Honden.

Ik vind honden niet leuk. Zo dat is eruit. Ik beledig hiermee in 1 klap mijn halve volgersbestand, denk ik. Ik ben me er terdege van bewust dat dit me lezers gaat kosten, maar ik vind honden een verzameling mislukt DNA dat stinkt en herrie maakt. Seurry.

Vorige week op het strand, kwam daar weer bevestiging van.

Het door ons ontdekte stuk strand was heerlijk rustig. Wat tweevoeters betreft. Viervoeters waren in zeer grote getale aanwezig. Sommige mensen waren in het bezit van wel 5 honden. Niet normaal. Overal waar je keek, hijgde, kwijlde, groef en galoppeerde wel wat. Het zand vloog je om de oren. De hele vloedlijn lag onder de hondenstront. Ik moest echt goed opletten waar ik mijn poezelige voetjes neerzette.

Eenmaal de survivaltocht overleefd, kleedde ik me uit, sloeg een badlaken open en zeeg neer op het warme zand. Ik zát nog niet toen er een kleine vlooienbaal formaat Shih-Zu op me af kwam rennen en zich hijgend in mijn armen wierp. Ik zat onder de krassen van haar nagels en hondenkwijl en mijn handdoek was één grote ravage. De eigenaresse verontschuldigde zich niet eens, maar lachte alleen een beetje dommig. Eigenlijk vond ik dat nóg irritanter. Dat beest had het IQ van een watervlo waarschijnlijk, de vrouw schatte ik iets (zij het niet veel) hoger in.

Ik duwde de haarbal van me af en vertelde de mevrouw dat ik hier niet van gediend was. De eigenaresse reageerde helemaal nergens op. Bleef schaapachtig lachen.

Ze sprak gewoon Nederlands hoor. Tegen haar hond, praatte ze namelijk honderduit.

Drie minuten later was Vlam het haas, want Fifi was retour. Hij is iets minder beschaafd (Haags hè, kan ie niks aan doen) dan ik op zulke momenten en uitte een paar nogal nare ziektes. Weer zei de doos niks. Ze begreep de zeer duidelijke taal echter wel degelijk en droop af. Een meter of 100 verder ging ze in het zand zitten en bond haar huisdier aan een paal vast. Die daar vervolgens naar echt élke zeemeeuw ging zitten keffen. Zucht.

Onze buurman was een Duitser die in het bezit was van 2 (jawel) Duitse Herders. Die honden kregen doorlopend aandacht van hem. Hij liet ze geen seconde met rust. Water geven uit een plastic bakje, commando’s geven, ballen gooien, aaien, borstelen, gék werd je ervan als je er op ging letten. Toen hij eindelijk zijn Duitse vrouw wat aandacht gaf en haar omhelsde, zaten Derrick en Tatort jankend aan zijn voeten, strontjaloers.

De achterburen hadden wat mij betreft de  prijs voor de meest slechtluisterende hond van het noordelijk halfrond mogen hebben, ze waren alleen maar bezig haar te roepen. Ik heb het woord ‘Sita’ zeker 100 keer gehoord. Ik was blij dat ze vrij snel opzoutten.

Ik weet dat bovenstaande voorbeelden de honden zelf niet kwalijk genomen kunnen worden, maar liggen aan de baasjes. Die niet de moeite nemen hun huisdier een beetje fatsoenlijk op te voeden.

Maar moet u zich eens voorstellen dat ik Jill maar een beetje had laten aanmodderen? Dat zij gewoon haar behoefde deed in het zand, gezellig bij andere mensen op hun handdoek ging zitten, in wat kruizen ging snuffelen, zich lekker uit ging schudden waardoor u zeiknat en onder het zand kwam te zitten? En dat ik doorlopend haar naam ging gillen op een heerlijk stil stukje strand?

Ik vind dat hondenbezitters net zozeer de plicht hebben op te voeden als kinderbezitters. I rest my case.

70 thoughts on “Honden.

 1. Het voordeel van katten is, dat je ze rustig alleen thuis kunt laten. En er is geen mooier geluid dan het spinnen van een kat.

 2. Whahahahaha, ik ben nu zeeeeeeer beledigd en ontvolg je meteen! Ohnee, toch niet want je hebt gelijk: een hond (paard, kat, konijn en whatever) moet ook opgevoed worden – anders zijn ze gewoon niet leuk. C’est ca!

