Koud

Het is, als ik dit begin te schrijven, negen minuten over zes. Terwijl ik aan mijn gebruikelijke mok met thee begon, schoot me te binnen:  “Shit! Het is zondag. Ik moet een blog bij ‘Kliefje.com schrijven.” Dat was ik, vanwege de vakantie van de Zuster, enigszins ontwend. De temperatuur binnen is inmiddels 25 graden en buiten is het al weer 20 graden. Dat belooft weer een warm dagje te worden. Hoe ga ik dat doorbrengen?

Gisteren heb ik uitgebreid, voor mijn doen dan, in de zon gelegen, op het naaktstrand in het Twiske. Het is eigenlijk helemaal geen strand, maar een stukje weiland aan de oever van een meer. Aan de rand is een strookje waar het gras is weggehaald om de illusie van een strand te wekken. Alsof naaktrecreatie alleen ‘netjes’ is, als het op een strand plaatsvindt. Het kan ook zijn dat de beheerders van het recreatieschap ‘naaktweiland’ een te vreemd woord vonden.

Het was gisteren dus best warm en ik overwoog enige verkoeling te zoeken in het meer. Ik zag weinig zwemmende mensen en dat zette me aan het denken. Ik ben tot aan mijn enkels in het water geweest. Qua zwemmen ben ik een koukleum. Dat komt door mijn jeugd. In de vierde of vijfde klas van de lagere school moesten we naar zwemles. Dat begon half mei, als het De Mirandabad (een ‘open’ bad) in Amsterdam-Zuid open ging. De zwemles begon om half acht ’s ochtends. De temperatuur van het water was dan hooguit veertien graden. Ik heb pas laat zwemmen geleerd en vind het nog steeds niet heel erg leuk.

Je hoort mij niet gauw klagen over te warm weer, maar op de weg terug naar huis ben ik even gestopt onder het viaduct van de A10. Ik wilde even uit de zon. Vandaag ga ik dus niet naar het Twiske. Ik weet dat het in de stand nog warmer is, maar de meeste terrasjes zijn wel voorzien van parasollen.

Zo, nu heb je wel genoeg aan je pc, laptop, netbook of smartphone gezeten. Zo veel mooie dagen hebben we nu ook weer niet in dit land. Dus: de paden op, de lanen in! En laat die auto ook maar staan.

Evert

8 thoughts on “Koud

 1. Helaas, ik ‘moet’ de hele dag achter de laptop. Morgen m’n scriptie inleveren. Pff, de laatste loodjes zijn al zwaar, maar dit weer helpt ook niet echt mee…
  Ik hoop dat het in de stad een beetje te doen is, fijne dag!

 2. Hi Evert,

  Met die hitte blijf ik juist binnen, want daar is het nog het koelste. Ik kan heel slecht tegen de warmte helaas. Tot 25 graden gaat het maar daarboven komt er een soort kortsluiting 😉
  Leuk dat je weer blogt.

  groetjes,

  Dorothé

 3. Nou, om eerlijk te zijn vind ik het nog best dapper om bij deze temperaturen ´de paden op de lanen in´ te gaan. Ook ik blijf juist liever binnen, met af en toe een duik in het opblaasbad buiten, en doe verder heel, heel rustig aan.
  Hoe dan ook; veel plezier vandaag! 🙂

 4. Vlam en ik hebben een dagje sauna gedaan. Nou ja: liggen in een hangmat en zwemmen in het buitenzwembad dan. Het was er heerlijk rustig en zeer aangenaam. Morgen weer iets koeler las ik en das beter. Dit is too much voor mij :S

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s