Liefde.

Eén van de voordelen van manloos thuis zijn, is dat ik met de toiletdeur open kan plassen.

Nog eentje is dat ik de tv voor mijzelf alleen heb en al 2 ‘wijvenfilms’ heb kunnen kijken in plaats van de eeuwige sportprogramma’s.

Zo zag ik zaterdag voor de 128e keer Dirty Dancing. En eergisteren ‘Letters to Juliet’.

Ik zette een kop thee, installeerde me met fleecedeken op de bank en het feest kon beginnen. Een uurtje of wat ongegeneerd janken. Ik had er zin in.

Uiteraard is ‘Juliet’ een ontzettende feel-good movie vol clichés. Maar -oh oh- wat vond ik ‘m mooi.

De film gaat over een 65-jarige vrouw, Claire, die 50 jaar geleden een brief in de muur van het ouderlijk huis van Julia Capulet in Verona heeft gestopt met de vraag wat te doen. Luisteren naar haar hart en bij de man van haar dromen blijven of doen wat er van haar werd verwacht van haar familie en terugkeren naar Engeland? Ze koos de laatste optie en heeft de Italiaanse Lorenzo laten staan. En daar altijd spijt van gehad.

Vijftig jaar later wordt de brief gevonden door Sophie, die hem beantwoordt. Zij schrijft terug dat het nooit te laat is voor liefde en dat ze haar hart moet volgen. Claire en haar kleinzoon Charlie komen naar Verona en ze gaan met zijn drietjes op zoek naar Lorenzo.

Het zal u niet verbazen dat niet alleen Lorenzo gevonden wordt, maar dat hij op zijn beurt, Claire nooit vergeten is.

In de tussentijd worden Sophie en Charlie uiteraard knetterverliefd op elkaar en eindigt de film voor alle vier in een happy ending. En huilend voor mij.

Ik ben een teergevoelige tut en geloof (of is het hoop?) net als de rest van de wereld in ware liefde die alles overleeft (of ik doe in ieder geval een poging het concept niet meteen van tafel te vegen) en heb werkelijk onbeschaamd zitten snotteren. Niet gewoon vochtige ogen, nee, de tranen liepen over mijn wangen en via mijn hals mijn decolleté in, zo erg. Aan het einde van deze gezinloze periode heb ik geen oogcrème meer over ben ik bang. Duur grapje…

Ik kom er maar gewoon voor uit: onder dit nogal cynische en ogenschijnlijk zeer rationele vrouwmens, zit een enorme mutserige, emotionele, softe romanticus. Eentje die stiekem altijd gehoopt heeft dat ergens op deze aarde haar soulmate rondliep, iemand die haar uit haar sokken blies, over zijn schouder slingerde, haar onder zijn vleugels nam en beloofde altijd voor haar te zorgen en er voor haar te zijn.

Ik denk/hoop/geloof dat ik ‘m gevonden heb. Sowieso op het ‘over zijn schouder gooien gedeelte’ na dan. Want das niet handig na een hernia én met mijn gewicht. Ik kan in ieder geval zeggen dat ik nog nooit zo gek ben geweest op iemand, als op Vlam. Das al heel wat.

Verder durf ik na 2 jaar nog steeds niet te gaan, voelen of denken. Muizenstapje voor muizenstapje. Want met liefde komt ook het onlosmakelijke gegeven dat je ongelofelijk kwetsbaar bent.

En boven alles ben ik helaas een enorme schijtlijster.

42 thoughts on “Liefde.

 1. Ik had het zelf geschreven kunnen hebben. Ik heb nog nooit zó veel van iemand gehouden als van mijn huidige man en tegelijkertijd is dat doodeng.
  Nog een paar nachtjes, Kliefje, dan mag je hem weer in je armen sluiten….

 2. Duidelijk door een vrouw geschreven 😉 Al hoewel ik ook ontroerd kan worden als ik de herhaling kijk van dat mijn cluppie de eufacup-finale heeft gewonnen. 😉

  Love As Always
  Di Mario

 3. Heerlijk toch, helemaal alleen lekker ongegeneerde zitten brullen bij een film? Nog even, en dan heb je je Vlam weer vlakbij. Hoop met je mee dat dit ‘m is, de ware liefde, en dat jullie maar van elkaar mogen houden tot in Huize Avondrood en verder.

 4. Zulke films moet je alleen zien, Mannen, en ik generaliseer nu enorm, kan je daar niet bij hebben. Hoewel Knieperman, bijvoorbeeld, niet met droge ogen The Champ kan zien.
  Daarom ben ‘k natuurlijk ook zo gek op ‘m,
  groet (nog een paar dagen KLief;)

 5. Wat ben je toch een heerlijk mens. Zo lekker eerlijk. Kan er niks anders van maken als ik je blogje lees.

  Dirty Dancing ook al zo vele keren gekeken en het blijft leuk. Natuurlijk zitten er wel maanden tussen voordat ik weer wil zien. Die andere ga ik ook eens kijken. Heb wel zin om mijn tranen te laten vloeien tot mijn decolleté.

