Afscheid.

Dinsdag gaat het dan toch echt gebeuren: Vlam vertrekt naar la France. En de dag daarna zwaai ik Jill uit, ik breng haar dan naar het vliegveld. Tweeënhalve week ben ik onbestorven weduwe en moeder.

De kogel -na maanden onzekerheid omtrent Vlams vertrekdatum- is EIN-DE-LIJK door de kerk. En dat geeft rust. Ik vind het nog steeds meer dan “mwah” te noemen dat ze weg gaan, maar het is eenvoudiger voor me. Het feit dat ik nu weet waaraan ik toe ben, maakt het voor mij wel makkelijker.

Ik heb van alles gepland al, ga allemaal mensen bezoeken. Denk niet dat ik me ga vervelen.

Ik ben ook blij dat ik goed naar mijn eigen gevoelens heb geluisterd en heel open en eerlijk naar Vlam + familie toe ben geweest. Naar Vlam misschien wel vervelend toe duidelijk: die werd op het laatst wel iets geïrriteerd als ik er weer over begon. Ach, je kunt niet open genoeg zijn, toch? Ik heb horen zeggen dat vrouwen bekend staan om hun gezeik, dan kun je je net zo goed gedragen zoals van je verwacht wordt, niet?

Ik pin me nergens op vast, wil geen exacte data noemen, wil écht heel graag kunnen aangeven wanneer ik het zat ben, als we straks daar met de ganse schoonfamilie in 1 huis zitten. Misschien is het beregezellig en blijven we de hele week, ook die optie is mogelijk.

Maar indien niet: ik verwacht geen scheve gezichten als ik straks misschien wel tijdens het ontbijt meld, dat we onze kampeerspullen in de auto gooien en tegen de lunch weg zijn.

Zelf vlieg ik op een vrijdag naar Bergerac en land daar om 9 uur ’s morgens. Voor vrijdagavond heb ik een hotelletje in de buurt geboekt. Ik ken mezelf heel goed en weet dat ik na 2,5 week vlamloos te zijn geweest, snak naar een avondje hem alleen. Om bij te praten en zoenen. Zonder andere mensen. (Jill was uiteraard ook welkom die avond, meer dan. Maar die bleef liever nog een nachtje met haar fans (neefjes van Vlam) bij het zwembad. Die kent onze hotelbezoeken wel, eindeloos aan tafel zitten…)

En dan kan ik me zaterdag weer fris en fruitig na het ontbijt in alle schoonfamiliegewoel storten.

Als alles goed gaat en gezellig is en ik het trek, blijven we daar een week. Gelukkig gaf Vlam uit zichzelf ook aan om die week daar, uitstapjes met zijn drietjes te willen maken, om niet alleen maar alles met alle aanwezige mensch te willen doen. En daar ben ik meer dan blij om.

We hebben namelijk een heftig jaar achter de rug met Vlams hernia, het financiële gezeik, de opdrachtgevers die soms maanden wachten eer ze een factuur betalen (erger nog: er staat nog heel veel geld open) en de stress omtrent de onzekerheid in de bouw. We moeten echt even bijkomen en opladen. Ik in ieder geval wel: ik snak naar quality time met zijn drietjes…

26 thoughts on “Afscheid.

 1. Fijn dat je eindelijk duidelijkheid hebt. Dat geeft een boel rust.
  Ik weet zeker dat je de weken zonder Vlam & Jill doorkomt, en dat jullie een heerlijke vakantie gaan hebben met z’n drietjes.
  Jullie hebben het meer dan verdiend en het is jullie gegund!

  1. Rust, idd. Ik ben iemand die graag weet waar ze aan toe is, dat ik me daar op kan voorbereiden. Stom misschien, maar aard van het beestje…

   Dank je wel voor je lieve woorden 🙂

 2. Klinkt goed. Fijn dat er nu duidelijkheid is dan kun je daar weer mee verder. En straks heerlijk met zijn drietjes in een tentje in Frankrijk. Wat een fijn iets om naar uit te kijken!

 3. Fijn dat je nu weet waar je aan toe bent! Dat is vast een stuk relaxter in je hoofd!
  Moet altijd zo lachen als je over Jill haar fans schrijft, klinkt zo leuk! Die vakantie met z’n drietjes hebben jullie dubbel en dwars verdiend en gaat vast super worden! Nog heel even bikkelen!

  1. Haha, het zijn ook echt fans. Ze volgen haar de hele dag, zelfs naar het toilet. Doen alles wat zij wil en doet, kijken echt op naar haar. Je weet niet wat je ziet 🙂

 4. Ik vind het super dat je je bepaalde dingen zo goed over jezelf weet, ik zou dat ook willen zo’n hotelletje boeken maar mij dan weer mega schuldig voelen,ik wens je heel veel plezier nu alleen thuis de aankomende tijd, het is jammer dat je zo ver weg woont anders kwam ik aanwaaien 😉

  1. Schuldig voelen probeer ik nooit meer te zijn (lukt niet altijd hoor, is volgens mij vrouw-eigen). Het is voor iedereen leuker als ik eerst even bijkom voor ik arriveer.

