Kadootje!

Gewoon, omdat dit vandaag mijn 849e bericht is. Omdat het donderdag is. Omdat het van het weekend zulk lekker weer wordt. Omdat ik bijna vakantie heb. Omdat we vanavond zuurkool gaan eten.

Weet ik veel.

Moet een mens een reden hebben om iets weg te geven? Nee toch?

Ik vind het gewoon leuk om iemand blij te maken.

Dus als je zin hebt om de eigenaar- of esse te worden van maar liefst 19 proefjes (ook herengeuren!) van het baanbrekende Franse niche parfummerk Etat Libre D’Orange

Laat dan hieronder een berichtje achter.

In het pakketje zitten geuren als Fat Electrician, Don’t get me wrong baby, I don’t swallow en Vraie Blonde. Alle geuren zijn gemaakt door heel bekende “neuzen” die ook parfums hebben gemaakt voor de grote parfumhuizen. In dit geval hadden ze carte blanche en mochten ze maken wat ze wilden. Dat resulteerde in aparte geuren met bijzondere namen en dito ingrediënten als leer, tabak, marshmallow, geranium, tonkaboon en cognac.

Ik heb alleen 1 “eis” omdat ik er geen mediaspektakel van wil maken: de lurkende medemensch die ik hier echt nog nimmer heb zien reageren, of waarvan ik nog nooit een privéberichtje heb ontvangen, is helaas uitgesloten van deelname. Bij eerdere kadootjes die ik weggaf, kwamen er via andere blogs wildvreemde mensen die ik hier echt nog nooit had gezien, ineens onder hun stenen vandaan.

Sorry, geen zin in. Ik vind het wel zo leuk om iemand blij te maken die ik daadwerkelijk “ken”. Ik doe het absoluut niet om meer aandacht of extra lezers te krijgen. Cijfertjes interesseren me geen fluit namelijk.

Vrijdagavond 19 oktober om 0:00 gaat er een stop op dit blog. Zaterdag ergens halverwege de ochtend zal ik de gelukkige winnaar bekendmaken. Degene die voorlopig geurend als een bosviooltje door het leven zal gaan. Of als een Fat Electrician. Whatever.

62 thoughts on “Kadootje!

 1. Wat een attente actie!
  Mij mag je overslaan, hoor. Ik heb één of twee geurtjes waar ik al jarenlang aan verknocht ben.
  Gefeliciteerd met je 849ste bericht. En dat op deze donderdag, met zulke mooie weersvooruitzichten en een lekkere maaltijd in het verschiet….en bijna vakantie! Het feest kan niet op! 😉

 2. Ik vind je eis een goede! Het is opvallend hoeveel mensen er ontlurken zodra er iets te halen valt. Kan ik ook alleen de afbeelding winnen die je geplaatst hebt? Die vind ik al geweldig! Zou ik zo aan de muur hangen. 😀
  Maar leuk, lekker! Ik doe graag mee.

  1. Psies, geen zin in. Vorige keer met die zeepjes, niet normaal. Allemaal mensen die mij normaal niet lezen omdat ze mij niet leuk vinden, maar wel meedingen. Neh… Ik maak mijn lieve, zeer gewaardeerde vaste lezers liever blij. Die afbeelding is tof ja!

 3. De uitspraak op hun website ‘smelling is believing’ vind ik wel een hele goede, aangezien ik vaak allereerst aan iets ruik. Geur zegt zoveel. Dussss, ik doe mee!

 4. Wat een leuke! afbeelding, Enne, ‘k doe niet mee, ben aan ’t ontrommelen, weet je nog 🙂
  Maar zomaar wel van harte gefeliciteerd, omdat het leuk is iemand te feliciteren,
  groet

 5. Leuk initiatief maar ik laat het prijzenpakket graag aan een ander. Het lijken me dames-geurtjes (ja toch?) en mocht ik al de gelukkige winnaar worden dan duurt het weer een hele tijd voor ik jouw pakket aan mijn Isabel in Mozambique kan geven. Ik koop tegen die tijd zelf weer iets voor haar. Maak een ander maar blij met je kadootje. Mij maak je blij met je blog.

