Kaneel.

Noem me een oud, saai hek, maar van sommige hedentendaagse zaken snap ik geen zak. Ik noem een Cinnamon Challenge. Men neme een eetlepel kaneel en slikke dat door. Zonder te inhaleren of over je nek te gaan. Het schijnt ook nog eens de bedoeling te zijn daar een filmpje van te maken en dat op het net te flikkeren. Erg leuk.

Ik ga er niet aan beginnen. Na een branderige aanvaring begin vorig jaar met een kaneeldouchegel, zijn kaneel en ik absoluut geen vrienden meer.

Ik ben verslaafd aan douchegelletjes en heb er standaard twintig in gebruik. Hoe gekker en exotischer, hoe leuker. Kaneel had ik nog nooit gehad en ik kocht een flesje online. ‘Zonnegodin’ heette het. Klonk veelbelovend.

Vlak voor ik naar bed ging, probeerde ik mijn nieuwste aanwinst uit.

Ik draaide vol verwachting het dopje van de fles en snoof aan de inhoud. Goed. Die viel meteen al zwaar tegen. De gel rook naar van die vuurballen waar je je gebit op breekt. Van die rooie, veel te grote snoepjes.

Omdat ik mijn Zonnegodin toch een kans wilde geven, smeerde ik me royaal in met het goedje.

Ik spoelde me af en stapte uit de douche.

Toen ik mezelf in de spiegel zag, schrok ik. Ik zag er namelijk uit als een tomaat. Knalrood was ik. Je kon precies zien waar ik mezelf gewassen had met de gel. En over de achterkant van mijn bovenarm, naar mijn rug toe, zag je een vuurrode uitslag in de vorm van een uitgelopen druppel. De Godin had zich helemaal in mijn poezelige huidje gebrand.

En al afdrogende, begon er zich een warmte door mijn huid te verspreiden. Ik gloeide als een vuurkorf. Een elektrische deken was niks vergeleken met mij.

Ik zag er uit alsof ik een hele dag voor het eerst met mijn spierwitte winterlijf een paar uur op het strand was gaan bakken. Met zonder zonnebrandcrème uiteraard. Dat fijne effect heeft een paar uur geduurd.

Mazzel nog dat ik de Godin niet had gebruikt op/in mijn intieme zones. Dat was een heel vervelend nachtje geworden anders.

Conclusie: ik doe helemaal niks meer met die specerij. Ik ben van de oude stempel en doe kaneel door mijn zelfgemaakte appelmoes en door de couscous. Dat was het… Lijkt me genoeg.

28 thoughts on “Kaneel.

 1. Wat bedenken mensen toch een bizarre dingen! Had er nog nooit van gehoord, maar je brengt me op ideeën 😉
  Voor mij ook alleen in de appelmoes en de kaneelthee.

 2. Haha, dat klinkt als een allergie voor kaneel 🙂 Hier ook alleen kaneel in combinatie met appels én ja…door de cous cous!
  Ik heb nog nooit geprobeerd om een hap kaneel door te slikken en volgens mij is dat ook niet te doen nee…echt weer een uitprobeersel van de jeugd denk ik, net als dat hyperventileren van vroeger en dan flauwvallen enzo, bizar wat wij vroeger allemaal uitprobeerden, ben blij dat ik nog leef 😉

    1. Ik maak altijd een soort ratatouille van ui, knoflook, rode paprika, aubergine en courgette en die smoor ik in tomaten en een hele berg gedroogde kruiden. Kaneel, dille, rozemarijn, mint, komijn, ras-el-hanout met roos en als laatste doe ik gewelde rozijnen erdoor, mix ik alles met de couscous en gooi ik een hele hand verse koriander er overheen. Gegrilde kalkoen merguezjes van de Turk erbij. Harissa voor de liefhebber (voornamelijk ik ;)) Oh… Heerlijk! 🙂

 3. Kan me niet voorstellen dat dat van kaneel af komt. Alleen de geur al die je beschrijft lijkt niet op die van kaneel.
  Kaneel is echter wel gevaarlijker als veel mensen denken. Bij een te hoge inname kun je leverschade krijgen door een stof die er inzit, en bij het innemene van grote happen droge kaneel lopp je kans op verstikking.