  We verlangen allemaal naar ware liefde en een soulmate.

  Het schiet allemaal al lekker op.

 6. Eén van de voordelen van manloos thuis zijn, is dat ik met de toiletdeur open kan plassen???? Echte liefde is dat dat altijd kan, ook als hij WEL thuis is hoor

  1. Ik wil dat soort zaken niet. Wil Vlam graag (ook) als een lustobject blijven zien, niet als een patiënt. Dat geldt ook andersom denk ik, en om die reden houd ik dat soort zaken achter gesloten deuren.

 7. Oooh die film is écht mooi he! Buiten het prachtige verhaal, kun je ook genieten van het Bella Italia! Ik heb deze film inmiddels 2 keer gezien, ik hou ervan! (En ik heb ’t ook niet droog gehouden)
  Nog even … dan ben je ook weer lekker bij Vlam!

 8. Herkenbaar! Ik ben jonger dan jij en mijn lief is mijn eerste lief, maar achter mijn rationele gedachten schuilt de romantische hoop dat dit mijn “lang en gelukkig” is. En oh wat heb ik zitten janken bij Letters to Juliet haha. In de bioscoop, ook nog eens. Enneh. Ik plas wel met de toiletdeur open als mijn lief thuis is (andersom ook), doet geen afbraak onze lust voor elkaar, gelukkig :).

 9. Wat een heerlijk eerlijk blogje. Toevallig ook Dirty Dancing gekeken, die behoort tot de categorie als-je-aan-het-zappen-bent-en-hij-komt-toevallig-langs-blijf-je-toch-weer-kijken. Hetzelfde met Pretty Woman, Ghost of The Holiday. Maar nu lees ik dus dat ik Letters to Juliet heb gemist, die had ik ook graag gezien:(.
  Enne zijn wij niet allemaal een beetje een schijtlijster…

 10. Liefde geeft je vleugels en liefde kan je keihard laten vallen. Ik ben ontzettend blij voor jullie dat jij en Vlam elkaar gevonden hebben maar ik kan me van jouw kant heel goed voorstellen dat het soms met muizenstapjes gaat, dat muurtje is niet zomaar ineens afgebroken. Maar als ik je zo lees komt het wel goed met dat muurtje. Vlam helpt je daarbij.

 11. Heerlijk toch, dat je denkt/hoopt/gelooft dat je DIE ENE hebt gevonden! En met muizenstapjes is niets mis als Vlam dat van je begrijpt. Ik was ook wel van de voorzichtige benadering, maar die heb ik bij Man vrijwel direct laten varen. Binnen 10 maanden waren we getrouwd, was Jochie op komst en hadden we samen een huis gekocht. Iedereen vroeg of ik gek was geworden, maar ik was gewoon zeer zeker van mijn zaak (en nu nog). De angst om te worden gekwetst bleef, maar die heb ik voor de verandering maar eens volledig genegeerd.
  Vanavond weer een jankfilm?

 12. Letters to Juliet komt vrijdag op België 1. Om 22.05 uur. Ook ik heb gekeken. Afgewisseld met Zomergasten. Omdat ik Henny Vrienten nog eens wilde horen en zien.
  De film was melig, het zal mijn leeftijd zijn. Wel bewonderend naar Vanessa Redgrave gekeken. Van mijn leeftijd, maar wat ziet ze er nog goed uit.
  Zomergasten was gezapig. Geen chemie tussen die twee.

 13. Ook hier blijft de wc deur weleens open, ik bedoel, soms heb je een leuk/spannend/zwaar gesprek, en met mijn zwakke blaas zou het storend zijn dit te onderbreken voor zoiets onbenulligs als een pals. Dus. Deur open en gewoon verder babbelen. Moet kunnen. Verder vind ik je een heerlijke muts. Dus. 🙂

 14. Meer romantiek: Bridges of Madinson County met Clint Eastwood en Meryl Streep: iedere keer weer janken! En the Notebook: te mooi en tranen met tuiten Ik heb deze films onder handbereik en kijk ze als G er niet is. Keer op keer genieten…

 15. Ooo, wat heerlijk om je effe lekker zo laten gaan… Nog even en je bent weer samen met Vlam en Jil en kan je met gesloten deur plassen!! HAhahahaaha 🙂

 16. Heerlijk toch zo ongegeneerd kunnen janken! Vind ik ook het prettigst als er niemand in de buurt is, met de middelste kan ik samen janken want wij vinden veel samen zielig,leuk of wat dan ook 😉
  en je bent gewoon een hele toffe lieve muts, niks mis mee hoor ;-)!!!

 17. ja lappe, mijn macho-ego krijgt weer een deuk: 2 films die ik ook graag zie: blijken het nu wijvenfilms te zijn!!!
  en muizenstapje na muizenstapje…dan moet je wel eens heel erg gekwetst geweest zijn! ‘k vind het heel erg voor je. maar hopelijk kan je al snel wat grotere stappen nemen, niks zo heerlijk als volle vertrouwen geven en krijgen! en je bent zeker dat hij je waard is, ik zou zeggen ga er voor! het zal je relatie nog ten goede komen, zeker weten!
  veel succes!