  P.S. @ Evert: zelfs onze (boerderij)katten hebben we enigszins op moeten voeden …

 3. Haha, ik voel mij niet beledigd hoor, ik heb hartelijk moeten lachen om je verhaal.
  Mijn hond is Oost-Indisch doof, die zou ik nooit zo los laten lopen. Ben één keer met hem op een ochtend in het voorjaar op Scheveningen geweest, hij ging helemaal uit zijn dak…en ik ook, van ergernis. Hij holde overal op af. Ik heb hem gelijk weer aangelijnd.
  Wat ik niet begrijp: in deze tijd van het jaar mogen honden tussen bepaalde tijden niet op het strand komen, om dit soort ellende te voorkomen. Zat je dan precies op een stuk strand waarvoor dat niet geldt?

 4. Het ligt toch voor 95 % aan de eigenaar. Ik zag van de week een meneer met twee honden, met allebei een antiblafband, anti-trekriem en nog waren ze niet bedwang te houden.

  Love As Always
  Di Mario

 5. Ik dácht er ook zo over, tot ik augustus vorig jaar bij mijn lief introk. Eerlijk gezegd zag ik nogal op tegen het in een huis leven met zo’n viervoeter. Maar ik moet mijn ongelijk toegeven en bekennen dat ik het beest niet meer zou willen missen. Oke, hij ruikt niet al te lekker als hij in de regen is geweest, maar verder is deze Samsom lookalike (van Samsom & Gert) een ontzettend lief beest. Als ik thuiskom, ligt hij al op het pad te kwispelen, als ik de post haal geeft hij kopjes in mijn knieholtes, als ik op de bank zit legt hij een poot op mijn schoot. Zelf het wandelen met hem op de dijk vind ik leuk.

 6. Ik hou wel van honden en ontvolg je dus nu 😉 Nee grapje, ik hou alleen van honden als ze goed opgevoed zijn. Ik heb dus een hekel aan die van de buren, die blaffen de hele dag door. Superirritant. De hond van m’n ouders is een geweldig beest. Zeg ‘zit’ en ze gaat zitten of ze nu naast je loopt of honderd meter verderop. Ideaal. Maar dat gehoorzame heeft ook met haar karakter te maken, ik denk dat je het bij een ondeugende labrador niet hoeft te proberen.
  Wat betreft je ervaringen op het strand, hoe irritant is het om een hond op je handdoek te hebben. Als je je hond niet onder controle hebt moet je hem niet loslaten vind ik.

 7. Deze hondenbezitter en hondenliefhebber is helemaal niet beledigd, voel me ook niet aangesproken. Zoals je zegt, het ligt aan de opvoeding die het beestje wel of niet krijgt.
  En ach, extreme voorbeelden vertroebelen natuurlijk altijd het beeld, maar leveren wel een humoristisch stukje op. Het is maar waar je voor kiest.
  Wangedrag is irritant, net als het uiten van die nare ziektes trouwens…

 8. Ik ben het helemaal met je eens, een hond hoort goed opgevoed te zijn. Mijn hond is een hele lieve enthousiaste hond, die ik dus niet vaak los laat lopen want hij rent graag op je op je af. En ik weet dat er veel mensen zijn die daar een hekel aan hebben, waaronder ik zelf.
  Ooit droeg ik eens een witte broek en liet de hond uit , een andere hond sprong tegen mij op en broek vies. Toen ik mij daarover beklaagde bij de eigenaar vond hij dat ik zeurde ik had een hond dus geen witte broek aan te trekken…kijk dat soort dingen vind ik dus gewoon niet kunnen.
  En mijn hond blijft thuis als wij naar het strand,stad, e.d gaan, het is een lieverd maar gewoon een dier en geen extra kind of zoiets.

 9. hahahaha inderdaad zo zijn er mensen. En die wonen ook 200 km verder weg van het strand. Ligt toch echt aan de baasjes. De dieren kun je niet kwalijk nemen dat ze niets geleerd hebben.

