Genieten.

Voordat u denkt na het blog van gisteren, dat van eergisteren over de honden en dat van vorige week over onze half-blote medemensch dat ik een ontzettend negatief zeikend wijf ben. Niets is minder waar. Er zijn ook heel erg veel dingen waar ik van kan genieten. Ik erger me zeker niet aan alles en iedereen zoals u wellicht wel eens denkt. Want weet u? Soms overdrijf ik hier wel eens een heel klein beetje. De gebeurtenissen hier zijn waar gebeurd, maar ik kan natuurlijk best iets aandikken soms, of ik voeg 2 zaken samen, of ik ‘leen’ een onderwerp van mensen uit mijn omgeving. Noem het een soort dichterlijke vrijheid. Daarbij: wie wil er op een blog komen lezen waar de zoetsappigheid vanaf druipt, waar u louter en alleen blijiigheid tegenkomt. Niemand toch? Ik al helemaal niet.

O ja: ik haat ook niks, zoals sommige hondenbezitters suggereerden. Haat is een emotie die ik niet ken. Het vreet je namelijk op, het maakt je gek. De enige die ooit in de buurt kwam, was mijn ex. (En nee: liefde en haat liggen echt niet dicht bij elkaar. Ik vind dat net zo’n achterlijk gezegde als ‘dronken mensen en kinderen spreken de waarheid’.) Ik heb 2 weken last gehad van vlekken voor mijn ogen en een obsessieve gedachte hem iets gruwelijks aan te doen. Of hem op te laten zoeken door een stel nare mannetjes. Tot ik mijn bloeddruk opmat en die veel te hoog was. Ik leek wel gek. Meteen daalde de rust over me. Klaar was ik ermee, met hem.

In ieder geval, ik ben op heel veel dingen gek, geniet me soms suf. Liefst intern, ik ben niet zo’n enorme juichende joelende uitert. Klinkt gek misschien voor iemand die zo emotioneel exhibitionistisch is als ik, met dit blog waarin ik u een aardig kijkje in mijn privéleven gun. Maar alhoewel ik een heel extravert persoon ben irl, gaat dat wat ik deel tot op zekere hoogte. Ik ben iemand met behoorlijk wat reserves. Die laat ik alleen thuis zien, bij de mensen waar ik me echt lekker voel en mezelf kan zijn.

Om te bewijzen dat ik geen zeikend figuur ben. Vandaag een ‘Happinez’ blij blogje. Met allemaal zaken waar ik van kan genieten.

Raindrops on roses and whiskers on kittens
Bright copper kettles and warm woolen mittens
Brown paper packages tied up with strings
These are a few of my favorite things

Cream colored ponies and crisp apple streudels
Doorbells and sleigh bells and schnitzel with noodles
Wild geese that fly with the moon on their wings
These are a few of my favorite things

Girls in white dresses with blue satin sashes
Snowflakes that stay on my nose and eyelashes
Silver white winters that melt into springs
These are a few of my favorite things

En daarbij hebben we in geheel willekeurige volgorde: Jill & Vlam, paarden, grasparkiet Iep, buiten eten, Chardonnay, uitslapen, lekker lang douchen met mijn 26 douchegelletjes, naakt zwemmen in de zee, in het weekend gedrietjes uitgebreid ontbijten, de omeletjes van Vlam, lezen, bloggen, koken, de geur van koriander en gras, killerheels, samen tv kijken, Vlam op rechts, Jill op links en ik dan tussen die 2 ingeklemd, aan beider haar friemelend, een enorme beker loeisterke Earl Grey, een pitabroodje met falafel, knoflooksaus en harissa, de ontzettende lol die ik soms heb met mijn patiënten en collega Laura, de woensdagmiddagen op de manege, Gran Reservas, zeilen, de slappe lach hebben…

Hoe leuk is dat?

40 thoughts on “Genieten.

