Stabiliteit.

Als Vlam zijn gevleugelde uitspraak ‘Het is zoals het is’  zegt waar ik bij ben, wil ik hem altijd het liefste op zijn gezicht slaan.

Ik ben iemand die als het me niet zint, me niet kan neerleggen bij de situatie. Ik zal altijd proberen -als ik er niet omheen kan- kijken of ik er een tunnel onderdoor kan graven, er overheen kan polsstokken, die muur een beuk kan geven zodat ie omvalt. Dingen accepteren die ik onprettig vind, druisen tegen mijn aard in.

De laatste jaren met mijn single moeder zijn, een relatie hebben met een sociopaat, een nieuwe relatie krijgen met iemand die geen vaste baan heeft, geen geld, toen we net samenwoonden meteen 6 maanden thuis lag met een hernia en met zonder inkomen. Die de laatste 4 maanden amper thuis is geweest omdat hij 1100 kilometer verderop wél iets kon verdienen.

Mijn van nature niet aanwezige flexibiliteitsgevoel, is danig op de proef gesteld kan ik u zeggen. Ik heb hier wat lopen vloeken en tieren en janken omdat er wéér iets gebeurde dat ik niet voorzien had.

Zo ook gisteren.

Maar dan mooi wel een toffe wending voor de verandering.

Dames en heren, gaat u er maar even goed voor zitten….

Vlam heeft een vaste baan!

Hij gaat werken voor een wijnimporteur. Hij krijgt een auto, een telefoon, een laptop en mag door bijna 3 provincies zijn wijnen aan de man gaan brengen. De perfecte baan voor hem omdat ie a) kan lullen als Brugman, b) nogal wat affectie heeft voor en kennis heeft van wijn en c) het absoluut geen statische baan is. Ik denk niet dat hij gelukkig wordt van een bureau en een broodtrommeltje mee elke dag.

Hij belde me gisteren na het gesprek en heel eerlijk had ik me schrap gezet op een teleurstelling. Vlam heeft potenties zat, maar niet echt een spetterende carrière of voorgeschiedenis. Weinig scholing, weinig ervaring buiten de bouw. In een ver verleden heeft hij wel verkocht, maar dat was meer dan 20 jaar terug. Ik achtte zijn kansen -zeker gezien de enorme werkeloosheid en dito run op vacatures momenteel- niet erg groot.

Hij vertelde me echter te zijn aangenomen en kan vandaag al beginnen.

Toen ik ophing, heb ik hier gewoon een potje zitten janken weet u dat? Weet u hoe vaak ik na 58 keer het wensbotje van de kip te hebben getrokken, na 63 vallende sterren gezien te hebben tijdens de zomervakantie, na vorige week al mijn verjaardagskaarsen te hebben uitgeblazen, gewenst heb dat Vlam een fijne, vaste baan zou krijgen?

Een vaste baan. Met vakantiedagen- en geld, pensioenopbouw, elke maand een salaris, een bedrag waarop we kunnen rekenen. Met mócht zijn rug weer kuren gaan vertonen, ziektegeld. Niet meer afhankelijk van de schoonfamilie. Niet meer terug naar Frankrijk.

Mán, wat een ontzettende zaligheid.

Vlam is een echte goudvink. Binnen een maand een heus kind, getrouwd en een vaste baan.

Wow.

68 thoughts on “Stabiliteit.

 1. Ik ben echt super blij voor jullie!!
  Zoals MIJN gevleugelde uitspraak is: “Iedereen krijgt waar hij recht op heeft!”.
  XXX

 2. Wauw, dat is zeker goed nieuws! Gefeliciteerd! Neem aan dat jullie daar gisteravond wel een wijntje op gedronken hebben!

 3. In de wijn! Aaah… dat had ik gisteren ff niet meegekregen; wat een zaligheid! Ben heel blij voor jullie en idd, sommige mannen moet je niet achter een bureau in een stoel zetten, zou voor z’n rug ook niet goed zijn.

 4. Super! Wat een goed nieuws voor jullie! Ben benieuwd wat voor goede dingen er nog meer op jullie pad komen binnenkort… De loterij?

