Afknapzaken.

Vlam heeft met vlagen nog aardig last van zijn rug. Zeker na lange, lichamelijk zware dagen. Afgelopen weekend -na een paar uur aan het aanrecht te hebben gestaan- hoorde ik ook weer aan zijn loopje, dat hij pijn had. Hij krijgt dan een beetje een klapvoet. Eind augustus was het een jaar geleden dat hij met een hernia in het ziekenhuis belandde. Herstellen duurt lang.

Omdat hij toch nog wel vaak een zeurend gevoel onderin zijn rug heeft, wil hij het liefste een paar Nikes aanschaffen, met van die dempende air-achtige zolen. Dat veert wat meer en dat voelt prettig aan zijn rug.

De bootschoenen met zonder sokken à la Reinout Oerlemans waarmee ik hem leerde kennen, zijn al in geen maanden uit de schoenenkast gehaald. Ze lopen te hard naar eigen zeggen.

Vlam denkt geloof ik dat hij ze echt niet ‘mag’ kopen van me, die Nikes. Ik geef toe dat ik hem aantrekkelijker vindt in een mooi paar schoenen, ik vind dat wat verzorgder staan. Maar gelukkig ben ik er overheen gegroeid dat ik dat soort uiterlijke zaken erg belangrijk en doorslaggevend vind. Vlam is leuk zoals hij is. Hij moet niks aan zichzelf veranderen of aanpassen. Ik vind hem buitengewoon aantrekkelijk ondanks de zaken waar ik vroeger een blokje voor omging. Dus ja: als het dan écht moet, dan ‘mogen’ die foeilelijke Nikes. Dan probeer ik voortaan mijn blik op de bovenkant te houden in plaats van af te dwalen naar beneden.

Er zijn echter puur uiterlijke toestanden waar ik nog steeds niks mee kan en ook niks mee wil kunnen. Ik moet hem tenslotte nog wel (ook) als lustobject kunnen blijven zien. Ik zou heel verdrietig worden van de volgende zaken bij mijn man:

– tatoeages in de nek of schedel.
– piercings in gezicht en/of tepels.
– een snor. Alleen de zogenaamde ‘pratende kut’ kan wat mij betreft.
– uitstekende neus- en/of oorharen (als ik dat wil, neem ik wel verkering met de GVR)
– haar in een staartje. Need I say more?
– make-up. Dat ie dan langer dan ik voor de spiegel staat.
– smerige en/of lange nagels (waar zijn die geweest en waar gaan ze naartoe?)
– groezelige tanden (daar wil je je tong toch niet tussen steken?)
– het zich op straat vertonen in tanktops of ander mouwloos spul.
– glimmende trainingspakken.
– sieraden van het type zegelringen en ‘hangende panters’.
– t-shirts in de categorie ‘Beer made this beautiful body’ en ‘Het is blauw en het ruikt naar Ieniemienie?’ En dan op de achterkant  ‘De vinger van Pino.’

Ben ik wat vergeten of zijn we er zo wel? Iemand nog aanvullingen? Mannen mogen ook hoor vandaag. Kom maar op!

34 thoughts on “Afknapzaken.

 1. My lips are sealed ! Enkel zwarte randjes onder mijn nagels heb ik soms , maar onder de douche zijn die weg 🙂
  Maar weer typisch ‘Ollands , ‘pratende kut ‘ hoe ziet dat eruit ? 🙂

 2. Slippers met sokken, wat dacht je daar van?
  De nekharen te lang vind ik ook niks.
  Alleen een snor moet ik ook niet, baardje is goed {de Amerikaan heeft er een}.
  En witte sportsokken in je schoenen als je een korte broek draagt.

 3. Een baard zonder snor kan ook niet (en niet omdat de taliban dat zo doet). Bij vrouwen kan, wat mij betreft, ook een hoop niet. Een tatoeage op de rug die boven de broekband uitkomt. (Eigenlijk vrijwel alle tatoeages, ook bij mannen.) (Delen van) kledingstukken die boven, onder, naast of door andere kledingstukken heen te zien zijn, zoals een truitje of bloesje dat langer is dan een jackje, bandjes van een bh of hemdje naast die van mouwloos shirt. En ik houd er niet van cosmeticaproducten te zoenen.

 4. Sandalen, plastic blauwe saunaslippers, glimmende sportbroekjes, alle soorten joggingpakken, t shirts met te diepe V hals, witte sportsokken als je niet sport, strakke zwembroek ipv leuke zwemshort, bierbuik, vieze sigarettenvlekken op vingers, foute sjaaltjes in de auto…………. Hoe lang moet ik nog doorgaan? Haha.

 5. Haha dat t-shirt, vreselijk! Ik denk dat ik daar ook op zou afknappen, verder ben ik qua uiterlijkheden niet zo veeleisend geloof ik. Maar iemand moet wel echt fris ruiken. Stinkende oksels of mond vind ik héél storend..

 6. Jouw Vlam heeft gelijk voor wat betreft de Nikes. Ze zijn een verademing voor je voeten en rug. En als ’t een beetje combineert, kan het best een leuk geheel zijn. En zo niet, who cares? Geen pijn in je voeten en rug is veel waard. Daar zouden vrouwen ook eens aan moeten denken. We lijken wel gek om onze voeten en rug te verzieken met die hakjes.

  (ik heb overigens altijd moeite om hier een comment te geven. Ik moet inloggen en dan ben ik mijn oude tekst kwijt……ik denk elke keer dat ik dubbel commentaar geef…mocht er ergens nog eenzelfde tekst verschijnen….verwijderen please :).

