Hersteld.

Laatst was ik getuige van een deel van een gesprek tussen 2 mensen die net aan één van hun eerste afspraakjes begonnen waren. Ik ben geen luistervink, maar als er mensen vlak in mijn buurt praten, kan ik me slecht concentreren op iets anders. Dan moet ik het wel aanhoren, net doen of ik het niet hoor, lukt me niet. Nieuwsgierigheid is het niet, ik ben een soort van geluidsallergisch en hoor alle andere in de omgeving zijnde dingen, die gaan dwars door belangrijker geluiden heen.

In ieder geval: ik begreep dat de man in scheiding lag met zijn vrouw, de scheiding was nog niet officieel uitgesproken en hij woonde tot hij iets geschikts kon vinden, op de zolderverdieping.

Sowieso had ik bij dat verhaal van hem nogal mijn vraagtekens. Ik vind het in dezelfde categorie vallen als een vreemdgaande man die zijn minnares steeds maar weer belooft weg te gaan bij zijn vrouw. Iets met sprookjes en naïef.

Als ik in de schoenen van de vrouw zou staan (wat ik ook niet eens letterlijk zou willen, want ze had Ecco’s (!) aan) dan had ik deze meneer een schop onder zijn kont gegeven. Next. Een oud Hollands gezegde luidt immers: meer mannen dan kerken. Amen.

Al zou het wél waar zijn: als je relatie uitgaat, heb je mijns inziens -als je ex-partner enige indruk heeft gemaakt- zeker 2 jaar nodig om te herstellen. Of nie?

Ik las ergens dat het gemiddeld zo’n 18 maanden duurt. Wie gaat er nu terwijl ie in scheiding ligt, al aan het daten slaan? Wat voor type ben je dan? Iemand die niet alleen kan zijn? Iemand die al een poosje een toneelstukje aan het wegzetten was tegenover zijn vorige partner? Of ben je dan gewoon aan het (bijna) vreemdgaan zoals waar ik de meneer uit dit verhaal van beschuldigde?

Ik heb geen idee hoe het de laatste jaren op datingsites gaan, maar in “mijn” tijd, waren er elke avond echt duizenden mannen online. En dan kies je van al die welwillende exemplaren -want als vrouw op een datingsite ben je loslopend wild omdat de verhouding man/vrouw totaal scheef ligt- een vent uit die nog met zijn aanstaande ex samenwoont? He?

Dus ook aan mevrouw Ecco was er één en ander mis, als je het mij vraagt. Dat had ik bij de eerste blik al gezien. Iets van onzekerheid? Geen doorgewinterde dater? Zelf net herstellende van een gebroken hart en of gedeukt ego?

Ik had me erg graag in het gesprek gemend.

Dan had ik de meneer gevraagd om terug te gaan naar zijn zoldertje en eerst eens te herstellen van de hele toestand alvorens zich in het dategewoel te storten óf met een betere smoes te komen.

En de mevrouw had ik een klein stylingsadvies gegeven.

Ecco’s!

Tsssss….

41 thoughts on “Hersteld.

 1. Tsssss Kliefje… ik heb hartstikke hippe eccogympen, allstars-model! En binnen anderhalf jaar na mijn scheiding had ik met mijn nieuwe vent een huis gekocht en was ik zwanger (nou had mijn ex inderdaad niet zoveel indruk gemaakt, vandaar ook ‘ex’).
  Maar dat zoldervehaal, daar was ik niet ingetrapt 🙂

 2. Je moet ze de kost geven, die dat doen! Tegenwoordig hoor je niet anders dan dat ze van de ene relatie zo de andere in stappen, met op de lange duur hetzelfde verhaal. Niet handig denk ik, maar ik spreek niet uit ervaring…

 3. ha, moet lukken, net hetzelfde schoot me door het hoofd nog voor ik je “sowieso” had gelezen!
  en ik begrijp er ook niks meer van, blijkbaar wisselen sommigen (nogal veel eigenlijk) nu sneller van partner dan anderen van ondergoed!
  voor een relatie vechten is er zo te zien niet meer bij, bij de eerste troubles is het van “salut en de kost”.
  nu ja, wie weet hebben zij gelijk, het houdt je waarschijnlijk jong…..
  maar persoonlijk hou ik wel van wat saai en sleur 🙂
  btw, je moet echt wel een vrouw zijn om te weten welke schoenen iemand aan heeft toch? mijn madam kan dat ook perfect! (zelfs in films!!!) terwijl ik nooit weet welk haarkleur ze hadden, bril of baard of snor of niet….
  Zus, ferme week hé!

