Thuis.

De afgelopen 3 dagen was Vlam weer op het nest. Hij heeft de 11 dagen daarvoor 1100 kilometer verderop gezeten, druk aan het bouwen aan de inmiddels bijna woning van zijn broer. Want het gebouw nog langer schuur noemen, zou respectloos zijn.

Saai was het weer, de dagen zo manloos. Ik miste de communicatie, de aandacht, de gezelligheid, het lachen, het geknuffel en gezoen. Jill en ik hebben het hartstikke leuk samen hoor, maar mét man vinden wij het alle twee leuker. Hij mag blijven, is onze conclusie.

Helaas bleek het vrijdagmorgen nogal te misten in Bergerac, het vliegtuig kon niet landen en week uit naar een zuidelijker gelegen vliegveld. Daardoor landde Vlam ruim 2 uur later op Rotterdam airport. Als je ongelofelijk verlangt naar tijd samen, is het werkelijk k u tee te noemen dat er zomaar een paar uur afgesnoept worden door de weergoden, kan ik u zeggen.

De lunch die we hadden gepland, werd daardoor mooi door onze neus geboord.

Om 3 uur waren we bij de notaris om alles waterdicht te maken voor onze trouwerij. Er komen 2 testamenten en de huwelijkse voorwaarden worden opgemaakt. Over 4 weken zien we de notaris weer, zetten we onze handtekeningen en kunnen we “ja” gaan zeggen. We hebben inmiddels ook een trouwdatum geprikt, maar we hebben beslist deze lekker voor onszelf te houden. U leest het wel, als de plechtigheid achter de rug is.

Mijn aanstaande (hoe raar klinkt dat) wilde per se nieuwe laarzen voor me kopen (ok ok, vooruit dan maar…) en uiteindelijk verliet ik met 2 paar het pand, op zijn aandringen. Ik ben niet erg goed in geld uitgeven, maar Vlam wist me te overtuigen het 2e paar dat we me 50% korting kregen, ook te nemen.

Vrijdagavond, hebben we gezellig samen gekookt en een hele mooie oude wijn opengetrokken. Op Jill’s verzoek bleven we thuis, die wilde lekker samen TVOH kijken. Check.

Zaterdag zijn we de stad ingegaan, Jill mocht een nieuwe winterjas uitkiezen. Beetje boodschapjes gedaan, de horeca groothandel bezocht en heerlijke parelhoen voor het diner gekocht en onze voorraad olietjes en mosterd weer aangevuld. ’s Avonds weer lekker lang aan tafel gezeten en bijgekletst.

Zondag reden we naar Harderwijk en Zeewolde voor een bezoek aan mijn broer en zijn gezin en hebben we een theatervoorstelling van collega-blogster Margriet gezien. Erg leuk om haar eens live te zien.

En dan is het nu alweer maandag en zullen we elkaar weer 11 dagen moeten missen. En gemist wordt er kan ik u zeggen. Op Hollandse én op Franse bodem.

En wat is dat toch met tijd? Donderdagmorgen heb ik zo ongeveer elke 2 minuten de klok gezien, de dag króóp werkelijk voorbij. Er kwam geen einde aan die lange, lange martelgang. En de afgelopen 3 dagen zijn zo ongelofelijk snel voorbij gegaan. Ik kan het bijna niet bevatten.

Shit.

38 thoughts on “Thuis.

 1. Een weekend waarvan jullie elke minuut hebben genoten! Heerlijk….

  Ik denk dat genieten op zich zo intens is, dat je geen tijd hebt om op de klok te kijken..
  geen tijd wil hebben ook.

  Nog 11 dagen…

  Liefs!

 2. Duren die 11 dagen naarmate je ze vaker doormaakt langer of korter? Ben ik wel benieuwd naar. Net als naar je laarzen overigens 🙂

  Geniet nog maar even na als je straks je bakkie troost opdrinkt.

  1. Ik blijf het geen kattenpis vinden. De eerste dagen gaan wel, daarna is het alsof zijn aanwezigheid uit het huis verdwijnt ofzo. Alsof hij langzaam vervaagt. Ik vind dat een rotgevoel. Dit is voorlopig even weer de langste periode. Daarna zijn kortere periodes dat hij wegblijft. In de herfstvakantie ook enkele dagen samen in Barcelona. Dus dat zijn toffe dingen om naar uit te kijken. Mijn laarzen staan op FB! (De korte dan, de lange al ik vanmiddag even op de foto zetten ;))

 3. Fijn dat jullie weer even van elkaar hebben kunnen genieten! 11 dagen is natuurlijk weer best lang, maar het vooruitzicht van weer 3 intense heerlijke samendagen helpt misschien een beetje… Sterkte vandaag met weer wennen aan het Vlamloze bestaan.

 4. Heerlijk weekend gehad, herbeleef hem nog maar een paar keer. Hoop dat de komende 11 dagen snel voorbij gaan voor jullie. Leuk dat Jill ook zo geniet van jullie samen en van Vlam en geniet van het samen the Voice kijken.

 5. Heerlijk dat je zo’n leuk weekend hebt gehad! Ik benijd je enorm daarom hoor!
  Als het huis af is komt hij dan weer naar Nederland of ligt er dan nog een andere klus klaar in Frankrijk?

