Schoenentic.

Vandaag een blogje over niks. Omdat het gisteren laat werd, de teambuildingavond met mijn collega’s. Omdat ik vanmorgen niet bepaald fris en fruitig wakker werd net. Omdat ik me stiekem de hele dag een beetje druk heb lopen maken om de bioloog. Omdat ik na het lezen van zijn laatste mail ontzettend boos ben geworden. Boosheid is een emotie die ik niet vaak heb, en ik heb er nu dus ook echt last van. Het bruist in me. Ik moet het ergens vandaag echt kwijtraken, want ik vind het bovenal een nutteloze emotie.

Waarom die boosheid?

Ik mailde hem dat wij hier toch iets geschrokken waren van zijn toenaderingspoging. En dat ik hem op het hart drukte (zeker gezien het feit dat hij advocaat is) dat we alsjeblieft zoals afgesproken, de beslissing bij Jill laten liggen. En of ik hem erin kon vertrouwen dat hij niet achter mijn rug om direct contact met haar zou zoeken, omdat ze momenteel in een voor haar zeer onzekere periode van haar leven zit. Hij veegde mijn mail van tafel en noemde mijn gedachten “absurd”.

De man is na 12 jaar blijkbaar nog steeds niet in staat tot normale menselijke emoties. Hij snapt niet dat ik alleen maar bang ben, dat wat ik lief heb, kwijt te raken. Dat ik de mensen van wie ik houd, alleen maar probeer te beschermen.

Ik mailde hem terug dat ik zijn antwoord kwetsend en denigrerend vond en dat ik zijn verzoek uit het niks ook niet bestempelde als “absurd”. Daarbij vroeg ik hem ons met rust te laten, tot Jill er ooit aan toe is. Vanaf nu zijn wij degene die iets van ons laten horen en niet hij. De man is niet in de positie om wat dan ook te eisen, wat mij betreft.

En dus wil ik het vandaag over iets leuks hebben. Schoenen. Want daar ben ik gek op.

‘Gooi nooit je oude schoenen weg voordat je nieuwe hebt’ is een spreekwoord dat echt op mij van toepassing is. Ik blijf ook nieuwe schoenen kopen zonder mijn oude weg te gooien.

(Maar het valt wel mee hoor, ik heb denk ik een paar of 25.)

En de schoenen die ik heb, daar doe ik jaren mee. Van sommige paren, zijn de hakken al een keer of 3 vernieuwd. Er zijn er bij die ik al 8 jaar heb.

De meeste koop ik in de uitverkoop.

Mijn laatste nieuwe aanwinsten zijn onwijs tof. Al zeg ik het zelf. Iets ordinair misschien, maar daar houd ik van. Bij schoenen dan hè?

Et voila:

Bent u een schoenenmens eigenlijk?

47 thoughts on “Schoenentic.

 1. Zowel de schoenen als de benen zijn onwijs tof.

  De bioloog…. ik kan me levendig voorstellen dat je er vannacht niet zo rustig van geslapen hebt.
  *Het komt wel goed* klinkt als een dooddoener, en dat is het natuurlijk ook. Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen. Ik zit hier zelf met een bioloog die alles wil, behalve bioloog zijn…. en ik weet nog steeds niet zo goed hoe ik daarmee moet dealen…. Ik denk aan je…

  Liefs Marjan

 2. hopelijk begrijpt hij het nu en blijft het verder rustig.
  Over schoenen schrijven laat ik aan anderen over of laat ik tenminste schrijven dat ik ze draag tot ze van mijn voeten vallen.

 3. Balen zeg dat de bioloog dit soort reacties te weeg brengt. Is niet bepaald goed voor je gemoedsrust. Misschien heb je hel al ooit geschreven, maar is hij officieel ook de vader? Staat ie op het geboortecertificaat of zo of hoe dat allemaal ook werkt.
  De schoenen zijn cool.

  1. Nope. Ik heb hem niet meer gezien vanaf dat ik 6 weken zwanger was. Ik wilde derhalve ook niet dat hij haar erkende als zijn kind. Ik wilde het alleen doen. Ben blij dat ik die beslissing heb genomen toen.