 10. Stomme beesten. Nee, dan katten. Die zijn slim genoeg om gewoon te doen waar ze zelf zin in hebben (en komen bij vreemden zelden aan het kruis ruiken of tegen je aan springen met lebberende tong)

 11. Ik hou van alle dieren inclusief de mensen. Maar die vrouw die er maar een beetje dom (weet niet of het het goede woord is) die is pas irritant om er maar gewoon bij te staan kijken. De vraag kwam wel gelijk bij mijn op was het geen hondenstrand? Vooral omdat er zo veel waren.

  Heb weer van je stukje genoten! En als jij daarin je mening geeft waar je wel en niet van houdt dan betekend dat niet dat ik dan maar stop met volgen. Soms kan je het wel eens oneens zijn met elkaar. Nu dus, gedeeltelijk. Zoals je zelf al schrijf zijn ze niet al te best opgevoed.

 12. Hahaha, je hebt het slecht getroffen… Volgens mij mogen honden pas in oktober weer op het strand komen, dus ik weet niet waar je bent gaan zitten…

  … en moeten de hondeneigenaren de hondenshit ook direct opruimen, is zó smerig op het strand.

  Ik ben dól op honden, heb momenteel geen hond hoor (manlief moet er niet aan dénken), maar een hond moet ook opgevoed worden en luisteren en dus zéker niet tegen vreemden of bekenden opspringen… tenzij goedgekeurd :-)… en als het tóch gebeurd dan is het baasje verplicht door het stof te gaan met een berg excuses en de hond direct meenemen of aanlijnen…

  Maar ja… wie ben ik…

 13. Ik kom van de week even langs. Neem ik meteen KING mee die wil graag ff met je praten. 😉
  Het mooie aan een hond is dat als je na 5 minuten of 5 uur thuis komt hij altijd blij is om je te zien.
  Ze zijn nooit chagerijnig voelen wanneer je depri bent en geven je onvoorwaardelijke liefde.
  Dat kan je van mensen niet zeggen.

  mvg
  Rene

  En een lik en een poot van KING

 14. Ja oke oke….er zit wel wat in maar ik denk dat ’t ook aan jou ligt….je ergert je zó ontzettend veel aan van alles en nog wat…die honden zijn hartstikke uitgelaten als ze op ’t strand zijn, dan gedragen ze zich sowieso heel anders dan thuis..
  Als je er zo’n last van hebt zou ik zeggen…zoek een stuk strand waar je je niet ergert aan al die mensen, honden enz, ik ben zelf meer een kattenmens, honden vind ik ook ietwat druk meestal maar om het zo zwart-wit over deze boeg te gooien vind ik persoonlijk wel wat overdreven….can you handle this? 😉

  1. Zou het niet zo kunnen zijn dat de situaties die absoluut daar waren door mij een tikkie overtrokken zijn? Dichterlijke vrijheid zeg maar? 😉

   Overigens niet op het punt dat die hond in mij sprong, dat kan écht niet. Houd dat beest bij je en bied je excuses aan.

 15. Tja, ik heb weer weinig met katten. Die kun je niet eens opvoeden; bij een hond kun je het in ieder geval proberen. Ik ben opgegroeid met een hond, een enorm eigenwijze labrador, type Marley (film Marley & me). Die van ons werd ook van puppycursus afgegooid haha! Qua opvoeden was het een hopeloos geval, maar we lieten haar dan ook niet los als we dachten dat anderen daar last van zouden hebben. Honden kunnen eigenwijs zijn, maar het zijn vaak de bazen die asociaal zijn.
  Ik zou trouwens nu zelf geen hond meer nemen, ook al krijg je heel veel liefde van zo’n beest. Dan blijf ik schoonmaken en het kost toch ook aardig wat. Bovendien moet ik al twee kinderen en een man opvoeden 😉

 16. Hallo, ik ben een enorme hondenliefhebber, maar moet om jouw stukje erg lachten, Inderdaad, een hond moet geen overlast veroorzaken, en dat is hem of haar echt niet moeilijk aan te leren. Vaak ligt de schuld bij de baas.

  En ik ben het met een van de vorige schrijvers wel eens dat ik een enorme hekel heb aan het smijten met allerlei ziektes. Wat is dan erger…

  Niettemin, ga zo door, ik geniet van je stukjes!

  groeten,

  Roelien

 17. Ik ben ook helemaal geen hondenliefhebber. Ik ben er ook niet van gediend als zo’n beest op mij af komt rennen. Beesten moet je opvoeden net als kinderen, daar heb je helemaal gelijk in. Maar dan nog…geen honden in mijn buurt graag.