 6. Duidelijk een weekend genieten en bijtanken, nu weer door… knuffel!!! xx

  (oh, sorry, even van m’n andere blogaccount, daar ben ik nog ingelogd ;-))

 7. Time flies when you’re having fun is weer oh zo waar! Net als dat twee uur wachten op zo’n moment echt teveel van het goede is! Gelukkig kwam hij wel! Nu weer aftellen! Sterkte!

 8. Het lijkt me vreselijk om je lief zo lang te moeten missen, en 3 dagen van elkaar genieten is dan echt te kort. Ik hoop voor je dat de dagen omvliegen en dat jullie elkaar snel weer in de armen kunnen vallen. Sterkte de komende 11 dagen!

 9. Dat klinkt allemaal erg goed. Heerlijk samen met Jill erbij. Daarnaast alles geregeld voor het trouwen.
  En dan is het ineens weer maandag en begint het weer van voren af aan.
  Ach, het houdt het wel spannend 😉
  Hoeveel keer moet hij dit nog doen?

  1. Geen idee helaas. Tot het huis af is of tot hij het zat is 😉 Ik hoop dat hij eind november wel klaar is daar. Dan hebben we 5 maanden af en aan elkaar gezien en is het wat mij betreft wel mooi geweest.

 10. Ah fijn dat je een leuk weekend hebt gehad. Elf dagen is wel weer heel lang, misschien dat je een soort van adventskalender kan maken. Tot Vlam er weer is iedere dag een chocolaatje (mag ook ingeruild worden voor iets anders ;p).

 11. Je bent allenzins goe verwend geweest , lees ik ! En in je provéleven begint alles in elkaar te vallen niet ??? 🙂

 12. Dat krijg je als je het leuk hebt, dan vliegt de tijd. Klinkt allemaal best gezellig in ieder geval. Heb je weer wat om naar uit te kijken. Dus er is een trouwdatum?? mmhhh….en je gaat het niet zeggen?? mmmhh…das toch wel een beetje jammer dan 😀

 13. O ja. Als het gezellig is vliegt de tijd en is er niks aan duurt het als bonus extra lang…

  Geniet nog even na van het heerlijke verwenweekend!!

 14. Klief,

  Het zou gek zijn als je blij zou zijn dat het weekend weer om was!
  Maar kan me heel goed voorstellen dat je baalde van de gemiste uren vrijdag…
  Uhh ik wil best vrijwilliger worden om rijst te smijten als jullie het stadhuis uit komen wandelen maar.. dan moet ik wel de datum weten..!
  ‘-)))

  Liefs,

 15. Nou was je zondag in de buurt. Had ik gebak in huis.. En dan bel je nog niet aan…’;-)
  Tijd is idd niet te bevatten…

  Love AS Always
  Di mario

 16. Het lijkt me ook niet leuk om elkaar zoveel en vaak te moeten missen. Gelukkig zijn daar de weekenden, maar die vliegen dan inderdaad om. Hoop voor je dat het snel klaar is in la France en dat je verdere plannen kunt gaan maken voor het huwelijk.

 17. Op sommige momenten (mij wel bekend :)) zou het zo mooi zijn als Einstein gelijk had met zijn theorie dat tijd niet bestaat. Op andere momenten zouden we tijd aan onze zijde willen hebben (net als de liefde). Aftellen maar weer totdat jouw vlam terugkomt!

 18. Je hebt het vlamment zalig te pakken he…Maar dat is best leuk toch? En eens lekker verwend worden met nieuwe laarsjes is toch wel echt de kers op de taart. Alhoewel de taart staat voor de trouwerij en zo…Ieder mens komt vroeg of laat op zijn plekje terecht en vindt zijn dekseltje die het compleet maakt. Gewoon nog een tijdje genieten met momenten en dan kan je er vollop voor gaan. Lijkt me bere leuk
  groetjes

 19. Wat stom dat je de datum niet geeft. Ik wil eigenlijk wel heel graag je adres ontvangen om jullie een felicitatiekaartje te sturen. Dus als je dat kwijt wilt (als je dat niet wilt, even goede vrienden) mail het me dan maar even.
  En succes met de komende 11 dagen.

 20. Er is nog een weg te gaan, daarom wens ik je stevige schoenen en een goed kompas. En dan komt het allemaal wel goed. Dikke tuut. X

 21. TIme flies when you’re having fun! Daar worden jullie dan maar mooi mee geconfronteerd. Af en toe gaat mijn man weleens 1 of 2 weken voor het werk weg en dat vind ik al ongezelllig. Kun je nagaan als je vre-se-lijk verliefd bent 😉

 22. Ha zuster Klivia,

  Je ziet het op de BBC ook wel, daar is een programma waar men schuur tot woning verbouwd.
  Zijn erg mooie grote woningen.
  Ach, jammer van de twee uur, maar dan is het weer zien nog mooier.
  Jullie hebben een mooi weekend gehad. oma

  Ot. Je verzoekje staat genoteerd voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://www.wir-3.com/

Reacties zijn gesloten.