Genieten.

Bij mijn zeer gewaardeerde collega blogster, mevrouw Williams, won ik vorige week een giveaway. Ik kreeg een dag later per post een doos gevuld met 21 enveloppen met daarin kadootjes. Voor elke dag tot aan de kerst, eentje. Een geweldig leuke prijs. Zeker ook omdat ik won op een heel vervelende, teleurstellende dag. Dit was zo’n onverwacht lichtpuntje.

De eerste mocht ik 2 dagen later openen. Uiteraard sneuvelde die al meteen de eerste avond. Ik en 2 dagen wachten? Há!

En weer 3 dagen later, waren alle 21 enveloppen open. Seurry!

Vlam had zijn weddenschap met Jill gewonnen. Ik kon inderdaad niet keurig netjes elke dag 1 kadootje openen. Ik was te ongeduldig, te nieuwsgierig naar de inhoud.

Triest. Maar waar. Ik geef het toe, hier en plein publique. Ik ben op dit gebied net een klein kind. Toen er hier vorige maand 2 weken lang mijn verjaardagskadootjes open en bloot lagen, heb ik de ingepakte doosjes wel 15 keer vastgepakt en probeerde ik aan de vorm en grootte te raden wat er in zat.

In ieder geval: er zat ook een kaart in de doos. Met daarop de tekst: vandaag begint “Genieten van het leven”. Voor jou een uitdaging. Zou jij daar een logje aan kunnen wijden? Wat is genieten van het leven voor jou en je lezers?

Een uitdaging was het zeker. Mijn geduld is danig op de proef gesteld. En ik heb jammerlijk gefaald. Maar de werkelijke uitdaging, zoals zij die bedoelde was een blogje. Right.

Mijn vaste lezers weten inmiddels wel waar ik van kan genieten dus dit stukje zal waarschijnlijk een soort déjà vu gevoel geven.

Bijna het lekkerste moment van de week, is vrijdagmorgen 8 uur. Sharp. Dat is het moment dat de deur dichtvalt en zowel Vlam als Jill weg zijn naar baan en school. Ik ben gekker dan gek op die 2 mensen, maar ben ook heel blij als ik alleen ben. De absolute stilte, het gevoel van alleen zijn in een leeg huis, is onbetaalbaar. Er daalt altijd acuut een soort sereniteit over me heen die ik verder zelden ervaar.

Aan de andere kant is een genietmoment het volledige weekend. Ik ben gek op het samen ontbijten. Vind het heerlijk als Vlam in de weekenden kookt en als ik incluis witte wijn op het aanrecht kan zitten en alleen maar hoef te te kijken.

Tsja, en voor de rest weet u het allang, waar ik van geniet. Douchen, wijn, uitslapen, lezen, bloggen, koken, eten, fietsen…

Maar ergens hoog in de top 10 staat bloggen. De laatste tijd zit ik niet lekker in mijn vel. Ik kan er niet echt een vinger op leggen. De afgelopen maanden waren een beetje veel. Nu Vlam weer thuis is, vind ik het ook veel. Mijn zorgvuldig weer uit de kast getrokken alleen-wonen-en-zelf-voor-alles-zorgen dingetje moest ik weer aanpassen. Toen Vlam 1,5 jaar bij ons introk heb ik er maanden over gedaan mijn draai te vinden, nu voelt dat weer zo. Raar, maar waar. In ieder geval: bloggen. Ik probeer er elke dag een verhaaltje uit te persen. Soms lukt dat beter dan andere dagen. Het kost me meer moeite dan voorheen. Maar de beloning mag er zijn: u en uw reacties. Niet alleen hier, maar ook privé en irl.

En als je dan net als vorige week kleute nieuws te verduren krijgt, er even helemaal doorheen zit en 2 minuten later leest dat je een kadootje hebt gewonnen en een ontzettend lieve mail van de weggevert krijgt, dan doet dat wat met je.

Dusse: dank je wel! *smak*

Ik heb genoten: van alle 21 envelopjes. Nu al.

Had ik al sorry gezegd? 😉

38 thoughts on “Genieten.

 1. Dag Kliefje
  Laat mij je zeggen dat ik elke ochtend om 7 uur enorm geniet van je blog. Ik baal als hij, heel soms, wat later is. Je humor, overlevingsdrang, energie en openheid zijn een goed begin van mijn dag. Bedankt.
  Ga alsjeblieft nog lang door.
  Groet Nelleke

 2. Oh, al de enveloppen al open, jij stouterik! En wat zat er in de andere enveloppen? Ik ben echt net zo nieuwsgierig als jij. Maar hou je taai en blijf ademen (is geloof mijn lijfspreuk geworden ;p). Fijn weekend.

