Terug!

Ik ben er weer. Veilig en wel en ontspannen, gebruind en gesproet retour in NL.

De afgelopen 3 weken zijn werkelijk voorbij gevlogen. Time flies enzo. Het is waar.

Wat hebben we zoal gedaan?

De eerste week zaten we in het huis van mijn schoonouders, in de buurt van Bergerac. Tsja: wat zal ik daar eens over zeggen? Tussen de heerlijke uitstapjes door die Vlam en ik hebben gemaakt met de Méhari, de etentjes samen, was het niet ongezellig. Maar ook zeker niet heel erg fijn. Schoonmoeder en -vader hebben al een tijdje wat issues en deze keer was erger dan de voorgaande keren. De spanning was met vlagen echt te snijden. De laatste avond escaleerde één en ander en ben ik om 10 uur met e-book naar mijn slaapkamer vertrokken. Ik was er klaar mee. Ik heb uitgesproken dat ze in deze samenstelling, mij niet meer die kant op krijgen. Vlam, Jill en ik stapten aan het einde van de week zwaar opgelucht met piepende banden, in onze auto en reden in een grote stofwolk richting de vrijheid. Jammer. Voor iedereen.

Overigens heb ik naar aanleiding van bovenstaande ontwikkelingen een beslissing gemaakt: vanaf heden publiceer ik bepaalde berichten met een slotje erop. Ik heb in de vakantie veel nagedacht over mijn blog en ik merk dat ik teveel rekening houd met de gevoelens en de privacy van de mensen om me heen. Mijn schrijfsels zijn niet meer zo open als dat ik deed en zou willen en dat irriteert me. Dus om de mensen die ik irl ken te beschermen én ik alle vrijheid te kunnen door schrijven, kan het zomaar ineens voorkomen dat u zo nu en dan een wachtwoord nodig hebt. Als u in de toekomst deze berichten mee wilt kunnen lezen, kunt u me een berichtje sturen via de mail of het contactformulier. Klik!

Maar weer terug naar belangrijker zaken: de vakantie.

De tweede week zaten we in ons huisje zo’n 100 kilometer verderop. Het zwembad was qua oppervlakte groter dan het woonhuis. Maar wie heeft een huis nodig als het schitterend weer is? We hebben dan ook eigenlijk alleen maar in en rond het zwembad vertoefd. ’s morgens na het ontbijt meteen zwemmen, ’s avonds de barbecue aan, flesje (of wat) rosé en genieten maar. Het was daar zo ontzettend afgelegen dat we heerlijk in ons nakende niks hebben kunnen rondlopen. De boerenzwaluwen vlogen om je heen om uit het zwembad te drinken. ’s Avonds kwamen de vleermuizen en de sterren te voorschijn. Ik heb me suf gelezen, Jill lag zo ongeveer de hele dag op de bodem van het zwembad om dingen op te duiken en Vlam vermaakte zich met zijn sudokuutjes.

De derde week zaten we met ons tentje op Ile D’Oléron, een schiereiland aan de Atlantische kust. Dat eiland staat bekend om zijn visserij en oester- en mosselkweek. U mag 3 keer raken wat wij elke avond aten? Jawel. Vis. Mocht u er nog eens komen, dan heb ik een tip voor u. Ga dan eten in ‘La Fleur De Thyme‘. Zalig daar. Wat een heerlijk restaurantje. Wel even reserveren!

Aan de kant waar wij zaten, op het uiterste noordelijke puntje, in Saint Dénis, was de zee heel ruig met veel golfslag. Aan de andere kant leek het wel een tropisch eiland. Geweldig. Een mooi plekje is het.

Toen we dinsdag op woensdag ’s nachts de regendruppels op ons tentzeil hoorden en het de volgende morgen zwaar bewolkt was, hakten we de knoop door en vertrokken we een dagje eerder naar huis.

En daar ben ik dus weer.

Bijna klaar voor het gewone leven.

Maar nu nog niet. Ik heb nog een paar dagen om vakantie te vieren in eigen omgeving. Ik geniet dus nog  heel even door als u het goed vindt.

57 thoughts on “Terug!

 1. Gelukkig, je bent er weer, was wel afkikken hoor. Maar je hebt n fijne vakantie gehad en nog steeds, nog even genieten! En voor ik t vergeet WELKOM THUIS!