  1. Klopt. Meerdere malen. Jarenlang, maar dat zijn ouwe koeien 😉 Denken en weten en voelen en doen, daar zit een gapend gat tussen. Ik zou willen dat het zo makkelijk zou werken. Komt wel goe. In mijn eigen tempo.

   1. Lieve Klivia,

    Zo herkenbaar! Ik ben door omstandigheden óók van ver mogen komen waar ik nu ben. Soms 3 stappen vooruit en dan 2 terug, nu eindelijk gelukkig met mijzelf, geaardheid en ingreep. Jij komt er wel ook al zijn het nu nog muizenstapjes! Als Man het accepteert is het voor je een Ware Liefde Klief!

    Wens je met de overige muizenstapjes heel veel sterkte!

    Liefs, Bram

 18. HAHAHAHA met opendeur plassen? Hummm ik ben permanent manloos maar mijn poes duldt geen gesloten deur tussen ons!

  Mijn poes Safir hé ;-))

  Maar oooo ik ben ook zo’n tranenmens… pfffffff niet te doen hé!
  Zooo lief hoe jij over je Vlam schrijft…. ik geloof ook in de eeuwige liefde maar mij gooide nog niemand over zijn schouder…. alléé ja, niet dat ik nog maagd ben maar meestal was de schouder te zwak om mijn euhhhh temperament te blijven torsen, ofwel was het een doodsaaie schouder 😀
  En nu, na al die jaren van single-zijn weet ik zelfs niet of ik nog een sterke schouder wil of aankan

 19. ‘k Zit niet zo vaak te snotteren bij een film. Ja, na ‘Moulin Rouge’ en ‘Shakespeare in Love’. En waarschijnlijk nog wel bij een paar andere films. Carmen, Habla con Hella, … De laatste keer dat ik geweldig moest janken – tranen met tuiten – om een boek was bij het lezen van ‘Op zoek naar Julia’ van Jonathan Hull.
  Wat is dat toch met die “Julia” (Juliette)? Ja, na elke ‘Romeo en Julia’ voorstelling of film zit ik met een knoop in mijn maag. Elke keer opnieuw hoop ik dat ze niet zo jong aan het eind komen … tevergeefs.

 20. Ik hou niet zo van vrouwen films. Maar ik kan bij alle programma’s wel zitten janken als daar iets gebeurd. Nou moet ik zeggen dat ik dit vroeger totaal niet had, maar dit overgehouden heb aan een TIA. Ik ben er niet zo blij mee, want het komt te pas en te onpas.

 21. Haha, hier ook een romantisch zieltje. Op z´n tijd, tenminste. En zo´n film wil ik ook het liefst in mijn eentje zien. Heerlijk,haha!

 22. Jij komt de avonden goed door! Heerlijk, zulke films. Ik ben regelmatig een avond alleen thuis en kan dan genieten van dit soort tv avondjes. Of ik doe de tv uit en lees heerlijk in een boek zonder irritante sportzenders op de achtergrond..

 23. het voordeel van het alleen zijn is dat je je gang eens kon gaan.
  En zo gaan de dagen wel om ook.
  Ik heb nooit beweerd dat er iets mis is met mutserigheid, en jij volgens mij ook niet,

 24. Ah! Dank je, ik miste de helft van Letters to Juliet, goed te horen dat het goed is afgelopen 🙂 Maar waar is die vriend (wijnhandelaar?) van Juliet gebleven?!

  Gelukkig geloof ik ook nog steeds in echte liefde! De vraag is alleen of echte liefde ook in mij gelooft 🙂

 25. Liefde is net als de wind die een zaadje met zich mee trekt en speelt met dit zaadje, alsof het in een storm dan in een zuchtje zit….Maar het kan er zich niet van ontrekken en moet met dit windje op reis, ook al was de bestemming heel wat anders en eens dit zaadje op bestemming komt ontlokt zich meestal een mirakel. Ook met liefde is dit zo….gewoon met de stroom mee en zie waar de liefde je brengt, is het leukste wat er is.

 26. Och wat een schattig logje. 😉
  Maar vooral de laatste alinea’s raken me. Liefde maakt kwetsbaar. Inderdaad.

 27. Ha zuster Klivia,

  Lekker hé de wc deur open laten (tot zoon thuis is), of een scheet in de kamer en dan loopt alleen Benno weg.
  Je suf sappen omdat je anders ook geen tv kijkt, lekker rustig, of toch wel erg rustig.
  Heb geen mascara. oma

 28. Hahaha ik had 2 dagen met een zeurende vent op de bank gezeten, maar daar had ik bout aan 😉 die actiefilms word ik ook weleens zat… Alleen zijn heeft idd zijn voordelen, maar samen zijn ook, vooral als hij verplicht mee moet kijken hahaha lollig gewoon, geklaag en gezucht 🙂 heerlijk af en toe

Reacties zijn gesloten.