 6. superidee 🙂 gisteren gaf ik zelf ook nog iets weg en ik kreeg een vragend gezicht, zo van “waarvoor is dat?” ik zei: omdat ik ’t leuk vind om je iets te geven” simpel
  ik doe wel mee maar heb geen high expectations iets te winnen….dan valt ’t altijd mee 😉

 7. Ohh wat leuk!!! Ik wil heel graag meedoen, want ik ruik te vaak naar ‘buiten’, zoals mos en schors, kettingzaagolie en te laat geoogste rotte tomaatjes. Of naar rook die uit de enorme schouw komt en die sigaretjes, of naar kattenpoep en kattenpies, want die kleintjes begrijpen nog steeds de kattenbak niet goed. Of ik ruik naar stof of verf en het ene luchtje dat ik heb staan (versace) is bijna op terwijl ze hier in de regio geen parfumeriën hebben, die zijn een dik uur rijden. Ja, daarom doe ik mee!

   1. meestal niet is afgelopen 30 jaar gebleken. ik won ooit een tekenwedstrijd als kind tijdens de kinderboekenweek… maar alleen omdat er maar een handvol kinderen mee hadden gedaan en ik de oudste was; hilarisch. Ik houd me ook verre van loterijen, want het schept een vals soort hoop. Maar dit vind ik gewoon een heel leuke log en gebaar :-))

 8. Nou droom ik er al 57 jaar van om als een Fat Electrician door het leven te gaan en ben jij in de gelegenheid om die uit te laten komen. Wow! Ga jij mijn dag maken? Ik ben in!

 9. Wat ontzettend attent! Ik doe graag mee, want ‘Don’t get me wrong baby’ zou mij misschien goed van pas komen, ik ga binnenkort de stoute datingschoenen weer aantrekken 🙂

  Lekker hoor zuurkool. Dat eet ik alleen als dochter er niet is.

 10. Hoi Kliefje, ik pas, maar feliciteer je wel. Ik vind het erg leuk om je stukjes te lezen. Door de frequentie hou je de vaart erin en dat maakt het erg leuk. volgens mij ga je snel trouwen nu, dus vast vanaf deze plek heel veel plezier, geniet van de dag en maak er wat moois van!

 11. Whaaaa, ‘fat electrician’ – hoe rúikt zo iets?!
  Ik ben reuze nieuwsgierig, niet aan het ontrommelen en wel in voor wat nieuwe luchtjes. Doe mij maar in de hoge hoed!

  Bij de weg: ik heb een mandje met luchtjes. Naar gelang de mood pak ik een andere. Sommigen komen heel lang het mandje niet uit, maar ik kan er altijd op terugvallen. Daarnaast heb ik een niet al te vaak wisselend ‘dagelijks’ luchtje. Twee om precies te zijn 😉 Elixer des merveilles van Hermès (niet te zwaar, sprankelend, fijn!), en na jaren de gewone Coco overgestapt naar de Coco Noir van Chanel. Errrrug lekker. Ja, ik ben wel een luchtjesmens.

 12. Jippie…de kans om weer eens wat vrouwelijke hormonen wakker te schudden :-)))
  Vind mijn manneke vast ook fijn als ik eens niet naar de honden ruik hihi
  Ik doe ook mee!

 13. Nah, wat attent en leuk en fijn en geurend! Ik doe graag mee, ben zeer benieuwd hoe die “luchten” ruiken…………

 14. Van harte Klief met je (scrolt weer even naar boven om te kijken…) 849ste bericht! En dat er nog maar veel mogen volgen. 🙂 Mij heb je nieuwsgierig gemaakt naar de geurtjes! Mag ik mee doen?

 15. Proficiat met je 849ste bericht *kus* maar ik doe niet mee: ik hang erg aan mijn ‘Code’ en ben niet zo van het uitproberen van nieuwe geurtjes. Maar je maakt er vast iemand heel erg blij mee!

