Service.

Kerst viel dit jaar op dins- en woensdag. Ik bestelde zondag 16 december nieuwe rijlaarzen en een broek voor Jill, voor onder de boom. Aangezien het wicht tegenwoordig al 1 meter 75 meet en schoenmaat 41 heeft, zaten de oude kledingstukken die ze 2 jaar geleden ofzo kreeg inmiddels ietwat krap. Hoogwaterkrap zeg maar. En de tenen moesten dubbel gefrommeld worden in de laarzen.

Na lang speuren en vergelijken en dubben op het webje, vond ik een ruitersportwinkel die een hele mooie broek voor de helft hadden en supertoffe laklaarzen, voor weinig. Ik kreeg er een paar paardrijsokken bij, als extraatje. Helemaal leuk.

Maandag de 17e ontving ik de factuur die ik meteen betaalde.

Ik mailde het bedrijf dat één en ander een kerstkadootje was voor mijn dochter en of het nog ging lukken om het voor de kerst te bezorgen?

De mevrouw verzekerde me dat dat geen probleem was.

De maandag voor de kerst hadden wij nog niks binnen. Ik mailde haar weer. Ze vertelde me dat het pakje donderdag de 20e op de bus was gegaan.

Jill had dus niks onder de boom.

Ik was behoorlijk pissig.

De paardrijdoos aan de andere kant van de glasvezel bleef hameren op de voorwaarden zoals die op de site vermeld stonden. ‘We leveren tussen de 2 en 4 werkdagen mevrouw.’

Ik vind a) leveren niet hetzelfde als binnen 2 en 4 werkdagen iets naar het postkantoor brengen. Er is een wezenlijk verschil tussen de beide begrippen. Leveren aan de balie van het postkantoor is niet hetzelfde als het pakje aan de klant overhandigen.

Ik vind b) dat je het IQ van een watervlo hebt als je niet kunt bedenken dat het héél misschien allemaal wat langer duurt zo rond de feestdagen. Iedere idioot kan verzinnen dat december voor de post de meest drukke tijd van het jaar is. Daar houd je dan toch rekening mee of ben ik nou gek?

Als ik een bedrijf had, zou ik tijdens de feestdagen een keertje extra van mijn luie kont afkomen en een ritje naar het postkantoor maken. Dat heet service.

In ieder geval: het pakje werd 2 dagen na kerst bezorgd. Het had er dus 8 (!) dagen over gedaan. Ik heb wel eens make-up in China besteld die er sneller was dan deze paardrijbroek uit Brabant. Hell. Als ik was gaan lopen op het op te halen, was ik er eerder geweest.

Vlam weigerde het pakje aan de deur en de postbezorger nam het weer mee.

Toen kwam het volgende probleem.

We hadden de retourbon die in de doos zat, niet ingevuld.

Ja. En zonder retourbon kon er geen terugbetaling plaatsvinden.

‘Dat staat ook duidelijk op de site vermeld mevrouw.’

Inmiddels is het pakje aanstaande vrijdag dus alweer 3 weken geleden teruggegaan naar de paardrijkutmuts en heb ik mijn geld nog niet terug.

Inmiddels is mijn bloed ook aan het koken.

Gisteren kreeg ik een mail… Of ik mijn rekeningnummer wilde doorgeven? Dan kon mijn geld terug worden gestort.

Ik stuurde opnieuw een mail en gaf voor de 10e keer mijn gegevens door. Zal mij benieuwen. Ik denk when hell freezes over, when pigs can fly en in de pruimentijd.

Het liefste zou ik de betreffende mevrouw met één van haar eigen teugels aan een boom vastbinden en met een door haar verkocht zweepje eens even een paar flinke meppen geven.

Maar dat mag dan weer niet.

Een klant schofterig behandelen wel.

En er is niks wat je er aan kunt doen.

39 thoughts on “Service.

