Blogmededelingen.

Gisteren heb ik de pagina bovenaan mijn blog genaamd ‘Wie volgt die Klief?‘ verwijderd. Ik heb ook alle WordPress mensen die ik volgde ‘ontvolgd’ en nu iedereen verkast naar mijn Bloglovin account. Ik vond elke dag al die mailtjes dat iemand een nieuw blog had gepubliceerd in mijn inbox wat storend eerlijk gezegd.

Geen zorgen dus allemaal: ik vind u nog steeds hartstikke leuk. Ik vind dat Bloglovin-gebeuren alleen veel overzichtelijker en prettiger werken.

Daarbij heb ik niks met competitief gedrag. Mensen die pronken met hun aantal volgers of dagelijkse bezoeken, daar kan ik niet zo veel mee. Ik wil daar niet aan meedoen. Om die reden leek een afgeschermde bloglijst me ook beter.

Ik lees nog steeds elke dag een blog of 30-40.

Ik lever niet elke dag overal commentaar. Soms omdat ik het te druk heb, soms omdat het onderwerp me niet aanspreekt.

Op het blog ene kom ik elke dag, op het andere eens in de zoveel dagen. Er zijn bloggers die me ontroeren, er zijn er bij wiens taalgebruik me aanspreken. Ik moet er wel eens hardop om lachen. Weer een ander kan boeiend en beeldend schrijven… Kortom: ieder van ons heeft zijn eigen gave.

Ik heb wel mijn favorieten. Wie niet?

Over dat commentaar nog: soms geef ik een reactie op een blogje, soms ook niet. Als ik het ergens niet mee eens ben of iets niet leuk vind, verlaat ik 9 van de 10 keer het blog meestal weer onverrichter zake. Ik wil namelijk niemand een rotgevoel geven. Respect is heel belangrijk voor mij. Laat mensen in hun waarde.

Ik heb wel eens zonder bij na te denken mijn ongezouten mening gegeven. Ik dacht dat ik wel een potje kon breken op dat blog. Niet dus. Mijn commentaar floepte eruit. Gewoon, eerlijk mijn mening, zonder dubbele bodem of bijbedoelingen. Ik ben niet iemand die anderen afzeikt, period. Daar doe ik gewoon nooit aan.

De volgende dag keek ik weer even op haar blogje en mijn commentaar was verdwenen. En was zij ook als volger van mijn blog verdwenen.

Jammer, want ik bedoelde er niks rots mee.

Ik heb op mijn eigen blog eigenlijk nog zelden commentaar ontvangen dat ik niet leuk vond of waar ik me aan stoorde. De reden is simpel: we zijn allemaal andere mensen en ik ben een ruimdenkend type. Als iets heel grof is, is het natuurlijk wat anders. Dan delete ik de boel. Maar voor de rest mag iedereen vinden en schrijven wat zhij vindt. Graag zelfs. Als ik dat niet zou willen, dan zet ik de optie tot commentaar leveren wel uit. Simpel.

Bepaalde mensen zijn geblockt trouwens, dat is 1 van de voordelen van WP. Ik heb geen behoefte aan hun commentaar om de simpele reden dat ik ze niet mag.

Iedereen die voor het eerst commentaar levert, moet sowieso even door mijn ballotagecommissie. Ook reageerders die steeds via een ander IP adres (proxyserver) inloggen, komen linea recta in mijn spambakje terecht.

Dus mocht u een heel verhaal hebben getypt dat verdwenen is na klikken op ‘reactie plaatsen’ dan zit u in mijn nog-goed-te-keuren bakje.

Geen zorgen!

32 thoughts on “Blogmededelingen.

 1. Het lijkt wel dat je met de grote schoonmaak bezig bent. Eerst FB en nu ook hierin en niet te vergeten ook het hoofd is flink bezig. Doe je goed!

  Er zijn er maar twee waar ik mail van krijg als er een nieuwe blog is. Die van jou omdat je nu WordPress heb. Een mailbox vol zou ook voor mijn niks zijn.

  Gelukkig is het bij mij ook maar zelden geweest dat ik commentaar krijg wat eigenlijk respectloos is. Ik zie een blog eigenlijk ook als een soort huis mijn huis waar mensen binnen komen en ik bij andere. Dan vind ik dat je ook met respect ermee om moet gaan. Natuurlijk kan het wel eens gebeuren dat je iets schrijft wat verkeerd over komt of het niet juist hebt gehandeld, maar om daar dan gelijk actie voor te ondernemen, praat het eerst uit of kijk wat er precies bedoelt wordt.