 4. Die hakken…. daarmee kan je de bioloog behoorlijk raken, hoor. Enne, ‘k heb in ’t echt ooit zo tegenover iemand gestaan, (ben je overigens wel direct je boosheid kwijt)
  Ja dus, pracht schoenen!
  groet

 5. Sommige mannen denken nog echt dat ze rechten hebben na een paar jaar. Wees gerust, ze komt je waarschijnlijk heus wel een keer opzoeken om erachter te komen wat voor kl**tz*k (je mag eventueel een klinker kopen) je bent. Pfff, we kunnen het beter over schoenen hebben. Ehhhh, wat vroeg je ookal weer?

  Love As Always
  Di Mario

 6. Ik kan me voorstellen dat je van dat gedoe met de bioloog behoorlijk in de war bent. Merkt Jill daar niets van? En dat idee hierboven van Kniepertje is geniaal, doen zou ik zeggen. ;).

 7. Hi Kliefje,

  Maat 42 hier, voor sportschoenen 44…. zielig he 😉 Verder nog fasciitis plantaris (hielspoor) klachten dus no stilettohakken for me, pumps met 4 cm is het maximum voor een periode van ca. 4 uur, dus ik ben jaloers op je 😉

  groetjes,

  Dorothé

  ps je voorgevoel bij de bioloog bleek geheel terecht helaas ….

 8. Ja, natuurlijk ben je beschermend naar je dochter toe! En daar het hier vooral om Jill gaat lijkt het me heel normaal dat de uiteindelijke beslissing bij haar ligt. Hij hoort dat nederig af te wachten, want het woord ´vader´ is bij hem niet van toepassing. Logisch dat je nu pissig bent!
  Die schoenen zijn prachtig. Ik ben zelf 1.74, dus draag nooit schoenen met zulke hoge hakken, maar mooi vind ik het wel!

 9. Ik zou daar ook van wakker liggen, bah wat naar voor je, vind de tip van de hakken en de bioloog ook wel iets om in het achterhoofd te houden.
  Ben mega jaloers, liep vroeger ook altijd op torenhoge hakken maar sinds allerlei kwakkel dingen en steunzolen (duf..) dus nu niet meer, maar nog wel dol op schoenen.

 10. Die schoenen zijn helemaal top! Ik heb ook wel een redelijke schoenentic, man vind het niet redelijk maar erg, wil het liefst elke week nieuwe, maar dat gaat niet. En laarzen daar ben ik helemaal weg van, ik kan niet genoeg laarzen hebben.

  De bioloog, waarschijnlijk is hij ouder en ‘wijzer’ geworden en heeft hij het idee dat hij er nu toch eens iets aan zou moeten doen. Het jammere is dat hij alleen uit zijn eigen referentiekader denkt en met zichzelf bezig is. Zo werkt het niet, want het gaat nu niet om hem, maar om Jill. Zolang Jill er niet voor openstaat heeft hij geen andere keuze om te wachten totdat het een keer zo ver is.
  Dat je er wakker van ligt kan ik me voorstellen en laten we hopen dat hij nu iets verder denkt dan zichzelf en het laat rusten.

  Fijne dag.

  1. Klopt wat je schrijft. Ik ken hem ook als iemand die zich vooral druk maakt om zichzelf. Dat was ook zeer typisch toen ik zwanger bleek. Hij was degene die het zo moeilijk had, niet ik. Het is jammer dat hij niet snapt wat zijn mail teweeg bracht. Mist toch een stukje empathie, das duidelijk.

 11. Ik verwonder me altijd over vrouwen die mooi en zonder te struikelen kunnen lopen op zulke schoenen. Ik kan dat niet, alhoewel, heb ’t eigenlijk nooit geprobeerd. Geef mij maar leuke en makkelijke schoenen, heerlijk 😉

 12. So what de bioloog is advocaat, en jij bent een verstandige moeder wiens EQ bovendien in verhouding is met de IQ. Hopelijk laat hij jullie met rust nu !
  Die schoenen … waaauw dat je daarop kunt lopen, ik doe het je niet na ! Voor mij zijn hakken van 5 cm al hoog !

  1. Ik denk ook niet dat hij een poot heeft om op te staan met alleen een DNA test. Maar het is logisch dat ik tóch even schrok, denk ik.

   Jaja, ik ben een ervaren hakkenloopster, kan er zelfs op rennen als het moet 😉

 13. Als hij verstand heeft de “Bioloog” denkt Ollie dat hij het begrepen heeft ! Schoenen voor mij betekenen dat ze gemakkelijk moeten zitten en niet te opvallend ! Voor een vrouw is dat iets anders natuurlijk !

