Hoogtepuntjes.

Afgelopen weekend was er eentje van het kaliber “zalig”.

Vlam landde vrijdagmorgen om kwart voor 11 op Rotterdam. Ik zou hem thuis wel weer zien verschijnen, zijn broer en hij zouden namelijk met de taxi naar huis komen. Uiteraard was ik hieperdepiep en kon niet rustig thuis gaan zitten wachten. En dus toog ik ’s morgens al die richting op. Verrassingen zijn altijd leuk niet? Het was heerlijk hem weer in de armen te kunnen sluiten.

’s Middags hebben we in de stad een broodje gegeten en ’s avonds zijn we onwijs lekker en luxe met zijn drietjes uit eten geweest. We kregen 6 gangen voorgeschoteld. We aten een tartaartje van kalf met truffel en eekhoorntjesbrood, kabeljauw met lamsoren, octopus met gnocchi, eendenborst met granaatappel, pijnboompitjes en waterkers, een bordje kaas en een enorm dessert met verschillende bereidingen van amarenen. Daarbij 2 zalige wijnen. Vlam nam nog een grappa bij de espresso, maar ik viel bijkans van mijn stoel van al deze overdaad en die aardige slok wijn. Maar man: wat was het top daar. Toen we het restaurant verlieten, stopte de gerant nog een fles rode wijn in mijn handtas. Voor thuis. Omdat we zo enthousiast waren. Lief!

Zaterdag was een luie dag. Lekker uitgeslapen (dit oude hek ging om 3 uur naar bed vrijdag en trekt dat gewoon niet meer. Alhoewel de enorme sloot wijn die we gedurende de hele dag genuttigd hebben, zeer waarschijnlijk ook niet meehielp aan mijn lichamelijke toestand.) samen ontbeten, boodschapjes gedaan. Vlam heeft heerlijk gekookt zaterdagavond en we hebben met zijn drietjes daarna een uurtje of wat op de bank gehangen. Ik op mijn favoriete plekje, in het midden. Vlam op rechts, Jill op links en ik tussen ze ingeklemd, aan hun hoofden friemelend.

Zondag mocht Jill kiezen wat we wilden gaan doen. Daar hoefde ze niet heel lang over na te denken. De Efteling moest het worden. Eenmaal daar aangekomen bleken nog een slordige andere miljoen mensen dat plan te hebben gehad. We hebben echt een onwijs leuke dag gehad daar, maar voor mij was het iets te druk naar mijn zin. Bij “De Vliegende Hollander” en “De Python” hebben we een uur staan wachten bijvoorbeeld.

Maar het leukste dat ik u wil melden over afgelopen weekend, heb ik bewaard voor het laatst.

Vrijdagmiddag zaten Vlam, Jill en ik op het stadhuis om in ondertrouw te gaan. Ergens voor het einde van dit jaar (datum nog onbekend, eerst alles waterdicht maken bij de notaris), gaan we trouwen. Gewoon op maandagmorgen, zonder ringen, witte bonbondoos-achtige kanten gewaad voor mij, verstikkende stropdas voor hem, zonder vrienden en familie. Simpel. Met zijn drietjes en met 4 ons geheel onbekende getuigen.

U mag ons feliciteren dus ๐Ÿ™‚

94 thoughts on “Hoogtepuntjes.

 1. Dat klinkt wel als een aaneenschakeling van ‘zalige’ dingen zeg;….. een zes-gangen-diner, mรฉt wijn ook nog…. en dan ook nog een fles mee naar huis krijgen. Jij hebt hetzelfde idee over de efteling als ik… lol Vroeger gingen wij altijd op 8 oktober naar de Efteling, wij hadden dan vrij van school en de Efteling was dan redelijk rustig om naar toe te gaan. Maar evengoed hebben jullie een heerlijke dag gehad….

  Gefeliciteerd! Dat is heerlijk nieuws!

 2. Proficiat, gefeliciteerd, heel veel goeds… Wat ontzettend leuk. Geniet ook van de verloving! Wat je ook gelijk hebt. Vlam is de man van je leven….jullie gaan het leuk hebben!

 3. Hee Kliefje, dat klinkt goed allemaal. In een ver verleden zijn wij ook zo getrouwd, werd ons trouwens niet in dank afgenomen door de familie. Na 12 1/2 jaar hebben wij het toen maar groots gevierd. Met andere woorden: wat in een goed vat zit, verzuurt niet. Gefeliciteerd.

  1. Heel jammer voor de familie en vrienden. Het is onze dag en het draait om ons, dit leven samen wat we hebben. Als ze ons een beetje kennen en om ons geven, respecteren ze onze keuze.

   Misschien ooit nog eens een feestje, geen idee. Maar voorlopig niet ๐Ÿ˜‰

 4. Nou, van harte hoor! Echt heel leuk nieuws. Laat even weten wanneer en hoe laat, dan kom ik onopvallend, kijkend naar de lucht, handen in mijn zakken, rondslenteren. 25% kans…..

 5. Beste Kliefje,

  Ik lees al een tijdje mee en ben een echte lurker. Maar vind dit nieuws zo leuk, dat ik toch wil reageren. Ontzettend gefeliciteerd, voor jou en Vlam en natuurlijk ook Jill.

 6. Ahh, wat een heerlijk weekend. Ben benieuwd of je het gaat volhouden, dat zonder toeters en bellen. Nieuwe kleren, bloemetje voor thuis, lekker eten ๐Ÿ˜‰

  Gefeliciteerd Klief, Vlam en Jill! Op naar een mooie toekomst.