 2. He… waarom kan ik niet meer reageren? Ben ik die ene die geblokt is 😉 Trouwens ik zie dat jij geblokt met een c schrijft… volgens mij heb ik het met een k geleerd.. is dit een generatiekloof (je was toch 1 jaar ouder dan ik? ;-))

  Love As Always
  Di Mairo

 3. Bloglovin’ vind ik dus helemaal niet fijn, haha. Ik gebruik Google reader, daar verzamelen zich alle blogs waarop ik me geabonneerd heb. Ideaal, want er belandt dus nooit iets in mijn mail.
  Het valt me mee dat ik niet in je spambakje terecht kom, ik gebruik altijd een proxy.

  Waar gaat de volgende grote schoonmaak plaatsvinden? 😉

 4. Eens even testen of mijn commentaar doorkomt (-:

  Ik vind ook dat je gewoon -mits respectvol – gewoon mag zeggen wat je wilt. Ook als jouw mening van de mijne afwijkt. Ik verwijder standaard reclame, en sexueel getinte of lompe opmerkingen van mensen die ik niet ken.

  Ik heb wel een bloglijst staan omdat ik vandaar uit blogjes lees. Geen mails bij updates van iemand blog, dat vind ik irritant.

  1. Graag zelfs, eigen mening. Maar er zijn helaas veel mensen die dat niet willen óf zelfs niet durven. Daarom zie je vaak een hele lijst met ongeveer dezelfde commentaren. Typisch is dat…

 5. Oeps, of mijn berichten wel doorkomen …. ik met mijn voortdurend wisselende IP-adressen 😉 Van mij mag je doen wat je zelf wilt: ’t is jouw blog. Zelf vind ik de volgers/leeslijst wel makkelijk. Ik lees (heel) veel blogs, maar reageer niet (meer) overal, dat kost (te)veel tijd. Eens in de zoveel tijd ruim ik ook op en verandert dus de leeslijst, maar sommigen mogen altijd blijven staan. En vwb volgers: ik vind het leuk om te zien wie erop staat maar weet ook dat dit niet alles zegt. Heel veel lezers staan er niet op, en er zijn er ook niet niet meer lezen die er wel nog op staan. Tja, het zij zo.

 6. Duidelijk en eerlijk verhaal.
  Heerlijk dat ‘Bloglovin”, ik heb het een poos geleden ook ontdekt. Alle nieuwe verhaaltjes van de blogjes die ik lees netjes op een rij. Alleen werd er de afgelopen week gewerkt aan Bloglovin en was ik al mijn blogjes opeens kwijt. Paniek. Maar gelukkig is nu alles weer hersteld.
  Fijn weekend.

 7. Volgens mij ga je bijna op vakantie en ben je met de grote schoonmaak bezig 😉
  Ik volg zo’n 50 blogs en vind die mailtjes ook weleens lastig. Ik klikte je link naar Bloglovin aan maar die werkte niet. Moet je dan eerst zelf een account hebben ofzo?
  Ik vind het altijd leuk wanneer je bij mij reageert. Je reacties zijn vaak lekker relativerend en nuchter. Ik heb een vriendin die ook zo is en ik houd van haar recht-door-zee-mening.
  Zelfs wanneer je schrijft “ik zeg even heel wijselijk niks” moet ik lachen en dan weet ik genoeg.

  1. Klopt: account aanmaken en alle urls van de blogs erin zetten. De nieuwste komen bovenaan, wat je gelezen hebt, klik je als ‘read’. Heel eenvoudig en superhandig. Heb btw net Google reader geprobeerd maar vind dat onoverzichtelijker en ik kom liever op de blogs zelf, dan die saaie google lay-out.

   Dank voor je complimenten 🙂 Ik ben idd zonder poes pas ja. Niet iedereen vind dat even leuk…

 8. Duidelijk 🙂 Bij mij staat het meeste op mijn ‘blogger dashboard’ of zoiets. Een paar van WordPress komen in mijn mail. Of ik kijk op Google reader, wat ik net heb ontdekt. Ikzelf heb volgers weergegeven omdat ik niet weet hoe mensen zich anders kunnen ‘abonneren’ op nieuwe berichten. Pronken met 19 volgers lukt me niet 🙂 terwijl ik toch behoorlijk meer lezers per dag heb. Ik weet nog niet hoe dat allemaal werkt hoor, doe het pas een aantal maanden.
  En wat betreft commentaar, altijd welkom zolang het inderdaad respectvol is, of je het nou ergens mee eens bent of niet.

