Afsluiting.

Gisteren hebben Vlam en ik in stijl de vakantie afgesloten. Even langzaam aan en zonder al te grote verschillen met de afgelopen weken, het gewone leven weer in.

Dobberend in het zwembad van een nabijgelegen wellness, lekker geluncht met een flesje wijn erbij.

Mijn laatste wijntje voorlopig weer.

Want die buik die een heel stuk geslonken was gedurende de Vlamloze weken, is in alle glorie en hevigheid weer terug. Halleluja!

Wat wil je ook na drieënhalve week van zo goed als nul beweging en elke dag zeker een half litertje heerlijke Provençaalse rosé?

Vanmorgen ging mijn wekker weer om kwart over 6 en dat was even slikken. Terug in het dagelijkse ritme, weer klokkijken, regeltjes, stramien en andere vaste bijkomstigheden die horen bij de periodes tussen de vakanties in. Dit werkpaard mag weer aan de slag.

Grasparkiet Iep hebben we gisteren opgehaald bij zijn opvangadres en daarmee is iedereen hier weer heerlijk op het nest.

Tenminste. Voorlopig dan. Over een dag of 10 vertrekt Vlam weer richting het zuiden om daar samen met zijn broer de tabaksschuur af te gaan bouwen tot woonhuis. Gedurende een periode van een maand of 2/3 zien we elkaar 2 weekenden per maand. Tis voor een goed doel, dus ik heb me er maar bij neergelegd. Er moet brood op onze plank komen en hier in de Randstad gaat ‘m dat helaas even niet worden nog. De branche waarin Vlam werkzaam is, ligt nog helemaal plat.

En dus hebben we zaterdagavond met de broer van Vlam data geprikt wanneer ze thuis komen. En zijn de tickets tussen Rotterdam en Bergerac gisteren door mij tot eind oktober geboekt. Vrijdagen terug in de Randstad, maandagen weer naar het zuiden. Zoals het er nu naar uit ziet, vliegen Jill en ik in de herfstvakantie die kant op voor een weekje samen zijn.

Ik ben al voorzichtig bezig me te oriënteren voor een goedkoop adresje in de buurt. Want met geen 10 paarden krijgt men mij het huis van mijn schoonouders nog in. Ik heb ze nu 3 keer opgezocht en 3 keer was het bal. Dat die mensen problemen hebben is sneu voor ze, maar het zijn ook hún problemen en niet de mijne.

Zo al typende realiseer ik me dat dit een blogje van niks aan het worden is trouwens. Sorry Ik zit nog helemaal in de niet-digitale flow. De afgelopen 3 weken heb ik een heel enkele keer iets opgezocht op Google (een weerbericht of een Frans woord. Sarriette is bonenkruid bijvoorbeeld, dat weet ik nu. En Espadon zwaardvis) en heb ik een paar keer iets op Facebook geplaatst. En heel af en toe mijn mail gecheckt, alleen gekeken en er niet toe doende zaken verwijderd. Verder niks. Zelfs mijn netbookje, dat ik voor alle zekerheid had meegenomen, heb ik niet aangeraakt.

U kunt trots op me zijn. Ik ben niet digi-verslaafd.

Tenminste. Vooralsnog gaat het goed.

Ik heb blogverhalen zat in dat hoofd van mij die er vandaag of morgen uit gaan komen en ik moet nog weken bij lezen op al uw blogs.

Voor ik het weet is het normale leven echt weer in alle hevigheid bezig en zit ik weer uren per dag online.

Ook lekker trouwens.

Goed. Dan ga ik me nu in een jurkje én op de fiets hijsen. Aan de slag!

31 thoughts on “Afsluiting.

 1. Succes vandaag met het gewone leven! Kun je niet een overgangsweek inlassen? Deze week na het werk nog lekker wijn en weer even ‘terug in Frankrijk’ en dan vanaf volgende week echt strak in het gareel…

 2. sterkte vandaag! En een leuk chaletje 😉 in de buurt? in het zuiden…en het bloggen, heb al zo lang zonder je snedige woorden moeten stellen, dus nog iets langer kan vast wel 😉

 3. Het gewone stramien is terug begonnen dus , laat je muze maar vloeien in uw logs ! Tussen haakjes , spreekt ge nu al vloeibaar Frans ??? 🙂

 4. Hi Kliefje,

  Je bent nog lekker rustig nu … ook goed, maar ik verheug me al op je scherpzinnige blogs.
  Toi toi op je werk vandaag.

  groetjes,

  Dorothé

 5. Vandaag weer beginnen, en dan met die tropische temperaturen? Ik leef met je mee vanaf mijn terrasje met een lekker glas koud voor mijn neus ;p.

 6. ja, de vakantie is voor mij ook weer voorbij, en het gewone werkleven begint weer, tot de kerst.
  Succes, de komende tijd, met al die weekenden en schoonoudergezeik en zo.

 7. Oei, lekker vroeg opgestaan, dus. Dat lijkt me inderdaad wennen. Ik ben zelf blij dat de temperaturen weer een beetje zakken. Dan gaat het werken toch een stuk gemakkelijker!

 8. De kogel door de kerk is toch ook wel fijn lijkt mij. Is Jill vandaag eigenlijk ook al begonnen of heeft ze nog een weekje vakantie?

 9. Ach, het gewone leven.. Fijn, al duurt het maar heel even.. Wat twee weekenden per maand bij elkaar zijn is niet echt heel erg normaal, he.. Pff. Geniet nog even dubbelop van elkaar. (Dit klinkt wel erg dramatisch he? Is niet als zodanig bedoelt..! (maar dat weet je hopenlijk wel)

 10. Ha zuster Klivia,

  Dat is altijd weer wennen, om aan de slag te gaan.
  Je hebt gelijk, ga in het zuiden maar apart verblijven, is beter voor je gezondheid.
  Je kunt nu ook weer fietsen, is ook verbranding. oma

  Ot. Je verzoekje staat genoteerd voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://www.wir-3.com/

Reacties zijn gesloten.