Weetjes.

Mijn Vlam is de attentste man van het Noordelijk halfrond, ik blogde er een week of wat geleden al over. Hij is niet alleen buitengewoon hoffelijk, hij vergeet ook niks. Voorbeeld: ik had eens een afspraak voor een MRI. Tien minuutjes voor ik het apparaat in moest, kreeg ik een sms’je met ‘Succes schat. Ik hoor het straks wel van je… xx.’ Van schrik liet ik mijn Libelle (uit 1987, de kersteditie) uit mijn handen vallen. De vriendjes die ik voor hem had, konden stuk voor stuk niet eens het jaar van de afspraak onthouden, laat staan het juiste uur.

Dat hij alles in de gaten heeft, heeft ook zijn nadelen. Zo kan ik niet sjoemelen met nieuwe schoenen. ‘Nieuw? Nee joh gekkie, die heb ik al jaren’ werkt niet bij hem. Hij kent ze paar voor paar. Hij zou zo mee kunnen doen met ‘Wedden Dat’.

Maar eergisteren hadden we een bijzonder gesprek en viel hij door de mand toen ik hem vroeg wanneer ik geboren was.

‘Ergens in november.’

‘Ja, dat klopt. Maar welke dag en welk jaar?’

‘1975’

‘Nee. 1973 dus. 22 november.’

‘Ok…’

‘Waar ben ik geboren?’

‘Thuis.’

‘Haha, leuk verzonnen… In Rotterdam. In een ziekenhuis en plus.’

‘Wanneer en waar ben ik geboren dan?’

‘9 februari 1968 in Rijswijk. Thuis.’

‘En Jill dan?’

‘Ergens in Zeeland.’

‘Ja, maar waar? En welke datum?’

‘Weet ik niet. 12 maart… Eh, 2000?’

‘Yep, klopt. En in Goes dus.’

‘Wat is de meisjesnaam van mijn moeder?’

‘Geen idee.’

‘En haar getrouwde naam?’

‘Ook geen idee.’

En zo ging het nog even door. Het komt niet als een verrassing als ik u zeg dat hij jammerlijk faalde voor alle vragen.

(De meeste) mannen schijnen maar niet zulke details te kunnen houden. (De meeste) vrouwen die ik ken, onthouden -zelfs al is hun relatie al voor de watersnoodramp gestrand-, nóg wanneer de de eerste kus plaatsvond, hoe lang de betreffende ex was en waar zijn oma woonde.

Je hebt er geen zak aan, aan al die kennis, weetjes en futiliteitjes, maar op de één of andere manier blijven ze hangen in het vrouwelijke brein.

Persoonlijk vind ik het ook helemaal niet interessant dat hij weet waar ik op school zat en hoe mijn eerste hamster heette.

Als hij maar onthoudt wat mijn favoriete parfum is en dat ik ergens in november verjaar. Ik zal tegen die tijd nog wel wat ‘subtiele’ hints loslaten. Want daar ben ik goed in.

21 thoughts on “Weetjes.

 1. Ik las ooit eens dat een vrouw het geheugen heeft van een mammoet ;-)die schijnen ook alles te onthouden.
  Ik vind het soms zo irritant dat ik zelf alles onthoud en hoewel mijn man erg attent is moet ik vaak helpen zoeken naar sleutels…want waren liggen ze toch ook alweer…

 2. Van mijn ex weet ik dit alles zo uit mijn hoofd. En dat is dan eigenlijk weer niet goed. Een vriendein die ik na mijn ex had vroeg me ook eens wanneer we elkaar hadden leren kennen, en promt noemde ik 28 april 1989. Hahaha Heibel in de tent. Mijn probleem is dat ieen deel van mijn geheugen niet meer goed werkt.

 3. Oo, ik vind een attente man gruwelijk belangrijk. Echt. Het is één van de punten waar ik erg kritisch op ben. Waarschijnlijk veel té:-). Iemand kan voor mij écht van z’n troon vallen (en dat is maar goed ook, denk ik soms) als hij voor bij belangrijke zaken negeert of het domweg vergeet. Och, laat ik hier maar lekker kritisch in zijn. Op mijn manier.

 4. Euh ik denk dat Man aardig wat onthoudt, want hij weet nog precies wat ik aanhad op onze eerste date…. (17 jaar geleden). Ik niet, ik weet het echt niet, vind ik nl. nutteloze info… 🙂 Ik weet wel weer andere dingen, maar nu niet vragen ‘wat ik dan weet’, want dat weet ik niet hoor….

 5. Hahaha ja dat herken ik.. Mijn lief is daar ook best een ramp in. Ik begin twee weken voor belangrijke data met de subtiele hints. En mijn verjaardag zet ik in zijn agenda ;). Niks subtiels, dat moet hij gewoon weten.

 6. Uhm tja. Ik weet niet eens meer goed hoeveel jaar ik getrouwd ben en hoe oud mijn man nu precies eigenlijk is. Ik vergeet hoe oud mensen zijn als ze verjaren, dus het heeft ook geen enkele zin dat ik de datums wel weet. Kan ik net zo goed ook vergeten. Ik ben niet de meeste vrouwen gok ik 😉

 7. Héél herkenbaar. Ik wordt aan de ene kant geregeld door mijn man gebeld of ik een afspraak niet vergeet (vooral als ik totáál geen zin heb of tegenop zie). Maar feitjes, verjaardagen van onze kinderen, familie of van hemzelf… dan kijkt hij altijd stiekem naar mij of hij goed zit, hahahaha. Van zichzelf is vooral het jaartal een probleem 🙂 Ach hij wordt al grijs…

 8. oeh, in dit geval ben ik geloof ik een beetje een mannetje, ik ben ook niet goed in het onthouden van dergelijke details

 9. TV zegt altijd dat ik dingen onthoud dat ik niet moet onthouden en vise versa. Ollie geeft toe. Maar gelukkig heeft hij een boekje met alle gegevens in die tv lief wil horen als het er op aan komt ; Ollie staat in de rij naast Vlam 😉

 10. Gewoon je wensenlijstje opnoemen voor je verjaardag werkt beter. Bovendien houden de meeste mannen meer van duidelijkheid dan van hints.

 11. Ik heb ook moeite met datums, maar andere dingen onthoud ik dan weer wel.
  Sommige dingen die ik moet onthouden vergeet ik, en sommige dingen die er totaal niet toe doen onthoud ik. Het werkt maar merkwaardig, in de hersenpan.

 12. Ooit wist ik alles, nu weet ik amper nog iets. Al blij dat ik mijn eigen verjaardag en die van de kinderen onthoud.
  Hij onthoudt ook maar weinig. Ik denk dat ik ‘witte bloemen’ en ‘graag tulpen’ best nog een paar keer herhaal. Het laatste boeket was zeer kleurrijk en zonder tulpen, jawel 🙂

  Ik verjaar trouwens de dag na jou, maar ik denk dat ik dat rond 22 november al eens zei.

 13. Ha zuster Klivia,

  Ja, mannen hebben dat toch minder in zich, plaatjes vaak weer wel, vandaar de schoenen.
  Ach je kunt ook niet alles reproduceren.
  Dus dan ben je gelijk met mijn liefje jarig. oma

  ot, Dat is toch wel fijn als je de meeste afstanden per fiets kunt afleggen.
  Hier is dat ook het geval.

Reacties zijn gesloten.