 18. Geen flauw idee welk strand je gevonden hebt, maar vanaf een bepaalde datum tot een bepaalde datum mogen honden niet meer op het strand komen. Althans hier bij ons. Volgens mij geldt dat voor praktisch alle stranden (maar ik kan me vergissen natuurlijk). Dat staat als het goed is, ook vermeldt op een of ander bord voordat je het strand betreed. Niet dat hondeneigenaren dat lezen (zegt een hondeneigenaar die nooit met de hond op strand komt, omdat ik altijd oorpijn krijg op het strand).

  1. Van de site gehaald net: Honden op het strand van Scheveningen

   Buiten het badseizoen van 01 oktober t/m15 Mei mogen honden overal op het strand rondrennen. Tijdens het badseizoen van 15 Mei t/m 30 September mag dit maar op bepaalde gedeeltes van het strand:

   1.Noorderstrand (Zwarte Pad)

   Aan het einde van het Zwarte Pad tot aan Wassenaar mogen honden de hele dag en avond vrij loslopen.

   2. Zuiderstrand (bij Kijkduin)

   Vanaf Kijkduinpark tot aan Monster mogen de honden vrij loslopen. Ook mag dit tussen de Kwartellaan en de Duivelandsestraat.

 19. Je begrijpt. Ook ik ben diep beledigd. 😉
  En ik weet echt zeker zeker zeker dat Rover voor jou de uitzondering is die de regel bevestigt. 🙂
  Maar je frustraties over de baasjes snap en deel ik.

 20. Het klinkt misschien vreemd, maar de hond(en) hebben niks ‘fout’ gedaan. Want hoe kunnen ze iets ‘fout’ doen als ze het niet (af)geleerd is? De fout ligt 100% bij de baasjes. Elke hond is dingen te leren, maar soms moet er een weg gezocht worden om de hond wat te leren.
  Ik heb zelf een hond gehad, formaat pony, die doof was. Maar binnen een jaar had hij de basis dingen geleerd en kon hij overal loslopend mee heen. Ook op een strand, want er was hem geleerd dat hij pas na anderen (mensen en dieren) toe mocht als ik hem dat had ‘verteld’.

  Er is niks ergelijkers dan mensen die hun dieren niet opvoeden. Het beest zal ik het nooit kwalijk nemen (al zal ik niet vriendelijk zijn), maar de baasjes krijgen de woordelijke klappen van mij. Ik blijf beleefd, maar ze zullen de woorden niet snel vergeten.

  Je verhaaltje is leuk geschreven, ik heb er vermakelijk om kunnen lachen. Ik zag het zo gebeuren. En nee, ik was er niet bij, dat strand is mij iets te ver weg.

  devotion X

 21. Honden hoeven niet alleen maar gevoed te worden. De opvoeding is minstens zo belangrijk. Ik vind honden leuk, zolang ze naar hun baas weten te luisteren en deze de juiste commando’s geeft.

 22. Ik snap je ergenis volkomen hoor! Ik ben een hondenbezitter en neem mijn hond ook wel eens mee naar het strand.. maar dit alleen op de momenten dat het mag… Oktober t/m Mei. Daarna mogen ze volgens mij niet eens onaangelijnt op het strand komen, of pas na 19:00. (dat is hier bij Hoek van Holland iig het geval). Ook mij irriteren de mensen die hun honden los hebben lopen terwijl die beesten totaal geen oren hebben voor de ‘baas’ . Tuurlijk, ik heb Tibo ook wel eens los lopen en tuurlijk wil het wel eens voorkomen dat hij iets lekkers ruikt en niet direct terug komt.. (maar ik zeg wel sorry…haha) Och .. zo heeft ieder z’n irritatie punten. Ik irriteer me dan weer aan katten, de zogenaamde “huisdieren” die elke dag naar buiten geschopt worden en bij iedereen, behalve bij hun baasje, in de tuin zitten poepen en plassen. En waar dan geen kattenbelasting voor betaald dient te worden.. maar goed, dat is weer een hele andere discussie natuurlijk. 😉

