Smaken.

Van de week zat ik op FB te rommelen en moest ik vreselijk lachen. Iemand die ik ‘ken’ en ik hebben een bijna identieke smaak wat het interieur van onze huizen betreft. We houden van dezelfde ontwerpers en ik zie op haar foto’s allemaal meubelstukken die ik zó zou kunnen aanschaffen.

Maar toen ze een fotootje plaatste van haar nieuwste kledingstuk, verslikte ik me in mijn thee. Een blauw-wit gestreepte trui. Een heuse nautische trui.

Ik heb helemaal niks met nautisch. (Ze weet het overigens. Ik kreeg terug dat zij dierenprints afschuwelijk vindt. Touché!)

Ook niet met mannen die bootschoenen dragen terwijl er in de verste verte geen water te bekennen is, ik snap er niks van. (Sorry Vlam ;))

Ik vind sportkleding op elke andere plaats dan een sportveld- of zaal sowieso een nogal typisch iets. Zo’n rugbyshirt met van die enorme cijfers? Brrrrrr. Meestal zijn het ook mannen die hoogstwaarschijnlijk zouden overlijden aan een hartstilstand wanneer ze een rugbywedstrijdje mee zouden doen. Die een conditie van nul komma nul hebben.

Of wat te denken van die heel erg opzichtige Scapa poloshirts? Poloën doe je niet zittend op een terras met een biertje in je hand, of met je gezin op een meubelboulevard. Meestal komt er een paard aan te pas. Dit even ter verduidelijking.

Ik kan ook niks met die flauwe, brave ANWB Human Nature truien. Nóg erger vind ik ze als zowel echtgenoot als echtgenote in dezelfde trui de paden op, de lanen in gaan.

Of Uggs. Of Birckenstocks. Of Wolky’s. Ik zou er nog niet dood in gevonden willen worden. Ik vind dat moeilijke-voeten schoenen. De rest van van mij is redelijk tot zeer moeilijk te noemen, alleen die voeten nog niet. Tot die tijd komt, huppel ik graag door op mijn geliefde hakjes.

Die laag-kruis broeken waar zelfs mijn eigen dochter in loopt, vind ik ook niet kunnen. De enige die ze met flair kon dragen, was MC Hammer, ik blijf daarbij.

Of wat te denken van die twee in één kledingstukken? Zo’n halve trui met aan de voorkant een vestje eraan genaaid. Rare dingen vind ik dat. Je hebt ze ook nog een graadje erger: met een halve halsketting aan de voorkant.

Minstens zo raar vind ik soepjurken tot aan de grond. Of mannen met cowboylaarzen. Of mannen die hun ogen opmaken (ik ken er zowaar eentje. Heus.)

Zo. genoeg. Ik geloof dat ik nu al mijn lezers wel beledigd heb. Mea culpa.

Of ben ik nog iets vergeten?

PS: voor de lange tenen onder ons > over smaak valt niet te twisten. En daarbij ben ik zelf een lichtend voorbeeld van hoe het niet moet. Ik zie mensen regelmatig hun wenkbrauwen ophalen als ik voorbij schuifel.

41 thoughts on “Smaken.

 1. Hahaha Zo een beetje loopt heel Nederland er verkeerd/fout bij. Wat zou jij genieten op een terrasje, of juist niet?

  Prachtig stukje geschreven.

  Alleen nu vraag ik mij af wat jij dan graag draag? Blijkbaar de dierenprint en wat ik zo gelezen heb in vorige blogs zwart?

  Ik heb ongeveer 2 jaar in een campingsmoking gelopen, binnen in huis natuurlijk. Niet omdat ik het graag wilde maar het zat wel het lekkerste op dat moment. Schoenen zijn een ramp op het moment maar probeer nog zo elegante schoenen te vinden met mijn moeilijke voeten. Uggs horen daar niet bij, want volgens mij krijg je daar moeilijke voeten van, lijken mij niet ondersteunend.