 9. Ik gebruik sinds een tijdje ook Blogloving. WordPress en de Google account voor de reader hadden steeds ruzie met elkaar dus ik wilde wat anders. Ik lees soms ook wel via de wordpress reader, die is verreweg het prettigst maar daarmee kan ik alle blogspot blogs niet lezen, helaas. Van mailtjes bij een nieuwe blog heb ik gelukkig geen last. Heb ik kennelijk uitgeschakeld. Blogloving had de afgelopen dagen wat problemen maar dat is nu hopelijk opgelost.

 10. Oei Ai Amai … een boel nieuwe termen (mogelijkheden) bloglovin – google reader – flipboard – WP dashboard – afgeschermde lijsten …
  Hoe zien jullie door deze bomen het bos? Ik verdwaal, vrees ik.
  Zuster Klief, ik ben nog steeds zeer terughoudend om op je blog te reageren als ik het niet met je eens ben. Een kwestie van beleefdheid (of gėne) tov iemand die ik niet persoonlijk ken.
  Ik blijf je volgen (met dagelijks plezier) en zo af en toe plaats ik een reactie.
  Nog een vraagje: waar haal je de tijd vandaan om zo’n 30-40 blogs te volgen? Jeetje mina. Ik ben blij dat ik er stuk of 5 kan volgen … Prettig weekend.

 11. Eens kijken wat dat Blogloving is, maar een mailtje vind ik juist ook wel weer prettig. Er zijn er een aantal waarvan ik mail krijg en de andere volg ik nav mijn lijst naast mn blog waarin de nieuwste blogjes zichtbaar zijn…

 12. ‘k ben het roerend met je eens (gewoon omdat ik niet anders durf :-))
  nee serieus, ik vind het heel leuk als iemand zijn mening zegt, er soms al eens discussie kan ontstaan…heel leerrijk!

 13. Ik gebruik ook WordPress reader. Bloglovin’ heb ik voor andere blogs dan wordpress en hiervan krijg ik een e-mail notificatie per dag. Misschien moet ik toch eens gaan centraliseren. Voor de wordpress accounts heb ik de e-mail notificaties ook terug afgevinkt. Als je eens wat minder tijd hebt, zit je mailbox zo vol dat het onoverzichtelijk wordt.

 14. Ik maak me nergens zorgen over.
  We zijn toch allemaal bezig met taal, en soms komt iets verkeerd over.
  En dat moet niks geven.
  We zijn nu eenmaal allemaal gezamelijk op aarde, en laten we het leuk houden.

  Ik vind het zwak als mensen met een andere mening dan maar niks zeggen.
  Dat zorgt voor oppervlakkigheid, maar ja, zo is deze maatschappij ook tegenwoordig.

  1. Ik ben iemand met een sterke eigen mening, maar het is me al eerdere malen gebeurd, dat een discussie op een blog uitmondt in iets niet zo fraais. Om die reden houd ik soms wijselijk mijn mond 😉

 15. ´k heb gewoon een favo lijstje in een mapje met blogs staan 😉
  Hou wel van een comment, zolang het idd maar met respect is.
  Zo te lezen heb je het niet even makkelijk maar sla je je er wel doorheen
  om een of andere reden had ik niet anders van je verwacht 😉
  Kom op Zuster, het zoet komt er aan !

 16. Ik heb iedereen in netvibes staan (of beter: bijna iedereen want sommige bloggers hebben hun rss-feed niet aanstaan of zoiets en dan pakt ie ‘m niet, die staan in de favorieten). Handig als je van nieuwe logjes een berichtje krijgt.
  Ik ben wel van de nuance, ik lees hier erg graag maar -en dat kan geen verrassing voor je zijn- schrik ik soms wel af en toe van je stelligheid. In hoeverre die echt is is of overdreven voor de leukigheid, dat kan ik niet beoordelen. Wat ik mooi vind is dat je vaak reageert op reacties. Ik gun mezelf daar niet vaak de tijd voor.

 17. Kom hier via Madddox terecht… normaal gezien lees ik zelden of nooit zulke epistels maar nu hing ik echt aan je euhhhh…. aan mijn scherm 😀
  Wat een schitterend log(je)! Je ‘ligt’ me wel!

 18. Ha zuster Klivia,

  Ik krijg wel via de feeds de melding en via WP bij berichten.
  Ik probeer wel mijn reacties, net als jou te geven een persoonlijk bericht, plakkertjes hou ik niet zo van of het logje moet er meerdere dagen staan. oma

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s