Uppie.

Zo. 4 down, 7 to go. Nachten alleen, welteverstaan.

Sinds halverwege juli is het nu al af en aan. 2,5 week weg, 5 weken samen, 2,5 week weg, 3 dagen samen, 11 dagen weg, 3 dagen samen… En het einde is nog niet in zicht.

Inmiddels is het zo dat ik vrij rap na Vlams vertrek weer gewend ben aan zijn afwezigheid. De eerste keer had ik echt 5 dagen nodig om mijn draai te vinden. Lijkt me ook logisch als je ruim 1,5 jaar lang elke dag samen bent geweest.

Nu is het vrijwel direct alsof Jill en ik weer alleen wonen. Ik heb daar eerlijk gezegd wel een beetje moeite mee. Vlams aanwezigheid is de eerste dagen nog wel voelbaar in huis, maar dat vervaagt in de loop van de week. Ik weet niet hoe ik het uit moet leggen. Er zit bedroevend weinig spiritueels in me, maar de aanwezigheid van mensen voel ik altijd. Ook dat wat ze voelen. Emoties hangen voor mij meestal als een soort aura om iemand heen. Ze blijven ook nog even hangen als iemand vertrokken is. Weg is niet meteen weg, zeg maar.

Maar misschien ben ik nu toch wel iets te zweverig aan het worden. En is het gewoon zo dat het al scheelt dat ik niet meer die 5 paar schoenen van hem op een hoop in het naaikamertje geconfronteerd word. Of dat er geen berg kleding formaat flinke Alp op de stoel in onze slaapkamer ligt. Zou dat het kunnen zijn?

Over kledingstukken gesproken: overigens is Vlam buitengewoon attent en legt keurig elke keer dat hij weggaat een door hem gedragen T-shirtje op mijn kussen. Ik weet dat het een typische gewoonte is, maar ik ben een snuiver. Ik snuif stiekem in de nekken van Jill en Vlam. Ik houd van hun geur. Ik zou zo mee kunnen doen aan “Wedden Dat” en uit een enorme stapel gedragen shirtjes, er zó de goeie uit kunnen pikken.

Ik dwaal af en maak mezelf enigszins belachelijk nu. Alleen zijn, daar ging het over.

Alleen zijn heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Zo kan ik heerlijk na het diner in alle stilte even een uurtje bloggen, mailen en facebooken, zonder het geblèr van Matthijs van Nieuwkerk op de achtergrond. En wat ik ook nul mis is dat we op zondagen niet meer stipt om 6 uur aan tafel moeten, omdat er Studiosport gekeken moet worden. En indien nodig kan ik gewoon ongegeneerd een wind laten in bed.

Maar meer voordelen kan ik even niet opnoemen. Samen vind ik leuker.

De laatste maanden echter, is het alleen zo rommelig en volgeboekt, dat ik snak naar écht helemaal alleen zijn, ondanks het gemis. De weekenden dat Vlam er is, houd ik uitsluitend en alleen voor hem vrij. De weekenden dat hij er niet is, probeer ik mijn sociale contacten te onderhouden. De vrije vrijdagen die ik altijd heb, mijn bijtankdagen, gaan nu óf op aan Vlam, óf aan mijn psycholoog. Ik ben al maanden niet meer in mijn uppie geweest.

En dus mailde ik van de week mijn zielenknijpster en annuleerde ik de afspraak voor vandaag. Dat luchtte instant op. Ik zat me tegen die afspraak aan te hikken. Niet normaal.

Ik dus heb vandaag vrij. Even geen gegraaf in dat hoofd van mij. Mijn hoofd is ontzettend moe en wil een dagje helemaal niks.

Om 8 uur zwaai ik het wicht uit (lees: kijk en duw ik haar nog net niet de gang uit) en ga ik 6 uur lang in volledige stilte en zonder te praten doorbrengen. Wat een zaligheid.

42 thoughts on “Uppie.

 1. Samen is inderdaad veel leuker, maar zonder man wendt ook wel weer, helemaal als je weet dat hij echt weer komt.
  Ik moet nog ongeveer 65 nachten voordat ik hem weer vast kan houden, en die gaan ook om, weet ik uit ervaring. 😉

  Marijke

   1. Mijn man vaart, en is steeds 3 maanden weg, en daarna gelukkig ook weer 3 maanden thuis. We kennen elkaar nu 4 jaar, en mij bevalt deze manier van leven goed.

    1. Okeej… Tsja: ieder zijn ding. Zoals het nu gaat bij ons, is niet mijn ding. Het is tijdelijk, we hebben geld nodig. Anders was het ook niet Vlams ding. Pure noodzaak is het, we zitten liever elke avond samen op de bank.

     Geen woorden of moeilijke toestanden als ie weer thuis is? Ik kan me zo voorstellen dat dat soms wel even slikken is, na maanden afwezigheid.

 2. Nog een uurtje te gaan dus! Geniet maar even van alle rust, even dat hoofd leeg maken en tijd voor jezelf hebben!

 3. Ahjaaaa, ik ben ook zo’n snuiver! Heeeerlijk!
  Maar nu ga jij dus effe genieten van Rust, Ruimte en Stilte …. goeie tip, ik denk dat ik mee doe!

  Liefs!

 4. Ik was vandaag ook van plan om weinig te gaan doen na een (voor mij) drukke week. Kunnen we gezellig samen niks doen en genieten van de rust. Fijn weekend.