 1. Je ‘zeik’ er maar lekker op los meid. Het is jouw blog.
  Had al de vermoeide dat hierover een schrijfsel zou komen. Voor mij had het niet gehoeven, ook al is dit weer een mooi blogje om te lezen. Ik wist dat het met een knipoog gelezen moet worden, dat het hier en daar wat aangedikt is. Had niet het idee dat je met de mondhoeken naar beneden hangend door het leven gaat.
  Vaak kan ik er wel om lachen (geen leedvermaak en/of ander negatief vermaak), vaker dan op blogs waar het positieve van afdruipt. Net of het leven rozengeur en maneschijn is de hele week/maand/jaar lang, en het zo over willen laten komen

  En als ik er niet tegen kan, kan ik twee dingen doen. Er aan voorbij gaan of er commentaar op geven. Het laatste zou waarschijnlijk bij mij horen, maar ik blijf een keuze houden.

  Hoop dat je gewoon zo lekker doorgaat met bloggen. Ik lees je in ieder geval met veel plezier, met een knipoog;-)

 2. Goh jij overdrijven? Dat had ik nou niet verwacht zeg….. 🙂
  Ik moet zeggen dat ik vooral de reacties erg vermakelijk vind, juist die in dat hondenlogje…. ( iets met heilige huisjes…..) Als ik van die superpositieve logjes tegenkom, vraag ik me meestal af of dat nou vermoeiend is… zo’n positief, succesvol, altijd alles geweldig en leuk leven leiden/lijden (doorstrepen wat niet van toepassing is)

  Ik hou wel van jouw manier van schrijven, soms kort door de bocht, soms pijnlijk herkenbaar, maar altijd eerlijk, vol humor, een kwinkslag en de nodige zelfreflectie….

  Koffie en Kliefje… ook goedemorgen 😉

 3. Dat is niet “zeiken ” Ge bent een flapuit die geen blad voor de mond heeft . ERn veel vergelijkenissen ; Earl grey , bloggen , lezen , , Harissa . , de geur van gras 🙂
  Bij mij mag je een pijp roken , gezellig keuvelen met onze vrienden aan den toog met een Jupiler en heb ik al lang niet meer gedaan , In de “Moors” ten noorden van de Highlands in Schotland mijn hoofd laten uitwaaien !

 4. Al zo en zo is het knap om iedere dag een blog te schrijven. En dan roept het ene onderwerp meer negatieve gevoelens op dan het ander. Ik moet trouwens zeggen dat ik zelf lieve positieve verhalen lees (mens eigen misschien), maar dan moet het wel echt zijn. Ik vind het namelijk ook weer niks wanneer het allemaal te rooskleurig is. Als ik dan mag kiezen heb ik liever een kritisch blog dan een lyrisch blog over een zogenaamd perfect gezinnetje. Jij komt best kritisch over, maar ook als iemand die hevig kan genieten van de kleine dingen in het leven.
  Earl Grey drink ook. Gewoon met niets erin; heerlijk! 🙂

 5. Mijn favorietjes : de kroost, en soms eens weg van de kroost in goed gezelschap, een boeket bloemen vinden aan je voordeur als je thuiskomt (is me gisteren overkomen, great !), berichtjes krijgen van vrienden als ze blogsgewijs merken dat ik het nodig heb, de zon op mijn lijf, buiten ontbijten in de zomer, in stilte alleen thuis zijn, luid zingen (sorry buren), overal spierpijn hebben door het zwoegen maar toch genieten van mijn nette tuintje, …
  Blijf jij vooral maar jezelf, zo heb ik je het liefst !

  1. Yep, maar er zijn mensen die dat niet snappen, toch jammer 😉

   Kippen zijn tof. Ik hoop ze ooit zelf te kunnen hebben/houden. Op een balkon is lastig 😉

   1. kippen zijn cool! ik heb er ook twee, nugget en kluifje, en zit nog te twijfellen of ze mee gaan naar Frankrijk, of toch maar in de soep….

 6. Ocherm, was het weer zover? Lezers die je gerust moet stellen dat je toch écht een ‘normaal’ en ‘echt’ mens bent? .. sigh.

