Viezig.

Er zijn in onze praktijk 2 mannelijke patiënten waarbij ik me niet op mijn gemak voel. Laten we ze meneer A en meneer B noemen.

Ik heb ze nog nooit kunnen betrappen op een seksueel getinte opmerking of een terloopse aanraking. Maar er is iets aan ze dat ik zeer onprettig vind. Nét iets te lang naar me kijken, iets te dicht in mijn persoonlijke ruimte komen, dan stap ik altijd naar achter en doen zij weer een stapje naar voren, té complimenteus, de ogen voelen branden in mijn rug als ik wegloop, tegen mijn borsten praten… U kent het wel.

Mannen (of in dit geval mannelijke patiënten) die gewoon open en eerlijk tegen me zeggen dat ze me een mooie vrouw vinden, of zeggen dat ze een hoge bloeddruk van me krijgen, of een beetje flirterig doen, daar kan ik absoluut mee leven. Ik kan er zelfs om lachen. Moet kunnen. Mij krijg je niet zo snel gek. Als ik alles wat niet medisch gerelateerd is en wat ik zo op weekbasis te horen krijg, als ongewenst gedrag zou moeten bestempelen, heb ik het retedruk met aangiftes doen. Onzin vind ik het. Veel mannen kijken en complimenteren nou eenmaal en dat is prima.

Maar meneer A en B? Dat zijn van die mannen die de katjes in het donker knijpen en daar houd ik niet van.

Meneer B is een jaar of 70 en heeft vorige week zijn auto de deur uit gedaan. Hij moet elk kwartaal bij me langskomen voor controle van zijn suiker. Zijn dochters konden hem niet brengen, de regiotaxi was zo’n gedoe en een gewone taxi duur. Of ik voortaan bij hem thuis langs wilde komen? Hij eindigde met een “dreigement”: anders liet hij zich wel niet controleren.

Ten eerste doen mensen het voor zichzelf, die controles. Persoonlijk zal het me jeuken als iemand er zelf voor kiest met torenhoge suikers rond te lopen, met alle gevolgen van dien (je nieren naar de k(*&^%$ helpen, je ogen naar de gallemiezen en tenen die eraf rotten.) Mij daarmee onder druk zetten, werkt dus niet.

Ten tweede is deze berg best bereid naar een immobiele Mozes te gaan, maar alleen als het écht niet anders kan. Want een beetje huisbezoek kost me zeker een half uur tot 3 kwartier tijd, een consult 10 minuten.

Ten derde vind ik het een zeer onprettig idee om bij deze gladjakker over de vloer te komen. Ik vertrouw hem niet. Geen idee waarom. Ik kan er mijn vinger niet opleggen, maar mijn alarmbellen gaan rinkelen bij die man.

Ik mailde mijn werkgever hoe we dit probleem gingen aanpakken. ‘Simpel, hij gaat naar de diabetespoli als jij niet bij hem thuis wil komen. Ik ga je niet dwingen als je je er ongemakkelijk bij voelt..’ was zijn antwoord.

Niks probleem dus.

Halleluja!

Weer 2 minuten later kreeg ik een nieuwe mail van hem. Met foto:


Uhhhhh…. Ken ik ook nog petjient worren fan de doktersklup? Enne dan alleen bij die Klivija…

41 thoughts on “Viezig.

 1. Haha, een baas met humor! Maar het is goed dat je je gevoel volgt, dat heeft namelijk meestal gelijk.
  Brrr, zo vroeg op de dag al een confrontatie met het vieze mannetje… je wordt weer bedankt hoor 🙂

 2. geen stapje naar achter meer doen, dit maakt hen alleen maar sterker.
  desnoods doorslaggevende argumenten gebruiken en hen duidelijk maken hoe tegen hen aankijkt. Ze zullen natuurlijk alles ontkennen, maar ondertussen weten ze waar zich aan te houden.