 5. Dat is nog een goed nieuws. Die Vlam heeft het goed voor elkaar.. Ehhhh, nou moet hij alleen niet bij elke klant even alle wijn uit gaan testen 😉

  Love As always
  Di Mario

 6. Asjemenou zeg….. Dat is toch eens heel erg goed en fijn en leuk en heerlijk nieuws zeg…
  Ik mag hopen dat jullie er gistervond meteen een opengetrokken hebben om te proberen en te proeven en te proosten… man o man…. wat een heerlijkheid!

  Koffie!

  Liefs,

 7. geweldig! en wat fijn om m weer fijn bij je te hebben.. heel veel succes, en geniet van de hervonden stabiliteit..

 8. Wat een fantastisch verhaal. Van harte proficiat en huil maar lekker, dat geeft lucht en ruimte. Al goede dingen bestaan uit 3!! Toch? Nu het begin van de vette jaren :-))

  groetjes

 9. Zo, over goed nieuws gesproken!! Wat ontzettend heerlijk omte lezen dus hoe het voor jullie moet voelen 🙂
  Het lijkt me ook een leuke baan trouwens, niet zomaar een baan omdat je een vast baan wilt.

  gefeliciteerd Vlam!

 10. Wat een fijn idee, vastigheid en zekerheid. Super.

  Maar ook nog eens heel iets anders dan de bouw, dat wist ik niet! Ik hoop dat hij het er erg naar zijn zin zal hebben.

  Hoe moet het met Frankrijk, bouwt broer dat nu alleen af?

 11. Geweldig nieuws! Proficiat ! Dit wordt toch een superkerst dit jaar voor jullie drie 🙂
  Je zou er bijna weer gelovig van worden hihihihihi

 12. Ben zelf een wijnliefhebber, dus nu verwacht ik binnenkort een blogje over wat soort wijn dat hij gaat verkopen zo kun je hem aan potentiële klanten helpen.

 13. Jullie mogen wel eens geluk hebben ook he 🙂
  Zo komt het allemaal nog goed ten huize Klivia
  Geniet ervan en wens hem succes in zijn job als wijnverkoper 🙂
  groetjes

 14. Wat een fijn nieuws! Kan me zo goed voorstellen hoe heerlijk het voelt om de zekerheid van een vast inkomen te hebben. Ben echt blij voor jullie. En misschien wordt het inderdaad tijd voor een staatslotje…

 15. Kliefje, natuurlijk beiden gefeliciteerd met Vlams nieuwe VASTE baan! Dat is een hele verandering. Natuurlijk zullen jullie beiden (3tjes) moeten wennen aan het weer samen zijn na zoveel tijd, vooral, gescheiden leven, maar dat zal ook wel snel goed aanvoelen. Nu is Frankrijk weer het vakantieland waar je misschien eens op de koffie gaat bij de schoonfamilie……klinkt veel beter! Geniet van je nieuwe leven, vecht nu ter plekke zaken uit want dat KAN nu! Liefs, ingrid (SE)

 16. kijk DÁT zijn nog ‘ns “dingen” 😉
  Kom ik als 51e aankakken ;-P
  GEFELICITEERD MET VLAM’s BAAN!!! Woooowww wat heerlijk!! Geweldig. Goed vasthouden, die Vlam 🙂 En sjee zeg, vandaag beginnen, da’s nou helemaal het kado van ’t jaar! Happy voor jullie!!!

 17. Jeetje, het enige wat ik hier doe, is feliciteren. Kan me voorstellen, dat jullie erg blij zijn!

 18. Wat een heerlijke eerste zin! BAM, das nog eens een binnenkomer. En de vier regels die daarna komen, zijn me uit het lijf gegrepen. Wat een cadeautje, dit blog!
  Meissie, jij bent vanaf morgen ook een goudvinkie, hoor. En Jill natuurlijk. Hartstikke fijn voor jullie. De positieve wending werd ook wel tijd, hè? Het is jullie gegund. Gefeliciteerd xxx !.

 19. Ha zuster Klivia,

  Ik ben dan ook net een pitbull, net als jou.
  Komt wel goed schatje is er ook zo een. oma

  ot, ging eigenlijk om de oude reclame, de rest bomt me ook niet.

Reacties zijn gesloten.