  1. Dat van dat sneller wisselen van partner dan van ondergoed klopt ook niet altijd. Ik ben het levende voorbeeld van TE lang blijven (20jaar) bij een partner die dat aan geen kanten waard was(scheefloper, alcoholist, geweldenaar,…)
   Mijn huidige partner heb ik leren kennen zonder op zoek te zijn naar een nieuwe liefde, er is uiteindelijk meer gegroeid dan we beiden ooit dachten, en sommigen noemden dat ook ‘snel’ na het overlijden van mijn man.
   Ik kan me in deze een ander zijn mening niet aantrekken, ik ben verdorie blij dat ik eindelijk gelukkig mag zijn !

   1. groot gelijk dat je je een ander zijn mening niet aantrekt, het zou er nog aan mankeren! en ‘k ben blij dat je blij bent! 🙂
    maar blijkbaar is dat een gevoelig punt voor je (door velen hun geroddel?), anders zou je ook wel merken dat ik iets heel anders bedoel hé!
    en indien ik je echt gekwetst heb spijt het me, was echt de bedoeling niet!

   1. Leuk, jullie beiden. Start een nieuw blog “Klief-m-Mad”.

    Kan het niet zo zijn dat meneer genoeg had van mevrouw haar ‘wandelingen’ en/of…?

    Zou Z(punt)alando korting geven voor ’n “no-go-ec-co-blog”?

    BTW: Gelukkig is LADY RITA ANDERSON gestopt met dreigen 😉

 4. Dat zijn dingen die ik ook nooit goed snap; dat mensen zo snel van de ene relatie in de andere kunnen rollen. Je hebt toch tijd nodig om een breuk te verwerken. Of zouden al die mensen gewoon een rebound zoeken?

 5. Hi Kliefje,

  Ecco’s met shockpoint waren de redding van mijn voet met plantaris fasciitis (en Ascics voor het rennen). Ik liep dus ook ’s zomers met veterschoenen onder mijn rokjes!!!. Maar de rest van mijn styling was wel oké. Over scheidingen kan ik niet meepraten (gelukkig).

  groetjes,

  Dorothé

 6. Toen ik begon met dit blogje te lezen dacht ik: ow, dat is dat stel uit de sauna. Maar hoe zit het dan met die Ecco’s? Ik kreeg opeens hele rare beelden van een blote dame op Ecco’s ;-).

 7. Niks mis met Ecco’s, mijn moeder (92) loopt er al jaren op. Nooit problemen met haar heupen (!) en zonder rollator!

 8. …. Ik dacht eerst dat je het over dat stel had in de sauna… maar dan met ecco’s aan?? Moest wel even googlen wat ecco’s zijn, want die dingen ken ik niet… heb gekeken, en weet gelijk waarom ik ze niet wil kennen 🙂

  Maar dat zolderverhaal… ik zou gelijk wegrennen… toedels!!

  Groetjes Puck

 9. Je slaat al aan het daten, als je weet dat je huidige relatie definitief over en uit is, maar je financieel nog niet in de mogelijkheid bent om eigen woonruimte te financieren. Dat heet ‘elkaar gunnen zonder schuld opnieuw te moeten beginnen’.

  1. Deze meneer zat doodleuk te vertellen dat hij een flinke spaarpot had waarvan zijn ex niets wist. Ze zijn in gemeenschap van goederen getrouwd en ze had geen recht op van alles en nog wat. Hij gunde haar niet zo heel veel 😉

 10. Moeilijk om andermans situatie te beoordelen… weet jij veel, dat ene gesprekje zegt ook niet alles. En Ecco’s, ik hoop nog lang genoeg voeten te hebben die in andere schoenen lekker lopen…

 11. los van de ecco’s (zalige slofjes trouwens, goed voor de voeten ook)
  ik mis heel veel info om al van vreemdgaan te spreken, van snel (binnen de door jou gestelde 18 maanden verwerkingstijd) je oude paar ecco’s inruilen voor nieuwe…
  misschien werd de soep daadwerkelijk niet zo heet gegeten als dat hij werd opgediend Klivia…
  nu vind ik je oordeel-zo-kort-door-de-bocht-zonder-meer-achtergrondinfo altijd wel heel leuk om te lezen, maar deze vond ik net ff te kort.

 12. Haha, nou dan moet je eens bij mij op school kijken, buren die het met elkaar doen (alle kinders bij ons op school dus wij krijgen veel mee) en nog veel meer smeuiige situaties. Het is wat. Ecco’s zijn erg. Net als wolky’s. Alleen de naam al:-)

 13. Is dit het saunastel waar je laatst over schreef? Ecco’s in de sauna?

  Meneer is alweer op zoek naar zijn volgende huishoudster/verzorgster.

 14. Wat is nou makkelijker: hij hopt zo van het ene huis naar het andere, scheelt een zoektocht naar een woning en inrichtingsdrama’s ,-)
  Wie is hier nou slim…. Hij of lady-ecco!?!?!?

