Pixum.

Via de mail werd ik benaderd door ene Alexander van Pixum. Of ik interesse had ik een leuke deal? Ik kreeg een kortingscoupon als ik voor het einde van dit jaar iets bij hen wilde bestellen en daarover ook een blogje met 2 linkjes naar hun website wilde schrijven.

Dat vond ik een prima plan.

Het toeval wil namelijk dat ik al op hun website had zitten neuzen, ik was namelijk op zoek naar een bedrijf dat een foto kon afdrukken op het formaat 1 bij 1 meter 50.

Toen Vlam bij ons introk waren er een paar kanttekeningen om het hier bij ons voor mij wel leefbaar te houden. Een foeilelijke hardhouten olifant moest het veld ruimen. De Afrikaanse Shaka Zulu beeldjes mochten niet mee. Zijn voltallige cd collectie moest helaas in de kelderbox blijven. En hij moest een selectie maken uit zijn om en nabij 26 schilderijen die hij in zijn eigen huis had hangen. Wij wonen namelijk op 80 (?) m2 en om nog iets van ruimte te houden, is alles volproppen- en hangen een slecht idee. De goudkleurige barokke lijst met die 2 afschuwelijk zoete engeltjes uit de Sixtijnse Madonna -die iedereen wel kent- bleef tot mijn grote vreugde ook beneden in de kelderbox.

De lijst is daarentegen best heel gaaf en staat sinds 1,5 jaar een beetje te verpieteren in de kelder. Het leek me een leuk idee om voor de nieuwe kamer van Billemans een mooie foto te laten afdrukken en in de lijst op te hangen.

Pixum ging het worden dus.

De site is erg overzichtelijk en alles wordt stap voor stap heel eenvoudig uitgelegd. Een kind kan de was doen. In mijn geval, bij de poster, kon ik de foto nog wat verschuiven, ik kon zien of ik een goeie resolutie had, zodat het resultaat op zo’n enorm oppervlakte wel mooi scherp zou worden. Fluitje van een cent.

Betalen heb ik gedaan middels een eenmalige machtiging. Fijn dat ze die optie ook hebben. Lekker makkelijk.

Echt het enige “nadeel” dat ik kan noemen aan Pixum, is de levertijd. Ik bestelde op 4 december en op de 11e werd de poster geleverd. Ik heb tijd zat nog, maar als je een kadootje voor iemand nodig hebt, houd daar dan rekening mee.

Overigens werd hier afgelopen dinsdag niet 1 pakje afgegeven, maar kreeg ik van de postbode maar liefst 2 kokers. Ik maakte de eerste open en schrok mij terstond een hoedje. Twee foeilelijke hondjes staarden me aan. Van het type geobstipeerde chihuahua, met van die bolle oogjes in zo’n veel te klein koppie. Ik als enorme hondenliefhebster (not) moest er enorm om lachen maar frommelde de gedrochten snel weer terug in hun kokertje.

Een mailtje naar Pixum met de vraag wat zij wilden, de hondjes retour of vernietigd (ik had zelf een sterke voorkeur voor dat laatste, dat begrijpt u), werd zeer vlot beantwoord (ik houd van snelle helpdesks, wéér een punt voor Pixum.) Stuurt u ze svp maar retour, 3x excuses en mogen we alstublieft uw bankrekeningnummer zodat we het geld van uw eigen nota kunnen retourneren? Ik viel van mijn bureaustoel, echt. Zelden zo’n goeie service gehad. Complimenten.

Mijn eigen poster is haar- en haarscherp. Ik heb onderstaande foto besteld en je ziet de afzonderlijke veertjes zitten. Je zou een luis op hun vleugel zien zitten, echt. Ik ben zeer content.

lovebirds2lijst

Misschien een leuk ideetje om nog even een fotokalender voor 2013 bij hen te bestellen? Zo op de valreep van het oude jaar?

16 thoughts on “Pixum.

