Shitding.

Vorig jaar kocht ik van mijn vakantiegeld een nieuw netbookje. Een kekke, groene Acer Aspire One Happy. Aan de naam zou het niet liggen toch?

Niks zo lekker als de geur van een versbakken pc als je de doos open doet. Ik vind het heerlijk om overal het plastic van af te trekken, de stickers eraf te peuteren en een blanco scherm voor je te zien, een maagdelijke leegte die je zelf een naam kunt geven een in kunt stellen naar je eigen wensen.

Vol verwachting ging ik dan dus ook aan de slag. Bij het installeren ging het al mis, meneer Acer liep verschillende malen vast. Ik had moeten luisteren naar mijn intuïtie en ‘em meteen in de doos moeten stoppen en retour moeten sturen. Maar ik gaf hem nog een tweede kans. Vergevingsgezind als ik ben. Had ik het maar niet gedaan.

Dat kekke, groene netbookje bleek een groene plaag. En dan druk ik me zeer netjes uit.

Als ik alle tijd die ik die kolerezandloper voor mijn neus heb gezien, had opgeteld, zou blijken dat ik uren en uren van mijn tijd heb besteed.

Tijdens een beetje blogje tikken, kwam er zeker 3x de melding ‘Firefox reageert niet’ in beeld. Die boodschap had niet gehoeven, want het was me allang opgevallen dat er nergens op gereageerd werd. Geen beweging in te krijgen. Dan moest ik ‘Ctrl Alt Delete’ doen, me afmelden en dan pas kon ik verder.

Idem dito met verhaaltjes schrijven.

Als ik meer dan 3 schermen open had staan, liep hij ook vast. Een beetje blog met een paar foto’s duurde een eeuwigheid om te openen.

Voor iemand die geen geduld heeft, een regelrechte ramp.

Ik heb dat apparaat wat vervloekt het afgelopen jaar. K*&^%$ ding.

Zondagavond na de zoveelste foutmelding, hakte ik een knoop door. De groene plaag ging op Marktplaats. Binnen een kwartiertje had ik mijn eerste bod. Er waren meer mensen die op zijn gladde, veelbelovende uiterlijk vielen.

Een dag later had ik een aardig bod, accepteerde het en bestelde via mijn vrienden van Wehkamp een leuke Samsung netbook.

Eergisteren begon ik met al mijn foto’s, documenten en e-books op een stickje te zetten. Ik verwijderde er door mij opgezette programma’s en leegde de prullenbak.

Ik zocht op het net tips over hoe ik mijn harde schijf zo leeg mogelijk kon maken, omdat ik toch wel een beetje schijterig was dat de volgende eigenaar mijn wachtwoorden en andere privézaken zou kunnen achterhalen.

Via een aantal forums kwam ik op een programmaatje dat KillDisk heette. Het zou alle informatie die nog te vinden was, op nulletjes zetten en niemand kon er ooit nog wat mee doen. De naam sprak me wel aan. Die groene plaag had me al zoveel irritatie bezorgd, dat ik ‘em wel kon killen.

Ik downloadde het programma, vinkte gezellig alles aan en klikte op ‘go’. Binnen een paar seconden was hij klaar.

Ik startte de boel weer op en kreeg een zwart scherm met de boodschap. ‘no bootable device insert boot disk and press any key’.

Nou durf ik van mezelf te zeggen dat ik best een handig wuufje met pc’s ben, maar hier kon ik HE-LE-MAAL niks mee.

De man die een uurtje later mijn Acer zou ophalen voor 100 euro, belde ik maar af. Ik kreeg met geen mogelijkheid dat teringding (excusez le mot) meer aan de praat.

Heeft ie me toch nog tuk, op het allerlaatste moment.

39 thoughts on “Shitding.

 1. “niemand kon er ooit nog wat mee doen.” Misschien een echte computer nerd?

  Om gek van te worden, dat wachten en wachten. Zelfs iemand met engelengeduld zou er gestoord van worden. Niet dat ik zo een engel ben.

  En nu heel veel plezier met de nieuwe

 2. engelse mest! van een groene plaag gesproken!!!
  pfff, soms moet ik ook wel eens een tijdje naar buiten, wat afkoelen, dat heb ik toch al geleerd (na een paar pc in de soep te laten draaien…)
  ik vrees ook dat je windows terug zal moeten installeren, maar dan zal hij ook wel volledig “gekuist” zijn.
  succes!

 3. Moet je indenken dat computertjes ons tureluurs kunnen maken! Ik smeet mijn agenda tegen de kantoormuur, nadat ik na twee uur werken het bericht kreeg dat de pc was gestopt en NIETS had bewaard! PC, notebooks, enz….ze helpen ons naar de psychiater. Eigenlijk te gek toch!

 4. Hahaha en het grappige is dat zodra er een OS op die schijf staat, je alles weer terug kunt vinden. 😛
  EN op nieuw instalerren is een fluitje van een cent 😛

 5. Hi Kliefje,

  Computers my love and my hate en je snapt wel wanneer wat van toepassing is. Mijn kleine Acer is overigens prima maar niet groen ………. zou het een voorbode zijn van je groen en geel ergeren?

  groetjes,

  Dorothé

 6. Tsss…waardeloos ding! Je had in iedere geval wel al al je documenten en foto’s er afgehaald.
  Ik zou ook niet weten wat ik er mee moet. Gelukkig heb ik een man die hier alles van af weet.