 23. helmaal gelijk heb je hoor! ook honden moeten opgevoed worden en luisteren naar baasje! net zoals goed opgevoede kinderen gehoorzamen aan hun ouders. Ook ik vind beide even irritant: zowel onhebbelijke/bleitende kinderen als lastige/blaffende/snuffelende/ongehoorzame/op strand behoefte doende honden! hahaha, fijn cursiefje heb je weer geschreven! ;-))) groetjes, Hilde

 24. Eh, was je pas ontdekte stukje niet toevallig een hondenstrandje? Want over het algemeen mogen honden niet op het strand, behalve op speciaal daarvoor ingerichte stukjes. En dan tref je er ook gelijk tientallen. En da’s niet fijn als je nou niet echt van honden houdt 🙂
  Honden zijn iid net kinderen. Wanneer ze niet opgevoed zijn, zijn ze stomvervelend. Ik ben zelf dol op mijn hond (uiteraard keeeeeurig opgevoed), maar kan het hyperactieve keffertje van de buren wel afschieten.

 25. Mij beledig je niet hoor, erger nog, je trapt op mijn ziel. Zoals je zelf al zegt ligt het aan de baasjes, niet aan de honden, ik vind dus dat je geen enkele reden hebt om honden te haten. Nu we het toch over het strand hebben…….ik haat jengelende kinderen en bronstige wijven op het strand…..kunnen ze daar misschien ook een prive strandje voor maken ……

  1. Ik schrijf niet dat ik ze haat: ik schreef > ik vind ze niet leuk. Volgens mij schrijf ik ook zeer duidelijk dat ik het de eigenaren kwalijk neem dat ze dat gedrag vertonen. Even goed mijn stukje nog eens lezen Zij 😉 je bent erg kort door de bocht nu mijns inziens.

 26. Nog iets anders, ook iets wat aan de opvoeders ligt. Jankende, dreinende kinderen in een vliegtuig. En dan de ouders die niets in hun tas hebben om de kinderen te vermaken. Net zo irritant. Moest er gewoon even aan denken.
  (opmerking die niet echt over jouw blog gaat) Maar ook hier zou ik de opvoeders aan willen vliegen evenzo de hondenbezitters die geen baas zijn over hun honden brrrrrrr

 27. Hi Kliefje,

  Wat een commentaar, lachen!!!

  Zelf heb ik een grote angst voor honden. Die stamt waarschijnlijk uit mijn jeugd. Toen ik geboren werd moesten mijn ouders Bobbie de deur uit doen want hij bleek niet te vertouwen met kinderen/baby’s. Later als kind ben ik onzettend vaak gebeten, bedreigd, omvergelopen door honden en dat kwam omdat we met ons schip (ben schippersdochter) op veel afgelegen losplaatsen lagen waar diverse waakhonden hun functie uitoefenden. Die honden deden hun werk, maar de schrik is bij mij nooit over gegaan.

  Nu heb ik als renner regelmatig te maken met honden die het op mijn kuiten voorzien hebben. Ik kan vanaf ca. 100 m afstand zien of de hond al dan niet naar zijn baas zal gaan luisteren. Helaas is dat evenvaak niet als wel het geval. Ik erger me vooral aan de nonchalance van de baas. Hij/zij vindt dat de hond het recht heeft om vrij te rennen, maar dat heb ik ook.

  Verder erger ik me aan de uitspraak van veel hondenbezitters ‘dat hun hond niets doet’, hetgeen heel vaak direct gelogenstraft wordt door happen/opspringen/snuffelen in je kruis. Vaak gevolgd door de opmerking ‘dat doet hij anders nooit’. Er zijn echt maar heel weinig honden die goed luisteren naar hun baas en heel weinig bazen die verantwoordelijkheid nemen voor het gedrag van hun hond, dwz. de hond aanlijnen of even vast houden als je aan komt lopen of rennen. Degenen die dat wel doen bedank ik altijd uitbundig.

  Nou het is een lang verhaal geworden. Je maakt wat los 😉

  groetjes,

  Dorothé

  1. “Hij doet niks hoor” is idd een bekende. Zo is Jill eens als klein meisje op de grond gegooid door een herder en die ging met zijn nagels haar rug openkrabben. Tot bloedens toe. Het gebeurde eer ik er erg in had. Poeh, wat was ik kwaad!