 1. Aha, dus daar kwamen die hondjes vandaan? Had nog een hele dierentuin kunnen worden bij jou aan de muur, jij ontevreden zuster! 😉 Afijn, die vogels zijn idd prachtig en het leukste is dat ze geen lawaai maken maar je er wel van kan genieten zo.
  (ik ben benaderd door Webprint met hetzelfde voorstel, binnenkort ws net zo’n blogje bij mij dus…)

 2. Leuk voor hun dat je het gedaan hebt, dit blog geschreven. Ik hoop niet dat je dat vaker gaat doen. Dat is niet persoonlijk bedoeld, hoor, maar dat weet je hopelijk wel. Ik las eens een tijdje mee met een vrouw die ook heel leuk schreef maar steeds vaker commerciële blogjes ging schrijven. Toen ben ik afgehaakt. Reclames krijg ik al genoeg over mij heen.

  1. Nope, was ik niet van plan. Maar dit was een aanbieding die ik niet kon laten lopen aangezien ik echt al aan het zoeken was voor zo’n grote poster. Dus: vandaar 😉

 3. Ik ken Pixum nog niet, maar ga er eens neuzen.
  Ik haak soms ook af als mensen ineens commercieel gaan schrijven. Behalve bij blogs die echt heel veel lezers hebben en ook echt iets te bieden hebben. Ik weet dat dit je hobby is, maar als je echt zoveel blogs schrijft en zoveel lezers hebt, is het juist misschien helemaal niet gek om eens naar de andere kant daarvan te kijken. Je hebt toch ook die beautyblogs. Nou jij zou je kunnen focussen op lifestyle/psychologie. Hm, denk alleen dat je nu heel hard ‘Nee!’ roept 😉

 4. Geweldig Kliefje…. dat kun je dus ook een leuke recensie schrijven. Ik denk niet dat je echt commercieel zult gaan maar deze uitdaging is leuk.

  groetjes,

  Dorothé

  1. Nee, absoluut niet. Ik zie bloggen als een hobby, en dit is een eenmalige aanbieding. Ik heb er al meer gehad, van andere bedrijven. Maar als je tóch van vpal bent een poster te kopen en je kunt deze met een fikse korting aanschaffen, dan ben je toch gek als je dat niet doen? Ik ben ontzettend tevreden met mijn aankoop. Ik denk Jill straks ook 🙂

 5. Leuk dat je ook door Pixum bent benaderd! Ik had het een paar weken geleden en heb toen een fotokalender bij hun gemaakt en deze werd vrij rap thuis bezorgd, volgens mij zelfs binnen 3 dagen! Af en toe zoiets tussendoor is leuk, toch

 6. haha, ja, leuk en orgineel en fijn.
  Ja, soms moet je gewoon wat durfen en dan maar doen ook.

 7. Ken ze ook al jaren,
  van visitekaartjes voor de country
  tot recent een poster voor Omama.
  Super zijn ze daar !
  Daar mag wel reclame voor gemaakt worden hoor
  mmmm herinner me nu ook nog een kalender,
  en foto in sneeuwbal , en…………………LOL
  ze zijn gewoon goed en de prijs is ook heel gunstig!

 8. Leuke foto! Toch niet die parkiet die steeds “erectiestoornissen” had? Nee hoor, geintje! Twee echte lovebirds en ze staan er heel gekleurd op.
  Nog nooit van Pixum gehoord, maar bij deze dus wel. Goeie deal van je!

 9. Hahaha, dat van die loliestokjes en lege sappakjes herken ik wel. Die vind ik ook steeds bij de kids onder hun bed en zo… achter kastjes… achter het schot… en overal waar zij het naar toe “gooien”. Je hebt je “reclame” leuk verpakt en die sixtijnse engeltjes… IEKS!! Ik dacht laat ik eens doorklikken zo op de vroege ochtend hoe dat er nu uit ziet… Nou, die zou van mij ook niet in huis komen 🙂

  Ik heb trouwens nooit van Pixum gehoord, maar ga eens koekeloeren. Leuke knalposter voor Jill.

  Groetjes Puck

Reacties zijn gesloten.