 16. Omdat het donderdag is, omdat we zuurkool eten, hahaha! Wat leuk zo’n spontane actie! Ik hou van luchtjes en doe graag mee! Enne 8.4.9. berichten! Poeh he!

 17. Al 849 berichtjes, ik zie veel werk voor mijn eigen al vaak licht verwaarloosde blog voor me liggen wil ik dat evenaren.. 😉 Maar gefeliciteerd! (en ’t is toch wat hoe mensen actief worden als er iets gratis te halen valt…)

 18. Ik doe graag mee. Hier in huis zijn nl. 3 dochters die er überblij mee zouden zijn! En ik als geurenbarbaar……….
  Lief van je.

 19. Hi Kliefje,

  Luchtjes … snel een like gezet en verder …. later teruggekeerd … zoals zo vaak om de reacties op je blog te lezen – die zijn ook vaak de moeite waard – …. toen viel mijn oog op het willekeurige getal van 849 blogjes…. dat is toch wel een driedubbele like waard…. ik lees ze graag…. keep blogging!

  Dorothé

 20. Wat lief van je…. Ik zeg.. ik hoop dat degene die het meest verdient het mag hebben. En dan bedoel ik natuurlijk niet degene die de meeste loon krijgt 😉 En de luchtjes heb ik eigenlijk geen intresse in. Gewoon omdat ik mijn eigen smaak heb. En je logjes zijn leuk om te lezen….

  Love As Always
  Di Mario

 21. 849 berichtjes alweer… Gefeliciteerd!
  Meedoen is al leuk! Gewoon al met ‘allen die meedoen’ in de hoge hoed, Leuk!
  Mag ik er ook bij?

  Liefs!

 22. Tjee, wat veel 849 blogjes. Proficiat! Ik lees (dacht ik) sinds een jaar mee. Ik ben via Evert’s blog op de jouwe gekomen maar heb zelf geen blog. Ik lach vaak om je berichtjes alhoewel ik het niet altijd met je eens ben. Enne…..ik hoef geen luchtejs :-))

 23. Leuke actie, maar ook ik, hang erg aan mijn eigen luchtjes, dus ik pas ook. Zo te zien heb je aan aandacht voor de luchtjes geen gebrek! succes verzekerd 🙂

 24. Van harte met je 849 blogje en je schrijft super leuk. Ik heb je ook nu als eerste in mijn blogrijtje
  staan.
  Leuke dag gewenst.

 25. Van harte proficiat met uw 849 ste ! De prijs ziet er geurig uit ! Maar ik ben geen winnar in het spel dus van harte proficiat nu al aan de winnaar !
  Ik prijs me al heel gelukkig zo’n zottekonte als jij te kunnen volgen ! 🙂

  En vandaag met al die tegenslag ben ik niet prijzig !

 26. proficiat met je 849e blogje! Ik doe niet mee aan de wedstrijd, maar wou je wel proficiat wensen. Ik ben intussen een vrij trouw lezertje geworden, ook al ben ik meestal zo’n stiekemerd die niets van me laat horen 😉

 27. Geurtjes, dat is spek naar mijn bek. Of spek naar mijn neus in dit geval. 🙂 Ik wil ze dus wel winnen. Ze klinken ook lekker anders. Hopelijk ruiken ze ook zo. Ik zeg dus JAJAJAJA, doe mijn naam maar in de hoed!

