Veilig?

Und?

Is de kust veilig?

Kan ik weer onder mijn steen vandaan komen en zoals vanouds gewoon lekker elke dag bloggen en bij u langskomen en links en rechts commentaar achterlaten?

Gaan de blogjes niet meer over wie wat gegeten heeft en wie waar was op alle feestdagen? Zijn alle goede voornemens gepubliceerd? Alle jaarverslagen op het net geflikkerd? Alle top weet ik hoeveels voorbij weer?

Dit jaar hadden we zowaar een heus decemberbonusje: een extra “feestdag” in de vorm van de 21e. Man o man, wat heb ik veel blogs gezien die over het vergaan van de aarde gingen.

Ik heb om bovenstaande redenen mijn jaarlijkse time-out genomen hier.

Ik was er natuurlijk wel hoor, de afgelopen bijna 2 weken. Ik zat gewoon thuis, met mijn netbookje op tafel. Ik heb elke dag trouw mijn blogrondje gedaan. Tenminste: daar waar ik op Bloglovin uit het onderwerp en eerste regels van uw schrijfsels niet kon opmaken of het wel of niet over kerstmaaltijden, wel of niet roken dan wel sporten, Maya’s en terugblikken zou gaan. Deden ze dat wel, dan vinkte ik ze meteen af als zijnde gelezen. Deden ze dan niet, dan durfde ik een poging te wagen.

Ik ben echt geen zuurpruim. Erewoord. Ik kan er niks aan doen, ik ben serieus waar iemand die houdt van gezelligheid en warmte en kaarsen en koken, eten en elkaar verwennen en samen zijn. Maar ik vind december too much. Het is me te veel opgedrongen. En ik ben wars van zaken die verplicht zijn, die geen enkele inbreng van mijn kant hebben.

Ik geloof dat ik half november al de eerste keer driving home for christmas hoorde. Binnen no-time gevolgd door de mannen van Wham. Met als goeie derde mijn grote vriendin, de kwelende Mariah Carey.

De eerste kerstkaart viel al voor de goedheiligman zijn tabberd weer voor een jaar in de wilgen had gehangen, op de deurmat.

Ik ben -erewoord- via mijn werkmail honderden keren van alle goeds toegewenst. Ik kan moeilijk daar niet op reageren, want dat is onaardig, dus ik heb honderden keren met enige weerzin teruggecopy-pasted dat ik hen ook gezellige dagen toewenste en voor het nieuwe jaar de beste wensen, goede gezondheid bladiebladiebla.

En straks, als ik weer ga werken, begint het hele feest weer opnieuw.

Want al die mensen die me pre 2013 al de beste wensen hebben gewenst, gaan dat pรณst ook nog even dunnetjes over doen. Want stel je voor?

Uiteraard niet alleen digitaal nog een extra keer, maar lekker live. Liefst met natte zoenen op mijn beide wangen. Mensen die ik liever nogal uit mijn persoonlijke ruimte houd, dringen deze op het nieuwjaarsmoment in alle hevigheid binnen. Grijpen hun kans. Uit het niets, duiken ze op me.

En het ergste: dit duurt tot pak ‘m beet begin februari. Een fijn vooruitzicht. Dat het โ€˜officieelโ€™ maar mag tot Driekoningen, daar hebben de meeste mensen lak aan.

Al met al duren mijn feestdagen een klein kwartaal. Dat is toch verschrikkelijk voor een niet-feestdagen liefhebber als ik. Zeg nou zelf.

60 thoughts on “Veilig?

 1. voor mij mag het ook over zijn, maar zo werkt het inderdaad niet.
  nu volgen al die nieuwjaarsrecepties met nogmaals die wensen en kussen en dat zowat heel januari. Mijn blog inspiratie is ook rap opgedroogd tijdens deze periode ๐Ÿ™‚

 2. Ja, arme jij:). En ze willen je ook nog allemaal zoenen. Drie keer, welteverstaan:).
  Maar, ik leef met je mee hoor…. zelf ook helemaal klaar mee.

 3. Hoi Klief,
  Ik zorg er vandaag voor dat ik als eerste ( hoop ik ) op mijn werk ben zodat ik niet iedereen af hoef te gaan met de beste wensen. Ik zit uit het zicht dus hopelijk vergeet men mij LOL. Heb ook maar 1 goed voornemen en dat is mijn collega duidelijk maken dat dit taxibedrijf niet meer rijdt!
  Groetjes,
  Syl

 4. Heerlijk dat het weer 2 januari is, ik ben er ook wel klaar mee en was dat eigenlijk al op 24 december. Heb bewust ook niet meer geblogt vanaf die tijd, alles was al gezegd en ik kan uit die weken ook weinig inspiratie halen om in een blog te gooien…
  Enne… jij ook de beste wensen! *smak*smak*smak*

 5. Welkom terug en dan zal ik je maar niet een goed nieuwjaar wensen… Ik ben ook wel klaar voor een nieuw fris jaar zonder al dat feestdagengedoe. Lekker weer in een normaal ritme!

