Kalender

Geen 100 dagen meer te gaan tot de Kerst. Zijn jullie al aan het bedenken waar, hoe en met wie je de Kerstdagen gaat doorbrengen? Bespaar je die moeite, want het schijnt maar zeer de vraag te zijn of we 25 december 2012 wel halen. We krijgen eerst nog 21 december 2012. Dat is de laatste dag van de zogenoemde Mayakalender. Die oude indianen vonden het kennelijk na die datum wat onduidelijk worden, maar verder doordenkende hedendaagse mensen weten waarom: op 12-12-12 om 12.00 uur begint het einde van de wereld of, om het wat mooier en dreigender te stellen: Armageddon.

Het is nog niet voor iedereen even duidelijk hoe het einde van de wereld bewerkstelligd zal worden. Er zijn diverse opties. Onder het Amerikaanse natuurgebied Yellowstone Park bevindt zich een supervulkaan die qua uitbarsten al behoorlijk over tijd schijn te zijn.Komt die uitbarsting werkelijk dan krijgen we zoveel as in de atmosfeer dat de zon volledig wordt afgeschermd en dat is niet zo best voor de natuur. Het wordt ook een stuk kouder, dus we krijgen een nieuwe ijstijd en weer heel vaak een witte Kerst voor degenen die het allemaal overleven.

Een andere optie is dat Niburu, ook wel ‘Planet X‘ genoemd, dicht in de buurt van onze Aarde komt. Die komt eens in de zoveel duizend jaar langs en dat brengt van alles, bijvoorbeeld het magnetisch veld van de Aarde, in de war. Zo wisselen de Noord- en Zuidpool om en dat brengt een hop ellende met zich mee. Ter geruststelling zeg ik erbij dat astronomen die er voor doorgeleerd hebben van mening zijn dat Planet X helemaal niet bestaat.

Natuurlijk zijn er ook heel wat mensen die er serieus rekening mee houden dat we eindelijk kennis zullen maken met buitenaardse intelligente wezens. Die zijn al vaker langs geweest. Je denkt toch niet dat gewone stervelingen enkele duizenden jaren geleden in staat waren piramides en andere grote bouwwerken, zoals Stonehenge, in elkaar te zetten. Die hebben hulp gehad van buitenaardse wezens. Die komen nog steeds van tijd tot tijd langs om de zaak hier in de gaten te houden. Onze voorouders noemden dat goden, maar wij weten wel beter. Ze komen in hun ruimteschepen, die wij UFO’s noemen en ik zou er niet van uitgaan dat ze nog steeds met goede bedoelingen komen.

Wetenschappers zijn er het wel over eens dat zich op de zon van tijd tot tijd grote ontploffingen voordoen. Dan komen grote hoeveelheden elektrisch geladen deeltjes onze kant op. Dat noemen we zonnewind. In noordelijke streken leidt dat tot een prachtig natuurverschijnsel: Aurora Borealis, oftewel het Noorderlicht. Maar let op: die zonnewind is heel af en toe een zonnestorm. Dan komen er wel heel veel elektrische geladen deeltjes onze kant op en dan blijft het niet bij Noorderlicht. Alles wat hier op elektriciteit werkt wordt dan uitgeschakeld. Stel je even voor dat Facebook en Twitter, zelfs je gewone mobieltje, het niet meer doen! Je koelkast, wasmachine en air conditioning doen het ook niet meer. Vliegtuigen vallen bij bosjes uit de lucht.

Ik heb wel al plannen voor de Kerst, want die zijn al jaren hetzelfde: ik zal in mijn eentje thuis zitten, zonder kerstboom en andere versierselen. Op 21-12-12 zit ik ook thuis. Op 22-12-12 zal ik waarschijnlijk een blogje wijden aan mensen die denken dat de Maya’s meer wisten dan wij. Heb jij National Geographic op de kabel? Dan kun je vanavond om 21.00 uur kijken naar ‘The Mayan Apocalyps’. Maar dan mis je wel een stukje van ‘Boer zoekt vrouw’.

Evert

17 thoughts on “Kalender

 1. Interessante blog maar eerlijk gezegd hou ik niet van verhalen over het feit dat de wereld binnenkort vergaat. Ik word daar stiekem toch altijd een beetje bangig van. Ik wil graag nog hรฉรฉl lang leven.

 2. Ik geloof niet zo in voorspellingen, maar vind het toch vreemd dat ik in het begin van de jaren 1990 iets van Nostradamus las. In de tijd dat godsdienst slechts een hele kleine plek vulde voorspelde hij dat er rond de eeuwwisseling vele religiรธse stromingen zouden zijn die de oorzaak van geweld, oorlog en doodslag zouden zijn….

 3. Met kerst zit ik in een zomerjurk onder ’n parasol op het platteland van Victoria (Australie) te genieten van m’n kleinzoon (dan net 2) die ik voor het laatst op 11-12-2010 gezien en geknuffeld heb!

 4. En ik dacht dat de apocalyps meer iets betekende als een openbaring, een volledig nieuw bewustzijn van diezelfde mensheid. De aarde overleeft het wel, of de zuidpool nu noordpool wordt of evenaar. Van een nieuw (collectief) bewustzijn kan ik alleen maar dromen, dus droom ik lekker nog even verder en hoop ik met kerst in een hutje op de schotse heide te zitten met uitzicht op een baai en een paar honderd zelf geschreven pagina’s… ik droom wel even verder :-)))

 5. het blijft de mensen wel bezig houden maar hoop toch werkelijk dat er geen massahysterie uitbreekt, dat zou pas het begin van het einde zijn.
  Ga wel vrij nemen die dag , (weet niet eens wat voor dag het is, maar zoeken we op :))
  erg leuk stukje Evert!
  Wensen we elkaar 12-12-12 om 12.01 een fijne dag ๐Ÿ˜‰

 6. aiii, moet ik me nou om 12-12-12 ook al zorgen gaan maken? Ik dacht dat we met enkel 21-12-12 ook al goed bedeeld zouden zijn :-S Zullen we om 00:01h op 22-12-12 vuurwerk gaan afsteken? Op het begin van een nieuwe wereld zonder maya-geneuzel? Ik ben voor ๐Ÿ™‚ Leuk geschreven, Evert!

 7. Ik geloof niet in het einde van de wereld of toch niet op die manieren. Ik denk wel dat we goed bezig zijn met de verstoring van het evenwicht, maar ik denk dat dit maar een langzaam proces is. We zien wel wat er komt, maar ik lig er niet echt wakker van.

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s