 28. hahahaha…ja hoor: je hebt gelijk: opvoeden die hap ..ik had ooit een buurvrouw wier hond mijn zoontje van zes aanvloog…haar commentaar: ‘hij moet ook niet wegrennen…(!)’ zij en haar hond zijn niet alleen weggerend voor mij maar ook verhuisd…. dat krijg je d’r van wanneer je je hond niet opvoedt: je jaagt de mensen tegen je in het harnas….

 29. Goh grappig. Zo heb ik mensen die op een hondenstrand (stand waar honden zijn toegestaan) altijd heel dom gevonden. Ik heb mijn hond namelijk prima opgevoed, met meerdere cursussen, maar op het strand waar hij los mag, laat ik hem volledig begaan. Ik neem mijn kinderen er niet mee naartoe, omdat het niet veilig is met al die losselopende honden. Ik zou best sorry zeggen als mijn hond iemand bespringt, maar ik houd hem niet bij me.

  Overigens gaat dit absoluut niet op waar honden niet los mogen, zoals in het park of rond de huizen. Daar zou ik mijn hond nooit los laten lopen en spreek ik elke hondenbezitter aan op zijn loslopende hond. Daar wil ik namelijk wel veilig met mijn kinderen kunnen lopen.

  1. Toevallig is dat stuk waar ze los mogen, ook een naaktstrand. Dus eea is vanuit de gemeente niet handig gedaan. Het is het enige stukje strand in de wijde omtrek waar dat mag. Dus of ik dan dom ben? Ik vind van niet.

 30. Alles ligt aan zijn baas ,die de hond opvoed. Vreemd , maar aan de hond ziet ge hoe de eventuele kinderen van hen opgevoed worden … Ook het soort ras dat ze nemen is zo bepalend !

 31. Haha, die vergelijking met Jill, daar moet ik dan weer heel hard om lachen. Ik gedoog honden. Maar niet (meer) in mijn huis. Toen ik op Curacao woonde had ik er 3 voor de bewaking. Hielp geen zak trouwens.

 32. Ik heb ook twee van die vlooiebalen, doen niks anders dan keffen en blaffen, willen hardlopers in de kuiten bijten en vliegen iedereen naar de keel die binnenkomt. Ik vind dat ik ze goed heb opgevoed 🙂 ik hou niet van die jaknikkers en makke schapen hihihih

 33. Ben altijd heel erg voor beesten geweest, iets meer zelfs voor honden dan voor katten. Maar sinds ik allergisch ben geworden, houd ik beide soorten graag op afstand. Aanvankelijk met spijt in het hart, maar dat gaat ook over.

 34. Ik vind het knap van jullie dat je net een “honden” strand uitzoekt om je handdoek neer te leggen!
  Jij kijkt de volgende keer eerst goed op het bord of hinden toegestaan zijn…

  Ps levert wel een geweldig stukje op en dito reacties!

  1. Lees bovenstaande antwoorden maar: het is het enige stukje naaktstrand in de wijde omgeving. Niet erg handig van de gemeente dat ze daar ook meteen honden toelaten. Of ben ik nou gek?

 35. Ik moet meteen even reageren al bij het lezen van de eerste alinea.
  En die zegt misschien meer over jezelf dan je lief is.
  Ja mag haten wat je maar wilt, en daar zal geen enkele lezer door weglopen.

  Alleen, omdat je dat denkt, ben je waarschijnlijk zelf dus wel zo, en dat is toch wel ernstig.
  Ik sta wel open voor andermans meningen, hoewel ik de uitleg niet eens hoef te lezen, ik geloof het zo ook wel.

  1. Jammer René, dat je één en ander niet kunt lezen zoals het van mijn kant bedoeld is; met een knipoog.

   En ik haat niks, ik houd niet van sommige dingen (incl. honden.) Jij houdt wel van jouw Quandy en daar vind ik ook niks van. Prima toch?