 6. wel jammer dat we dan niet horen wat jullie die dagen hebben gegeten/gedronken…
  daar kan ik altijd wel van genieten, maar goed, we kunnen niet alles hebben (dat hadden we vorige maand al)

  toch nog een wens voor jullie, veel rust en werk voor Vlam en uiteraard gezondheid

  Berber

  1. Haha, wil je dat echt weten? Wij hadden patรฉ vooraf, met truffelhupseflups en vijgencompote. Als hoofd tongrolletjes gevuld met zalm, saffraansaus, spinazie en krieltjes. Daarna kaas en daarna een appeltaartje met kaneelijs. Uiteraard alles zwemmend in wijn. Kerstavond eendenborst met honingsaus. En 2e kerstdag pasta met een glaasje melk ๐Ÿ˜‰

 7. Sodemieter. Daar bent u weer. Uhm, maar u bent toch niet echt gevaarlijk, hรจ zuster, nee toch, niet echt hรจ.

 8. Volgens mij is er niemand blijer dan ik dat december achter de rug is. Naast de bekende feestdagen hadden we er ook nog twee verjaardagen, twee etentjes en de plaatselijke dorpskwis bij. Man wat heb ik me veel dagen brak gevoeld. Maar voor ik het vergeet: een prachtig 2013, smak, smak, smak!

 9. ๐Ÿ™‚
  ‘k zou mijn blog straks even vermijden. Terugblik op een eerste jaar ๐Ÿ˜‰
  Enne..
  Ik hou niet van digitale nieuwjaarswensen.
  Zo, dat hoge woord is er uit.

  Fijne dag verder!

 10. Is er dan echt niemand meer die onbevooroordeeld kan genieten van de al die prachtige feestdagen en die donkere dagen ertussen, waarin we het zo gezellig met elkaar kunnen maken? Gisteravond heb ik ook weer zitten genieten van al die mensen die elkaar publiekelijk in de armen sloten, nadat ze jarenlang ruzie om niets hadden. Mooier kan een jaar toch niet beginnen?

 11. Hi Kliefje,

  Het komt van een tegeltje, dus tegeltjeswijsheid maar ik vind er toch wel wat in zitten ‘Alles wat je ontvangt maar niet waardeert verdien je niet’. Het stemt mij in ieder geval tot nadenken soms ๐Ÿ˜‰

  groetjes,

  Dorothรฉ

  1. Haha, ik waardeer van alles, op spontane momenten dan hรจ? Een lief woord uit het niks, is me 100x meer waard dan op verplichte momenten.

 12. De link van bloglovin werkt niet ….. (ik wil me daar aanmelden, omdat het kunnen lezen van mij eigen bloglijst te omslachtig is)

 13. T is vreselijk voor je meis, en dan komt t ook nog ieder jaat terug… Ik zou gaan overwinteren in een Islamitisch land als ik jou was, hebbie d’r geen last van…. ๐Ÿ˜‰

 14. Ik voel me vaak echt een soort ‘aso’ in december, want ik heb alleen maar behoefte aan me terugtrekken en mijmeren en genieten van het donker en de kaarsjes en de sterrenhemel.
  Maar helaas, dan duiken die FEESTDAGEN weer op. Ieder jaar een bezoeking! Blij om te lezen dat ik niet de enige ben!

  groetjes,
  Liesbeth

 15. Ik heb ze ook allemaal voorbij zien komen en op de meeste blogs heb ik wel gereageerd omdat deze bloggers ook de moeite namen bij mij te reageren toen ik mijn blogbreak aankondigde.
  Ik had zelf echter geen enkele behoefte, en ook geen tijd, om mijn kerstperikelen te delen. Ik houd het deze week blogtechnisch nog lekker rustig en volgende week zien we wel weer verder.
  Sterkte met het onvangen en geven van nieuwjaarswensen. Ik wou dat ik (een heleboel) collega’s de hand kon schudden en/of mocht zoenen de komende dagen; dat zou betekenen dat ik werk had ๐Ÿ˜‰

 16. Je bent natuurlijk ook om te zoenen, zo leuk! Geen wonder dat al die mensen juist jou alle goed enzo willen wensen…….
  Het bevalt mij prima zo onder die steen, met al die pissebedden. Die hebben geen benul van kerst of al die andere opgelegde ‘gezellige’ dagen….
  Fijn dat we weer gewoon kunnen doen.

  Natuurlijk wens ik jou en de jouwen al die geweldige dingen, maar dat deed ik afgelopen maanden ook al, dus wat dat betreft niets nieuws onder de zon.

  Liefs!