 3. Heerlijk, je openhartige eerlijkheid, 21 dagen lang iedere dag eentje is ook bijna niet om uit te houden!!!!
  Vertel je nog wat er in de andere anflopjes zat?
  groet

  1. Poeh… Douchegel, maskertjes, scrubje, krasloten, chocolade, drankjes, boekje, kaarten, menukaartjes etc. Gewoon, van die leuke kleine verwendingetjes. Was een waar feest. Een kort feest, maar toch 😉

 4. Haha, waarom verbaast het me nou niets dat die envelopjes al open zijn?! Fijn dat zo’n cadeautje dan op precies het juiste moment komt. Maaruh… als je nou op een dag even echt geen zin hebt in bloggen, dan kun je wat mij betreft best eens een stakingsdag inlassen hoor. Ik vind het leuk om elke ochtend bij je te lezen, net als iedereen hier, maar het moet vooral voor jou leuk zijn om te doen! (hoewel ik het ook wel bewonder dat je elke dag schrijft; was ook mijn plan, maar soms heb ik gewoon echt even geen tijd/puf en dan wil ik niet alleen maar schrijven om het schrijven)

 5. Hi Kliefje,

  Hier twee kids met krasloten met vakjes die iedere dag keurig ééntje verder openkrassen. We gaan nog een paar dagen weg en ik vroeg of de loten dan meegingen. Nee hoor, ‘dan bewaar ik ze voor daarna! Dan heb ik er lekker extra’, werd er gezegd Iedereen geniet op zijn eigen manier.

  groetjes,

  Dorothé

 6. Haha, die zuster toch. Wel tafelmanieren, maar dan weer volledig ongemanierd wat betreft kadootjes. U bent me er eentje.;-)

 7. Hey Klief je, van n leeg huis en iedereen naar baan/ werk kan ik ook van genieten. Alleen vanaf dat we verhuisd zijn, dik 4 mnd geleden is dat nog niet zo heel vaak geweest. Dochter met brave en tegelijkertijd ziekte van pfeiffer…of zoon ziek of manlief ziek…..zo eens extra kabaal maken zodat laatstgenoemde ook naar werk gaat. De rest is al de deur uit( gewerkt)
  Ik hoop dat je jezelf snel beter voelt en nog proficiat met je gewonnen give away
  Lieve groet Brigitte

 8. JIj bent zo heerlijk hartverwarmend eerlijk….. dat ik alleen maar kan glimlachen om zoveel eerlijkheid. Het idee dat jij morgenochtend om deze tijd heerlijk Zen zit te zijn…..
  *glimlach*

  Ik ga maar eens douchen en aankleden, de schilders zijn al bezig hun steiger op te bouwen…
  en eerlijkgezegd zit ik niet te wachten op toeschouwers…. 😉

  Liefs!

 9. Hallo Kliefje,
  Dat genieten van de rust ken ik wel. Sinds alle kinderen van hiernaast naar school gaan is het hier soms heerlijk stil. Dat heb ik jaren niet gehad. En blijven bloggen, hoor. Jouw blog is mijn begin van de dag.
  Groetjes van Simone

 10. je bent gewoon nieuwsgierig. Niets mis mee. Veel mesne zijn dat. Ik ook, maar ik kan wel heel geduldig zijn. Die drang die ik vroeger had te raden wat ik kreeg, heb ik niet meer. Wat een rust 😀

 11. Jij bent iemand die zo openhartig is, recht voor de raap, het is telkens heerlijk om te lezen. Misschien besef je het nog niet, of misschien juist wel, maar je bent erg gelukkig en door je verleden of door de dingen die je al hebt meegemaakt zal daar nog wel iets hangen van twijfel.

 12. Haha, het is je vergeven hoor 😉 ik weet niet of ik het zelf wel zou kunnen..want heel eerlijk ik doe wel eens aan swaps mee(dan ruil je cadeautjes zeg maar kort door de bocht) en dan kan ik ook nooit wachten tot aan de datum ;-)))
  Ik hoop dat je het leuk vond!

 13. In deze, steeds harder wordende maatschappij zijn dat soort gebaren onbetaalbaar. Net als de steun en waardering die je van je lezers krijgt.
  Voor de rest: Eurocard Mastercard
  😉

 14. 21 dagen op de proef gesteld worden…. dat is vragen om hartklachten, zenuwinzinking en vingers die bezwijken onder de druk van de zetel vast te nemen…. Groot gelijk, openen die enveloppen en genieten van dat moment, net als een klein kind kan genieten… Zulke momenten zijn zalig.