 4. Nog nooooooit van gehoord! Dus effe googelen, want ik is heuls nieuwsgierig en wil graag up-to-date blijven. Echt vatten doe ik ‘m niet dat kaneelgedoe, al waren sommige kaneelhoofden erg hylarisch. De diepere betekenis erachter ontgaat mij. Voorlopig houd ik het op kaneel-ijs.

 5. Kaneel in de douchegel? Lijkt me niet zo fijn – maar dat had je al ontdekt. Lekker in de appeltaart, appelmoes, de chai-thee of in de kaneelstokken. Dat dan weer wel. Op mijn huid of in mijn neus? Nah. Hoe verzinnen ze het.

 6. wat een bizarre ragen, kaneel opeten en daar een filmpje van posten.
  Met mijn laatste busje kaneel deed ik 10 jaar. Heel gek dat ik dat weet, maar hee. Dat busje is 2 keer meeverhuisd en wat ineens op. Zal vast over de datum zijn geweest.

 7. Wist niets van deze rage. Nu wel. Vermakelijk en stom. Heb het mijn kinderen maar alvast meteen verboden. Je kunt er zelfs in stikken!
  Wat mozaieken betreft: d’r is eigenlijk niks ingewikkelds aan. Gewoon de zooi in huis halen en een keer beginnen. Kan heel simpel op een makkelijke schaal van bijvoorbeeld de A.ction of de X.enos. Steentjes kun je bestellen via internet, of gewoon in Aalsmeer langs gaan. Is nogal een belevenis daar met de mevrouw die daar de baas is. Moet je maar eens een gesprek mee aangaan, levert meteen een verhaal op, weet ik zeker!
  Zie: weeweewee.thecraftkit.com

 8. Dat zal inderdaad geen deugd gedaan hebben die kaneeldouche. Ik studeer aromatherapie en een van de basisregels is toch dat je kaneel niet gebruikt in een mengsel dat bestemd is voor cosmetica zoals gezichtcrèmes, douchegels. Het verooorzaakt immers huidirritatie en roodhuid van de huid. En als je het op grotere lichaamsoppervlakten insmeert zal het al helemaal een pijnlijk gedoe zijn. Ik gebruik kaneelolie wel omdat het zeer sterk ontsmettend is. Na een ziekenhuisbezoek giet ik eerst wat olijfolie op mijn handen, daarin 1 druppel kaneelolie en dan de handen en onderarmen goed inwrijven. Nadien wassen met handzeep. Je handen ruiken dan wel wat naar kaneel, maar zijn toch goed ontsmet. Etherische olie van kaneel kan je ook inwendig inzetten, maar dat is dan enkel voor geschoolde aromatherapeuten (en nog niks voor mij want ik ben nog in opleiding).

 9. Je kan er wel allergies voor zijn, nou, nu weet je dat ook weer.
  Ik heb niks met luchtjes en smeerseltjes.
  Tanden poetsen en haren wassen doe ik nog wel, en met speciale zeep de handen verfvrij maken, en daar blijft het dan ook bij.

 10. Kaneel in de stoofpot, kaneel in de chili con carne, kaneelthee en bij de appelmoes, maar op mijn huid…. Neee doe maar niet, sommige dingen zijn om te eten en andere niet.

 11. Ha zuster Klivia,

  Jan had een filmpje van YT op zijn logje staan, de dame in kwestie was zeer ongelukkig na het innemen van een volle soeplepel kaneel, ze voelde zich een behoorlijke kaneelstaaf.
  te veel kaneel is ook schadelijk, je zou denken dat de zonnegoding uit de hel kwam. oma

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s