Liegebeest.

sleehak bont khaki 1NOOIT meer koude voeten, stond er nog bij op de website toen ik bovenstaande laarsjes einde van de zomer kocht.

Ik was er klaar voor. Zou mij benieuwen na die winter van vorig jaar toen ik keer op keer op mijn fietsje -14 graden trotseerde, op mijn werk aankwam, van mijn fiets sprong en mijn tenen afbraken.

Vanmorgen ijsfietste ik al glibberend naar de brug aan het einde van de wijk. Aldaar aangekomen was de brug vastgevroren en kon deze niet meer dicht.

Ik heb samen met zo’n 15 meefoeterende collega-fietsers een minuutje of 5 naar de roerloze brug staan staren en koos toen eieren voor mijn geld.

Ik fietste een heel eind de andere kant op, stak de brug bij het centrum over en vervolgde mijn weg naar de praktijk.

Al met al deed ik er in plaats van 12, 45 minuten over en kwam ik 3 minuten te laat aan op mijn werk.

En toen ik van mijn fiets afsprong, braken als vanouds gewoon mijn tenen weer af.

Nooit meer koude voeten was me beloofd op de site.

Zou het de zus van de paardrijdoos zijn geweest? Die ook een webwinkeltje heeft?

45 thoughts on “Liegebeest.

 1. heel eerlijk? wat ik niet begrijp is dat vrouwen zelfs voor de meest barre omstandigheden toch nog voor het uiterlijk of mode kiezen!
  trust me, ik besef wel dat ik nu mijn tenen riskeer door me op glad ijs te begeven ๐Ÿ™‚ deze discussie is hier vaste prik met mijn 2 vrouwen!
  voor -14ยฐ zou ik voorstellen (platte) boots met schapenwol (langs binnen!!!!!), sokken รฉn zweedse kousen. waarschijnlijk geen zicht, maar wel warm ๐Ÿ˜‰
  warme knuff voor vandaag!

 2. haha, I know the feeling! Heb onlangs van die ANWB waterdichte, lees niet elegante laarzen gekocht! M A A R ze zijn warm en mijn tenen blijven het doen. Nu nog zo iets voor mijn handen ๐Ÿ˜‰

  1. Met ‘erg toch’ bedoelde ik dat je er nog dertig euro voor hebt moeten betalen. Als die belofte echt op de site staat, maak er een kopie van en stuur die op met een brief waarin je ze sommeert om het bedrag terug te storten binnen 5 werkdagen en te reageren Stop ze maar in die “liegedoos”.
   Verder wens ik je een warme dag!

 3. Als het de zus van de paardrijdoos is….hebben we het hier dan over de spreekwoordelijke schoenenDoos?

 4. Hi Kliefje,

  Je beweegt je tenen niet tijdens het fietsen en daarom heb je koude voeten. Wiebelen helpt een beetje. Ook helpt het om je sokken op de verwarming te leggen en net voor je weg moet aan te trekken. Verder helpen sokken met meer nylon erin ook beter tegen de kou van die sportdingen weet je wel. Niet elegant wel warm en daar is toch wat voor te zeggen.

  groetjes,

  Dorothรฉ

 5. Met dit weer loop ik buiten alleen nog maar op snowboots. Niet elegant, wel heerlijk warm en anti-slip. Op jouw laarsjes – hoe mooi ook – zou ik geheid mijn nek breken.

 6. Ik heb voor dit weer hele onelegante sneeuwlaarsjes van sketcher, ze zijn niet heel erg wanstaltig maar verre van leuk. Ik moet zeggen , ik geniet van heerlijke warme voeten, alhoewel Meneer Williams gistermiddag tijdens het winkelen zei, kijk eens wat een prachtige pumps…zeker voor de zomer ;-)))

 7. Hier hetzelfde probleem, altijd koude tenen in schoenen. M’n Uggs zijn erg fijn, maar die kan ik nu niet aan. Ik heb nl wรฉl modieuze Uggs (ja dat kan!) en die zijn niet sneeuwdicht. Dus ik loop nu op m’n degelijke wandelschoenen en hoop maar dat ik de man van m’n dromen niet tegenkom ๐Ÿ˜‰

 8. hรฉ! zie ik daar mijn laarsjes staan ! ik heb heeeeeelemaal dezelfde! met dikke sokken aan heb ik het er best lekker warm in, alhoewel ik ze nog niet uitgetest heb bij -14ยฐC! ๐Ÿ˜‰

  1. In ieder geval warmer dan de flatjes en pumps waar ik halsstarrig aan bleef vasthouden in mijn jonge jaren… NU maakt het me minder uit hoe ik er uit zie, als het maar warm is!