 2. Ha die Klief! Ik ben inmiddels ook weer twee uurtjes terug 😉 maar dan dus N’land achtergelaten hebbende, en volgens mij heb je prima weer om nog n paar daagjes vakantie te vieren daar!
  Ik was er in elk geval blij mee, het weer de laatste week, want de vorige twee jaren maakte ik nogal regenachtige vakanties mee daar.
  Fijn dat jullie genoten hebben. Zijn jullie er weer met z’n drietjes?

   1. Prima! Hoop gedaan, verbaas mij er steeds weer over hoe ontzettend veel je toch kunt doen in N’land, en ook tijd tekort om iedereen te zien. Volgende keer kom ik denk ik n maand 😉 maar dan wel met manlief.

 3. Geniet jij nog maar even door! Dat zou ik ook doen als ik jou was! Fijn dat je nu nog wat dagen hebt om weer te acclimatiseren!

 4. Hé, welkom terug. Gezellig dat je er weer bent! Geniet nog even van je vrij-zijn. Wat zijn die 3 weken dan toch weer snel gegaan.
  Toevallig zat ik vandaag ook te denken over berichten met een wachtwoord. Dit naar aanleiding van een discussie met mijn schoonmoeder vanochtend. Ze had iets op mijn blog gelezen en was op z’n zachtst gezegd not amused… Maar ja, om nou een wachtwoord voor iedereen in te stellen om slechts 1 iemand te kunnen weren, is ook zo’n gedoe. Maar ik snap je helemaal hoor!

 5. welkom thuis! Leuk dat je het zo fijn heb gehad en je kunt de aankomende dagen het gevoel nog vasthouden met de tropische temperaturen die verwacht worden 😉

 6. Fijn dat je er weer bent want je blogpauze voelde als een cold turkey.
  Geniet nog maar even lekker verder van je vakantie.

 7. Jammer van de issues bij de schoonouders. Sneu dat je daar ongewild midden in zat en alles hebt moeten beleven vanop de eerste rij. Maar gelukkig is hierdoord je hele vakantie niet in het slop gevallen.
  Geniet met volle teugen van de volgende dagen, zodat je batterijen vollop herladen zijn.
  Kijk alvast uit naar je volgende blogs.

 8. Ile d’Oleron … dat brengt bij mij herinneringen naar boven aan Ile de Ré, daar zijn wij twee jaar na elkaar op vakantie geweest.
  Blij dat je terug bent !

 9. fijn dat je weer gezond en wel rerug bent. Jammer van de eerste week, maar goed aan gevoeld van je dat je niet de hele drie weken bij hun wou zitten.

 10. Welkom terug! Fijn te lezen dat jullie het goed hebben gehad.
  Weet jij trouwens hoe je een post plaatst met een slotje erop? Ik denk dat ik die optie ook wel prettig vind.

  1. Yep. In de instellingen van elk nieuw bericht kun je die optie kiezen. Je maakt een concept en slaat dat op. Dan kies je voor ‘snel bewerken en dan kun je een ww toevoegen. Uiteraard even opslaan weer en publiceren.

 11. Ah, je bent weer terug. En je hebt een heerlijke vakantie gehad, lees ik.
  Oei en ook wat spanningen binnen de familie. Tja, het overkomt iedereen wel eens. Maar tijdens een vakantie is het niet leuk. Gelukkig was het niet in jullie laatste week, maar hadden jullie nog een fijn stuk te gaan.

  1. Klopt. De vorige vakantie was het in de laatste week :S Dit was de 3e x en ik gooi de handdoek in de ring. Het is sneu voor de betrokkenen zelf, maar ik ga geen vakanties meer laten verpesten door mensen die problemen hebben. Heel kort door de bocht misschien, maar het is hun probleem en niet het mijne.

 12. Daar is ze weer. Ik had al geteld wanneer ik weer van je blog kon gaan genieten. Ik hou erg van je openheid en vind het slotje dan ook een uitkomst als je daardoor meer vrijheid hebt om te schrijven.
  Fijn dat je er weer bent.
  gr. Monique65

 13. Heerlijk vakantie, jammer van jullie eerste week… Maar geniet nog maar even van je vrije dagen.

 14. Welkom terug! Buiten wat minder leuke momenten lees ik een heerlijke fantastische vakantie. Helemaal lekker opgeladen en wat fijn dat je terug in Nederland komt en ook nog eens lekker de zon voor jullie schijnt. Geniet nog even lekker van elkaar.