 5. Ik ben blij dat ik niet de enige ben die zo kan genieten van de stilte als de kroost (soms eindelijk) de deur uit is ’s morgens. Ik zie ze doodgraag, maar wat een tumult dat die twee sommige dagen kunnen maken …
  Geniet helemaal van jouw dag !

 6. Heerlijk om zo nu en dan alleen te zijn. Ik zou dat voor geen goud willen missen. Een mens moet af en toe tot zichzelf komen.

 7. En nu maar hopen dat er geen leraren zich afmelden, zodat Jill om 11 uur al weer terug is, (‘k spreek uit ervaring)
  Geniet even heul erg van de allenigheid 😉
  groet

  1. Haha, ja… Dat ken ik inmiddels ja. Had ik dus een paar weken geleden. Komt ze ineens véél eerder thuis. Ik was gewoon teleurgesteld, weet je dat? Erg hoor :S

 8. Ik maak dan ook altijd eten, dat mijn manneke niet lekker vindt of niet mag hebben.
  Voor de rest sluit ik me bij je aan, met zijn twee (in jouw geval drie) is veel leuker. Ik was dus blij dat ik vanmorgen die 2e tandenborstel weer zag staan 🙂

  1. Groot gelijk! Ik deed dat vd zomer, toen ik helemaal alleen was. Heb echt 3 weken Thais en Indonesisch gegeten. Lekker heet! Dat lust Vlam ook graag, maar Jill niet. Lekker weekend jullie samen daar!

   1. Thanks!
    Rijst kan hij niet verdragen, dus je begrijpt hier is het dan nasi, indonesisch met rijst i.p.v. frietjes of bami 🙂
    Na een paar dagen rijst smaakt dan straks de grillschotel met frieten dan extra lekker hihi.

 9. Geniet maar van deze stille momenten , want je hebt het even nodig denk ik ! En TV is ook een (rukker ) euh ruiker !
  Prettig weekend zus !

 10. Hi Kliefje,

  Het gekke bij mij is dat als ik veel volk en reuring om me heen heb kan snakken naar rust en alleen zijn en als ik alleen ben dan snak ik naar gezelschap. Ik vind het allerfijnste als er wel iemand is maar dat ik met rust gelaten wordt.

  Goed weekend,

  Dorothé

 11. Stilte, rust….nood om te herbronnen dus. Even alles van de schouders en bekomen van alles. De dingen op een rijtje plaatsen en tijd voor jezelf. Moet kunnen en is nu en dan eens zalig…
  Geniet in alle stilte van dit weekend
  Groetjes

 12. Goed van je om even die psych af te bellen, soms móet je gewoon even bijtanken een dagje en lekker genieten van de rust… die psych wacht wel.

  Fijn weekend!

 13. Er is niks belachelijks aan iemand missen Zuster… ook ik heb een shirt van A in mijn bed liggen…
  Niks zo lekker als even mijn neus in dat shirt duwen als ik snachts alleen in bed lig.
  Verder heb ik net als jij vanmorgen mijn 2 mannen zo snel mogelijk het huis uitgeduwd.. nog even een dagje voor mij, voor het lange weekend (mijn mannen zijn maandag vrij van school allebei)
  Jongste gaat vanavond naar zijn bioloog, dus Oudste en ik hebben het rijk alleen… ik push hem al naar zijn vrienden toe (toe ga lekker met I en J afspreken, jullie zien elkaar nu niet zo vaak meer toch? )…. oooooh erg ben ik… (nou ja af en toe dan)

  Geniet van je Me-time!

  Liefs!

 14. Ik vind het ook heerlijk om zo nu en dan helemaal alleen te zijn. Daar kan ik echt naar snakken, dus ik snap je wel. Geniet van je “remi” dag 😉

 15. sinds de dood van mijn schoonmoeder gaat manlief minder vaak naar zijn vader. Maar gelukkig nog wel vrij vaak, want anders … Pfft, ik ben me toch een potje gesteld op mijn vrije avonden. 😉

 16. Zelfs met twee is soms alleen zalig! Tijd om tot rust te komen en je hoofd leeg te maken!!! Hopelijk heeft het deugd gedaan!

 17. Héérlijk zo’n dagje even helemaal niets. En inderdaad, zulke gesprekken vréten energie. Mag je best een keertje vrij van nemen. Ik zei van de week tegen mijn psychologe ook dat ik wel wat meer tijd tussen de afspraken wilde 🙂

 18. Goed van je om die stilte voor jezelf even te nemen. Daar kun je soms zo enorm van opknappen! Hopelijk heeft het bij jou vandaag ook zo gewerkt en ga je vanavond na een lekker snuifje aan Vlams shirt heerlijk relaxed slapen en verder bijtanken 🙂

 19. Ha zuster Klivia,

  Opeens weer allen met Jill leven is even omschakelen, heel begrijpelijk.
  Een dag even stilte en rust in je hoofd ik ook erg begrijpelijk.
  Weer verlangen naar Vlam is ook heel begrijpelijk.
  Denk dat ik je wel begrijp, flauw hé. oma

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma kun je straks beluisteren op onze weblog en nu al op de website waar de programma’s staan: http://www.wir-3.com/ kies voor radio de BOM

 20. heerlijk hè, die tijden even helemaal alleen… Ik kan daar ook enorm van genieten. Stilte. Een kop koffie, wat schrijven of lezen. Daar leef ik op… Zie ook mijn reactie op de blogposting van Evert hierna… dát bedoel ik dus. X

Reacties zijn gesloten.