 1. klantenservice??? wat is dat…tegenwoordig mag jij als consument blij zijn dat je wat mag kopen in de winkel. .
  Maar ik ken ook de andere kant als “ondernemer”, klant vraag om sjaal in bepaalde kleur die ik snel lever, komt de klant het ophalen, geld vergeten, mag ik het overmaken..okay..inmiddels nog geen geld en daar kan ik ook van balen.

 2. Je snapt het niet, hè. Je zou denken dat bedrijven in tijden van crisis dankbaar zijn voor iedere klant. En dat ze begrijpen dat je, wanneer je één keer goede service van ze hebt gehad, misschien nog wel vaker bij ze gaat bestellen. Of interesseert ze dat niets? Blijkbaar niet. Nou, ga maar lekker failliet dan (lekker zwart-wit, hè?;D)!

 3. Wat een teleurstelling en frustraties. Wat ik niet begrijp (maar misschien is het een principedingetje) is, waarom je het pakje niet aannam toen het bezorgd werd? Nu heeft Jill helemaal niets, en jij nog meer frustratie.

  1. We zijn 3e kerstdag een fysieke winkel gegaan en Jill heeft zelf iets mogen uitkiezen daar. Ergo: de spullen waren niet meer nodig. Het was nl de vraag wanneer het pakje zou gaan komen en wij wilden niet meer wachten.

   1. Dat vroeg ik me dus ook af, maar zie hier het antwoord 🙂

    Je zou bijna denken dat de paardenhupsmevrouw genoeg verdient en dat ze niet wakker ligt van een klant meer of minder.

 4. Las net ergens dat webwinkels, dezer dagen ongelooflijk veul retour krijgen en ze zijn natuurlijk afhankelijk van bezorgdiensten ( Postnl bevobbeld daar moe’j ’t echt niet van moeten hebben)
  Maar deze dame mag wel iets van peper in het daarvoor bestemde h.l hebben,
  groet

 5. In drukke tijden moeten leveranciers idd de bestellingen vaker naar de bezorgdienst brengen zodat eea wat sneller afgeleverd kan worden. Ik neem aan dat Jill niet van de ene (zater) dag op de andere (zon) dag zo groot geworden is dus misschien had je zelf ook (rekening houdend met kerstdrukte etc) de kado’s voor Jill eerder kunnen bestellen!

  1. Bij ons is het altijd de vraag: waar hebben we geld voor? En dus heb ik tot het laatste geen idee gehad wat het budget was en of ik dit kon doen. En als iemand zegt dat eea in orde komt, dan ga ik daar vanuit.

 6. ik begrijp het echt niet meer! vroeger was er een spreuk: “klant is koning”. dat was niet altijd en overal van toepassing, maar meestal wel, én er was service! nu mag je verdomme precies blij zijn dat je je geld màg uitgeven volgens sommigen hun manieren! en als je zelf vriendelijk bent ben je sowieso de pineut! nu moet je echt overal van je oren maken om gewoon te krijgen waar je voor betaald en recht op hebt!

 7. Geweigerd pakje, dan moeten ze het nog een keer opsturen toch? En dan kun jij je retourbon invullen. Maar helemaal precies weet ik het niet, hoe het zit. Heeeel irritant in ieder geval. Ik bestel veel op internet en heb zelden zo iets. Laatst wel met een fiets (noata bene) en dat bleek gelijk ook de grootste oplichter van heel Nederland. Heel het internet staat vol met waarschuwingen voor hem, Opgelicht erbij, politie, maar er is blijkbaar niets aan te doen. (Zou wel even ergens op een plek op internet dit verhaal heel duidelijk met naam en toenaam van de zaak neerschrijven, soms doet de winkel iets meer moeite als ze negatieve kritiek kunnen vermijden)

 8. Rekeningnummer??? Dat heeft ze toch al?? Bij mij krijgen ze als de portokosten lager vallen het direct retour als ik net terug ben van het postkantoor!! Hoe ze het ook hebben betaald Ideal, Paypal, overmaken of wat dan ook. Ik hoef NOOIT te vragen naar hun rekeningnummer hoor.

