Douchegenot.

Gelukkig kan ik na een lange dag waarin ik alle gevaren en agressieve Randstadlingen heb weten te trotseren, ook goed ontspannen hoor. Geen zorgen! Bij voorkeur doe ik dat in/onder de douche. Ik ben gék op douchen. Nodig mij niet uit om te komen logeren, want ik douche zo uw boiler leeg. Echt.

Sowieso was ik mij elke morgen. Het liefste stap ik ’s avonds ook nog een keer eronder. Maar dat doe ik vaak niet, het is niet goed voor mijn huid en het milieu.

Ik ben in het bezit van zeker 25 verschillende douchegelletjes, ik heb ik 4 bodyscrubs en tig soorten bodylotion. Niks zo lekker als elke dag weer te kunnen uitkiezen waar ik zin in heb. Bij welke geur ik me prettig voel.

Op bovenstaande foto ziet u een klein gedeelte van mijn huidige collectie. (Ik zie trouwens ook dat het weer eens tijd wordt voor een nieuw rekje, ziet er niet uit, al die roest Dit terzijde.)

Wij, hier in NL, zijn behoorlijk behoudend als het aankomt op geuren. Komkommer is al exotisch. De beste soorten, scoor ik in België en Frankrijk.

Een aanzienlijk gedeelte van vakanties, ben ik dan ook te vinden in buitenlandse supermarkten. Wat een keuze hebben ze in de Franse en Belgische hypermarchés. Vlam ben ik altijd meten kwijt, die stagneert bij de wijnen. Ik kan me makkelijk een uur vermaken in het lichamelijke verzorgingspad. Dopjes opendraaien en snuiven maar. Zo kocht ik tijdens de laatste vakantie douchegelletjes in de “smaken”: Smoothie (met banaan en aardbei én bosvruchten, inclusief pitjes.) Viooltjes met stukjes suiker. Chocolade, karamel, frambozen, kersen, passievrucht, rabarber… Het kan mij niet gek genoeg zijn.

’s Morgens ben ik redelijk vlot en ben ik er binnen 5 minuten onder vandaan. Als een soort zombie stap ik elke ochtend om 6u15 de badkamer binnen en draai de kraan open. Loeiheet moet het water zijn. Dan was ik me even snel, poets mijn tanden en reinig mijn gezicht. Klaar!

‘s Avonds kan ik echt zeker een half uur onder de douche staan. Handen tegen de muur, kont naar achteren en de loeihete straal richt ik dan op mijn onderrug. Dan scrub ik me even helemaal en spoel de crème af. Ik was me met een lekker geurende douchegel. Ik scrub mijn gezicht, haal de make-up van mijn ogen, reinig mijn huid. Ik flos mijn tanden en poets ze. En als ik na afloop als een kreeft zo rood, volledig gepolijst de badkamer verlaat, smeer ik me meestal in met een geparfumeerde bodylotion.

Zó ongelofelijk lekker vind ik dat. Echt een relaxmomentje na een lange dag.

En u? Hoe ontspant u na een lange dag?

51 thoughts on “Douchegenot.

 1. Bij mij krijgt Iedereen die langer dan 5 minuten onder d’n douche staat, een preek van hier tot Tokio van me. Kan allemaal wel heul lekker zijn al dat gedraai en gedrentel en gestoom, snap ik, maar ik wil het gewoon niet hebben. Het is goddorie drinkwater, het kost nogal niet wat en last but not least: als de één het mag, wil de ander het ook en staat die douche hier de godganse dag aan. Vier kinderen en een man, hè, zuster, dat u dat even in ogenschouw neemt.

 2. Ik hou ook van douchen, in de zomer bij erg warm weer het liefst twee keer per dag. In de winter of bij veel spierpijn liever een lekker warm bad. Zelf ben ik helemaal verslaafd aan de Ritualsgeurtjes, zowel de mousse als de bodylotion. Vooral de oosterse geurtjes vind ik erg lekker. Fruit en vruchten wil ik liever als een ijsje ;p.

