Verlengd.

Vorige week heb ik mijn domeinnaamregistratie voor kliefje.com met een jaar verlengd. In ieder geval heb ik een stok achter de deur nog door te gaan met bloggen tot februari 2014.

Want eerlijk gezegd heb ik het laatste halfjaar wel eens zwaar getwijfeld of ik hiermee door wilde gaan.

Er is een aantal factoren dat het bloggen voor mij soms wat minder leuk maakt, even tussen ons gezegd.

Ten eerste hebben we het feit dat ik pas geleden hoorde dat een ver familielid van Vlam mijn schoonouders vertelde dat ik onaardig over ze sprak op dit blog. Als onaardig spreken betekent dat ik geschreven heb dat ik het idioot vind dat ze mij niet feliciteerde met mijn huwelijk, dan zal dat maar onaardig zijn. Boeien. Ik vind hen onaardig. Maar dat die oom hen erop moest wijzen? Bemoei je met je eigen leven. Wat mij zo irriteert hieraan: dit is mijn plek met mijn gedachtes en emoties. Ik ben prima in staat om die emoties in mijn echte leven ook kenbaar te maken en dat doe ik ook. Als het tijdstip daar rijp voor is. Daar heb ik geen assistent voor nodig. Ik vind het feit dat dit blog soms mijn echte leven beïnvloedt, lastig.

Er zijn mensen van mijn (schoon)familie en vrienden die hier kort hebben gelezen, maar die snel weer weg waren omdat ze het bloggen zwaar veroordeelden. Ze snappen mijn emotie exhibitionisme niet. Waarom zou je privézaken op het net gooien? Want dat is raar. Ik ben raar. Zelf vind ik 5 uur per dag tv kijken raar. Of wat te denken van mensen die nooit een boek lezen? Of mannen die elk weekend in een stadion zitten. Vrouwen die dol zijn op winkelen. Ieder zijn meug. Laat me alsjeblieft.

Ik heb met een paar iemanden woorden gehad over mijn blog, dat maakte het er ook niet leuker op. Zhij lazen zaken die zhij zich erg aantrokken, die allerlei negatieve emoties ontlokten. Om die reden gooi ik er af en toe een slotjesblog tegenaan. Daar kan ik dan onder andere zaken beschrijven, die gaan over onderwerpen die wellicht door anderen als kwetsend ervaren kunnen worden. Ik heb best veel mensen het wachtwoord geweigerd trouwens. Zó exhibitionistisch ben ik nou ook weer niet. Maar ik vind het jammer dat het zo moet. Iemand kwetsen is nooit mijn intentie.

Ik heb nog met het idee gelopen ergens anders te beginnen, onder een andere naam, met een nieuwe man en een vers kind. Maar ik denk dat mijn schrijfstijl heel herkenbaar is. Dat wanneer ik bij andere bloggers reageer, men mij via via zo weer gevonden heeft.

Daarbij: ik zou het jammer vinden, Klivia en/of Klief past ook echt bij me. En Vlam is ook echt Vlam. Ik verspreek me soms bijna irl, dan heb ik het tegen echte mensen gewoon over Vlam. Pas als ze me raar aankijken, heb ik het in de gaten.

Daarbij 2: tussen u volgers zit een aantal mensen dat me in de loop der jaren zeer dierbaar is geworden. Ik heb geen zin om opnieuw te beginnen, om mensen te verliezen.

Kort samengevat: ik blijf. In ieder geval nog een jaar en 2 maanden.

63 thoughts on “Verlengd.

 1. Heel herkenbaar, dat dilemma. Ik heb zelf ook meerdere keren gedacht om er mee te stoppen. Maar ik vind het ook heerlijk om te schrijven en ik weet zeker dat ik dat véél minder zal doen wanneer ik stop met bloggen.
  Blijf maar lekker schrijven, meid. Wie moet ik anders lezen tijdens mijn twee crackertjes met jam en mijn kopje thee?
  😀

 2. Hi Kliefje,

  Pffffffffffffffffft….. gelukkig ze blijft. Als het nou zou zijn omdat je er geen zin meer in had heb ik daar alle begrip voor maar door anderen…. dat vind ik gewoon blogmoord.

  groetjes,

  Dorothé

 3. fijn dat je doorgaat. je bent uniek in je schrijfstijl, je onderwerpen, wij bloggers genieten er geweldig van; naast espresso de mooiste manier om de dag te beginnen.
  en die (schoon)familie? schouders ophalen en alles van je af laten glijden, tis toch nooit goed of het deugt niet.