  1. Wat u wilt! Ik vind de feedback erg prettig op dingen waar ik soms mee rondloop/over maal. De slotjesblogjes zullen niet veel voorkomen, maar soms denk ik dat het beter is om te doen.

 15. Fijn dat je veilig thuis bent. Jammer van de eerste week, ik hoop dat over het geheel de wijzer door slaat naar de +
  Wij hadden ook een vakantie om nooit te vergeten…

 16. Ha die Klief! Welkom terug en ik heb je schrijfsels in ieder geval gemist! De reden voor je slotje begrijp ik helemaal. Dat was voor mij de reden om maar helemaal te stoppen met een blog. Als je niet vrij-uit kan schrijven heeft een blog voor mij geen waarde. En opnieuw beginnen? Tja, in mijn hoofd al heel veel blogjes gemaakt, irl geen puf/zin/moed. Maar leuk dat je er weer bent!

 17. Welkom terug in Tropisch Nederland.

  Jammer van de eerste week, maar ook gelukkig dat het de eerste week was… en jullie daarna nog heerlijk twee weken echt vakantie hadden. Die tweede week klonk overheerlijk, met je blote billen in de zon en het zwembad… heerlijk! En dan die tent nog… een hele afwisselende vakantie dus.
  Geniet nog lekker van een paar vrije dagen!

 18. Aha zoals ik gezegd heb , welkom thuis zus ! Gelukkig weer leven in de brouwerij als je terug bent ! Dat miste ik heel erg ! Laat uw muze maar werken !

 19. Ha zuster Klivia,

  Welkom thuis, is er al 3 weken voorbij, oeps.
  Nou de eerste week kun je beter snel vergeten, wat je schoon betreft.
  Verstandig om je berichten niet te open te maken, ik hoef niet alles te weten.
  Wel een verademing in een mensen arm gebied te verblijven.
  Geniet nog maar van de zonnige dagen die komen. oma

 20. Lieve Klivia,

  Een Méhari vind ik een van de mooiste Franse auto’s (naast een originele Citroën DS en 2CV). Jammer van schoonfamilie. Veel sterkte met de issues. Goed dat je voor jezelf kiest.

  Die andere twee weken zijn volgens mij voorbij gevlogen! Ik hoop dat jij, Dochter en Vlam even de zinnen lekker konden verzetten.

  Nog een heerlijke paar daagjes vrij in Nederland gewenst. Als je weer gaat werken: veel plezier met het uitoefenen van je werk.

  Liefs, Bram

 21. ik vind het prima, ik ben ook op vakantie geweest en na morgen zijn mijn drie weken vrij weer voorbij, helaas. Zo gaan die dingen. Vakantie is altijd leuk, lekker doen wat je zelf wilt.

 22. Wat een goed idee, zo’n slotlogje! (Ga ik dus onthouden 😉 ) M.a.w. ik vind het dus een prima plan 🙂
  Fijn dat je weer terug in het land bent; je kan nog lekker doorgenieten van het warme weer hierzo.

 23. Tja en sommigen zijn altijd laat he hahaha
  Welkom terug Zuster en fijn te lezen dat je toch genoten hebt
  en die schoonfamilie?
  Je zou ook die moeten kunnen uitzoeken 😉
  Je hebt nu in ieder geval heerlijk weer hier!

 24. Hè hè eindelijk, daar is ze weer 🙂 glad to have ya back! Schoonfamilie en vakantie, dat gaat niet samen. Heb ik ook al veelvuldig mogen ondervinden. Blij dat je de overige 2 weken echt met volle teugen hebt kunnen genieten; zo hoort dat!!! Nu weer vol goede moed richting chefke en z’n chaos. En ik ga je bestoken met emails als er een slotje op zit. gheheheh 😉 (ik zit toch in Oostenrijk en ik ken niemand in jouw omgeving dus ik ben ‘veilig leesvolk’ lijkt me *neus de lucht in steekt* ;-P)

 25. Welkom terug! Oh, is dat een áuto, een Méhari:) hah weer wat geleerd. Ik snap je slotjes beslissing, maar baal altijd als ik overal ww in moet gaan voeren. Er zijn steeds meer mensen met slotjes. Argh:)

Reacties zijn gesloten.