Verleden.

Van de week heb ik weer verder opgeruimd. Weg met al die zaken uit het verleden.

Ik begon met mijn volledige e-mailbestand. De meeste namen die daartussen zaten, zeiden me niks. Figuren waarmee ik zaken heb gedaan op Marktplaats, oude liefdes, oude scharrels, familieleden die ik niet meer zie, vriendinnen waarmee ik geen contact meer heb, ex-klasgenootjes… Allemaal zijn ze verwijderd. Wat moet ik er in vredesnaam nog mee?

En ik heb mijn 2 oude blogs verwijderd.

Die ene was geen kunst, want die heb ik vorig jaar februari hier naartoe geëxporteerd. Dat waren al openbare verhaaltjes. Al die teksten zijn dus bewaard. Ze staan rechts in mijn index.

Die tweede was van een heel ander kaliber. Dat blog is nooit openbaar geweest, er lazen geloof ik 11 mensen mee. In september 2010 schreef ik daar mijn laatste post en een aantal dagen daarna, ging het helemaal op slot. Ik had niet meer de behoefte mijn diepste zielenroerselen van me af te schrijven.

Voor ik op de deleteknop klikte, heb ik één en ander nog even vluchtig doorgelezen.

Uiteraard ging het over mijn scheiding, mijn bezoeken aan de psychiater toen ik daarna helemaal ingestort was, je kunt lezen over mijn wederopkrabbeling en de periode van feestvieren die nodig was om mijn volledig verwoeste zelfvertrouwen weer een boost te geven.

Mijn ex is ergens in de diepe krochten van mijn hersenen gestopt en sporadisch komt het insect de man nog even bovendrijven. Doordat iemand me iets vraagt over mijn verleden, door een opmerking, een plaats waar we geweest zijn. Ik ben eigenlijk emotieloos op dat gebied. Enige tijd geleden kwam ik hem in een parkeergarage nog tegen, het deed me niks. Geen enkele gevoel maakte hij in me los.

Al die verslagen van mijn datingsiteperikelen, daar zit ook niemand meer op te wachten. Been there, done that. Ik was voornemens Huize Avondrood in te gaan met Vlam. We hebben allebei genoeg bedmateriaal versleten en dat is ook prima. Maar het is iets uit een verleden en ik praat daar niet over met hem. Andersom hoef ik ook niet precies te weten wat hij uitgevreten heeft. Ik heb geen geheimen voor hem en als hij me specifiek een vraag zou stellen, dan geef ik een eerlijk antwoord. Maar die verhalen op dat blog zijn de mijne en die zijn nu met die muisklik vernietigd.

Ik heb nog heel even met de gedachte gespeeld om het blog af te laten drukken in boekvorm. Want dat kan, er zijn verschillende sites waar je je eigen blogboek kunt maken.

Maar wie zit er te wachten op verhalen uit de oude doos?

Deze doos maakt elke dag nieuwe verhalen. Laat ik me daar maar op focussen.

35 thoughts on “Verleden.

 1. Heerlijk gevoel toch! Ik heb laatst ook opgeruimd in de papierzooi die ik de afgelopen jaren heb gehad van mijn ex. Zalig, de oudpapierbak heeft lekker kunnen eten 😉

 2. Een afgesloten boek is net zoiets als ctr-alt-delete :)) vooruit kijken is beter.
  Niet alleen de harde schijf van je computer maar ook die harde schijf in je hoofd opschonen, goeie zaak. Fijn weekend alvast
  Vond t wel jammer dat je post van gisteren op slot zat…ik kijk uit naar je volgende openbare post :))

 3. Opruimen is fijn, ik ben wel van het bewaren herinneringen aan enzo. Maar je moet een mooie balns vinden.

 4. ha, je pc voelt zich heel wat lichter waarschijnlijk, en jij ook! 🙂
  ik wist niet dat er site’s voor blogboeken bestonden,
  ik druk mijn blog af, en steek die in een map
  ‘k vind het leuk daar eens in te bladeren,
  en misschien helpt het mijn geheugen een beetje 🙂

   1. ha bedankt! maar het is nu niet da’k mijn geleuter in zo’n boek ga steken hé,
    het zou een beetje Dorus met een nieuwe jas lijken!
    leuke dag nog!