 3. ik ontspan me inderdaad ook onder een hete douche, vaak zonder ‘spulletjes’ omdat ik weet dat een huid geen zeep nodig heeft, toch zo lang mogelijk. omdat het zo comfy is onder die hete stralen bronwater (mijn haar is babyzacht bij gebrek aan kalk 😉 poets ik mijn tanden de volle drie minuten, of langer. ik ben ook minder spulletjes gaan gebruiken omdat we geen septic-tank hebben of aangesloten zijn op een riool, al dat spul vervuild de natuur en de beestjes vinden het ook niet lekker.

 4. Drinkwater verspilling, en in veel bodyscrubs zitten plastic deeltjes die in het milieu terechtkomen en weer in de voedselketen en tenslotte weer bij ons op het bord.
  Ontspannen doe ik op zoveel manieren. Een game, wat muziek maken/schrijven. Een goede film kijken, of een lekkere pot seks.

  1. Ik heb geen auto, ik scheid al mijn afval, gooi bijna nooit eten weg, gebruik spaarlampen en oplaadbare batterijen. Mag ik svp één zonde hebben Red? 😉

   1. Van mij mag je 100 zonden hebben Kliefje, maar platic in de voedselketen is een zonde waar wij, onze kinderen, en onze kleinkinderen helemaal, enorm veel last van gaan krijgen. Het een niet doen is geen excuus om het ander wel te doen. Ik weet het, de meeste mensen denken zo, en daarom zal het altijd blijven doorgaan.

    1. Doe jij je auto dan de deur uit? 😉

     PS: als je een klein stukje naar beneden had gelezen in de reacties, had je kunnen zien dat mijn scrubs uit natuurlijke materialen bestaan. Ik werd meteen al veroordeeld door je geloof ik :S

 5. Heerlijk, een douche, we hebben er zelfs twee, een grote stortdouche en een gewone snelle douche zoals we dat hier thuis noemen.
  Ik kan ook enorm van genieten, ik ben niet zo erg als mijn puberdochter die het liefst elk uur onder de douche staat 😉 maar verder zalig hoor, en het mega ontspannen is de enorme badkuip waar je makkelijk met twee volwassen in kan.
  Van de geurtjes ben ik niet zo, vind een dove lekker op zijn tijd maar verder vind ik het wel goed, hebben hier veel sanex aangezien de anderen in huis allemaal allergies 😉 zijn voor vele dingen.

 6. Douchen kan zo fijn zijn! Ik vind het vooral heerlijk wanneer ik aan het backpacken ben en eindelijk weer eens een fatsoenlijke douche tegenkom. Of een bed, ook zoiets!
  Jouw gevarieerde selectie klinkt wel uitnodigend. Als in; rabarber, caramel of chocolade, ik zou het wel eens willen proberen.

 7. Het lijkt me heerlijk om al die lekkere douchegelletjes ( als ik dit goed schrijf ) te kunnen gebruiken maar als ik dat vaker doe dan 1x per week dan scheurt mijn huid van mijn lijf af. Zo voelt het dan. Dus meestal is het gewoon douchen met water en shampoo voor het haar.
  Gr. Simone

 8. Één keer in de week ga ik relax languit in heet bad liggen met een maskertje, scrubje, haamaskertje, boekje, kaarsje en wat drinken… de rest van de week is het een korte douche, moet ook wel anders krijgen we filevorming voor de deur 🙂 Voor de rest ontspan ik bij een filmpje, handwerkje met voetjes op de bank, een boek of gewoon lekker niks… zálig niks moeten is ook héél ontspannend!

