Toon.

Het is de toon die de muziek maakt. Ik ben daar erg gevoelig voor. Ik doe van alles voor mensen, ben iemand die het een ander graag naar de zin maakt en loop net zo makkelijk nog een keertje terug of harder om iemand een plezier te doen.

Mits het met een beetje respect gaat. En iemand het magische woord “alsjeblieft” gebruikt.

Niet zoals een mannelijke patiรซnt vorige week deed. Want dan gaat mijn kont tegen de krib en doe ik niks meer voor je.

Ik kreeg een mail met daarin: ik heb een verstopt oor en ik kom tussen 16 en 16 uur 30 om het uit te laten spuiten.

Mijn broek zakte af van de arrogantie die uit de mail sprak. Alsof ik als een knipmes in de houding moest springen voor deze meneer en dat hij wel even uitmaakte wanneer hij kwam. En bij welke arts of kapper of die dan ook afspraken maakt kun je een indicatie geven tussen hoe laat en hoe laat je wilt komen?

De gek…

Ik mailde terug dat ik sowieso om 16 uur gevlogen was en ik die middag helemaal geen tijd had omdat ik een overvol spreekuur had en ik een zeer belangrijk verslag moest mailen naar onze zorgverzekeraar. Dat hij de volgende dag welkom was. Tussen 8 en 9 uur, tijdens mijn inloopspreekuur. Of hij kreeg een vaste afspraak op een nader te specificeren uur.

Om 13 uur kwam ik terug van mijn lunch en zag een nieuwe mail. ‘Ik heb niets van je vernomen dus zonder tegenbericht zie ik je tussen 16 en 16u30.’

Ik mailde terug dat daarvan voor de 2e keer geen sprake was, stuurde het eerdere antwoord nog mee terug.

Ik kreeg een boze e-mail dat hij nu al vrij had genomen en dat hij toch wilde komen.

Mijn antwoord was van dezelfde strekking als de eerste 2. Geen tijd, erg druk, morgen als eerste aan de beurt. En dat ik het enigszins vreemd vond dat er van zijn probleem, nu mijn probleem ging maken. De beste man had zelf zonder ons akkoord vrij genomen en nu was dat mijn schuld? Haha!

De volgende dag vertelde ik mijn collega wat er voorgevallen was en alsof zij alsjeblieft bij wijze van uitzondering zijn oren wilde uitspuiten en nergens op in wilde gaan.

Hij kwam hoor. Net zo arrogant als de toon van zijn mails. Hij uitte uiteraard een opmerking over onze mailwisseling. En dat ie het jammer vond dat hij niet eerder geholpen kon worden.

We hebben ‘m professioneel doodgezwegen.

De proppen uit zijn oren heeft Laura kunnen verwijderen. Het plaatstalen bord voor zijn kop, is helaas volledig met hem vergroeid. Daar konden we niks meer aan doen.

36 thoughts on “Toon.

 1. Gevalletje geen bord voor z’n kop, maar een heel servies! Keurig gedaan overigens, ook al is de klant koning, jij hebt ook een dagindeling die vaak muurvast zit.

 2. Hier die andere pleaser. Mijn hakken in het zand zijn natuurlijk niet in goede aarde gevallen bij mijn collega. Gelukkig heeft mijn baas een stuk hout langs mijn been gebonden zodat ik mijn poot stijf moet houden ;-))).
  Maw hij heeft haar gezegd dat ze blij moet zijn dat ze 3 haar mee heeft mogen rijden en dat hij snapt dat ik mijn vrijheid terug wil.
  Werkse vandaag als je er kunt komen….

 3. Een domoor dus. Voor zulke mensen doe je het altijd verkeerd, wat je ook doet of zegt. Onmogelijke portretten zijn het, die hoogstwaarschijnlijk ook nog eens staat zijn om een slechte review op een internetforum over de praktijk te kwakken. Kan ik vanmiddag even bij u langskomen trouwens? Er komt stoom uit m’n oren.

 4. Hoe halen mensen het in het in hun hoofd om zo brutaal en arrogant te zijn! Hoe kan het toch dat mensen denken dat alles om hun draait? Of was het misschien de prins?

 5. Hoe haalt die man het in zijn hoofd om zichzelf in jouw planning in te plannen… zonder “alsjeblieft” nog wel. En dan vind hij het gek dat het niet kan… tsss… een grote eikel is het. Inderdaad met vergroeid stuk plaat, hahaha.