 7. Waaaaaa…. de Klief gaat trouwen? Gaaf zeg! Leuk. GEfeliciteerd! Jill wel in prinsesachtig gewaad of is ze die leeftijd te boven?!

  Wij gaan al jaaaaren misschien bijna trouwen. Maar weten niet hoe. Dit is wel een van de aantrekkelijke opties, wat mij betreft!

  En dat etentje, dat was om het te vieren?

 8. Klinkt als een fantastisch weekend! Afgezien van die lange wachttijden misschien ;). En.. Van harte gefeliciteerd!! De manier waarop jullie gaan trouwen klinkt helemaal goed. Kan me voorstellen dat het nu extra zwaar is om Vlam weer te moeten missen, na zo’n leuk weekend. Sterkte de komende periode zonder hem!

 9. Hartelijk gefeliciteerd. Wat hebben jullie een fijn weekend gehad. Nu nog de datum prikken. Erg leuk.
  Laat je ons dan wel achteraf weten dat ‘het’ gebeurd is?
  Geniet ervan.

  1. Ik weet het nog niet eerlijk gezegd. Alleen als ze beloven echt niks van ons te verlangen of achter onze rug dingen gaan regelen. We willen echt niks doen, dit wordt onze dag, niet een dag waarop we geleefd willen worden.

 10. Kliefje, heel veel felicitaties van mij. Heerlijk dat jullie gaan doen wat je wilt! En vooral: dat doen zoals JULLIE dat willen en niet doen “zoals het hoort” of “voor de familie / omgeving / enz” ! Het is JULLIE beslissing en JULLIE viering! Liefs

 11. Normaal ben ik een van de lurkers, maar dit vind ik een hele goede reden om even te ont-lurken.

  Lieve Kliefje, Vlam & Jill,
  Gefeliciteerd met jullie verloving en nog vele gelukkige jaren samen!

 12. Wij lijken echt in bijna niets op elkaar, zuster. Ik gruwel van zowat alles waar u blij van wordt, zoals dat eten, dat bankhangen en dat trouwen, maar desalniettemin: hartstikke gefelicteerd natuurlijk!!!

 13. Deze aankondiging zou ik toch geen hoogtepuntJE noemen hoor !
  ‘k Ben stiekem een beetje (veel) jaloers dat jij diegene hebt gevonden waarmee je dat aandurft. Gefeliciteerd meid ! ECHT !

 14. !!! Zowww wijf, die zag ik even niet aankomen.
  Geweldig om te horen, werd er zelfs een beetje emo van (o o). Super dat jullie die stap samen gaan zetten, hadden we daar niet eens een korte mailconversatie over?
  Dat is dat luxe etentje wel waard ๐Ÿ™‚ en ik kan jullie manier waarop alleen maar onderschrijven.
  Doe Vlam voor deze keer ook een knuffel! En Jill.

 15. Eindelijk mag ik dan officieel mijn beste wensen overmaken ๐Ÿ™‚ via deze weg.
  Ik wens jullie drietjes samen een heel fantastisch, kei neig, supergeweldige leven met elkaar. Laat het stil huwelijk knallen van vreugde en laat al jullie wensen voor die dag en daarna maar uitkomen. Nu dat is er uit….
  Leuk dat de vrijdag met zo’n afsluiter kon eindigen en dat dit tevens een begin was van iets nieuws.
  Groetjes

 16. Hier ontlurk ik me ook voor: wat leuk voor jullie 3-tjes om dit te lezen.
  het is jullie zo van harte gegund!!
  een fijne toekomst gewenst en voor nu VAN HARTE GEFELICITEERD.

 17. Ik was al heel de dag chagrijnig maar dit bericht maakt mijn dag helemaal goed, daar word ik nou vrolijk van!! Van harte gefeliciteerd lieve Klief en Vlam!! Dikke X Essie

 18. HIEPER DE PIEP HOERAAAA!!! Hoe knap dat je dit nieuws tot het einde hebt bewaard, ik was er waarschijnlijk mee begonnen;-) En dat etentje, ik was aan t watertanden tijdens het lezen, heerlijk joh!
  Geniet van de voorpret, het is jullie gegund!!

  1. Nou,dan blijf ik niet achter als af en toe kijker/lezer.
   Dat het een mooie tijd mag worden,naar de spannenste dag van jullie leven.
   Genieten met jullie 3en dus.
   En laat kritiek verre van je,leef je eigen leven.
   GEFELICITEERD!!!

 19. Heb jij zo’n grote handtas??? ยฐ_ยฐ
  ghehehe geintje. GEFELICITEERD!!!!!
  Wat gaaf!!! En zo hoort dat. Duhhh, wat moet dat moet. En dat moet. Hartstikke tof!! Blij voor jullie ๐Ÿ™‚ Een heerlijk weekend indeed!! Kan je weer even op teren ๐Ÿ˜‰ X

 20. Ha zuster Klivia,

  nu snap ik het dineer ook, geweldig plan.
  Dus vlam doe nu ook wat de zuster zegt.LOL
  maar even serieus, van harte Gefeliciteerd en veel geluk samen. oma
  Gloria Estefan – Here we are, past er mooi bij.

  Ot. Je verzoekje staat genoteerd voor de volgende show.
  Nu is alles liefde voor jullie.
  De shows staan allemaal op: http://www.wir-3.com/

 21. goeiemorgen, viavia kwam ik bij je terecht en ik ben je gaan volgen. Je manier van schrijven, helemaal top. Proficiat en leuk dat jullie op mijn verjaardag in oudertrouw zijn gegaan:))
  Ik wens jullie heel veel geluk
  grtzz Brigitte

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s