 9. Dit is nou een logje naar mijn hart, want ik ben net zo. Vroeger maakte ik mijn ouders al gek door veel en veel te lang te douchen. Nu ik het lekker zelf mag weten, douche ik 1 of 2 keer per dag (die tweede keer probeer ik ook te vermijden, maar dat lukt niet altijd) en het liefst lekker lang. En ook met allerlei scrubjes en geurtjes en weet ik wat. In Amerika hebben ze ook altijd heel veel aparte geurtjes. Als ik de Walmart binnenga, sla ik steevast linksaf, naar de enorme afdeling lichaamsverzorging. Man doet dan vrolijk mee. Zijn focus ligt meer op shampoo, scheerschuim en tandpasta. Ook goed. Zo kunnen we ons rustig een uur op die afdeling vermaken 😀
  Oh, en badderen vind ik ook heerlijk. Het liefst met iets van Lush, een goed boek en een drankje. Als ik echt een rotdag heb, zeg ik ook: “Ik ga en bad,” en dan ben ik verdwenen 😉

 10. Het eerste wat ik dacht: nieuw rekje Klief! Hahaha…. Heerlijk douchen! Maar dan zonder die fruitige/bloemetjes/zoete vrouwenluchtjes…. brrrrr. Doe mij maar stoere mannenluchtjes. En nu niet meer zo warm mogelijk, dat heeft de overgang ook al afgenomen!

 11. Om te ontspannen ga ik in bed liggen. Ik doe mijn ogen dicht en een paar minuten later slaap ik. Douchen doe ik elke morgen, maar ik hoef er niet af te spoelen wat ik er zelf heb opgesmeerd..

 12. Nee, douchen vind ik een verplichting en geen genot. Geef mij maar onze sauna. Heerlijk, daar kan ik van genieten. En natuurlijk een douche op het einde 😉

 13. Oh héérlijk! Ik moet zeggen dat ik er op dit moment weinig geld aan besteed, alles gaat op aan de kinderopvang en andere noodzakelijke verplichtingen :S. Maar als ik jouw rekje zie, denk ik: ik weet meteen wat ik voor mijn verjaardag ga vragen, komt het toch nog van pas dat manlief me er al zo vroeg mee confronteerde 😉 Die smoothie van je, die lijkt me echt het éinde!

 14. Zalig onder n warme douche, iedere dag vrij uitgebreid, man nog langer dan ik bijna 20 min. Stond laatst achter iemand aan de kassa met n lijflucht niet uit te houden, wat is dat smerig, ben misselijk weggelopen. Begrijp je toch niet!

 15. Een goed boek, met daarbij een goed glas whisky, een goede sigaar en bluesmuziek op de achtergrond. Dan kan niemand mij mijn luie stoel uitkrijgen.

 16. Ik zondig ook enorm met douchen en badderen. Ik geef er ook veel geld aan uit, aan al die produkten. Wel let ik erop dat er geen plastic inzit, zoals die bodyscrubs. Kun je ook heel makkelijk en goedkoop zelf maken!

 17. Hi Kliefje,

  Niks zo heerlijk als een lauw bad met ‘hysterische olie’ om mijn spieren te laten bijkomen na een flinke duurloop > 20 km. Koffie en boek erbij en ik kom na een uur of zo weer gerimpeld boven water (niet vaker dan 1x per week).

  Bij problemen, stress, gedonder met kids etc…… op de bank met een pot rooibosthee of wijntje (afhankelijk van de dag en de acties die de volgende dag op de agenda staan) en een niet te heftige detective (Midsummer, Lynley, Frost, je kent ze wel) … even lekker in beslag genomen door een zaak die in max. 1,5 uur is opgelost.

  Of lekker lui lezen in bed, in de tuin, in mijn leunstoel.

  Of lekker fröbelen met papier, stof etc.

  Of lekker achter de pc een beetje surfen.

  Het is wel opvallend dat ik zoveel manieren ken om me te ontspannen 😉

  groetjes,

  Dorothé

 18. Douchen heerlijk ! , de krant lezen , rond mijn tuin wandelen en dan een boekje lezen ! De shampoo linksboven bruiken we altijd !