 5. Ik kan alleen maar zeggen na het lezen van je verhaal, opgeruimd staat netjes en op volle kracht vooruit!
  Goed weekend zuster

 6. Ik vind dat nou zo knap van je, tastbare herinneringen (al zijn ze naar) in de vorm van mails, foto’s, post bewaar ik graag. Noem mij een sentimentele doos 😉
  Zolang het geen ballast wordt, want vandaag is het belangrijkst!
  Fijn weekend!

 7. Niet alleen in het hoofd maar ook tastbare ballast mag gerust weg. Wat ‘k daarentegen wel weer leuk vin, is op een rommelmarkt bv iets tegen te komen wat een leuke herinnering oproept, ‘k hoef het dan niet direct aan te schaffen maar kan wel de rest van de dag met een grote glimlach rondlopen
  groet

 8. Dat opruimen is soms gewoon nodig. Stel je voor dat je overal mee zou moeten blijven rond sjouwen. Nee, zo is het beter.

 9. Hi Kliefje,

  Wist je dat er mensen lijden aan de bewaarziekte oftewel hoarding. In het VK-magazine van 29 december stond daar een heel interessant artikel over. Vooral mensen die het moeilijk vinden om met veranderingen om te gaan, perfectionisten, mensen met een groot verantwoordelijkheidsgevoel, zorgvuldige mensen vinden het moeilijk om afstand te doen van dingen. Ik neig naar bewaren maar ik heb het wel in de hand hoor. Naar aanleiding van dat artikel ben ik toch een paar dingen anders gaan doen en de jaarlijkse grote schoonmaak helpt ook een hoop. Die houd ik ook op de pc trouwens 😉

  groetjes,

  Dorothé

  1. Hmmm, ik ben redelijk perfectionistisch, heb idioot veel verantwoordelijkheidsgevoel én ik kan slecht tegen veranderingen. En toch gooi ik makkelijk weg. Schizofreen dus? 😉

 10. Heerlijk, schoon schip maken. Je verleden is geweest en als je het verwerkt hebt, waarom zou je het dan nog bewaren? De toekomst is veel belangrijker en het heden, daar leef je in en daar kunnen we allemaal van meegenieten. Ik hoop nog heel lang.

 11. goed zo. Vooral het emailbestand. Ik heb dat ook en vaker denk ik. Zal ik?

 12. Daar heb ik nu eens geen moeite mee… Vroeger deed ik alles in vakjes en maar opsparen tot de grote kuis… Maar nu is het, als het niet belangrijk is seffens grote kuis 🙂
  Het enige belangrijke en die telt is uw eigen goed gevoel. Als je daar een delete knop kan voor kan gebruiken…weet dan, die is er voor gemaakt 🙂
  Hou je goed en een leuk weekend 😉

 13. Ik zou dat nooit doen, alles zonder meer weggooien. Het lijkt me wel een fijn idee dat je altijd nog even kunt gaan kijken wat je toen ook al weer dacht en deed en zo.

 14. Ha zuster Klivia,

  Het is ook beter om ballast die je verdere geluk of leven te bannen, opruim van tastbare dingen is het eerste, dan het hoofd. oma

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma kun je straks beluisteren op onze weblog en nu al op de website waar de programma’s staan: http://www.wir-3.com/ kies voor radio de BOM

 15. ja, wat mailcontakten betreft, die heb ik niet en ik sla niks op. Ik ben wel van de msn, en wat webloggen betreft brei ik dagelijks door aan Renesmurf. Geen slotjes, geen geblokkeer en alles mag en alles kan! en zo,

 16. Ik ben ook niet zo van het achterom kijken, wat geweest is, is geweest en als het goed is, heb je er van geleerd en moet je gewoon richten op de toekomst…

 17. Mijn eerste blog had ik, denk ik, meer dan 3 jaar. Ik werd bijna onder druk gezet om hem te verwijderen (een heel verhaal met een ex van mijn vorige vriend). Ik heb hem op onzichtbaar gezet. Heel soms kijk ik er nog eens, en het is wel leuk teruglezen daar. Maar om het nu in boekvorm te zetten, neen dat, niet. Eigenlijk doe ik nu gewoon weer zoals toen en het voelt wel weer goed.

 18. En ook ik heb de afgelopen weken een paar oude blogs bij punt.nl verwijderd. Heb er geen moeite mee om zo af en toe eens flink op te schonen. Word alles weer lekker helder! Fijne Zondag, groetjes Ria

Reacties zijn gesloten.