 14. Kan me best voorstellen dat je boos bent. Heb je er met Jill over gepraat? Hmh. Je wilde het over schoenen hebben, oke. Ze zijn stoer! Draag je ze op je werk of houd je ze voor special occassions?

 15. Ben even niet op je blog geweest wegens vakantie en dergelijke dus ik vond je laatste paar logs heftig met out of the blue de bioloog die ineens van zich laat horen, waarom nu wel? Begint zijn geweten te knagen, wordt ie sentimenteel op z’n oudere dag of blijkt ie toch emoties te bezitten? Jeetje Klief, wat een dilemma. Wat goed dat je zo hebt gereageerd op z’n mail, hopelijk laat ie het allemaal even bezinken en je woorden op zich inwerken en beseft ie wat voor inpact dit allemaal teweeg brengt. Ik hoop dat jullie eruit komen!
  Ook las ik dat Vlam voorlopig nog werk heeft in France en dat dit financieel een goede opsteker is, fijn voor jullie!
  En wat betreft de high heels, super!! En dat je daar zelfs mee kan rennen..respect!

 16. Gave schoenen!!!

  En wat die bioloog betreft…omdat ik nog niet zolang je blog volg; Jill is inmiddels toch 12 (of ouder) ? Mocht het toch uit de hand lopen…een kind krijgt met 12 een eigen stem in dit geheel bij de rechtbank. (Tenminste dat was jaren geleden zo) Dus als Jill niet wil, kan hij op de maan gaan zitten. Dat zou meneer bio ook moeten weten trouwens.
  Ik denk alleen, dat het wel verstandig is dat je Jill toch op de hoogte brengt in tegenstelling tot mijn antwoord bij je andere blog. Zou bio zo idioot zijn om onverwacht voor haar neus te staan, dan weet ze tenminste hoe het zit en is ze voorbereid dat die kans aanwezig is.
  Zodra je dat gedaan hebt en Jill nog steeds geen behoefte heeft aan contact, de bio-vader gewoon negeren…tenminste dat zou ik doen.
  Succes met deze lastige onverwachte ontwikkeling en in het maken van keuzes!

  1. Ze is 12 én de bioloog heeft haar niet erkent. Dubbele handicap dus 😉

   Nee, ik vertel het haar niet. Misschien ooit, maar nu is niet het juiste tijd. Het geeft teveel onrust die we nu niet kunnen gebruiken.

   1. en een moeder die (helaas) “ervaringsdeskundige” is…Zoals je ook al ergens schreef; jij kent je dochter en de omstandigheden het beste. Follow your instinct zeg ik dan ook en verder iedereen laten kletsen :-))

 17. tja…die biologen….vreemd soort bijna buitenaardse wezens denk ik vaak…meer gedachten eraan zijn zonde van onze tijd 😀
  je schoenen zijn super en ze staan je ook echt heul goed!

 18. Ik weet niet hoe ik die bioloog versus advocaat, moet bekijken….al die jaren zonder toenadering….ik weet niet hoe het zit met alimentatie….nu begint zijn zogenaamde toenaderingspoging van uit het niks te borrellen….eist dan nog een DNA onderzoek….
  Heeft die ze nog op een rijtje???
  Als die als advocaat weet de Jill geen toenadering wil, zou die het zeker met rust moeten laten. Moet Jill het mischien zelf eens per brief laten weten, dat ze echt geen behoeft heeft aan hem?
  En als die moeilijk gaat doen is het gewoon pestgedrag in mijn ogen…
  Wat de schoenen betreft, die lijken me wel leuk, maar als vent zou ik ze niet kopen 🙂 kan er toch niet

 19. Wat een vervelende situatie met bioloog… Ik hoop maar dat het stil blijft vanuit het oosten van het land…
  En die schoenen, not my cup of tea 😉 Maar ieder z’n eigen smaak. Ik loop graag op gympies. 🙂

 20. Weet Jill dat de bioloog momenteel aan het zeuren is of vind je dat ook te belastend voor haar? Kan die eikel niet wachten tot ze van een onzekere puber een zelfstandige twintiger geworden is? Voorheen had ie ook niet zo’n haast, de lul.