  Een man die zich opmaakt ken ik ook plus zijn nagels zwart met een rood omgekeerde kruis. Zegt genoeg denk ik zo?

  1. Poeh, hoe ben ik gekleed? Veel zwart idd, alhoewel de laatste 3 jaar stukken minder. Je kunt me uittekenen in mijn leren broek en hoge hakken (liefst een tikkie ordinair :)) Ik vind dierenprints idd erg leuk. En verder veel effen gekleurde vestjes. Lage truitjes.

 2. Sportkledij buiten het sportveld … ook al mag het niet van jou, mijn sportbeha zit toch het gemakkelijkst als ik in de tuin werk 🙂

 3. zoveel mensen, zoveel smaken. Dat maakt het toch juist allemaal leuk. Stel dat we niets te zeggen hadden als we op een terrasje zitten. 😉

 4. Ik pas in geen enkel voorgesteld beeld, dus mij heb je niet beledigt, En dat zou toch al moeilijk worden daar ik totaal geen waarde hecht over het (voor)oordeel wat iemand anders over mij zou hebben. De persoon die een (voor)oordeel heeft, heeft een groter probleem.

 5. Je hebt mijn schattige rose Crocs niet genoemd :-))
  En die pubers die met hun spijkerbroeken half onder hun billen lopen zodat hun boxershort boven hun broek uitsteekt … oooo brrrrrrrrrrrrrr afgrijselijk..

  Ik draag zelf altijd een rok of een jurk, zonder slip ook nog lol (ik heb hydradenitis supperativa en op deze manier heb ik bijna geen ontstekingen meer in mijn liezen… hiep hiep hoera) ooo en inderdaad de Aaah-bra’s van de Action (om diezelfde onstekingen maar dan onder mijn borsten en oksels)

  Fijne dag!

 6. Over smaak valt iid niet te twisten. Mij maakt het niet zoveel uit wat een ander aanheeft, zolang ze zichzelf maar prettig voelen.
  Ik ben het met veel dingen die je opnoemt eens.. haha. Ik loop wel op Birckenstocks. Vind ze niet mooi, maar ze lopen heerlijk (en dan heb ik moeilijke voeten). En van die twee-in-één kledingstukken heb ik ook. Op een of andere manier is dat voor de wat vollere mens (waar ik ook onder val) toch wat prettiger, het kleed wat af en je hoeft geen 2 dingen over elkaar heen te doen. 😉
  Maar goed, ieder z’n ding natuurlijk.

  Fijne dag.
  grts, Lon

 7. Ha. Haha. Hahaha!!! :-)))
  Daar is ook nog een naam voor hè, voor blauw-wit gestreepte kledingstukken. De Bretonse streep!
  Doet het je deugd als ik beken dat ik op 4 havo ook een leren broek droeg?

 8. Ha! probeer met echt moeilijke voeten maar eens een paar Uggs of Wolky’s te vinden die lekker zitten of zelfs maar passen. Birckenstocks wil heel af en toe nog wel eens lukken 😉

 9. Cowboy laarzen en witte sokken als je sandalen draag. In de week draag ik gewone kledij en in de weekends of vrij ben mijn TH kledij , gwoon hemd , trui in de winter en in de zomer polo’s , maar de Jeans is onontbeerlijk , gewone schoenen of blote voeten in sandalen. De Patchouli is ook onontbeerlijk .

 10. Ik maak me schuldig aan de Uggs, maar dat wist je al 😉 Niet omdat ik ze zo mooi vind, nee ik heb gewoon heel moeilijke voeten :p
  En die broek die je noemt, is dat een harembroek? Want die heb ik ook 🙂

 11. Jumpsuits voor volwassen vrouwen……jeg jeg…of crocs met van die frutsels erop…brr.
  sandalen voor mannen met dikke sokken erin.bbbbbbbbbbrrrr, van de week had ik een goede vriend op bezoek, (single, snap ik direct;-)) die had sportschoenen aan onder zijn beige broek met van die dikke grijze net niet geitenwollensokken er in aan….