  1. Om de 1 of andere vage reden ziet WP jouw commentaar als spam. Ik vis je steeds uit de spambak. Dus niet nodig om steeds 2x wat te typen, ze zijn niet verdwenen, ik haal je er gewoon weer uit steeds 😉

 7. Ik ren weg als ik zie: een bouwvakkersdecolleté, te hóóg opgehesen broeken, te korte broekspijpen, krioelend borsthaar boven halsboordje van z’n shirt, sandalen, witte sokke (in die sandalen of zo), een matje, lineaalscheiding in het haar, onverzorgde voeten met IEKS nagels en oranje/geel verkleurde vingers en nagels van het roken… sowieso roken, want ik ga een asbak geen zoen geven!!

  Eigenlijk moeten ze gewoon goed schoon en verzorgt zijn, af en toe in de spiegel kijken voor een check up en dan kan er toch weinig verkeerd gaan, hahaha.

 8. Ik heb ze gekend zulke mannen. Het mooie is dat hun mijn type niet waren en ik niet voor hun. Gelukkig!

  De eikel mag dus wel? 😉

  Moet zeggen dat sommige tatoeages mij wel kunnen fascineren, dus ook die in de nek. Maar niet als mij man dat zou hebben.

  Ik heb verder weinig toe te voegen.

 9. Te lange vette haren die dan over de kalende stukken zijn gekamd… yegh! Verder is alles wel gezegd. Ik zou trouwens ook geen supersixpack met strak t-shirt willen. Gespierd en sportief, helemaal goed, maar zo’n opgepompt figuur daar knap ik wel een beetje op af. Bij sommige mannen staan sommige tatoeages nog wel, maar ik bedenk dan altijd meteen hoe dat eruitziet als zo iemand 60 is en dat ziet er dan natuurlijk niet meer uit!

 10. Ik knap af op mannen die onbeschoft zijn, die om de drie woorden een ziekte in een zin verwerken, mannen die niet schoon op zichzelf zijn. Ik vind snobs vreselijk, balletjes ook. geitenwollensokken typjes met baardjes, snorren e.d, jakkes.
  Geef mij maar tattoos, heel veel, en ja, ook in nek en op schedel, heb bij mijn man een tijger op zijn schedel getatoeerd, geweldig!

 11. ff een beetje ot, heeft jevlamlief al eens gekeken/een dagje proefgelopen op mbt schoenen( ook niet moeders mooisten/wild woest aantrekkelijkste, maar…….!!!!… wel geweldig voor hen die problemen hebben met het bewegings apparaat) Ik heb er geen aandelen in maar heb nu al zo veel positieve ervaringen er over gehoord in nabije omgeving.

 12. Bij jouw lijstje zie ik ook veel afknapzaken waar ik op afknap. (Wat een zin…) Ik vind sandalen ook 3x niks. Bij kleine kindjes (jongens) vind ik het leuk, maar bij volwassen mannen jak!
  Tattoo’s mwoa, het ligt er aan hoe en wie. Bij sommige staat het ordi en bij andere staat het wel gewoon..

 13. Gatverdegatver een pratende kut is nog wel het ergst van al. Doe mij maar een beetje sexy ongeschoren. Zo’n baardje van een paar dagen.

 14. Bouwvakkers decolleté, te strakke korte (zwem)broeken. Fout, heel fout. Voor de rest is alles al wel genoemd denk ik. (Hoe zouden de mannen naar ons kijken denk je?)

 15. Ha zuster Kliva,

  De rug zal eigenlijk nooit meer de oude worden, geregeld zul je hem voelen, weet ik uit ervaring.
  Zal aan Cobie vragen wat ze niet leuk aan mannen vind, ik eigenlijk alles.
  Een snotneus, kwijlen, spreken met consumptie, vieze put lucht. oma

 16. ik vind het behoorlijk bedachtzaam allemaal. Ja, je eigen smaak kan je zelf ook het beste verwoorden natuurlijk. Toch is het best triest dat hij pijn heeft, hopelijk helpen die schoenen dan.

 17. Regelmatig een massage kan helpen de boel wat langer ‘rustig’ te houden. Of een bezoek aan een ostheopaat. (ja, echt)

  Niet geknipte teennagels doen het voor mij iedere keer. Brrr..

 18. Ik kom nog even terug op je logge van gister. Zit nu in de trein naast drie volwassen kerels die alledrie op een lolly zuigen. Denk hier een hoop gesabbel en andere geluiden bij die je liever niet wilt horen en je hebt een idee. Ieuw!

 19. Ik heb het ook niet begrepen op zegelringen, zeker niet aan de duim of de pink, of een dikke gouden ketting rond de hals, ook geen man met rughaar voor mij, noch een man met geverfd haar of mèches. Zowel bij mannen als bij vrouwen vind ik een overdreven bruin-oranje zonnebankteint afschuwelijk, ik zie nog liever (gezond) spierwit, liefst ook geen piercings in de wenkbrauw, lip of tong en vooral geen stretchers in de oren. Vrouwen moeten zich toch een beetje kleden naar hun figuur/leeftijd, dus geen te korte bloesjes waar een hangbuik onderuit puilt, geen overmatig gerimpelde décolleté,…

 20. Evenmin heb ik het begrepen op mannen met een zegelring (vooral niet aan de duim of de pink), mannen met een dikke gouden ketting rond de hals, mannen met geverfd haar of mèches of overmatig rughaar. Voor beide sexen vind ik een bruin-oranje zonnebankteint afschuwelijk (dan zie ik nog liever gezond spierwit), alsook piercings in tong, wenkbrauw of lip en stretchers in de oren. Dames dienen zich toch een beetje te kleden naar hun figuur/leeftijd: geen tekorte bloesjes met een blubberbuik of sterk gerimpelde decolletés.

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s