 7. Och, computers. Het is dat je niet zonder ze kunt. Ik mis mijn Eee pc’tje nog iedere dag. Gejat tijdens de inbraak. Kreeg hem gelukkig wel vergoed. Maar er moest ook collegegeld betaald worden dus ik schrijf m’n scriptie nu weer op m’n 7 jaar oude laptop. Een enorm bakbeest waarvan het geheugen amper toereikend is voor de wensen die ik heb. Je begrijpt dat het eerste wat ik ga kopen een nieuwe laptop is! Hoe bevalt je Samsung?

 8. Mijn laptop doet al ruim een week helemaal niets meer. Maar dan ook echt niets. Natuurlijk bleek ons computermannetje – onze redder in nood – net vertrokken voor zijn vakantie op Ibiza. Nu zit ik dus in een hoekje op zolder op onze vaste computer uit 1880. Ik word daar niet blij van. Stomme computers.

 9. Killdisk gaat je harde schijf op een “veilige” manier formateren. Maw niet enkel bestanden, certificaten, … maar ook het besturingssysteem. Normaal staat er een “image” (foto) van de pc met de fabriekinstellignen op een verborgen schijfruimte. Hopelijk heeft mr Killdisk deze ook niet verwijderd.

  Even gegoogled:
  Alternatively, on powering up, press Alt and F10 together while Acer logo is showing.
  If this doesn’t work, there is the possibility that the D2D recovery is not enabled for startup.
  To enable D2D recovery,
  1. press F2 on powering up to get into the startup utility
  2. cursor over to the Main tab
  3. cursor down to D2D and enable it.
  4. save changes when exiting – system will reboot
  5. again, press Alt and F10 together while Acer logo is showing.

  Het is maar een kleine moeite om je gekke groene ding nog iets te laten opbrengen 🙂

  1. Update: niet gelukt. Na F10 leek het te gaan werken, maar na herstellen en updaten, verviel ie weer in het oude patroon/waarschuwing. Via F2 kom ik niet in de startup, hij blijft dan dezelfde foutmelding geven. helaas! :S

   1. heel waarschijnlijk heeft mr. Killdisk iets te hard zijn best gedaan.
    Of heeft de harde schijf dan toch de pijp aan Maarten gegeven.
    Je kan hem natuurlijk altijd verkopen zonder besturingssysteem (windows). Er zijn genoeg mensen die wel een of ander kopietje van windows of linux hebben liggen.

 10. Ik had hem allang door het raam gesmeten. Maar ja, je hebt nu een nieuwe, ik hoop dat je daar meer plezier van hebt. En dat kekke groene ding maar zo snel mogelijk vergeten.

 11. Ongelofelijk denk ik vaak soms, dat ik nog de tijd heb meegemaakt zonder pc’s. Als nu het ding op tilt slaat, pure paniek! Gelukkig zijn wij vrouwen anno 2012 niet te bang om internet uit te pluizen en de pc en/of laptop zelf weer aan de gang te krijgen; dus succes, het gaat je vast lukken!!!

 12. Ik heb plannen om mijn vaste PC te vervangen door een Apple (ook wegens die ellendige traagheid, en omdat het ding al echt bejaard is)
  Die Killdisk ga ik onthouden, om de harde schijf te wissen vooraleer hij op het containerpark terecht komt.

 13. Ik roep héél hard manliefs naam als mijn pc rare neigingen heeft. Ik en de laptop zijn héle goede vriendjes, zolang die maar wel doet wat ik wil 🙂 Doet ‘ie dat niet, dan ga ik een potje héél lelijk doen, zachtjes uitgedrukt natuurlijk, hahaha

  Succes met die groene ramp, hoop dat je hem toch nog aan de praat krijgt, zodat je er wat euries uit kan halen…

 14. Ha zuster Klivia,

  Een netbookje heeft geen diskdrive, het besturingssysteem staat standaard al op je HD, in een restore pakket.
  Daar moet je mee aan het werk, als dat maar niet gewist is. oma

 15. Schrijf dit berichtje van op een Acer 🙂 tot nu zonder problemen, maar ’t is een zwarten, het zal da zijn.
  Nu is het zo dat jij blijkbaar ietsje te veel aangevinkt hebt.je hebt ook je boot weggegooid, maar dit zou normaal geen erg wezen als je de herstelschijf liggen hebt of een schijfje met de Windows er op. Deze kan je dan gebruiken voor herstel.
  Veel succes ermee. En niet groen worden van nijd, mocht het niet lukken.

 16. goh… ik had toch echt zwaar de indruk en de herinnering dat ik hier al gereageerd had… hmmm. zal wel weer aan mijn Sony Vaio liggen…. kloteding :-S Elke keer als ik over de haat-liefde-verhouding van mij met mijn laptops praat, heb ik gelijk een horde iPrut-users die brullen dat ze geen bluescreens kennen en niets ooit moeilijk is of het niet doen. Misschien moet ik ook maar ‘ns een iBook ofzo… (maar dan wil de rest van de periferie hier niet meer met mijn iTypding samenwerken, da’s dan ook weer zo lastig). Zucht…

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s