 9. Met deze koude dagen trek ik gewoon mijn moonboots aan. Dan maar niet modisch. Maar wel warm.
  Maar goed…ik bรฉn ook helemaal niet modisch. En ik hoef voor niemand modisch te verschijnen. Zo heeft elk nadeel (geen werk) weer zijn voordeel (warme voeten) ๐Ÿ˜‰

 10. Thermo sokken. Middelste heeft ze aan naar school (5km heen en 5km terug fietsen). Manlief draagt ze inmiddels ook toen zijn tenen er een keer bij een hockeywedstrijd met snijwind bijna van zijn voeten afbraken en ik heb een thermolegging aan met blote voeten in Uggs… (nog uit mijn rijke tijd ja), maar ik heb dan ook รจcht geen koude voeten.

  Voor in de sneeuw heb ik van die skiboots-dingen bij de Scapino vandaan (vind het een beetje zonde om met mijn Uggs in de sneeuw + pekel te banjeren). Het strakste model qua snit die ik kon vinden, middelste heeft ze ook. Gewoon zwart met glad klittenband, zodat je je spijkerbroek er fatsoenlijk in krijgt… En dan een tasje aan het stuur, met je schoenen voor op je werk…

  Sterkte met je teentjes ๐Ÿ™‚ Groetjes Puck

 11. Ik heb dus รฉcht laarzen waar je geen koude voeten in krijgt. Gekocht in augustus (!) in de Decathlon in Zuid Frankrijk. Ze zijn nog leuk ook:-)
  Laat het maar gauw lente worden, kunnen we weer in onze peeptoes.

 12. Uggs, ik lieg niet. Ik zou niet durven. Tot voor kort was het -25/-20 waar ik woonde en ik had nooit koude voeten met m’n uggs.

 13. Als mijn zoon aan het eind van zijn verblijf Down Under nog wat geld overheeft krijg ik Uggs van hem ๐Ÿ™‚

 14. Jij hebt toch echt iets met schoenen en zo….
  Maar ik vrees dat -14ยฐ en warme voeten niet echt samen gaat zonder sneeuwschoenen of dergelijke. Ik heb daar ook ongelooflijk veel last van en kan daar zelfs ongemakkelijk van worden. Maar de winter moet je door met of zonder warme voetjes.
  Een paar dikke kousen helpen toch ietsje ๐Ÿ™‚
  Groetjes

 15. Ik kocht vandaag voor het allereerst in mijn leven heuse snowboots. Ik vind ze verschrikkelijk maar toen ik woensdag de slee van jongste moest trekken op mijn hoge hakken was dat geen succes. Dus vooruit dan maar. Morgen de boots aan als ik haar naar school breng, al sleeรซnd.

 16. Klompen.
  Ja, de echte Hollandse klompen, met geitenwollen sokken en leren klompen pantoffels erin.

  Je boort daar een echte nieuwe mode trant mee aan en je hebt loei hete voeten!

 17. Ook hier ordinaire boots hoor, koude voeten koud lijf brrrrrrrrrrrr
  en heel elegant binnen: dikke sokken en ouderwetse sloffen ๐Ÿ˜‰
  met zulke hakken zou ik sowieso om kukelen ………

 18. Ha zuster Klivia,

  Bij jou ligt er nog meer sneeuw, dus fietsen is een hele uitdaging.
  De verkoper dacht dat men na de zomer de slogan wel was vergeten, du.
  Vast een gezamelijk bv. oma

 19. Dan heb ik een goeie deal gedaan. Hier in het dorp zit een winkeltje wat door een turkse man beheerd word. Ik heb vorige maand bij hem 2 paar laarzen gekocht van 15 euries per stuk. Een paar met borg gevoerd en borg rand. Een paar met zelfde hak als jij maar dan tot kniehoogte en ook heerlijk warm gevoerd. Wel draag ik thermo kniekousen erin maar nog geen kou gehad. Groetjes Ria

 20. Ik heb een aantal jaren geleden “polderlaarzen” gekocht. (De ANWB maakt ze tegenwoordig na) Ik kan ermee door de bagger, de stront, de sneeuw of whatever lopen. Ze zijn waterdicht. Vuil spoel ik af onder de kraan, en sinds ik die krengen heb, heb ik NOOIT meer koude voeten. Ik voel me helemaal op m’n gemak in die boerendingen.

Reacties zijn gesloten.