Vakantieplannen.

Méhari met Jilll en schoonvader Rob (oftewel SchoRo.)

Over een paar weken gaat de grote vakantie beginnen. Time flies. Voor je het weet is het weer zover.

Jill is vanaf 6 juli vrij en ik volg 3 weken later, op 26 juli.

Het is dit jaar wederom een beetje lastig te plannen want wie zit waar en wat doet zhij? Zit Vlam dan al in Frankrijk om aan de schuur van zijn broer te werken of is hij hier in de Randstad nog druk bezig? Zijn broer gaat in ieder geval 5/6 weken richting Dordogne. Wat Vlam gaat doen is helemaal afhankelijk van de klussen die hij hier krijgt. We hebben afgesproken dat zolang er hier nog geld verdiend kan worden, hij niet naar het Zuiden afreist.

In ieder geval heb ik afgelopen week wel al voor Jill een ticket naar Bergerac geboekt. Op 11 juli vliegt het wicht vanaf Rotterdam naar la douce France. Ze hoeft niet alleen. Mijn schoonzus en haar 2 zoontjes zitten ook op die vlucht. Jill heeft er helemaal zin in. Ruim 2 weken samen met haar ‘fans’ (zoals ze haar ‘neefjes’ noemt aangezien doe 2 haar echt op handen dragen. Haar dag en nacht overal volgen, zelfs naar het toilet) in het huis van mijn schoonouders. Ruim 2 weken lang gezelligheid om zich heen en dobberen in een eigen zwembad. Wat wil een kind nog meer?

Zelf volg ik een dikke 2 weken later. Met of zonder Vlam, aangezien we nog niet weten wat de werktoekomst brengt. Als hij nog hier is en we samen gaan, rijden we met onze auto. Ga ik alleen, dan pak ik of de trein, of het vliegtuig. Wat er vrij is, wat sneller is, wat het kost. Dat zien we dan wel.

We pikken Jill op bij mijn schoonfamilie, blijven 1 of 2 nachtjes en willen dan onze tent (die daar al ligt) achterin de auto gooien en naar de Atlantische kust rijden. Of we pakken de Méhari van mijn schoonouders. Van alle auto’s waar ik in gezeten heb, is dat ding toch wel het allergaafste. Daar kan geen Jaguar of Porsche tegenop, echt. Je stapt in en hebt *poef* een vakantiegevoel. Wapperende haren, nul comfort, één grote open bak is het. En dan dat geluid van die motor, heerlijk. Mijn moeder had vroeger een ‘lelijke eend’, dus het trekt meteen een lade jeugdsentiment open.

Zaterdag 4 augustus hebben we een optie op een huurbootje om het Canal Du Midi af te zakken, richting Middellandse Zee. Het is een bootje van niks, nul luxe aan boord, maar wat gaat dat gaaf worden! Even de offerte afwachten alleen. Wordt vervolgd.

En daarna? Dan zien we wel weer. Is ons geld op, dan gaan we naar huis, hebben we nog wat over, dan is er vast onderweg naar huis nog wel een lekker plekje waar we nog een paar daagjes kunnen vertoeven.

Net als vorig jaar (toen zaten we 3 weken lang achtereenvolgend in de Loire, de Dordogne, Orange, de Côte d’Azur en de Franse Alpen) wordt het wederom een niet-statische vakantie.

Man, wat heb ik er zin in.

En u? Waar gaat uw reis naartoe deze zomer? Vertel!

36 thoughts on “Vakantieplannen.

 1. Klinkt super, kan me voorstellen dat je daar naar uitkijkt!
  Wij gaan naar onze stacaravan in de Achterhoek. G gaat met jongste een week of 5, 6 ik met oudste hooguit 3 weken ws korter. Mijn vakantie-hoogtepuntjes zijn trouwens de zussenweek naar Turkije (net terug met heimwee) Daar zou ik niet meer zonder kunnen

 2. Klinkt goed. Lekker afwisselend ook! En leuk voor Jill dat ze zo goed met haar neefjes op kan schieten.
  Ik schreef er eergisteren over: vanaf 29 juli Parijs voor een dag of 4/5, 3 dagen Brussel en dan Nederland tot 1 sept. 2 sept terug naar Parijs en 3 sept terug naar huis.
  Heb er heel veel zin in, het is dan {al weer} een jaar geleden dat ik familie en vrienden heb gezien. Te lang gewoon.
  Verder wordt het ook wel spannend, want de Amerikaan gaat uiteraard mee en dus familie en vrienden ontmoeten.