  Ik ben trouwens ook fan van zomaar, van cadeautjes geven. Van zuurkool ben ik dan weer helemaal geen fan! BAH! 🙂

 28. Als ik nu zeg dat ik momenteel stink, heb ik dan een streepje voor 🙂
  Ik ben vanmiddag namelijk chauffeur geweest voor kleine dochter en een deeltje van haar klas, we zijn een kaasmakerij gaan bezoeken, dus live op de boerderij. Als toemaatje zijn we de koestal nog eens binnengeweest, vandaar mijn feestelijk ‘odeur’

 29. Ook al zou ik mijn madam een heel plezier kunnen doen met geurtjes ( gek is ze er op) trouwens ik ook wel, maar het inkomen noopt naar wat we kunnen en dat is niet zo veel, dus kopen we nu en dan eens een espritje of zo. Lekker goedkoop…. Maar langst de andere kant, ik heb nog maar iets gekregen….jij beslist of ik (we) mogen meedoen.
  Maar hier blijven komen doe ik toch 🙂
  Trouwens het boek is halverwege. Had het gezegd he, dat het op mijn gemak zou gaan. Er zit geen hond achter mij, die me doet haasten ook 🙂
  wel lekker ingewikkeld en hoe meer je leest hoe meer verwarrend ik het vind om me ergens in een hokje te duwwen….alhoewel als ik de grote lijn trek, zit ik wel in een vakje. Maar ben niet echt een vakjes mens 🙂 dus hou ik het maar op informatief 🙂
  Groetjes

  1. Geeft toch niks Mike, van dat boek. Je hoeft ook niet in ene hokje van mij, alsjeblieft niet zelfs! Maar het is opvallend dat al die mensen die zo’n achtergrond hebben, zo op elkaar lijken, dezelfde trekken vertonen.

   Je gaat in de grote hoed, wie weet winnen jullie wel? Is het lot jullie gunstig gestemd.

   1. Ja dat was me nu ook meer en meer aan het opvallen….en ik vermoed en weet bijna zeker dat dit dan ook de reden is dat je veel van onze deelgenoten vindt in het zelfde milieu….als het ware en lelijk uitgerukt “Soort zoekt soort”. Het moet je maar overkomen om te weten wat het is.
    Groetjes en ik hoop dat de hoed niet te donker is 🙂

 30. Leuke aktie. Als je er dus een superlekker geurtje bij vindt zitten kun je daar geen liters *kuch* van bijbestellen? Of zijn deze proefjes ook allemaal ergens in het parfumassortiment opgenomen?
  Ik wil niet meedoen want ik hou het bij mijn oude hyacinten (Chanel 5) en nog een paar favo’s.

 31. Zeg, dan moet je natuurlijk wel je reacties lezen. Reageer ik als een van de eersten, ga je op mijn blog tippen dat ik me kan aanmelden voor de give away… Tsssss! Ik zou me bijna weer afmelden, bijna dan hè 😉

 32. Wat een leuk kadootje! Ik zou graag mee willen doen, want andere geurtjes zou ik graag uit willen proberen, manlief knikt hier dat hij graag komt snuffelen, hahaha… Bij de mannengeurtjes snuffel ik natuurlijk bij hem, hahaha. Ukkepuk komt net de trap af en vraagt waar we het over hebben en knikt bij de uitleg… wil graag ook snuffelen, maar dan aan de flesjes (hahaha).

 33. Wat moet ik me voorstellen bij de geur van een fat electrician, lieve Klief? Lijkt me heul heul spannend hahah ( wilde fantasie gaat onderwijl met ondergetekende op de loop ).
  Zou er misschien iets lekkers tussenzitten voor als ik ( mijn stoute klompen aantrek en ) wild gaat daten op de BzV-afterparty ( in de stiekume hoop toch nog in dít leven aan een leuke lieve biologische grappenmaker te komen )

  Vragen, vragen, vragen…. ik wacht maar rustig af. ( Onderwijl jouw wat zilte zeelucht toeblazend. Is óók lekker! :)))) )

  xx

 34. Wegens nog maar één reactie hier (toch onder deze naam, vroeger in mijn bloggend leven kwam ik hier al eerder), doe ik maar niet mee ;-). Ik gebruik al 7 jaar nu hetzelfde geurtje en blijf tevreden, dus ik gun het een ander met plezier.

 35. Ik ben niet zo’n parfummens en zeker niet nadat ik onlangs de film “Het Parfum” gezien heb 🙂
  IK ben trouwens toch ook al véééél te laat .

Reacties zijn gesloten.