Allenig.

One down.

One to go.

Vlam is gistermorgen vertrokken naar la France en Jill ga ik straks naar het vliegveld van Rotterdam brengen. Ze landt dan begin van de middag in Bergerac.

En dan ben ik helemaal alleen thuis.

Op een grasparkiet na dan.

Die overigens volgende week ook naar het pension vertrekt. Vlam wilde Iep van het weekend al wegbrengen, was makkelijk voor mij, hoefde ik niet met een kooi in het ov. ‘Ja, gezellig. Dat kan er ook nog wel bij’ zei ik nog. ‘Sluit je ook alvast het water en de elektriciteit af?’ Iep bleef. Waren ze nou helemaal betoeterd?

Ieder nadeel hep ze voordeel en er zijn natuurlijk ook leuke dingen aan later je gezin nareizen en in je uppie thuis zijn.

Zo hoef ik niet 1100 kilometer en 12 uur in de auto te zitten. Ik vlieg in anderhalf uur naar de plaats van bestemming. Stiekem eigenlijk wel lekker. Ik ben namelijk absoluut geen fan van autorijden. Stilzitten, afschuwelijk!

Ook lekker: ik struikel in de aankomende weken niet over schoeisel van mijn 2 huisgenoten. Want ik heb dan wel de reputatie een enorme collectie voetbedekking te hebben, maar die 2 laten dat wát ze hebben, ook immer en overal slingeren.

Idem dito voor de stoel in onze slaapkamer. Het is dat ik bijna dagelijks even poloshirtjes ophang en sokken in de wasmand gooi, anders ligt er binnen no-time een stapel van een meter hoog.

En de trap. Die zal de aankomende weken ook niet vol liggen met allerhande zaken die ik daar neerleg in de ijdele hoop dat de eerstvolgende ook iets meeneemt naar boven. Ik ben altijd het haas, lijkt wel.

En vanaf nu zal het espressoapparaat niet meer de hele dag voor Jan lul aanstaan. Ik heb zo’n hekel aan verspilling.

Ik denk ook dat de tv op een enkele ‘Mentalist’ of ‘NCIS’ uitblijft. Kan ik in alle stilte en onder het genot van een brandend wierookje mijn blogjes schrijven. Geen Johan Derksen de aankomende weken. Geen Wilfred Genee. Halleluja!

Ik kan diagonaal in bed gaan liggen en als ik daar zin in heb. En een wind laten onder het dekbed.

Ongegeneerd in mijn neus peuteren.

Een week met dezelfde theemok doen zonder ‘Iews’ en ‘Gatvers’ én de theezakjes gewoon in de gootsteen flikkeren en daar een etmaaltje laten liggen. Boeien.

Douchen zonder dat iemand door de deur tegen me gaat vragen of ze buiten mag spelen of dat ik haar haar wil invlechten.

Niemand die lange afstand met me communiceert. (Kent u dat: dat u iets gevraagd wordt, terwijl de vragert 2 vertrekken verder is? Oeh, wat heb ik daar een hekel aan. Kom gewoon naar me toe alsjeblieft.)

Ik kan gewoon lekker chagrijnig doen, niks hoeven zeggen en zwelgen in medelijden gedurende mijn aankomende ‘happy period’.

Alleen maar mega pittig Thais en Indonesisch eten. Heerlijk wokken en nieuwe recepten uitproberen. Koolhydraat-arm. Gewoon een berg groente en kruiden en curry’s, verder niks. Lekker makkelijk.

En het allerleukste: alle meubels aan de kant en zonder commentaar of uitgelach (ik hoor u daar toch ook niet lachen hè?) mijn nieuwe hoepel uitproberen. Want die sterke buik- en rugspieren en strakke buik waar ik overal over lees > die wil ik natuurlijk ook. En dus ga ik de aankomende 2 weken in alle rust aan de slag met -wat hoop ik- de redder van mijn taille. Met een beetje mazzel is dat ding straks het enige ronde wat hier in huis te vinden is.

50 thoughts on “Allenig.

 1. zàlig, alleen thuis!!!
  en alles zo herkenbaar, maar vooral: “dat u iets gevraagd wordt, terwijl de vragert 2 vertrekken verder is?”! kan me daar echt rot aan ergeren, en geen idee waarom 🙂
  ha, ‘k heb een muziekje voor je gevonden:

  geniet van je vrije dagen 🙂

 2. Ja, ieder nadeel hep z’n voordeel (dat was niet Derken, overigens, maar een andere ‘deskundige’):)). Geniet van je letterlijke en figuurlijk ruimte, Klief. In een zucht en een scheet is ’t voorbij.