 3. Over een paar weekjes stap ik op de fiets om in Nederland rond te fietsen. Heb een route uitgestippeld. Geen idee of ik me er aan houd.

   1. Oeps, volgens mij heb ik 2x gereageerd (je mag er 1 verwijderen, da’s wat overdreven enthousiast :)). Nou, regio Twente, Achterhoek, dan naar de overkant en als ik nog zin heb via Noord Nederland terug (ik heb nog nooit over de Afsluitdijk gefietst, moet er toch een keer van komen. Waarschijnlijk wat te ambitieus….

 4. Klinkt supertof meid! Dat wordt genieten. Nee, nu al. Voorpret enzo.
  Als je mij wilt zoeken: ik zit op mijn eigen zandplaat, met een enkel uitstapje naar Daniël (in Emmen) . En voor de rest: I don’t know what the future will bring 🙂

 5. Ahoi, vakantie in zicht!!! Zalig hé! nu al voorpret en daarna ‘alle remmen los’. Figuurlijk én letterlijk, want wij rijden met wagen én caravan (ook geen superdeluxe geval hoor, maar alles wat we nodig hebben) richting zuiden, richting bergen. Ook op de bergen moeten al die remmen los, want dat wordt klimmen geblazen, Andorra en Spaanse Pyreneeën!
  voor jou lijkt het toch wat moeilijk om een vakantieplanning op te stellen, maar misschien maakt dat het net spannend! hartelijke groet, Hilde

 6. Zeker lekker vooruitzicht!! 3 weken weg… héérlijk hoor!
  Wij gaan 12 dagen door Italië rondcrossen. Van Milaan richting Florence en dan via de oostkust weer naar boven naar Venetië! Heb er ook écht zin in! Nog 3 weken werken…. 😉

 7. Ik moet gans het verlof werken 😦 mijn verlof gaat later in. New York staat opnieuw op de planning en geboekt , voor TV omdat ze en ik nu ook daar graag naar toe ga. De grote reis deze winter hou ik voor mezelf voor het ogenblik , je zal het optijd weten ! Zelfs TV weet het nog niet !

 8. Wij gaan met onze boot de staande mast route varen van Amsterdam naar Zeeland!

 9. Zomervakantie wordt bij on uitgesteld naar November, dan word ik 40 en daar willen we iets speciaals mee doen, wat vertel ik nog niet…

 10. Wij hebben net in drie weken tijd ons huis verkocht en een ander huis gekocht….en toevallig vallen beide sleutel overdrachten in de vakantie…..dus één keer raden wat ik aan het doen ben.

 11. Klinkt helemaal goed en zoals een vakantie hoort te zijn! Ik hoop stiekem dat wij nog even weg kunnen met z’n tweeën als mn lief terug is uit Maleisie. Maar we gaan de laatste week van augustus sowieso met mijn ouders en broertjes naar Griekenland, dus ik heb ook niks te klagen!

 12. Hi Kliefje,

  Vorig jaar op de bonnefooi met 2 tentjes naar Bulgarije met manlief en 3 boys van toen 10-12-14 was een geweldig avontuur. We wisselen het af met een kalmere, comfortabelere en waarschijnlijk koelere en nattere vakantie in Great Britain in 3 holiday parks (ten westen van Londen, Cornwall en Wales). We kozen voor deze stacaravans ivm het waarschijnlijk slechtere weer. Volgend jaar plannen voor een avontuur in Roemenië of Portugal, daarna nog eens naar Scandinavië. Het is ook afwachten hoe het gaat met de jongens in de toekomst. Ik heb er veel zin.

  groetjes,

  Dorothé

   1. Hi Kliefje,

    Daarom bij ons die switch: jaartje zongarantie/jaartje kans op regen én jaartje avontuurlijk/jaartje meer comfort. Slecht weer is voor mij echt afzien. Manlief en ik maken nog wel de dienst uit omdat wij het geld hebben, maar de inbreng van de (pre)pubers wordt steeds groter. Dus deze vakantie eerst weekje bijkomen met 2 dagen Londen, dan weekje surfen/bodyboarden voor kids en dan wandel/tourweekje.