  Berber

 4. Gewoon lekker je gang gaan, als dat betekent dat je niet meer blogt, snifsnif, maar da’s mijn nogal ego-mening,
  Nee zonder gekheid, blij dat je doorgaat!!!
  groet

 5. Goed zo, gewoon blijven bloggen. Wanneer mensen er zo’n stampij van maken zegt dat meer van hen dan van jou. Zielig ook wanneer ze zaken door gaan geven aan ‘familie’ die jou links laten liggen en daar dan nog boos over zijn ook! Rare wereld… rare mensen…

  1. Nogal ja. En het rare is dat het me nog irriteert ook. Laat me met rust is wat ik denk. Ik veroordeel jullie toch ook niet? Bemoei me toch ook niet met jullie levens. Eigenlijk zou ik me daarover heen moeten kunnen zetten. Maar helaas: zover geëvolueerd ben ik (nog) niet.

 6. Pfieuw! Gelukkig nog 1 jaar en 2 maanden de tijd om m’n ochtendritueel te doen: wakker worden, proberen de ogen open te houden, mobje pakken, jou lezen.
  Daar hoeft voorlopig dus nog geen verandering in te komen. Pfieuw. Pfieuw Pfieuw. Fijn!

 7. Heej, niet stoppen hè? Je bent mijn ochtendkrant die ik lees als ik wakker word.
  Maar het lijkt me wel moeilijk als mensen uit je omgeving je blog lezen en je daarop aanvallen. Dochter las onlangs toevallig een keer mijn blog en stuitte op het schrijfsel ‘Belle en het Beest’. She was not amused….

  1. Psies. Dat soort blogjes. Je bedoelt er niks mee, het zijn jouw gedachten en tóch kwets je er mensen mee. Moet je dan alles achter slot en grendel doen? Daarvoor is bloggen ook niet bedoeld toch? Het lekkerste zou zijn als je volledig anoniem kon bloggen, denk ik. Of niet?

 8. Yeah! Heel fijn dat je hebt ‘bijgetekend’, ik zou je blogs gaan missen 😉 En wat wonderlijk; ik hoor zo vaak van medebloggers dat hun ouders en vrienden niet weten dat ze bloggen omdat ze het niet durven te vertellen, of dat er zoveel negatieve reacties op het blogfenomeen komen. Volgens mij zit ik dan echt in een luxepositie als ik me bedenk dat ik vrijwel nooit een negatief geluid heb gehad over het feit dat ik blog. Buren, familie en vrienden geven regelmatig leuke reacties en tijdens de maandelijkse borrels van de studievereniging is er altijd wel iemand die even komt vertellen dat ze mijn blog volgen. Laat die negatieve medemensen je in ieder geval alsjeblieft niet afschrikken, dan kan ik je de komende jaar en twee maanden gewoon blijven volgen!! 😉

  1. Misschien omdat jij eigenlijk nooit iets negatiefs schrijft over mensen? Jouw verhalen zijn niet altijd persoonlijk, vaak werkgerelateerd. Die van mij zijn veelal van een ander kaliber. Toch iets persoonlijker misschien? Dank je wel btw, voor je lieve wourden 🙂

   1. Ik denk dat er op zich wel het nodige aan persoonlijk spul in zit, in ieder geval genoeg om mijn blog herkenbaar te laten zijn, maar inderdaad wel op een andere manier dan bij jou 😉 En graag gedaan 🙂

 9. Trek het je niet aan. Het is en gemis van die mensen zelf. Je kunt ook niet met iedereen bevriend zijn. Ik kom hier graag om je verhalen te lezen. Ben het vaak met je eens. Alleen dat van die stadions niet deze keer.

  Love as always
  Di Mario

 10. Vanwege een op hande zijnde onverwachte maar long-overdue- verhuizing, zelf even geen tijd om te schrijven. Tijdens het inpakken denk ik wel na over of ik straks het bloggen weer oppak. O.a. vanwege de redenen die jij aangeeft 😉 Als ik dan jouw blogjes lees, denk ik steeds ‘ oja, herkenbaar of juist niet’ en raak ik steeds weer geinspireerd om zelf ook weer te schrijven. Dus blij dat je doorgaat! 🙂

 11. Ik ben blij dat je nog een poosje doorgaat. Je schrijft zoals je bent, zeg je. Dus de mensen die aanstoot nemen kennen je waarschijnlijk niet goed of niet goed genoeg. En iemand die snel een ander op de hoogte stelt van een vermeend “beledigende” opmerking, tja………daar zijn andere woorden voor. Groetjes.