 3. Een baas die meedenkt én ook nog humor heeft…. waar vindt je die nog tegenwoordig?

  Wat een opluchting voor je.. stel je voor dat je anders met een groepje Sterke Mannen met Spierballen op huisbezoek zou moeten gaan… lol

 4. Wat een leuke baas!
  Maar idd, dit soort vieze mannetjes heb je overal en je voelt aan je theewater dat het anders is dan anders. Ik word er altijd heel assertief van, ook om m’n team te beschermen.
  Luister naar je gevoel, maar de beste man wel blijven controleren anders heb ik hem straks op de afdeling liggen met een amputatie… 😉

 5. Slimme en leuke chef. Enne…dat andere gaat op een keertje over; als je boven een bepaalde leeftijd komt krijg je veel minder last van mannelijke bewondering 🙂

  1. Dan ga jij ‘m toch lekker thuis bezoeken John? 😉 Ik luister naar mijn intuïtie en als er iets niet klopt, doe ik er wat mee. Wat is daar mis mee?

   1. En twijfel niet te snel aan vrouwelijk intuitie! Zeker als je al 30+ jaar een lekker wijf bent. 😛

 6. Hi hi, ik hou er ook helemaal niet van als mensen in je intieme zone komen te staan. Brrrr. Maar waar is het verhaal van mijnheer A? Ik ben echt heel beniewd.

  1. Die kwam toevallig eergisteren langs en hebben we heel snel de deur uitgewerkt. Ik heb mijn collega gevraagd me na 5 minuten te roepen, dat ik zogenaamd haar moest helpen bij iets. Hoera!

 7. Whahahahahhaa. Fijn dat werkgever je gevoel serieus neemt. Krijg de kriebels al bij het idee van deze meneer.

 8. Erg herkenbaar zo’n typetjes.Fijn dat je baas dit goed aanvoelt. Ik zou ook niet op huisbezoek gaan.

 9. Haha, geweldig die mail. Jammer dat De Vieze Man niet meer op tv is. Vooral die scène bij die bakker met die bonbon….
  Tja en waar je blog over gaat, das minder. Ik zou er ook de kriebels van krijgen. Kan niet iemand anders die heren voortaan helpen?

   1. Zouden er meer lezers op je blog komen die ‘de vieze man’ van Van Kooten en de Bie kennen? Tis al van lang geleden. Begin jaren 80, toen was jij nog een heel klein kliefje 🙂

 10. Helemaal top hoor. En nou maar hopen voor jou dat hij voor die poli kiest en dus jou helemaal met rust laat. In elk werk heb je wel een vieze man… of vrouw 😉 Maar het gaat er om hoe je er mee omgaat. En dat is zeker niet hem zijn zin geven.

  Love As always
  Di Mario

 11. Sommige venten denken nu eenmaal met hun l*lletje en kleden nog liefst alles uit wat heuveltjes heeft. Zo is mijn schoonvader ook en ik heb daar maar een woord voor. perverte onmens.
  Dit zijn gewoon kerels die denken dat ze alles mogen en alles kunnen. Vroegere macho types lijkt me. Gewoon eens nuchter de grond in boren zodat ze weten waar het op staat helpt het best.
  Trouwens leuke baas heb jij!
  groetjes.

 12. Haha, leuke die reactie van je baas! Maar wel fijn dat hij begrip toont en meneer naar de poli stuurt. Kan de thuiszorg hier geen rol bij spelen? Meen dat die bij m’n opa komen voor z’n suiker. Maar misschien vergis ik me.

 13. Hij heb wel humor, die baas van jou.
  En goeie oplossingen.

  Hmm.. mn nette nederlands heeft effe een tikje.. komt door dat mannetje 😉

 14. Haha, tegen een zuster zeggen dat je een hoge bloeddruk van ze krijgt! Echt heel origineel zijn die mannen niet! 😉 Maar die hele vieze mannetjes, die kun je inderdaad maar op afstand houden. Geef ze één vinger…

 15. Als je gevoel zegt niet doen NIET doen!
  Enge mannetjes zijn dat , echt wel.
  En die baas van je is in dit geval even een toppertje 😉
  Prachtig logje weer
  XXXXXXX

 16. LOL!! Doe mij zo’n baas (nou ja, de humoristische kant ervan dan hè). En verder precies dat: voelt ’t niet goed, dan niet doen. Laat-ie ’t zelf uitzoeken. HUG!

Reacties zijn gesloten.