 19. Wow, wat een keuze!

  Ontspannen kan ik onder de douche (met hooguit een scrubje, meestal alleen water), maar ben ook dol op lange hete baden, met of zonder boek erbij. Of gewoon op de bank met boek of tv.

 20. Zo rood als een kreeft… heerlijk. Maar tegenwoordig als ik onder de douche wil of in bad. Dan staat één van de twee.. of alletwee de kinderen te drentelen. Ze willen met me mee.. En dan kan het niet zo warm. Dat vind ik dan weer jammer. Verder ga ik in de avond om nog even te ontspannen even achter de pc…. met een borrel. Heerlijk ontspannen.

  Love As always
  Di Mario

 21. Heerlijk onder de douche…maar zo kort mogelijk. Zeepjes heb ik niet zo veel…en ze moeten zo neutraal mogelijk zijn voor mijn psoriasis. Teer velleke dus. Genieten doe ik in de middag. Zalig in mijn zetel en even oogskes toe, de slaap inhalen die ik ’s nachts te kort kwam. En naar muziek luisteren als ik niet te veel last heb van mijn tinittus is mijn topper. Ik hoor graag Evanescence, maar daar gaat mijn tinnitus niet zo goed mee om.
  Groetjes

 22. Ja, ik hou ook zo van douchen! De enige plek waar ik meestal niet gestoord word…

  Ik vind waterverspilling inderdaad wel een probleem, ik geloof echt dat watertekort in de toekomst een groter probleem kan worden dan olieschaarste. Daarom probeer ik wel maar 1 keer per dag te douchen en heel vaak met de kindjes, of de man samen. (Wat dan betekent dat ik dus weer wel gestoord word…) 🙂

 23. 10 km lopen, douchen en een klein zakje chips, dit vier maal per week. Behalve de chips dan, dat mag maar één keer per week, douchen mag dan weer maximum 7 keer per week.

 24. Mama ik hou zelf ook van lekker heet douche om te ontspannen.. En een lekker geurende douchecreme/gel maakt het ritueel helemaal compleet..daarna lekker de rest van de avond in je badjas rondlopen… Wat een collectie aan badspulletje zeg! Ben gelukkig niet de enige hahahaha

 25. op woensdag en vrijdag meestal karate of iets in dien aard.
  de rest van de week zit ik te ontspannen achter pc of voor tv.
  soms praatje gaan maken bij vrienden.

 26. Ik douche dagelijks, maar niet te lang. Dan zit ik me nu toch echt te bedenken hoe ik verder ontspan en weet het gewoon niet! Zegt genoeg denk ik.
  Wat ik meer dan heerlijk vind is de hamam als we in ons Hotel in Turkije zijn. Gelukkig mag ik over 3 weken weer!

 27. Op de hometrainer. Heerlijk om zo hard mogelijk te trappen en in 30 minuten ruim 16 kilometer weg te trappen. Inspannen om te ontspannen dus.

 28. Elke morgen lekker onder de douche en heel vaak in de avond nog een keer. Wat heerlijk, zo’n rekje vol geuren en kleuren. Mag ik vragen waar je zo’n rekje koopt? Dat lijkt me nou precies wat mijn badkamer nog kan gebruiken.

  Liefs!

   1. Op naar de Grote Stad dus, dank je wel! Nee, was me helemaal niet opgevallen dat ie al een paar jaartjes oud was *angelic smile*

 29. Ha zuster Klivia,

  Als je er zoveel plezier aan beleef, moet je het lekker blijven doen.
  Dat levert je meer ontspanning op dan een bubbelbad.
  Zelf 1 shampoo, en daar ben ik in 2 minuten mee klaar.
  De andere zijn ook meer van luchtjes en warmte. oma

 30. Douchen is ook voor mij een fijne manier imam te ontspannen. Ik heb ook allemaal verschillende spulletjes. Heerlijk! Maar s avonds op mijn bedbank hangen, dekentje over me heen, boek of tvprogtamma, thee en koekjes binnen handbereik doet het ook prima!

Reacties zijn gesloten.