 3. Dat klinkt als een zware twee weken 🙂
  Sterkte met straks Jill gedag zeggen en dan… genieten van je tijdelijke vrijheid! En ze af en toe even missen mag natuurlijk best, is ook gezond.
  Doe je wel verslag van je hoepelvorderingen? Als het helpt gaan al je lezers straks ook nog aan de hula hoop 🙂

  1. Ik ga geen voors en naas foto’s plaatsen hoor. Noch ga ik mijn taille opmeten. Das niet geheel mijn stijl. Maar mocht ik spectaculair veranderen, dan zijn jullie de eerste die het horen! 😉

 4. Natuurlijk lach ik niet… ik zou niet durven… Ik maak alleen de reactie vandaag niet te lang, want ik weet niet hoelang ik me kan inhouden. hahahahaha

  Love As Always
  Di mario

 5. Ha, ha, wat heerlijk herkenbaar. Alles wat ik op de trap leg blijft hier ook gewoon liggen tot dat ik het mee naar boven zeul. En dat geroep/gegil door het huis omdat ze te beroerd zijn om even naar me toe te komen krijg ik ze hier ook maar moeilijk afgeleerd.
  Maar hier ook geheel kindloos. Dochter op vakantie en op kamerswonende zoon meldt gisteren dat hij dit weekend ook niet thuis komt. Weinig leven in de brouwerij wat best heel saai is. Succes/sterkte met het wegbrengen van Jill, hou je het wel droog?

 6. Hier i.p.v. met z´n vijven met maar 3 personen in huis. Da´s al erg rustig! Vanochtend alleen ontbijten. Zoon ligt nog in bed, tot 10 uur spraken we af.. en man heeft nachtdienst gehad. Ik weet niet wat me overkomt zeg! Maar … ja maar. Als de meisjes weer thuis komen is het toch weer dubbel genieten!!

 7. Gelukkig zie je ook een heleboel voordelen aan alleen zijn. Als je je even alleen voelt kun je altijd dit blogje er even bij pakken. En die hoepels, die zijn wel helemaal hot in Blogland hè!

 8. Positive thinking!! Yes, that’s the spirit!
  Ben benieuwd hoe dat hoelahoepen je vergaat… 😉
  Is volgens mij nog niet zo makkelijk als dat het eruit ziet.

 9. Heej, leuk hoor dat hula hoepelen nu de rest is ‘opgehoepeld’! Ik heb er ook nog een staan, en wel zo grappig er stond in het regionaal krantje dat je een workshop kon doen, ga ik toch nog maar eens naar kijken! Het werkt aanstekelijk!
  XX succes hoor!

 10. Have a nice time … enne … hoop dat die weken toch maar snel om mogen vliegen!

 11. Het gaat helemaal goed komen daar in huize klief. Je hebt er zin in, lees ik tussen de regels door. Het is ook best leuk en aan het eind komt alles weer goed ook nog, want weer bij elkaar…. Veel plezier met de hoepel, ben reuze benieuwd!

 12. Oh heerlijk….
  en hoe extra leuk is het om straks de twee liefdes weer te zien.
  Geniet!
  (ik ben erg benieuwd naar het hoepel avontuur en het resultaat)

 13. Nee mij hoor je echt niet lachen 🙂 Ik gun mijn man ook een paar lekkere weken in zijn vaderland…..maar hij wil niet naar de zon, hij vindt de temeratuur hier véél lekkerder……..

 14. Sorry Klief, maar je had me bij de winden onder het dekbed en het neuspeuteren….. k leg in een deuk….sorry…..

 15. ik ben zo benieuwd of het hoelahoepen je bevalt en of het iets oplevert, ik denk dat het voor mij ook wel goed is namelijk

 16. Ha goed zo: de nadelen van het alleen-zijn heb je allemaal veranderd in positieve dingen, that’s the way to do it! En heerlijk, met het vliegtuig naar je bestemming. Das zo’n luxe manier van reizen. Geniet!

 17. Dit gaat genieten worden. Even lekker ruimte in hoofd en huis. Fijn dat je het gevonden hebt dat het ook best van kan zijn even niemand om je heen. Die gewenning ook. Maar zoals ik lees genoeg te doen aankomende twee weken.

