Bad.

Toen ik ruim 1,5 jaar geleden de familie Vlam ontmoette, zei mijn moeder dat ze het zo fijn vond dat ik in zo’n warm bad was terecht gekomen. Ze is zelfs enigszins jaloersig geweest op de ogenschijnlijk goede band die de gezinsleden met elkaar leken te hebben. Wij Klivia’s hebben niet zo’n uitgebreide badcultuur namelijk.

Inmiddels voelt dat bad wat minder warm. Ik wil niet zeggen dat het een koude douche is geworden, maar een lauw voetenbadje is het zeker.

Sinds eind december liggen we namelijk een beetje in de clinch met sommige leden van de familie Vlam. Er zijn de laatste maanden wat zaken voorgevallen die ons wat tegenvielen eerlijk gezegd. En dat hebben we dan ook: eerlijk gezegd. En dat viel dan weer niet in goede aarde.

Tsja.

Ik kan er niet echt wakker van liggen. Ik zat er emotioneel niet zo diep in. Ik ken de beste mensen niet zo lang nog en ben sowieso op gevoelsvlak wat voorzichtig. Als ik iemand een paar keer heb gezien, heb ik geen enorme band met die persoon. Banden hebben bij mij wat meer tijd een aandacht nodig, misschien wel meer dan bij de gemiddelde mens. Ik kijk liever wat katten uit bomen, observeer, praat, informeer en vorm heel rustig een mening. Als je maar vaak genoeg op je bek bent gegaan, word je vanzelf wat op je hoediger.

De afgelopen maanden heb ik wel wat zaken gezien waar ik geen ene reet mee kan en wil kunnen die ik enigszins teleurstellend vond. Ik noem oppervlakkigheid, desinteresse, geld over de balk smijten maar wel doorlopend zeiken dat je het zo rot hebt. De één zeker wat erger dan de ander. Ergo: verrassing > ook de leden van de familie Vlam zijn net mensen.

Ik was dus niet zo heel erg geshockeerd eigenlijk. Ik ben eerlijk gezegd wel erger gewend. Niets menselijks is mij vreemd.

Erger nog: er mankeert aan mij ook van alles. Echt.

Vlam heeft in de afgelopen jaren wel meer met ze meegemaakt. Als je keer op keer iets meemaakt dat indruist tegen hoe jij zelf bent of andere mensen behandelt, word je daar op een gegeven moment iets van flauw van. Sommige mensen hadden gewoon even geen credits meer. Dat kan.

Uiteraard hoor ik alleen zijn versie en die zal ongetwijfeld eenzijdig en gekleurd zijn. Iedereen heeft zijn/haar eigen beleving, bijbehorende emoties en interpretatie van zaken die gebeurd zijn.

Eerlijk gezegd kan dat me weinig schelen wat de rest vindt. Ik leef met Vlam samen en niet met de familie.

Zoals mijn goeie vriendin Tammy Wynette ooit zong: “Stand by your man”. En dat doe ik dus ook.

(En in de tussentijd houd ik me verschrikkelijk in en heb al wat Oscarwaardige toneelstukjes weggezet. Ik wist niet dat ik het in me had. Gemiste carrière.)

22 thoughts on “Bad.

 1. Soms is het badwater het niet waard dat er geurig badschuim in gedaan wordt 🙂
  Jammer eigenlijk, maar als het zo is, dan is het zo, een mens moet daar dan ook niet teveel energie meer aan verspillen.

 2. Als ik zou willen kan ik er een schaduwblog over volschrijven, maar dat is te veel eer naar schloeder en Co. Sterkte, want je bent toch betrokken hoe je het ook went of keert. Helemaal als ze aan Vlam komen, ook al kan hij zijn boontjes zelf doppen, het zal jou ook pijn doen.

 3. Ben geloof ik aangekomen op een leeftijd waarop de eventueel beschikbare mannen al wees zijn. En geloof me, daar ben ik niet rouwig om 😉

 4. Doorgaan met ademhalen en als het aanzicht wat te pijnlijk wordt… dan heel , heel, heel hard focussen.
  Op je eigen douche/bad/kraan.
  En dan lekker afspoelen. Met warm water, natuurlijk!

 5. Eerlijk gezegd zuster , Ollie heeft soms zijn vrienden liever dan zijn familie van de 5 andere broers en zusters heeft hij nog met één heel goed kontakt , de rest pffffffft. schoonfamilie iets beter , maar het maakt me geen reet uit.Wij putten uit een enorme vriendenkring en doen daar mee verder !
  Prettig weekeinde Zus !

 6. Kom je toch weer op het verhaal dat je vrienden kunt uitkiezen en familie erbij krijgt. Maar ik zeg dan altijd, je kunt kiezen met wie je omgaat.

  Love As always
  Di Mario

 7. Vlam is het belangrijkst in deze situatie zoals je aangeeft. Hem steunen waar hij dat nodig heeft.
  Heb ik het toch maar makkelijk met schoonfamilie aan de andere kant van de oceaan. 😉

 8. Ik ben van mening dat de familie van man bij hem hoort, niet bij mij. Soms kom ik ze tegen en dan doe ik aardig (althans dat hoop ik) en verder mag hij er zoveel heen als hij wil. Ik probeer me er verder niet positief of negatief over uit te laten.

 9. precies hoe ik het zie. Hoewel ik op een gegeven moment niet meer naast mijn man ben gaan staan, maar mijn gezicht helemaal niet meer liet zien. Sommige mensen zijn het echt niet waard!

 10. Sjemig, wat een boel gedoe binnen de families. Hier is ook alles niet pais en vree hoor, maar we doen het er gewoon maar mee. Vooral voor mijn ouders. Ik vind het niet zoveel moeite om wat hen betreft af te toe te slikken.

 11. Tja zuster, sommigen hebben hun strippenkaart alleen voor eigenbelang 😉
  Hou je bezig met hen die het waard zijn een stempel te krijgen
  EN het is zo oud als de wereld.
  Zolang jij en Vlam het maar eens zijn, en Jill natuurlijk 😉
  XXXXXXXXX

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s