    Ik krijg steeds meer zin.

    groetjes,

    Dorothé

 13. Wat een heerlijk vooruitzicht. Gewoon go with the flow! Hier geen echte plannen. Ik heb een doel deze zomer en dat is afstuderen. Heel misschien -als m’n planning het toelaat- zoek ik wat vrienden op die hier in NL gaan kamperen. Tentje mee en gaan! Een paar dagen weg is al heerlijk en dan zie ik in het najaar wel weer!

 14. Klinkt als een leuk vooruitzicht! Ik heb nog geen concrete plannen, die maak ik ook niet meer. Mijn man en ik hebben een camperbus inclusief tent dus tegen de tijd dat de vakantie er aan komt kijken we waar we naartoe willen en zoeken we daar een camping op. Meestal is er nog wel een plekkie te vinden 🙂

 15. Lekker! leuk dat Jill alvast “alleen” mag..

  Ik ben er helemaal niet mee bezig. We hebben dan net jonge poesjes, dus meer dan een last minute midweekendje op een of ander pretpark/bungalowpark met kindervermaak zit er niet in.

 16. Wat leuk om te lezen wat iedereen gaat doen. Wij gaan binnenkort een week naar Noorwegen, varen tussen de fjorden. Ik laat me verwennen op een cruiseschip met als smoes hiervoor dat de gezondheid momenteel ook niet meer toelaat.

 17. Ik ga dit jaar voor het eerst vliegen naar een ordinaire Spaanse badplaats. Maar als je zegt dat je de atlantische kust gaat doen, dan kan ik Ile de Ré aanbevelen (iets boven Bordeaux,een eiland verbonden met het vasteland d.m.v. een brug) en dan Camping La Grainetiere (klein, gezellig, proper, leuk zwembad, en mocht je de landgenoten missen – veel Hollanders 🙂

 18. Wij gaan 12 juni op een cruise naar de Noorse fjorden en de Noordkaap, dit kwam plotseling tussendoor. En 11 september gaan we twee weken naar Egypte. Dan zijn onze vakantie dagen (en geld) wel weer op.

 19. Dat klinkt allemaal super. Zoals je wellicht weet, ben ik een echt vakantiemens. We zijn net terug uit Berlijn en op 26 juli stappen we in de auto richting Spanje. Twee weken en dan in oktober weer een weekje, maar dan zuidelijker… oh ik kan ook niet wachten!

 20. Ha zuster Klivia,

  De uitvoering van de vakantieplannen komen al rap dichterbij, je planning is prima.
  Laat maar komen de zomer vakantie. oma

 21. Ik heb nog geen plannen, tenminste ik wil wel. Ik wil natuurlijk nog naar Israel dit jaar. Om mijn zoontje daar even te showen.

  Love As Always
  Di mario

 22. Fijne plannen…. klinkt allemaal héérlijk…

  We gaan naar Zuid-Frankrijk, naar Ramatuelle op een camping, niet in een tent, maar in een châlet (is wat minder voor de portemonnee, maar beter voor mijn gezondheid). Maar ook in een châlet zullen de kinderen snel aanspraak hebben met andere kids, dus… ze zullen zich heerlijk vermaken… Wat voor de rest gaan doen? Geen idee, wat de dag ons brengt…

 23. Wij gaan twee weken naar een waddeneiland. Het tintelt tot in mijn tenen als ik daar aan denk, zo erg verheug ik me er op.

Reacties zijn gesloten.