Feestdagen

Hebben jullie gisteren ook meegedaan aan de ‘Nationale Cupcakedag’? Ik niet. De bedoeling scheen te zijn dat je iemand die je lief of aardig vindt zou verrassen met (als het even kan: zelfgemaakte) cupcakes. Nu betrap ik mezelf er wel eens op, dat ik ten opzichte van deze of gene al heel lang niet heb laten blijken dat ik hem/haar best wel aardig/lief vindt. Maar gemakzuchtig als ik ben, wacht ik dan tot 14 februari (Valentijnsdag). Dat is immers bij uitstek de dag om verborgen of veronachtzaamde gevoelens te openbaren. De ervaring leert dat ik rond Valentijnsdag het idee van massaal, geprogrammeerd aardig zijn helemaal niks vind. Dus dan komt er ook weer niets van mijn ‘aardig zijn voor anderen’.

Nu zat ik me wel af te vragen: Wie of wat heeft die Nationale Cupcakedag eigenlijk in december gepland? In die maand zijn we immers al tegen de klippen op aardig voor elkaar. We doen ons best in het verzinnen van leuke cadeautjes. We zoeken ons te pletter naar recepten waarmee we onze familie of vrienden kunnen verrassen. En als het dan eindelijk zo ver is denken we: Hoe lang moet dit nog duren?

Net als vele voorgaande jaren zal ik de ‘feestdagen’ van 2012 doorbrengen op de door mij gewenste wijze: helemaal in mijn eentje. Gisteren heb ik noch cupcakes weggegeven noch ontvangen. Geloof het of niet, ik die dingen totaal niet gemist. Tijdens de kerstdagen zal ik niet worden afgeleid van mijn boek, of van wat ik die dagen ook ga doen Het zijn gewoon twee extra zondagen en die zullen net zo lopen als vandaag. Ik hoef alleen niet om zeven uur naar het voetballen te kijken. Ik wens jullie net zulke rustige feestdagen toe.

Evert

8 thoughts on “Feestdagen

  1. Pfff, van die verplichte dagen. Ik heb er ook niets mee. Wij vieren kerst met zยดn viertjes thuis. Dat vonden we wel eens fijn en dat is een bewuste keuze. Nou, je had de reactie van de familie moeten zien. Alsof we besloten hebben de stekker uit ons leven te trekken, ofzo. Alleen al die reactie maakt dat ik alleen maar meer achter mijn keuze sta, haha. En wie weet komt wel iemand langs en die persoon is van harte welkom. Maar dat zou tenminste een spontaan bezoek zijn en niet iemand die deelneemt aan een of ander verplicht toneelspel ๐Ÿ˜‰

  2. Leuk stukje Evert
    maar ik had er ook niet van gehoord ๐Ÿ˜‰
    En al dat verplichte gedoe hou ik ook niet van maar ja
    k wil alleen maar gewoon bij elkaar zijn
    voor de rest niets ๐Ÿ˜‰

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s