 36. whoehahaha Zuster, ook hier niets met honden maar gezien de naam geen wonder.
  Tatort en Derrick lol oh lol.
  Voor de rest heb je gelijk hoor, elke hond kan opgevoed worden maar ook verpest
  voor sommigen zijn het net kinderen maar dan erger 😉
  XXXXXXXXXX

 37. Ha zuster Klivia,

  Wij hebben 2 mormels, maar ons moto is “een ander mag geen last van onze honden hebben”
  daarom ruimen we poep op en houden ze aan de lijn, niet springen en bij andere mensen komen, totdat die aangeven het leuk te vinden.
  komt er visite gaan ze eerst in de banch, is het rustig en men vind het prima komen ze er uit.
  Nee je bent geen lezer kwijt, ook daar in moet men zijn verantwoording nemen.
  Ik kan me daar ook mateloos aan ergeren. oma

 38. Geweldig leuk stukje weer, al die reacties alleen al. Ben geen hondenhater maar hou meer van katten, wacht nu op n blog over vervelende kinderen, heerlijk nog meer commentaar.

 39. Haha…Derrick en Tatort!!!
  Heb hardop zitten lachen om dit stukje.
  Ook ik ben een rasechte hondenhater.
  Heb ooit een tijdje de hond van de buren uitgelaten omdat ik dacht dat het lekker was om elke dag een uur te gaan lopen (wat bezielde me!!).
  Ik werd echt onpasselijk als de haarbal op vier poten enthousiast kwijlend en stinkend op mij af kwam rennen als ie me zag.
  Zo dom ook dat zo’n hond het helemaal niet in de gaten heeft dat je m haat.
  Hij blijft maar blij hijgend tegen je aanspringen alsof je z’n grootst vriend bent.
  Bah!

 40. Pingback: Lopen « djaktief
 41. Ik kan je heel goed begrijpen hoor. Zelf heb ik ook een hond, een bull terriër, die heb heb ik zelf opgevoed ik hoef niks tegen hem zeggen want ik geef hem commando’s via (hand)gebaren.. Omdat ik niet tegen hem wil schreeuwen. En als ik geen oogkontakt meer met hem kan maken dan lijn ik hem aan dus hij loopt ten alle tijden naast mij of is heel dicht in mijn buurt. Maar hij is vooral getraind om te waken en te beschermen. Soms neem ik hem zelf ook mee naar het strand als ik ga vissen maar als ik even niet op hem kan letten is hij altijd aangelijnd. En zelfs toen is mijn hond een keer door een valse Rotkwijler aangevallen en toen hij ook mij wilde aanvallen heb ik mij heel hardhandig moeten verdedigen. En de eigenaren corrigeerde die hond niet niks. Maar toen ik een groot fileermes uit mijn tas pakte reageerden zij pas.
  Anyway. Ik ben een fanatieke zeevisser en vis vaak een graag vanaf het strand. Mijn ervaring is nog een tikkeltje erger. Zeer regelmatig komt het voor dat ik aangevallen wordt door honden en inderdaad…. als dat gebeurd heeft zo een hond ineens geen eigenaar meer. Ook willen ze altijd tegen mijn spullen aan zeiken of vallen ze mij op een andere manier lastig. En ook hier weer….. Als ik hier op reageer dan weet ineens niemand van wie die hond is. Hier erger mij mateloos aan.
  In het begin was ik nog aardig ook omdat ik zelf ook een hond heb.Maar als ik de hele dag sta en het gebeurd de hele dag door dan wordt ik op een gegeven moment ook agressief. Dus ik kan jou situatie heel goed begrijpen. Nu doe ik het zo, als ik merk dat er een hond in mijn buurt komt dan schreeuw ik tegen ze en scheld ik ze helemaal verrot, dit is helaas de enige manier om de eigenaren er op alert te maken dat ze beter op hun viervoeter moeten passen. Ik vindt het heel erg dat ik het zo moet doen maar het is de enige manier die werkt. Want aardig doen helpt niet en de meeste honden-eigenaren hebben zelf ook geen manieren is mijn ervaring. Het strand is van iedereen en iedereen mag er komen met of zonder hond. Maar in de wet staat ook dat ook al zijn honden toegestaan, ze mogen in geen geval overlast veroorzaken. En dat snappen de meeste hondebezitters niet. Ik heb dit helaas meerdere malen moeten ondervinden en ik heb ook meerdere rechtzaken gewonnen.

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s