 15. Ik ben altijd wel nieuwsgierig, maar ik kan me wel bedwingen als het moet. Ik moet altijd lachen om jouw “gevechten”, al zijn ze voor jou heel reëel. Ik vind het altijd knap dat je er elke dag een blog uit weet te persen, ik lees ze altijd met genoegen. Maar als het moeten wordt, dan moet je toch eens na gaan denken. Je doet het voor je lol, het is geen betaald werk 😉

  1. Het is geen moeten, het kost me moeite de laatste tijd. “Vroeger” ging het me makkelijker af. Komt wel weer. Ik vind het ook wel een uitdaging voor mezelf, elke keer/dag weer.

 16. Whoehahaha, ik zie het al helemaal voor me… jij leest dat je er elke dag ééntje open mag maken… over twee dagen is de start…. en per minuut stijgt de spanning van al die envelopjes voor je neus… héérlijk verteld… enneh… dit zijn toch zálige blogjes om de dag mee te beginnen… (vandaag iets later, zit eh… lig in de lappenmand, maar ik geniet er van hoor! ).

  Groetjes Puck

 17. Een enkel minder blogje hoort er ook bij. Dan vallen de hele goeie nog veel meer op 😉 Je bent een kei in het bloggen en ik hoop je nog heel lang volgen. Of zal ik stalken schrijven?
  Ach…je zelfbeheersing als het om cadeautjes gaat. Waar hebben we het over 🙂
  Ik ben blij dat jij de giveaway gewonnen hebt. Hij komt je toe!

 18. Het leven is soms een wip-wap, een draaimolen, een achtbaan. Wat dat betreft wonen we allemaal op de kermis….;)

  Jouw reilen en jouw zeilen…. dat is soms ook als een bootje op de zee. Gelukkig weet je altijd weer een haven te vinden. :)))

 19. Verdorie nou weet ik nog niet wat er in die andere envelopjes zat. Was op haar blog al zo nieuwsgierig naar de inhoud (niet meegedaan aan de give away) en toen ik las dat jij ‘m gewonnen had dacht ik ‘ha, nou kom ik het toch te weten.’
  Kerstapkket van m’n man werd een paar uur geleden bezorgd. Ik ben stiknieuwsgierig, dus als hij thuiskomt MOET eerst dat pakket open.

    1. Ja, ik ben aagje, ik ben de eerste om het toe te geven. Maar ik zou wel kunnen wachten met uitpakken van de envelopjes (denk ik)

 20. Leuk zo’n winactie! Ik weet eigenlijk ook niet of ik het wel tot het einde had volgehouden! In het begin nog wel braaf elke dag en dan slaat het toch toe… dan moeten ze gewoon open!
  En genieten… ik geniet nog elke dag van het samen dineren, de weekenden die we echt samen kunnen doorbrengen, dus geen verplichtingen, samen ontbijten, samen lunchen op m’n parttimemaandag, mooie wandelingen, lezen, koken en ja, ook bloggen scoort hoog…

 21. Dat is nog eens een leuk idee 21 enveloppen met iets erin… Wat jammer dat je jezelf niet kon inhouden. Ik zelf zou het juist leuk vinden elke dag iets open maken, maar zou het ook moeilijk vinden. Er ligt nu vanaf vandaag een xmas swap onder de kerstboom en die mag pas met kerst open, ook heel moeilijk. Maar ook wel heel leuk.

 22. Hahahahahahah, ik kan het me niet voorstellen. Maar ik zie het je wel doen. Wij hadden hier met twee zwangerschappen een envelop liggen met daarin het antwoord van het ziekenhuis wat voor geslacht we zouden krijgen. En we hebben heel netjes na de bevallig het gecontroleerd.

  Love As Always
  Di Mario

 23. Ik ben jaloers op je, dat jij die leuke give-away hebt gewonnen! Genieten kan op een heleboel verschillende manieren, gelukkig maar.

 24. Haha! Ik zou de verleiding ook niet kunnen weerstaan en alle enveloppen losratsen! 🙂

  Maar: laat Vlam en Jill je maar lekker in de watten leggen (dat kun jij best, als je het echt wilt.. euh.. wil je dat?) en kom weer even tot je zelf..

 25. Ja, zo zie je maar weer, het leven bestaat uit ups en downs, na elk dal weer een piek en zo.
  Ja, soms lijkt het achteraf misschien maar gezeur, maar toen op dat moment voelde je dat zo. En dat zal nu wel weer het geval zijn.

 26. Ha zuster Klivia,

  Wat een leuke prijs blijf je nieuwsgierig tot de kerst.
  Nee is niet gelukt, ze kennen je aardig.
  Heerlijk hé om af en toe lekker alleen te zijn.
  Je vind je zelf wel weer terug hoor.oma

  Ot, de motorrijder gebruikt het pad al weg, heeft er niets te zoeken, paaltjes staan er al.
  ga morgen weer bellen met de wijkagent een afspraak maken voor een gesprek.
  Het vervolg krijg je zeker te lezen, zitten bruikbare tips bij.
  Dank je voor het meedenken.

Reacties zijn gesloten.