Helaas!

Voor de fans van Evert een teleurstelling: hij is er niet vandaag. Hij zit dit weekend met zijn drie vrienden (Jan, Jan en -jawel- Jan) in Sevilla. Volgende week zondag schrijf ik zelf een stukje, dus u moet even zonder hem doen. Mocht u niet zolang zonder hem kunnen: vanaf dinsdag is hij weer te vinden op zijn eigen blog.

Vandaag van mijn hand een stukje van niks. Mea culpa. Ik heb het te druk gehad de afgelopen dagen om echt even rustig te gaan zitten voor een fatsoenlijk blogje.

Te druk met niksen eigenlijk. Gewoon, zoals weekenden horen te zijn. Beetje uitslapen, uitgebreid samen ontbijten, koken, borrelen.

En we hebben onze vers aangeschafte Chinese fonduepan uitgeprobeerd.

Bij de toko om de hoek een kant-en-klare hot pot mix gekocht en uitgeprobeerd omdat we nog even zoekende zijn naar wat we er mee kunnen. Volgende keer maken we zelf een bouillonnetje want zo bijzonder was die niet eerlijk gezegd. Ik denk dat je met een visbouillonblokje, wat gember en knoflook een heel eind komt.

Vlam had vooraf heerlijke sushi gemaakt. Met zalm, komkommer en omelet.

Voor in de hot pot zijn we langs onze favoriete visboer in Wateringen gereden voor superverse gamba’s, Zonnevis, Griet, Zeewolf en Zeebaars.

Ik maakte er een Thaise rode curry bij, een dressing van koriander, limoen, rode peper en knoflook en een ketjap/bosui/gember sausje. Die waren goed gelukt en smaakten er super bij (om even een veer in eigen reet te steken.)

In de bouillon deden we ook nog paprika, bleekselderij, broccoli en venkel.

De erbij gekozen Chileense Sauvignon Blanc, smaakte naar meer en dus ging ook de tweede fles eraan. Vis moet zwemmen tenslotte.

Jillebil at alles gezellig mee en al met al hebben we uren aan tafel gezeten. Erg gezellig. En light. En gezond. De hot pot blijft.

Ik kan het u aanraden.

19 thoughts on “Helaas!

 1. Klinkt heerlijk. Soms vind ik het jammer dat ik niets met koken heb… maar ja, ik kan dan ook niet overal goed in zijn ๐Ÿ˜‰ *kuch*

 2. Het lijkt me heerlijk, klinkt (lees) goed. Jammer is het dat W. niet zo van vis houdt, nou ja helemaal niet. Dan wordt het helaas minder gegeten. Maar nu kan ik ook hierin gaan kokkerellen. Nu nog een goede viswinkel zien te vinden.

 3. O, dat hele Japanse gebeuren klinkt heerlijk, zeg! En grappig dat Evert met Jan, Jan en Jan op vakantie is. Wat moet hij zich speciaal voelen met zijn naam ๐Ÿ˜‰

 4. Geweldig ding. En echt jeugdsentiment. Wij noemden hem altijd stoomboot (of in het engels, steamboat, zo noemden ze het in Maleisie waar ik woonde). Stook je die van jou ook op echte houstkool? Onze heeft wel eens een gat in de eettafel gebrand, en sindsdien staat ie op een stoeptegel. Qua bouillon doen we eigenlijk altijd heel simpel, kippenbouillon, zo kreeg je het in het verre oosten ook. De overige ingrediรซnten geven dan de smaak wel. Leuke tip: aan het einde, als al het andere op is eet je de bouillon op, en dan neem je een kom waarin je een rauw ei doet. Daarop gooi je dan de kokend hete bouillon zodat het ei stolt. En dan slobberen maar. dat vond ik altijd het leukste! (ja, wijn mocht ik toen nog niet..)

  1. Haha, leuk! ๐Ÿ™‚

   Die van ons gaat op een spiritusbrandertje. Ik ben nl erg gehecht aan onze teak tafel ๐Ÿ˜‰

   Wij hadden geen trek meer in de bouillon, dus ik heb hem ingevroren. Daar maken we binnenkort vast een lekker vissoepje van. Of een bouillabaisse. Ook lekker!

Reacties zijn gesloten.