   1. Hehehe, onkruid vergaat niet 😉

    Druk druk druk druk en erg druk hier dus vandaar wat minder actief. Maar alles gaat goed hoor, dank je.

 12. Fijn dat je doorgaat! Eerlijk in het echte leven en eerlijk op je weblog, dat straal je uit, en dat spreekt denk ik heel veel mensen aan. Wie daar niet tegen kan leest maar lekker niet meer mee.

 13. Gelukkig maar dat je blijft….zou je enorm erg missen. Wat jij schrijft, is en blijft een stuk theraphie voor jezelf. Ook al geef je je voor een stuk jezelf bloot of kwetsbaar op. Een ander of zelfs een famillielid moet daar niet in roeren. Dat ze zich ergeren is hun probleem en desnoods moeten ze zich maar aanpassen. Dat ze gewoon eens hand in eigen boezem steken en kijken wat er fout is….
  Voor mij is het ook al een poosje geleden dat ik geblogd heb… maar nu en dan moet een korte periode eens kunnen. Zit de laatste tijd nogal veel op fb te lolbroeken 🙂 zeg maar zever in pakjes te verkopen 🙂 zo verbijt ik mijn pijn een beetje…
  groetjes

 14. Hoi Kliefje,
  Ik zou het een dood zonde vinden als je er mee zou ophouden omdat er mensen zijn die van zichzelf zuur zijn. Die het nodig vinden om te zeuren wat jij op je blog zet.
  Ik vind jouw blog geweldig en hoop dat je er nog wat jaartjes aan vast plakt.

 15. Fijn dat je doorgaat. Je hebt een mooie, eerlijke schrijfstijl. Het meelezen van familie is voor mij een reden om geen familiezaken (anders dan de leuke) op mijn blog te zetten. Nadeel hiervan is dat mensen denken dat ik altijd maar blij ben en leuke dingen meemaak. So be it. Mijn log, mijn beslissing.

 16. Joh, wat je ook doet er zullen altijd mensen kritiek hebben. Als je stopt met bloggen vinden ze je een suffe muts die zwicht voor commentaar en als je doorgaat ben je met je gevoelens aan het leuren op het web. Laat ze. Doe waar jij je lekker bij voelt.
  En als anderen het doorkletsen moet je dat maar beschouwen als roddel en achterklap.
  Ik ben blij dat ik nog zeker een jaar lekker afwisselend leesvoer zal hebben.

 17. Apart he eigenlijk….. blijkbaar mogen je schoonouders via je oom jou wel op de vingers tikken , maar andersom niet……. Iedereen roept dat ze ‘eerlijkheid’ zo’n geweldige eigenschap vinden….
  totdat je je ‘eerlijk’ uit over hen…. dan is het ineens niet meer zo’n geweldige eigenschap….
  het zij zo….

  Ik ben erg blij dat je gewoon lekker doorgaat, verteld op je blog wat je bezighoudt, je humor en je oprechtheid, je eerlijkheid en je recht-toe-recht-aan-heid (dat is geen woord, dat weet ik… jammerdan)

  Liefs!

 18. Het zo zó zonde zijn als je stopt met bloggen. Niet uit egoistisch oogpunt van mezelf, maar het past ook zo bij je. Dus de eerste voorwaarde om te blijven bloggen moet vooral zijn dat je er plezier aan en van hebt.

  Stoppen en anoniem verder bloggen lukt je niet. Je schrijfstijl wordt binnen een poep en een scheet herkend. Dat is ook je kracht!

  Je bent een ontzettend sterke vrouw die duidelijk weet wat ze wil. Laat je door een stel ongeletterden en neanderthalers niet van de leg brengen. Tenzij dat je eigen keuze is. Ik ben blij dat je voorlopig nog verder blogt. Blogland vaar er wel bij!

