Bloot

Eind september ga ik voor een week naar het Griekse eiland Karpathos. Ik ga er vanuit dat het dan mooi zonnig weer is en dat ik het merendeel van de tijd op een ligstoel aan het strand of bij het zwembad van het hotel te vinden zal zijn. Hoewel ik, de risico’s van een overdaad aan UV-stralen kennende (voor je het weet zit ik onder de rimpels), meestal onder een parasol zal liggen, zal ik waarschijnlijk toch een ruim deel van mijn oude lijf onbedekt laten. Het lijkt me ook wat lastig een parasol mee het zwembad of de zee in te nemen.

Nu is het al weer jaren geleden dat ik voor het laatst in de zon gelegen heb. Toen ik net terug was in Amsterdam ben ik een keer of twee naar een plek in het Amsterdamse Bos gefietst, waar het toegestaan is naakt te recreëren. Vrijwel niemand weet dat die plek er is, dus het was daar ook nog eens lekker rustig. Nadeel was wel dat er geen enkele voorziening was, ook geen toilet en geen horeca-achtig iets, waar wat te eten en drinken zou kunnen zijn.

Omdat ik, zo ijdel ben ik ook wel weer, op dat Griekse eiland geen wandelende/liggende/drijvende reclame voor oer-Hollandse melk wil zijn, heb ik mij voorgenomen vóór die tijd wat bij te kleuren. Ik heb aan voor- en achterkant van mijn flat balkons. Je zou dus zeggen: ruim voldoende plek om in de zon te zitten. Echter, ik vind een bruin lijf met witte plekken, ook bij anderen, niet fraai. Weliswaar moet ik op Karpathos minimaal een zwembroek aanhouden, maar ik zie me zelf dagelijks zonder. Ik vrees dat ik kritische opmerkingen van buren – of van de bewonerscommissie – zal krijgen, wanneer ik mij in de nieuwe kleren van de keizer op een balkon vertoon.

Die plek in het Amsterdamse Bos en het naaktstrand bij Zandvoort vind ik wat erg ver weg, maar behoorlijk dichtbij (nog geen uurtje fietsen) is het recreatiegebied het Twiske, waar ook een naaktstrandje is. Dat heeft echter een ‘maar’. Mijn kapster, die ik afgelopen donderdag bezocht, laat regelmatig haar honden uit in het Twiske. Zij vertelde mij, dat dat naaktstrandje vooral, en kennelijk nogal nadrukkelijk, door homo’s bezocht wordt. Ik vind dat homo’s even veel recht hebben als ik zich op daarvoor bestemde plekken ontdaan van van al hun kleding van de zon te genieten. Maar daar moet het dan wel bij blijven. Als gewone doordeweekse hetero moet ik daar niet worden lastig gevallen met. door mij, niet gewenste attenties. Ik had het hierover in een e-mailwisseling met de Zuster. Zij raadde mij af dat naaktstrandje te bezoeken. Maar ik ben nogal eigenwijs van aard. Ik ga er bovendien maar vanuit dat ook onder homo’s het aantal gerontofielen niet geweldig groot is.

Evert

13 thoughts on “Bloot

  1. Ik heb zoals je weet totaal geen probleem met bloot en bezoek zelf ook graag het naaktstrand. Maar zo’n strandje waar jij het over hebt, kan wel -voor jou- voor een berg irritaties zorgen. Je gaat daar als man alleen liggen, ik denk dat je losgeschoten wild bent 😉

  2. en in een superklein onderbroekje op het balkon liggen te bruinen? Neem dan een donkere want dan kunnen de glurende buren zien dat je wel ‘fatsoenlijk’ gekleed bent.
    Om nou op een strandje met hitsige kerels te gaan liggen lijkt me nou ook niet echt relaxt, dus het balkon of de braadijzers van een zonnestudio lijken mij beter dan het sexstrandje.

  3. Ach, als hetero-man door vrouwen te worden lastiggevallen is anders ook geen pretje, hoor! Sta ik daar gewoon netjes te strippen in een club, moest ik door de beveiliging bevrijd worden!

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s