  ,-)))

  Het is weer een briljant stukkie zuster!

 15. Oei.. wat hij een ander flikt, gaat hij jou vaak ook flikken.. zolderkamertje indeed. Voordat de scheiding is uitgesproken. Pfa. Foute boel.
  Ik had me er ook graag mee bemoeid.. 😉

  Over de Ecco’s laat ik me niet uit. Ik wil graag dat mijn heeeeeeerlijke zachte zwarte bontlaarzen van een niet nader te noemen merk me nog heel lang warme voeten bezorgen met de komende vries- en sneeuwmeuk en wil niet dat ze spontaan gaan muiten.

 16. Ik heb gelukkig geen ervaring met scheiden en daten daarna, maar het lijkt mij ook een tikkie snel allemaal. En als hij een spaarpot heeft waar zijn ex niets van af weet, hoe diep heeft de liefde dan ooit gezeten? En wat zegt dat voor een volgende relatie, houdt hij dan ook dingen verborgen? Lekkere basis voor een relatie…

 17. Ik heb die Ecco’s even moeten opzoeken. Want dat is niet mijn kledingstijl. En \toen ik ze zag wist ik ook meteen waarom. Hahahahaha. tRouwens.. Bij mij duurde het 6 maanden toen ik Dinnetje tegenkwam. En niet eens bewust gaan daten maar zomaar.

  Love As Always
  Di Mario

 18. Hm, je moet altijd van alles invullen op die datingsites, maar je favoriete schoenenmerk mogen ze er ook wel bij gaan vermelden….. Voor mij geen datingsites meer….brrrrrrrr:)))

 19. Hihi, net als een aantal andere lezers zag ik ook de dame uit de sauna voor me in haar nakende niksie met Ecco’s. Een nogal vreemd beeld…

 20. Ik vind: als je het ‘uitmaakt’ ga dan ook weg. Blijf niet in hetzelfde huis wonen. Mijn broer deed het zeker een half jaar bij mijn ex-schoonzus. Ik vond dat zo stom. Hij kon best bij mijn ouders terecht, maar dat kwam hem ff niet uit. 😉

 21. Tja Zus , Tv draagt ook soms ecco shoe’s of zoals je het noemt ! Ben ik nu ouderwets of een ouwe zak , niet modern meer , niet mee met onze tijd ?? Pffff ben al meer dan 35 jaar bij TV (vrijen en getrouwd) en zie niet in van te veranderen ! Zou ZEKER niet op de zolder slapen , direct weg indien nodig ! Zuske ze is nog altijd na zoveel jaar met alle stormen en donderwolken mijn grootste “keppe’ (lieveling )

 22. Het kan altijd erger, ze had ook crocs kunnen dragen…….
  Tsja dat zolderverhaal, ik geloof in eerst je zaakjes op orde en dan pas weer verder kijken.
  Toen ik in scheiding lag, was mijn prioriteit rust en stabiliteit in het leven van mij en mijn kinderen, dus werk (meer uren om voor ons te kunnen zorgen) en een huis waar we ons veilig konden voelen.

 23. Ha zuster Klivia,

  Weet niet of je zomaar een oordeel kunt uitspreken, wie schopt wie eruit!
  Dat date tijdens wat dan ook, is heel gebruikelijk geworden. oma

  Ot. Je verzoekje staat genoteerd voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://www.wir-3.com/

 24. Dit is per geval discutabel natuurlijk. Ik denk dat mannen sowieso wel sneller ‘toe zijn aan’ een nieuwe start. En het is tegenwoordig ook wel heel lastig om de zaken financieel snel te kunnen regelen, en meestal zit je toch wel een tijdje ‘vast’ aan elkaar… Als je het op een nette manier doet, zou een date best moeten kunnen naar mijn idee.

 25. Klief-m-Mad. Niks no-go-ec-co! Ik was te voorbarig! Heb je mijn knipoog gezien?

  In de vorige eeuw(en) werd het ego van menig vrouw gestreeld als de door haar begeerde man de volgende zin uitsprak: “Mijn vrouw begrijpt mij gewoon niet…” waarna zij al half de zijne was.
  Deze meneer heeft een eigentijdse variant bedacht en daar nog een schep geld bovenop gedaan.

  Kon je niet per ongeluk-expres je karaf water of i.a.over zijn hoofd laten spetteren of had je het kookpunt bereikt en was er al stoom?

  Een meesterblogje Klief! Zelfs met die ontbrekende ‘g’ in de zin “Ik had me erg graag in het gesprek gemend.” zie ik je als Zorro.

  Ik denk dat ik nu maar eens ga slapen ;-0)

Reacties zijn gesloten.