  Schoenen en leren tassen wil ik altijd meer meer meer. Denk dat ik de 50 paar schoenen met gemak haal. Straks gaan alle zomerschoenen weer in een doos en komen er weer winterschoenen tevoorschijn. Ik kan ze dus nooit allemaal tellen. 😉 Ik denk dat 80% in de uitverkoop gekocht is want met zoveel schoenen MOET je niet persé een nieuw paar kopen en kun je lekker wachten tot alles afgeprijsd is. Maat 38 is altijd nog volop te krijgen in de uitverkoop.

 21. nice shoeees! : ) en jaloers, want op zulke hoge hakken kan ik heuptechnisch gezien niet goed lopen.

  Ik vind boosheid zo af en toe juist een heel nuttige emotie, ik type dan een vurige mail en lees ‘m nog een keer als de boosheid gezakt is. Meestal is het dan een kwestie van een tikkie bijschaven en hop op ‘send’ met de luidruchtige, duidelijke boodschap.

 22. Ik ben geen schoenenmens in de zin dat ik er veel heb/koop. Ik vind deze prachtig maar ik zou er niet op kunnen lopen vanwege mijn artroseteen. Die kan die knik niet meer maken. Helaas. Ouderdom, hè….

 23. Kan me zo goed voorstellen dat je ren slechte nacht hebt gehad. Wat heeft die man een bord voor z’n kop! Alle credits voor jou dat je het zo goed doet! Echt top!

  Ah en dan de schoenen: wauwie! Ik heb veel schoenen, veelal gympen. Ik wil nu wel eens wat eleganters gaan dragen, heb wel wat hakjes, maar erg weinig. Zodra ik een beetje meer te besteden heb ga ik nieuwe schoenen kopen mét hakken!

 24. Ik vind de schoenen, ook met mijn 1.78, gewéldig. Hébben! Maar ja.. maatje 42. Gelukkig heb ik inmiddels een leuke collectie verzameld. Dat moet namelijk, met mijn maat 😉

  Over de bioloog: sigh. Ja, dat is om boos om te worden. Druif. En nog wat onaardigere benamingen. Volg jij je eigen koers maar, meis, dat kun je altijd uitleggen.

 25. Na het zien van die schoenen, kan ik nog maar één ding denken; Mooi!!! En, die wil ik ook!!! (Ik heb een behoorlijke schoenentic)
  En wat betreft de bioloog, volg je eigen gevoel. Jij weet wat goed is voor Jill, jij kent haar, want jij hebt haar al 12 jaar verzorgd, opgevoed en liefde gegeven. En dat kun je van meneer de bioloog niet zeggen.

 26. Die schoenen zijn een beetje ‘goed fout is leuk’ 🙂
  Ik heb veel schoenen, maar ik heb er weinig mee. Komt door mijn maat (42). Alle leuke schoenen die ik zie staan, zijn in maatje groot ineens een stuk minder leuk! Meestal pak ik slippers in de zomer en laarzen in de winter. De rest is meer kastvulling voor de sier…
  Ik hoop dat de boosheid en onrust wat is gezakt en dat je een betere nacht hebt!

 27. ik snap echt niet waarom die man na 12 jaar plots boven water komt! niet aan toegeven hoor!
  Schoenen, dat vind ik de moelijkste aankoop! je past ze, je denkt dat ze goed zitten, en dan kom je thuis en blijken ze toch wat te knellen….grrrrrrrommmmm! ;o)

 28. Kekke schoenen! Niks ordi! Het ligt ook aan de persoon die erin loopt/zit 🙂 ik ben van mening dat heel veel mensen bepaalde dingen NIET moeten dragen. Dikke mensen met té strakke kleding, gymschoenen MET witte sokken onder spijkerbroek etc etc.
  Ik vind spullen vaak niet ordi, maar wel het persoon die het aanheeft. x

 29. jeetje… die benen… wauw… eh, de schoenen zijn ook übercool. En nee ik ben geen schoenenmens :-S ik heb hele leuke schoenen maar alles met een beetje hak gooi ik uiterlijk na een uur uit omdat ik er dan niet meer op kan lopen. Ik heb bijna altijd ‘reserveschoenen’ bij me, zegt genoeg. Maar ze zijn leuk, die schoenen 🙂

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s