Terugblik.

Twee jaar geleden, op dinsdag 8 juni 2010, half 8 ’s avonds fietste ik in de zeikende regen naar de binnenstad alwaar ik een afspraakje had met ene M uit V. Date nummer 35 was hij, schat ik. Tussen mijn scheiding en mijn wederlanding heb ik ‘iets’ lopen feesten. Ik ben in een 25-jarige basketballer geklommen, heb een bekende jazzmuzikant verleid, het hield niet op. Mijn geknakte zelfvertrouwen en minderwaardige gevoelens hadden het nodig bevestiging te krijgen dat ik wél een leuke vrouw was. Daar had ik een paar figuren van het andere geslacht voor nodig (of eigenlijk alleen maar hun geslacht.) Begin maart 2010, na het zoveelste mannenfiasco was ik één en ander nogal beu, hing mijn datingcarrière in de wilgen en de rust keerde weder.

Eind mei 2010, op een blog, kwam ik een advertentie tegen van een datingsite die “Alleenstaande Mama’s” heette. Ik was geïntrigeerd door de naam. Ik vond het een beetje een trieste, mutsige naam. Alsof moeders alleen maar moeders zijn. Ik schreef me uit pure nieuwsgierigheid naar de mensen op die site in, en won tot mijn verbazing een gratis full membership.

Eén van de eerste die me aanschreef was Vlam. Zijn berichtjes waren nagenoeg foutloos Nederlands, getuigden van IQ, humor, emotie en levenservaring. Zaken die ik belangrijk vind. Na een paar mailtjes, deactiveerde ik mijn profiel. Omdat ik hem leuk vond. En omdat ik in de tussentijd digitaal werd overspoeld door de mij reeds bekende ouwe bokken die op zoek waren naar groene blaadjes, mannen met teveel testosteron, te grote ego’s en andere randfiguren.

Omdat ik begin dat jaar gestopt was met daten, omdat ik het spuug- maar dan ook spuugzat was, hield ik de boot nog een week of 2 af. Ik stond niet te trappelen hem te zien. Dat had niks met hem persoonlijk te maken, want de mails die veelvuldig over en weer gingen, smaakten elke keer weer naar meer.

Goed, 8 juni. Zeikende regen op de fiets. Daar stond ie dan, onder de luifel van een wijnwinkel. (Erg typerend voor hem, bleek later. Grapje, red.) Krullen, lichtblauwe Tommy H trui, spijkerbroek en bruine loafers van eerder genoemd merk met daarin blote voeten à la Reinoud Oerlemans. Niet bepaald mijn type.

Ik (volledig in het zwart gekleed, leren jack, iets dikker dan waar hij tot op heden op viel, hoge hakken, grote mond en niet bepaald een modepopje) viel ook een beetje tegen.

We gingen ergens aan een bar zitten en bestelden wat te drinken. Vlam praatte best wel kak, gebruikte woorden als ‘knaap’ en ‘gast’ die niet in mijn vocabulaire voorkomen. Aan de andere kant maakte hij een hele open en eerlijke indruk en voelde ik me erg op mijn gemak bij hem. We hebben een paar uur non stop zitten kletsen en hadden een heel gezellige avond.

Een week of wat later zagen we elkaar weer en kwam ik erachter dat hij helemaal niet zo kak was als zijn eerste indruk op mij was geweest. Hij bezat nogal tegenstrijdige eigenschappen en dat maakte hem erg leuk. Hij promoveerde tot ‘Foute Kakker’.

De rest van het verhaal kent u.

Hier was geen sprake van liefde op het eerste gezicht. Ook niet op het vierde. Ik heb geen idee wanneer de vonk oversloeg eigenlijk. Ineens zat hij er, in mijn hart. En diep ook. En daar houd ik ‘em voorlopig nog eventjes…

38 thoughts on “Terugblik.

 1. Krijg er een glimlach van om m’n mond. Kun je nagaan hoe blij & gelukkig jij bent.
  Nog heel veel gelukkige jaren samen!

 2. Woehaa , ik krijg er bijna de tranen mee in ogen ! Laat me je in het westvlaams beschrijven ; Ge ziet een geestige kletsebelle ! Prettig weekend zus !

 3. Heerlijk om te lezen op de vroege ochtend, word er helemaal blij van! Ook omdat ik het erg herken (waarover ik niet zal uitbreiden hier, dan ben ik nog wel even aan het tikken 🙂
  Geniet van je geluk!

   1. Haha, nieuwsgierig?! Nou vooruit… wij spraken onze nieuwjaarswensen tegen elkaar uit. Man: “ik laat me niet meer gek maken door vrouwen”. Ik: “ik vraag niemand meer op date” (dit na een jaar van scheiding, mislukte reboundrelatie en foute date)… Nog geen jaar later waren we getrouwd, hadden we een huis gekocht en was Jochie onderweg 😉
    Toch leuk hoe het leven je kan verrassen!

 4. Liefde op het eerste gezicht is ook nooit een garantie. Zoals bij jullie gaat het bij velen, en daar is niks mis mee. Mensen denken ook vaak dat ze per se een gelijke moeten vinden. De zelfde eigenschappen e.d .. nergens voor nodig..

 5. Ha! Eerst zit ik hardop te lachen bij de doorgestreepte woorden, en dan eindig ik zowaar met tranen in m’n ogen. Geluksvogels, jullie allebei.

 6. Geloof me, veel vrouwen zijn ook geen haar beter als ze willen daten. En daar heb ik ook van genoten.. 😉 En toen ik niet meer wilde daten.. toen kwam ik Dinnetje tegen. Onder tussen al weer acht jaar samen en twee kleintjes. Wat kan het leven toch veranderen.

  Love As Always
  Di Mario

 7. Mooi verhaal! Hier compleet anders, ik heb er weleens over gelogd. Ik begon met mijn eerste baan en ik werd voorgesteld aan iedereen. Boem bats gloei ik was strontverliefd binnen een minuut. Nadeeltje was dat ik nog verkering had:-) Maar dat was de week erna opgelost.

 8. Ha zuster Klivia,

  Haast eind goed al goed.
  Als dit ook mis gaat, loop je een goede kans een ander te vinden, je hebt het weer de laatste tijd wel mee. 🙂 oma

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Leuk dat je ook een nummer uit mijn jeugd kent.
  Het programma kun je straks beluisteren op onze weblog en nu al op de website waar de programma’s staan: http://www.wir-3.com/ kies voor radio de BOM

 9. ja, op de één of andere manier smaakte het toch steeds naar meer. En met kleine stapjes groeide je naar elkaar toe.

 10. Geweldig mooi verhaaltje. Best ook wel grappig dat je hunkerde naar enkel maar ‘geslacht’. Waar ik straks als eerste naartoe ga surfen is: Alleenstaande Mama’s. Bedankt voor de tip. 🙂

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s