  Die verroeste versie en een hรฉรฉl servies bij het commentaar vond ik ook wel een hรฉle goeie, hahaha.

  Groetjes Puck

 6. Oh brr, ik ben allergisch voor deze toon! Een alsjeblieft in de mail was amper extra moeite geweest en daar had hij vast meer mee kunnen bereiken. Sommige mensen snappen het echt niet.

 7. ๐Ÿ™‚ sorry dat ik lach, moet je het maar niet zo grappig vertellen hoor, heel herkenbaar overigens…..
  Maar met plaatverwijderen indien je dat zou kunnen……zie ik een gat in de markt ๐Ÿ˜€

 8. Hij betaalt voor je diensten. De klant is koning. Jij werkt voor hem.
  Kan me wel bedenken met welke redenen deze zak vindt dat hij e.e.a. kan bepalen. Ik ben allergisch voor zulke types en zet me dan gelijk schrap om er niet in te trappen.

 9. Haha, erg leuk herkenbaar stukje weer. Da’s nou net de reden waarom mijn baas me toen ik nog als apothekersassistente werkte liever aan het pillendraaien en zalfjes maken zette dan aan de balie. Dat soort arrogantie werd door mij namelijk ook altijd meteen afgestraft, soms helaas wat minder subtiel dan jij.

 10. Maar Kliefje begrijp je dan niet dat die man een heul belangrijke baan been heeft, en dat hij niet zo maar op een tijdstip als het jou zint langs kan komen. En dat hij bovendien ook nog iedere maand ruim honderd euro aan zijn zorgverzekeraar betaalt. Dan mag hij toch wel een beetje service verwachten. Dat jij dat niet snapt Kliefje, dat valt me tegen van je :-))).

 11. Quote: “Het is de toon die de muziek maakt. Ik ben daar erg gevoelig voor. Ik doe van alles voor mensen, ben iemand die het een ander graag naar de zin maakt en loop net zo makkelijk nog een keertje terug of harder om iemand een plezier te doen.
  Mits het met een beetje respect gaat. En iemand het magische woord โ€œalsjeblieftโ€ gebruikt.”

  Daarin zijn we dan wel heel erg hetzelfde. Ik ben alleen jaren lang zo ver gegaan dat ik mezelf totaal vergat, en dat mag niet meer gebeuren.

 12. Een plaatstaalfetisjist…..
  Dat jullie hem uberhaupt nog geholpen hebben…. (ik krijg echt jeuk aan de handen van dit soort mensen….)

  Liefs!

 13. Ik had hem professioneel laten zitten met olie in zijn oor voor een uurtje of twee ( per oor) Zo heel scheef, mocht ie met dat willen lappen. Zo een dwarszitter grrrrrr Het is toch maar een kleintje om vriendelijk te zijn tegenover elkaar en zekers tegen je medemens die je dan nog uit de nood helpt. Zou hem zo een voetje geven als die de deur uit gaat. ๐Ÿ™‚ Gewoon uit beleefdheid dan nog wel

 14. Nou ja, die man heeft de volledig Chinese muur voor zijn hoofd staan. Het zou de man ontzettend “goed” doen, wanneer hij eens bij onze huisartsenpraktijk langs komt. Hij kan beter niet binnen komen…

 15. heb het soms ook erg lastig om niet uit te vliegen tegen arrogante mensen! echtgenoot zegt dan: “gewoon negeren” of “kalm blijven”. Lukt me meestal wel hoor!
  toch moeten lachen met jouw kniesoor!

 16. Knap dat je collega het wilde doen, anders ……….
  tja wat dan??
  toch maar andere dag??
  Zulken komen vanzelf keertje met die plaat op straat Zuster,
  wedden ??
  ๐Ÿ˜‰

 17. Ha zuster Klivia,

  Toon maakte ook mooie muziek.
  Als je oor verstopt is, moet je toch eerst thuis zoeken.
  Komt ook door het informaile mail verkeer.
  Ik blokker dan ook hoor.
  Komt dat men gewend is alles per direct te krijgen.
  Waarom ga je nog uitleg geven aan deze meneer, een kort antwoord van het kan niet is toch ook goed.
  Gaat hem niks aan waarom hij niet welkom is.
  Laat hem volgende keer opbellen, hij kan nu horen, lezen gaat niet met een plaat voor je kop. oma

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s