 12. Te dikke dames met te strakke kledingenstukken, zodat alle vetrollen zichtbaar zijn, brrrr. En een string achter boven je broek uit, of nog erger een witte (linnen) broek of rok met een string eronder zodat het net lijkt of je in je blote billen loopt.

 13. Mijn handyman wil niks aantrekken waar een naam of logo op staat. Hij zegt dat ervoor betaald moet worden om met reclames te lopen.

 14. Haha, ik moet er erg om lachen. Ben ook allergisch voor bepaalde kledingstijlen. Zo heb ik een ontzettende hekel aan die Gooische (of wannabe) taartenstyle, met grote zonnebrillen (ook bij regenachtig weer) in het geblondeerde haar, te veel bronzen make-up over de rimpels, veel te veel goud en glitter en net iets te ordi.
  Ook ben ik het met je eens dat zo’n suf 50plus stel met zelfde fietsen en zelfde anwb jacks echt niet kan. Birckenstocks en sandalen met sokken. Blah! Puberjongens (wie niet) met van die broeken waar meestal superdunne billen uithangen. Ugs. Crocs. Griezel.

  Een harembroek vind ik wel kunnen, zit superlekker (oef ik heb er ook een) en bij sommige mensen staat het nog leuk ook. Geen idee of ik er bij hoor, het gaat soms ook gewoon om het lekkere zitten.

 15. Nee hoor, ik ben niet beledigd. Heb ook al die kleding niet. haha.

 16. Helemaal in het zwart, inclusief zwarte sokken en zwarte schoenen. Daar is toch niets verkeerds aan…..

  Love As Always
  Di Mario

 17. Enige van je lijstje waar ik me ‘schuldig’ aan maak zijn de Wolky’s: oh, die lopen zó lekker!

  1. O sorry, die heb ik gemist met lezen. Dan moet ik toch constateren dat ik iets van dit alles draag. Ik heb al enkele jaren Wolky slippers. (deze draag ik als sloffen in huis) En waarom, enkele jaren geleden hebben ze mijn voet vastgezet. Deze was behoorlijk versleten. En omdat Wolky’s een goed voetbed hebben draag ik deze. Nou, reden genoeg toch????

 18. Hoge hakken, lage truitjes, dierenprints.. Uhhmmm.. ligt het aan mij of hoe je alleen maar je haar te blonderen en een grote zonnebril op te zetten en ben je dan éigenlijk een Gooische Trut? 😉

 19. Je doet me nu toch aan de ´ikhaatsmurf´ denken, hahaha! Ik ben blij dat er zoveel verschillende mensen en zoveel verschillende smaken bestaan. Zelf trek ik aan wat ik wil, zonder me druk om een ander te maken. Er is namelijk altijd wel iemand die het niet mooi vindt. Als ik het zelf maar mooi vind!

 20. Guilty….aan de joggingbroek terwijl ik nooit sport….crocs, uggs en dat soort lelijkheid zul je me never nooit niet in zien, vreselijk! dierenprints, hakken e.d. vind ik gruwelijk leuk, ik ben alleen te lui om leuke kleding aan te trekken. Dus joggingbroek. En spaghettietop. immer. in zwart.

 21. Uhm, ik draag birkenstocks. Vond ik ook altijd lelijk, maar heb jij ze al eens aangehad? En verder draag ik graag een lange rok. Niet op de enkel, dat vind ik tuttig, maar echt op de voet. Superlang dus. Wel lekker luchtig, maar mijn benen -waar ik nogal onzeker over ben- zie je niet.

 22. Ik vind al die modegrillen wat van niks, mensen zijn toch vaak meelopers, slechts weinigen zijn echt uniek.

 23. Ha zuster Klivia,

  Nee je hebt me niet beledigt, ik draag een makeup of flodderjurk als man, nog de andere genoemde artikelen.
  Gewoon gewoontjes ben ik, zonder opvallende kleding of versiering, misschien wel saai. oma

Reacties zijn gesloten.