  Goede reis voor Jill.

 18. Hoepel jij je maar door die eenzame week en met dit weertje ( Hier is het weeral aan het gieten ) is dit een leuk tijdverdrijf lijkt me. Ik heb het over enige weken eens geprobeerd maar lukt me langst geen kanten. Te stijf vrees ik.En als ik Madddox filmpje bekijk…voel ik me helemaal stijf…
  Notabene, lange afstandgesprekken krijg ik de kriebels van…Hier doen ze dit allemaal en weten dat ik slecht hoor. Als ik dan vraag herhaals eens, krijg ik de deur op de neus….

 19. Ik heb ook zo echte HoopHolland hoepel besteld en al gekregen. Of het echt iets gaat uithalen weet ik niet, maar het is in elk geval fijn om te doen.
  Geniet toch maar van je alleenige dagen, rust in huis kan toch deugd doen niet ?

 20. Mijn manneke moet voor zijn werk een paar keer per jaar reizen. Ik zit nu op de helft van weer eens zo’n week. Ik heb van die weken, dat ik lekker van alles plan, met de honden op pad, creatief freubelen, schrijven, langliggende klusjes inhaal, etc. etc. Soms zit er ook een week bij, dat ik denk….jehiemig; de tijd gaat wel erugh langzaam! Dan krijg ik mezelf niet gemotiveerd, hang ik wat op de bank en kijk zelfs van die verkoopprogramma’s en irriteer ik me mateloos aan de buren. Dit is zo’n week 😦
  Dat hoelahoepen ziet er leuk uit, misschien ga ik er ook eentje kopen; dan heb ik al een plan voor een volgende lonely week. Gelukkig kan ik tegenwoordig ook leuke en/of interessante blogs lezen; dit is zo eentje 🙂

 21. That’s the spirit! En als je zo lekker druk bent met je eigen dingetjes is het gemis stiekem toch niet minder.. Maar de tijd gaat wel écht sneller. Sterkte en geniet er van 😉

 22. hahahahahahaha het spijt me, maar ik lig in een deuk. Hoe herkenbaar. Ik zou alles precies hetzelfde doen en hier gebeurt ook alles precies hetzelfde. Behalve de hoepel. En ik mis de wijn. mmmm lekker en goed voor je taille ;-).
  En….ons hoef je niet te missen.

 23. he mijn berichtje is weg. O begrijp het al. Je wilde mij niet horen lachen.
  Werkelijk ik lig helemaal in een deuk met je verhaal. Ik zou werkelijk alles precies hetzelfde doen, en hier gebeurd ook alles precies hetzelfde. Behalve de hoepel dan ;-). Ik zou alleen er nog een heerlijk wijntje bijnemen.
  En…. om je op te vrolijken. De komende 14 dagen heb je ons nog.

 24. af en toe alleen zijn heeft echt grote voordelen idd 🙂 En ik zou alleen maar sushi eten (dat lust nl. niemand hier). Vreselijk herkenbaar, die dingen die jij hier opsomt… Geniet nou gewoon van DIE dingen en denk verder enkel “over 2 weken is het alweer afgelopen, dan sluit ik m’n lieverds in de armen”. En die tijd is zo voorbij…

 25. haha, ik denk dat je ze nu al mist! En het zal wel meevallen, de tijd vliegt en voor je er erg in hebt is alles weer zoals het was! Nou ja, je bijt je er wel door.

 26. Ha zuster Klivia,

  Lees alleen maar voordelen die je de komende weken gaat ervaren.
  Hopelijk ga je niet het slot van de deur veranderen als het je goed bevalt. oma

  ot, Ik ben een techneut en dan heb je eenmaal een technische tik.
  De pc’s maken ook hier overuren met de jongens in combinatie met vakantie, maar dat is prima.
  Dan heb je waar voor je geld. oma

 27. Inderdaad ieder nadeel heeft zo zijn voordeel… en die hoelahoep, hahaha, ik heb er geloof ik nog eentje in de schuur liggen, zo’n zuurstokroze met zilver en van die glitters erin, hahaha… Misschien ga ik ook eens mijn taille kweken… over een aantal weken neem ik aan dat ik aan het zwembad lig… dus eh… moet ik wel een bikini aan (rotdingen, maar ja, een badpak vind ik helemaal een ramp)….

Reacties zijn gesloten.