte huismus en zit graag op het nest. Voor mij hoeven al die uithuizige activiteiten niet meer zo.

Tussen mijn 16e en 26e heb ik aardig lopen feesten en menig kroeg veelvuldig en lang van binnen gezien. Negen van de tien keer was ik één van de laatsten die het pand verliet. Tot dat vreselijke tl licht aan- en de muziek uitging. Ik werkte tot een uur of twee, drie en dook daarna nog ‘even’ het uitgaansleven in. Ik zag zeker vijf dagen per week de zon opkomen.

Nu ben ik ‘op leeftijd’ en heb die behoefte helemaal niet meer.Wat heet. Nul. Het is dat we financieel ook nog even aan het opkrabbelen zijn na de maanden zonder Vlam’s inkomen, maar zelfs als we het weer ruimer zouden hebben, eet en drink ik het liefste gewoon thuis.

Thuis is namelijk lekker. We hebben prima wijn in de koelkast staan, er zijn hapjes, een comfortabele bank en een gezellig balkon. En niet te vergeten een leuke man en dito dochter.

Afgelopen weekend waren we de zaterdagavond kindloos. Vlam opperde nog even een drankje in de stad te gaan doen, maar mij leek dat onverstandig. We zijn alle twee nogal van de wijn en kunnen als het gezellig is, soms slecht maat houden. Voor je het weet zitten we een fles of wat wijn verder. Diep in de nacht aangeschoten thuis komen en de hele zondag brak zijn, vond ik een weinig aanlokkelijk idee.

En dus nestelden we ons gezellig op het balkon. En daar aten we zalig semi-buiten. Vlam grilde een entrecote en ik rukte onze eerste fles Provençaalse rosé van dit seizoen open. Ik ben bang dat er nog vele zullen volgen. Hij smaakte meer dan naar meer.

Na de koffie haalden we de Scrabbledoos maar weer eens uit de kast en speelden we een potje. Nog steeds op het balkon. Dat overigens voorzien van heus nepgras, hangende kaarsjes, een loungeset, verse plantjes en bloemetjes én terrasverwarmer meer prima vertoeven is. Hoe burgerlijk wil je het hebben?

Het kon nóg erger, veel erger. Want toen het echt te fris werd, verkasten we naar binnen alwaar we samen onder een fleecedekentje de kampioenschappen curling hebben liggen kijken.

En nee: onze relatie is nog niet ingekakt. Dat lijkt alleen maar zo.

30 thoughts on “Nest.

 1. Neah, dat thuiskomen met een paar flessen drank in je mik hoeft voor mij ook niet meer, we hebben thuis wel staan en kunnen indien nodig dan heul makkelijk naar boven hobbelen.
  En onze relatie lijkt misschien verouderd (wat wil je na 25 jaar) maar is er nog steeds
  groet

 2. Een jaar of vijf geleden , krioelde ons huis nog van het leven , drie kinderen de lieven en ons kleinkind. Nu zijn ze allen weg , nog met ons twee zoals in het begin. Soms komt onze jongste nog eens slapen. Het huis is nu leeg en stil . Het is wennen hoor en eigenlijk gaan we ook niet veel uit. En we zijn zo gelukkig als een van de kleinkinderen bij ons komt slapen !

 3. Behalve de rust van een leuk balkon 😉 lijkt het vrij veel op ons leven. Wij waren ook kroegtijgers, het feesten kon niet lang genoeg doorgaan.
  Nu genieten wij vaker van gewoon een avondje lekker series kijken, een spelletje en een rose biertje erbij.
  En curling…;-))) wij hebben dat met kunstschaatsen , maar niet verder vertellen he.

  1. Volgens mijn berekening obv onze energieprijzen ongeveer 24 cent per uur. Uiteraard staat dat ding alleen aan als we er zitten en dan ook sporadisch. Persoonlijk vind ik het wel waard. Het geeft veel gezelligheid en comfort. Dat geld kun je ook uitgeven aan eten of drank.

 4. hmmm ik denk dat ik nog ietwat “jong” was, toen ik mijn eerste kind wierp, want van een avondje stappen ga ik me echt fantastisch voelen. Een brakke zondag heb ik daar graag voor over. En eerlijk, ik voelde me ook altijd ‘on top off the world’ als ik ’s morgens vroeg thuiskwam terwijl de vogels al aan het fluiten waren. Sneu ergens, maar ach. Zo vaak deed ik dat niet.

 5. Ach zuster, kleinburgerlijk of niet, het lijkt me allemaal super genieten, en het bewijst ook dat je Vlam diegene is waarbij je je voor 200% op je gemak voelt. Houden zo meid !

 6. Ik zou onder een fleecedekentje wel andere dingen kunnen bedenken dan naar curling kijken.

  Dat niet meer zo nodig hoeven stappen snap ik wel, dat is hier ook zo goed als verdwenen.

 7. haha, wat een leuk verhaaltje! Ook bij ons loopt het nest stilaan leeg, nog 2 van de 4 thuis. nou ja, af en toe thuis, je weet hoe dat gaat met die jongeren hé. feestjes, TD’s, cantussen, cinemaatje,…Zelf hebben manlief en ik ons ook bekeerd tot de secte der ‘huismussen’, haha. Op onze leeftijd houden wij niet meer zo van feestjes tijdens de week, en het weekend is zo snel om. Nog even en jullie hoeven de balkonverwarmer niet meer voor een tijdje. zonnige groet, Hilde

 8. Ik ben best wel een huismus, afgezien van de keren dat ik weg ben dan …. Tv kijken: de ultieme manier om in slaap te vallen ….

 9. Ha zuster Klivia,

  Zoals je het schrijft is het al genieten.
  Nee dat is over als je ouder wordt, bij de meeste dan, geen herrie meer en moeilijk thuis komen.
  Knus samen is dan veel gezelliger dan een kwijlende vent in je nek. oma

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s