  Liefs, Kakel

 19. Ik ben echt blij dat je nog even doorgaat omdat ik geniet van de verscheidenheid aan onderwerpen en vooral van jouw schrijfstijl. Over de altijd-negatievelingen: “laat ze allemaal het heen en weer krijgen”.
  liefs jeanny

 20. Gelukkig, in ieder geval nog een jaar! Ik lees hier nog niet zo lang, maar zou het nu al jammer vinden als je ermee zou stoppen. En ja, gewoon lekker je eigen ding blijven doen!

 21. Echt, moeten we hier nog minstens een jaar blijven lezen. Wat een straf. 😉

  Zonder gekheid: het is jouw blog en jouw mening. Die is af en toe pittig, daar zijn we het denk ik wel over eens, maar ik denk dat dat mag.
  voor zover ik weet is de enige bekende die mij mij meeleest mijn moeder (en ik denk ook mijn vader) en dat vind ik prima. Maar het moet daar wel bij blijven als dat ook maar enigszins mogelijk is.

 22. Ik ben blij dat je blijft. Je bent de eerste blog die ik ’s ochtends lees.
  Stiekem denk ik dat jij niet zonder bloggen kan!??
  Uit alles blijkt dat je hier je ei kwijt kan..en hoe moet dat zonder je blog?
  Je kunt een dagboek beginnen, maar dat is niet hetzelfde. Een dagboek praat niet terug.
  En hier bereik je een breed publiek, ook als het je daar niet om gaat is het leuk als je wat terugkrijgt, lijkt mij.

  Ik kan me voorstellen dat je dat gedonder OVER je blog zat bent.
  Mensen uit je directe omgeving die zich gekwetst (kunnen) voelen….n.a.v. wat jij schrijft, dat is irri maar wat mij betreft ook begrijpelijk. Je hebt een mooie, directe schrijfstijl.
  Je schrijft hier je ongezouten mening, dat is je goed recht, maar dat kan een ander wat doen. Ondanks dat jij zegt dat ze jou daarin moeten laten.
  Het is precies de reden waarom er bij mij maar een paar mensen weten van mijn blog. Hoef ik me ook niet te verantwoorden of te voelen dat ik dat moet.
  (Niet dat ik in de illusie ben dat ze er niet achter kunnen komen…)

 23. Driewerf hoera voor de zuster!
  Ben blij dat je minimaal nog veertien
  Maanden ‘blijft’

 24. Gelukkig hoef ik die heerlijke humor nog lang niet te missen, ik lig soms echt in een deuk, heerlijke humor en zelfspot, daar hou ik van! Ga zo door, ik vind dat je superleuk schrijft.

 25. Jij bent geboren om te bloggen, dat is een feit. Ik hou enorm veel van je schrijfsels. Ongelooflijk vlot, gevarieerd, telkens kwalitatief oke, veel humor, pittig, open, maar… soms naar mijn aanvoelen een beetje té ongezouten en ik kan best geloven dat het bij sommigen kwaad bloed zet. Het is het leven zoals het is, dat is waar, maar persoonlijk zou ik daar toch wat voorzichtiger mee zijn als het je naaste familie betreft.

  1. Ik heb te lang rekening gehouden met, geleefd naar wat anderen van me verlangden of door mijn strot duwden. Ik wil nu graag mijn eigen leven leiden. En als ik daar soms mensen op de lange tenen trap, stap, dan is dat collateral damage 😉 (Ik doe dingen nooit om te kwetsen, echt. Dat zit niet in me. Het is altijd om mezelf te beschermen, duidelijkheid te creëren, wat dan ook…)

 26. Ha zuster Klivia,

  Dat is een goed bericht, kunnen we nog een tijdje meelezen met je.
  Dit is jou ding, als een ander het maar niks vindt hebben ze pech, wat zij doen vind jij weer niks.
  Zou je gezellige verhaaltjes ook niet willen missen, lach me soms rot om je. oma

  Ot. Je verzoekje staat genoteerd voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://www.wir-3.com/

 27. hallo zuster Klivia,
  Ik ben eigenlijk een, zoals jij dat noemt, lurker. Ik heb mijn computerangst overwonnen
  om je zeggen dat ik erg blij ben dat je doorgaat. Ik geniet altijd zeer van je blogs. Iemand
  hierboven schreef dat jouw blog het eerste is wat ze, of hij, leest ’s morgens, ik bewaar hem
  altijd tot ’s avonds, zodat ik nog wat heb om naar uit te kijken. Bedankt voor vele uurtjes
  leesplezier, Leontine