 17. Ik gil op 7 januari door de teamkamer Gelukkig Nieuwjaaaaar! en dan ga ik weer aan het werk.
  De kerststroep was op nieuwjaarsdag na de koffie opgeruimd. Weg ermee. En met Pasen zijn we lekker in Italie.

 18. Wat moet het toch lastig zijn om aan zoveel dingen een hekel te hebben. Uiteraard mag je deze reactie met een korreltje zout nemen. ๐Ÿ˜‰

 19. Zuster, u bent een muts. Geen blogs lezen over de vreetdagen, maar waar gaat uw blog over? Juist ja, de vreetdagen.
  Ik herken je gevoel. Ik maak het huis gezellig(er), maar met kerst stond er gewoon een boerenkoolstamppot op tafel. Ik doe niet mee aan het elkaar aftroefen met het grootste of meest exotische stuk wild op tafel zetten.
  Zoenen na 1 januari doe ik niet aan want ik roep elk jaar dat ik een verkoudheidje onder de leden heb.

  Ben blij dat je weer blogt.

 20. Een heerlijke blog! Wij hadden vandaag op het werk ons nieuwjaarsontbijt en ja, daarbij werd er helaas uitgebreid gezoend en verdenk ik een aantal mannen dat ze wat extra hebben gespoten want ik rook de hele dag nog naar een vieze mix van aftershaves…
  Maar ik moet wel bekennen dat ik me schuldig heb gemaakt aan wat terugblikken en voornemens maar dat is nu eerst weer voorbij…

  1. Ja, die aftershave die je dan de hele dag meeneemt, BLEGH! Ik had een werkgever die me elke morgen begroette met een knuffel (was een Turk en nogal uitbundig) en die spoot een gat in de ozonlaag met Azarro, die hele zware lucht. Smerig, ik rook de hele dag naar hem.

 21. Hรจ heerlijk weer die zwart-gallige humor!
  Hebje gemist hoor….
  Als ik je zeg dat ik v.a. Het weekend voor de Sint, ziek-zwak en misselijk ben geweest tot na de kerst, zegt dat je toch genoeg?!?!?
  Heerlijk morgen weer werken, en rust- regelmaat en ritme; I love it!

 22. Ha je bent er weer! Ik heb ook niets met verplichtingen rondom de feestdagen hoor, maar je kunt er helaas niet onderuit. Ik denk dat ik vandaag wel 100 mensen een hand heb geschut, de gesprekken met de ouderen vond ik een feest en de rest…..gauw vergeten!

 23. zoenen doe ik niet, en ik wens alleen mensen iets toe die ik de hand schud.
  Online doe ik daar niet aan, het is wel goed, online is tijdloos.

 24. Hey Zuster
  fijn je weer te lezen op je eigen stekkie !
  Ook hier blij dat die hele zooi achter de rug is en alles weer normaal is
  tot zover normaal bestaat ๐Ÿ˜‰
  Helaas is er volgens mij geen plaats ter aarde waar je ontsnappen kunt
  aan dat hele feest gedruis maar wie ooit bedacht heeft 3 dingen in 1 maand te stoppen
  had volgens mij last van een winterdepressie ๐Ÿ˜‰

  Dank je dat we weer van je mogen genieten !!!

 25. Ha zuster Klivia,

  Zo je kunt weer over straat, de honden en katten zijn ook weer blij.
  Alles weer normaal. oma

 26. Ha Kliefje! Fijn dat je er weer bent.
  Ik lag van eerste Kerstdag tot en met Oud & Nieuw ziek in bed dus heb me ‘noodgedwongen’ aan het feestgedruis onttrokken. Ik ben er niet zo goed in ‘op commando’ gezellig doen, maar vind het altijd wel fijn bij de familie te zijn.

 27. Haha ik snap het wel. Had zelf ook een jaaroverzicht geschreven, al twee weken voordat ik het ging publiceren. Toen het eenmaal zover was zag ik ZOVEEL van die blogjes voorbij komen dat ik het al bijna niet meer wilde doen.

 28. Hรฉ daar ben je weer, gezellig!!

  Hahaha, het lijkt wel of ik mezelf lees… ik ben ook niet zo fan van het tot in lengte en dagen de feestdagen uitmelken en vervolgens nog wรฉkenlang de gelukswensen met klapzoenen te moeten ontvangen. Ik geloof dat een zwaai met de hand en rap “Beste wensen” tetteren en doorlopen de beste remedie is om zo snel mogelijk onder dat gesmak en gesnuif aan mijn wangen en oren te ontkomen (ja sommige mensen snuifzoenen een soort, ieks!!).

  Groetjes Puck

 29. Dan zal ik het maar als een compliment opvatten dat je bij me langs geweest bent en een boodschap achter hebt gelaten.

  Mariah Carey: V R E S E L I J K ! Dan ga ik nog liever naar de Mays’s ๐Ÿ˜‰

Reacties zijn gesloten.