  Klief-lief, ik vind je toon zo leuk. Houen zo. Please. Ook al zijn dat 10 ‘zeikerige’ blogjes achter elkaar, het feit dat je iedere keer weer een ónderwerp weet te vinden en daar wat lezenswaardigs over neer weet te zetten vind ik superfijn.
  Maarre.. als ik de Sound of Music nog een keer wil zien of horen, dan bezoek ik ‘m wel in gedachten – geloof dat ik het kreng wel een keer of 14 in mijn jonge jaren heb gezien. Smaak kan gelukkig veranderen 😉

  Oh en ik ben meer van de Tazo Chai. Supersterk (inderdaad, zakje er in laten). Wolkje melk. Beetje suiker. Mjam.

 7. Ik lees je blogjes elke ochtend gewoon lekker, geregeld zit ik hier te grijnzen, ook geregeld knik ik met je mee… en zoetrozeblogjes zijn gewoon strontvervelend…

 8. Heerlijk. Ik wordt helemaal blij:-). Ook van de Sound of Music. Goede film om te zien als je in een dip zit (net als Mama Mia :-))

 9. Ging daar laatst niet in of andere column over, over al die veel te positieve blogjes van mama’s die alleen maar cupcakes bakken en leuke vrolijke knutsels fabrieken? Ik heb liever die van jou. Zie er niets negatiefs in trouwens.

  1. Klopt, artikel in de Volkskrant van de week over PIP en cupcakes enzo. Ik heb er smakelijk om gelachen, een feest van herkenning.

 10. En ik maar denken dat je een zwaar pessimistisch leven leidt…:-)
  Doe mij maar verhalen met een knipoog, een mespuntje cynisme en een snufje kritiek. Ik heb me al eerder verzet tegen de volkskrantophemeling van zoetsappige roze blogs. Vind het leuker als het echter en herkenbaarder is. Wie wil er nou een perfect leven leiden?!
  Ga vooral zo door, dan lees ik elke dag met veel plezier je blog!

 11. Ik lees heel graag bij je, vaak denk ik , zie je wel gewoon zeggen waar het op staat, veel duidelijker voor iedereen. En je gooit er altijd een flinke dosis sarcasme/cynisme over heen en daar houd ik wel van!
  En dat gezever laat je lekker aan al die “blije”mensjes over 😉

 12. Inmiddels ‘ken’ ik je verhalen en weet ik ze te plaatsen. Je schrijft geweldig en schitterend. Als je de scherpe randjes van het verhaal afhaalt blijf jij over. Niet?

 13. Ik volg je nog niet heel lang, maar ik kan nu al lachen om je posts. Je sarcasme maakt iedere keer duidelijk hoe je over dingen denkt. Ga gewoon zo door, want ook sarcasme en scherpere opmerkingen zijn gewenst;)

 14. Hi Kliefje,

  Mijn computer heeft een muis waar mee ik dingen weg klik of aan klik, net zoals de tv een aan of uit knop heeft. Sinds ik je ontdekt heb klik ik je graag aan moet ik zeggen. Ik ken het Volkskrantartikel niet. Noem de dag/titel dan kan ik eens kijken. Ik vermoed dat ik in de categorie ‘suf’ blog en dat raakt wel mijn ijdelheid – wie wil er nu niet cool zijn – maar ik ga lekker verder met mezelf zijn hoor……… anderen zijn er al genoeg.

  groetjes,

  Dorothé

   1. D’s een opsteker voor me Kliefje en btw om met jou te spreken: ik heb zo’n hekel aan dat ‘twitterserviesgoed’ zoals ik het noem, daarom had ik het artikel ook niet uitgelezen denk ik 😉

    Genieten is voor mij ook uitgebreid de Volkskrant uitgebreid lezen op zaterdag, doordeweek is het vaak koppen snellen 😉

    groetjes,

    Dorothé

 15. Ha zuster Klivia,

  Ik zie je niet als zuur pruim of negatief, je schrijft gezellig weg en geeft vaak een glim lach tot een bulder lach.
  Blijf vooral zo door gaan, daar hebben jij en wij veel plezier aan. oma

Reacties zijn gesloten.