 28. Mooi dat je verlengd hebt! Dan kunnen we hier allemaal mee blijven genieten van je schrijfsels.

 29. Pfff, nog zo lang. 🙂
  Ik heb onlangs hetzelfde meegemaakt. Mijn blog over mijn ongeval. Diegene die mij heeft aangereden ken ik persoonlijk. Het is de zoon van een bevriend koppel op de sportclub. Nou, dat heb ik geweten. Ik kwam de vader tegen, waar ik het altijd heel goed mee kan hebben. Ze hadden allemaal mijn blog gelezen en vonden het schandalig. Hun zoon uitmaken voor dronken rijden. Nou, dat had ik zo niet weergegeven, maar de mensen in het dorp waren wel gaan roddelen en ik werd met de vinger aangewezen. Ja soms is bloggen niet gemakkelijk. Maar ik deel dezelfde mening als jij. Het is en blijft een uitlaatklep voor jezelf. Als jezelf nog niet eens op je eigen plekje mag schrijven wat je wil, je gevoelens weergeven, tja dan moeten we ons allemaal terug een dagboekje aanschaffen en het daar maar in neerschrijven. Dan organiseren we dagen dat we elkaar dagboekje doorgeven. Mag ik dat van jou lezen, dan mag jij het mijne lezen, goed?

 30. Het is jou log. Jij kunt hier schrijven wat je wilt. Mensen (ook al is dat familie) die moeilijk gaan lopen doen omdat je over hun schrijft (in wat voor een vorm dan ook) zijn zielig. !

 31. Fijn dat je blijft! 😉 Het zou zo zonde zijn als je het bloggen moet laten zitten om commentaar van anderen. Daarnaast lees ik met genoegen over jouw gedachten en beslommeringen van alledag, zou het het erg jammer vinden als dat zou verdwijnen!

 32. Gewoon doen wat jij wilt. En wat anderen er van zeggen is hun probleem. Ik lees je blog erg graag en zou je missen als je het niet meer deed, vooral vanwege anderen die er een oordeel over hebben.

 33. Oei zuster, loop stukkie achter lees ik.
  Meid herken het helemaal 😉 ´t heeft mij een ´vriendschap´ gekost omdat iemand dacht
  dat iets over haar ging wat dus niet zo was.
  jammer dan, zegt inderdaad meer over de lezer en de reactie dan over jou.
  Het is jou ding en wie er niet tegen kan hoeft niet verder te lezen toch?
  maar nieuwsgierig zijn ze dan wel he, ff kijken of we haar nog ergens op betrappen kunnen
  gna gna gna en zowaar tuurlijk vinden ze dan altijd wel iets!
  Blijf je zelf lieverd, je bent een pracht mens uit 1 stuk en denkt dat ze jaloers op je zijn 😉
  Fijn dat je bij ons blijft!

 34. Hi Klief,
  Ik ben blij dat je er lekker mee doorgaat! Wel begrijp ik heel goed wat je bedoeld. Ik vind het soms een dilemma, wat schrijf je wel en wat niet. Je intentie is nooit om te kwetsen maar je wilt wel vrijuit kunnen schrijven. Zolang plezier en voldoening de overhand hebben dan zou ik lekker blijven bloggen, dat is waar het tenslotte omgaat, plezier en voldoening. Sommige mensen kunnen hun ei kwijt door achter een bal aan te hollen, andere maken bloemstukjes en jij kunt je ei kwijt in schrijven en daar ben ik blij mee 🙂 en zo te lezen velen met mij. Groetjes!

 35. hoera, verlengd!!! hart onder de riem hoor! doen wat jouw hart je ingeeft. als je jouw eigen blogschrijfsels moet gaan censureren dan is de pret er wel af. tja, sommige mensen hebben lange tenen! groetjes, Hilde

 36. Gelukkig maar, ik zou je missen. De overwegingen zijn overigens zeer herkenbaar, maar waarom zou je iets wat je zelf leuk vindt en waar je wat aan hebt achterwege laten omdat een ánder er wat van vindt? Dan kunnen we net zo goed nu al op dat stoeltje achter die kerstroos gaan zitten. Ik denk dat mijn levensles voor het komende jaar gaat zijn ‘ik doe wat ik doe en wil niet van iedereen goedkeuring’.
  Heb ik nog wel wat werk te verzetten *grijns*

Reacties zijn gesloten.