 5. Lekker vooruitzicht: chillen met z’n 3tjes in la douce France! Nu zijn die 2,5 week home alone ook vast zo om …

  Fijn wiekent gewenst!

 6. hopelijk vind je je broodnodige rust, om er weer een jaar tegenaan te kunnen!
  en ja, het is een serieus drama aan het worden met die slechte betalers in de bouw! dochter en vriend hebben ook nog hopen facturen open staan…stressen!

 7. Oh wat zouden we blij zijn als we allebei een lot in de loterij wonnen! Die financiele onzekerheid geeft ook mij buikpijn en slapeloze nachten.

  1. Hier ook hoor. Met vlagen word ik er helemaal gek van. Vlam ook, zeker ook als je wél hard werkt en ze vervolgens gewoon niet betalen :S

 8. Dan is eindelijk die duidelijkheid daar. Gelukkig voor je. Wel even stil in huis. Maar geniet er maar even van. Voordat je het weet heb je er een hele schoonfamilie erbij die maar tegen je praat.

  Love As Always
  Di Mario

 9. Sterkte meid! Ik kan me voorstellen dat je er tegenop ziet, hel alleen zijn, maar des te fijner is het weerzien. Hopelijk loopt het allemaal prettig met de familie en kunnen jullie lekker genieten en bijkomen met z’n allen.
  *knuffel*

 10. Niet weten waar je aan toe bent is altijd heul vervelend, iig sterkte zo in je uppie voor 21/2 week en daarna een fijne vakantie gewenst, En dat er nog voor jullie vakantie alle rekeningen maar zijn voldaan, aannemersbedrijven hebben er een handje van om gerust een betalingstermijn van 90 dagen te hanteren, belachelijk gewoon.
  groet

 11. De crisis voelt iedereen aan, maar als je op je centen moet gaan wachten voel je hem twee maal. Naatuurlijk denken die wanbetalers daar niet aan.
  De vakantie zal voor iedereen wel welverdiend zijn en om eerlijk te zijn, droom ik stillekes ook wel eens van zo’n vakantie. Weg van alles en iedereen. Gewoon tot rust komen en elkaar weer eens op neutraal terein tegemoet komen….zalig…

 12. Ik wens jou, Jill en Vlam een hele mooie zomer. Het klinkt allemaal heerlijk, ook de weken alleen. Gelukkig heb je genoeg afspraken kunnen maken om je niet te vervelen…
  Enjoy!

 13. Duidelijkheid is in zulke gevallen heel belangrijk. Scheelt een hoop gezanik achteraf. Jullie gaan het vast allemaal geweldig hebben.

 14. Ha zuster Klivia,

  Kan me voorstellen dat je nu de rust kunt vinden, nu je weet hoe je er voorstaat.
  Ga genieten van jou dingen, de rest komt vanzelf wel weer. oma

 15. Punt 1, een weduwe ziet haar man nooit meer, dat is toch anders.
  Punt 2, je zo gaan gedragen omdat dat nu eenmaal van je verwacht wordt, nee, dat gaat er bij mij niet in.
  Punt 3, je maakt er een groter punt van dat het is.
  Maar goed, zo denk jij er over en zo denk ik er over, en dat kan allemaal.

 16. Ik wens je een supertijd in France en hoop dat je toch ook kan genieten van je tijd alleen thuis…
  ’t Komt vast goed!

 17. Met de duidelijkheid kom je de weken alleen wel door. Je hebt alles redelijk goed gepland als ik het zo lees. En wat een genot om daarna weer met z’n drietjes te zijn! Misschien kun je zelfs je schoonfamilie aan. Geniet ze en niet teveel denken (makkelijker gezegd dan gedaan).

 18. Klinkt goed, vooral die eerste avond:-)
  Die tijd alleen kom je vast door. Ga leuke dingen doen en de tijd vliegt. Daarna genieten van het heerlijke Frankrijk!

 19. Je hebt het goed geregeld…en gepland. Prima! dan zal het missen niet zo heel erg opleven hoop ik. En als je dan eindeljk mee mag doen met het vakantie vieren, dan hoop ik van harte dat je tot rust komt en heerlijk zult genieten.

 20. goed zo! klinkt heel acceptabel 🙂 Ik hoop dat jullie gauw volop van jullie quality time kunnen genieten!! En sterkte met het afscheid en de tijden dat je je toch alleen voelt… HUG!!!

Reacties zijn gesloten.