  Die gegevens heb je als webwinkel al… Zelfs al heb je tig orders op een dag… Elke order is één geheel, dus daar staat alles bij en via Ideal en Paypal zijn het ook allemaal mapjes, dus… Paardrijmiepwinkelmuts is gewoon een lui vark (netjes uitgedrukt hè).

  Ik hoop wel dat je je geld nu snel terug krijgt, want 3 weken… tsss!

  Groetjes Puck

 9. Waarom het pakje geweigerd? Als verlaat kerstcadeau was het toch nog wel welkom bij Jill?
  Het woordje service komt zeker nergen op de site van die knollenmuts voor?

 10. Daar zou ik ook wel van balen ja. Je geeft expliciet aan dat het om een KERSTcadeau gaat. Als de mevrouw had gemaild dat het krap ging worden dan had jij of elders besteld/gekocht, of een briefje voor Jill onder de boom gelegd met de mededeling dat haar cadeautje snel geleverd zou worden. Met andere woorden, dan zou je toegeeflijker zijn geweest. Althans, voor mij zou het zo werken.

 11. Hi Kliefje,

  Op internet shop ik zo min mogelijk omdat ik nogal eens van dit soort verhalen hoorde. Ik hoor ook goede ervaringen hoor, maar de slechte blijven meer plakken vandaar mijn voorkeur voor een reguliere shop. Zelf heb ik wisselende ervaringen ook bij grote jongens zoals Bolcom.

  groetjes,

  Dorothé

 12. Reken er op dat je niet de enigste was die een telefoontje naar ginds deed met de vraag of het nog op tijd kwam….en ik denk na 99 keer het zelfde verhaal te moeten opdissen, je behoorlijk overkookt geraakt. Ze kon toch moeilijk tegen iedereen gaan zeggen ” Nee die komt er niet op tijd” Het blijft een job en het blijft een zaak die leeft op winst maken. De post is een andere zaak. Die hebben hier geen haast in het verhaal en halen dikwijls straffe toeren uit, maar haastig….
  Jammer dat het fout liep natuurlijk en ik hoop dat je de centen snel terug ziet.

 13. Ik snap je frustratie. Wij hadden onlangs net zoiets met een voetbalwebshop. Waardeloze service. Uiteindelijk kregen we na heel veel gezeik ons geld terug met als goedmakertje een tegoedbon van €5 te besteden bij de volgende aankoop. Haha… dacht het niet.

 14. Die paardrijmuts had er dus schijt aan. daar is niemand bij gebaat, Jill al helemaal niet. Eigenlijk zou je zo’n bedrijf moeten zien te bedelven onder spam en boze “fan”mail. Maar ja, dan blijf je weer zo in je woede zitten.. Zelfs ik krijg zin om ff met het zweepje bij haar op bezoek te gaan!

 15. Ha zuster Klivia,

  We zijn er mee bekend, het groeit harder dan wij vroeger.
  Ja online winkelen is ook niet alles, vraag me af of het in de toekomst blijft.
  Je weet niet wat je koop, alleen wat op een plaatje staat.
  De service kan wel wat beter, blijkbaar verdienen ze het te makkelijk.
  Zelf ook wel eens een teleurstellende aankoop gedaan. oma

  ot, De jeugd van tegenwoordig is nog niet zo slecht.

 16. pucksdailynews op 16 januari 2013 om 09:50 schreef:
  Rekeningnummer??? Dat heeft ze toch al??

  Veel webwinkeliers maken gebruik van een zg ´Payment Service Provider `
  Zoals Buckaroo of Docdata. In dat geval is het niet mogelijk om een rekeningnummer te zien
  omdat het geincasseerde geld niet rechtstreeks op de rekening gestort wordt.
  Dus als webwinkel beschik je niet automatisch over die gegevens. Wat niet wegneemt dat
  een goede communicatie en klantgerichtheid ontzettend belangrijk zijn.

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s