Ergernissen


Vroeger waren het alleen de religieus enigszins doorgedraaiden die na bestudering van de getallen in hun Heilige Boek tot de overtuiging kwamen dat er op een bepaalde datum een einde zou komen aan de wereld of in ieder geval aan de mensheid die erop leefde. Sinds ‘New Age’ en vogue raakte kun je ook dankzij spiritualiteit (religie zonder God) tot merkwaardige (vind ik) conclusies komen. Je moet je dan eerst even verdiepen in niet-westerse denkwijzen of je gaat je verdiepen in oude beschavingen die voorwerpen of bouwsels hebben achtergelaten, waarvan men zich afvraagt hoe ze die zonder  de technieken waarover wij inmiddels beschikken in elkaar hebben kunnen zetten. Als rationeel mens geloof je niet dat (een) God daaraan te pas is gekomen, dus dan moeten het wel buitenaardse beschavingen geweest zijn, die ons al eeuwen lang in de gaten houden, ons af een toe een zetje geven(bijvoorbeeld om Stonehenge te bouwen) en af en toe nog eens terugkomen om te kijken hoe ver we het inmiddels gebracht hebben. Voor die controlebezoekjes gebruiken ze ruimtevaartuigen die wij aanduiden als UFO’s. Het zou ook zomaar kunnen dat die aardige buurman van jou in feite een alien is.

Ik volg de ontwikkelingen in de ons omringende wereld wel redelijk nauwgezet, dus je zult mij niet horen zeggen dat het voortdurend dikke pret is. Waarom hebben zoveel mensen er dan behoefte aan er nog wat extra ellende bij te bedenken? Geef ze de kans en ze leggen verbanden tussen de beelden op het Paaseiland, de Bermaudadriehoek en Atlantis en de uitkomst daarvan voorspelt weinig vrolijks. Daar schrijven ze dan een boek over of ze maken er een documentaire film van en voor je het weet reist de halve wereldpers naar een of ander gehucht waar ‘gelovigen’ samenkomen om zich te laten redden van wat nooit meer was dan een gedachtespinsel van iemand die niet kan leven met onverklaarde dingen.

Alle aandacht en tijd die aan die Mayakalender besteed werden hadden in ieder geval één groot voordeel: die aandacht en tijd konden niet meer besteed worden aan die jaarlijks terugkerende ergeernissen van de Kerst met al zijn hinderlijke bijeffecten.Nog vier dagen, dan hebben we dat ook weer echter de rug.

Evert

7 thoughts on “Ergernissen

  1. Ik stond er echt van te kijken hoeveel nuchtere mensen in mijn omgeving toch even bang waren dat de wereld zou vergaan. Zoveel aandacht is er aangegeven. Zelf ben ik er geen moment bang voor geweest. Maar je hebt gelijk; alle heisa erom heen was een leuke afleiding van alle andere ergenissen 😉 En ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik wens je fijne feestdagen toe =)

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s