Lastigvallen.

Sinds ik blog heb ik eigenlijk geen last van minkukels. Van mensen die bloggers vervelen.

Eigenlijk hebben er in de afgelopen jaren maar 3 exemplaren een poging gewaagd.

Ik heb inmiddels al een jaar of 1,5 geleden voor het laatst een kutopmerking gekregen van mijn lieftallige ex. Iets in de trant van “Ga liever werken in plaats van over je zielige leventje driehoog achter te schrijven”. Ik vond ongeveer hetzelfde over hem. Focus je op andere zaken, laat me met rust. Ik behoor tot je verleden. Gelukkig hield het daarmee op.

Een jaar geleden was hier ineens de ex van een collega-blogger die het blijkbaar niet kon verkroppen dat zij hem niet meer wilde. Meneer lange tenen en groot ego schepte er plots een genoegen in om op allerlei blogs onder mijn naam te reageren en om hier met verschillende namen door mijn spamfilter heen te breken en suffe reacties te plaatsen. Ik heb wat trieste opmerkingen van hem naar de prullenbak gestuurd. Een volwassen man die zich zo druk maakte, zoveel moeite deed om iemand die hij niet kende, te klieren. Hoe triest ben je dan?

De ex van die flapdrol heeft op een gegeven moment hier gereageerd op één van zijn suffe opmerkingen, eentje die door de filter geglipt was, terwijl ze wist dat het een opmerking van hem was. Daar was ik goed pissig om.

Vecht je strijd uit op eigen territorium alstublieft. Mijn blog is voetbal- politiek- en ruzievrij en dat wil ik graag zo houden.

En helaas was daar ineens van het weekend ene José Peters.

Iemand die blijkbaar problemen heeft met een andere collega-blogger. En die heeft op zaterdagavond laat, terwijl je in mijn optiek gewoon lekker een fles wijn hoort open te rukken, heerlijk te ontspannen en je weekend moet gaan vieren, hier de boel door heeft zitten te spitten en lullige reacties heeft achtergelaten. Hele kinderachtige monoloogjes vol wrok en verwijten.

Lekker volwassen.

Ik ken deze trieste persoon niet en de betreffende blogger wél, dus ik “neem het op” voor haar.

Het kan me niet schelen wie wat gedaan heeft, dat is iets tussen hun. Dit hier is mijn ruimte. Laat mij er dus buiten.

Mag ik vragen wat uw hobby is Jose?

Tennis?

Hoe zou u het vinden als ik ineens midden in een potje met een vriend de tennisbaan op kwam lopen? En dan lekker irritant voor u, zwaar in uw persoonlijke ruimte om u heen zou gaan wandelen? En vervolgens hardop ging lopen verkondigen hoe zielig ik wel niet was? Waar allemaal mensen die u kent, omheen zouden staan?

Zou u dat kunnen waarderen denkt u?

I rest my case.

O nee! Nog één opmerking heb ik: opzouten hier alstublieft.

Dank u.

50 thoughts on “Lastigvallen.

 1. Zwaar geschud op een maandag morgen. Maar blijkbaar goed op zijn plaats. Sommige mensen lijken gewoon nooit volwassen te worden als ik je verhaal lees… Gewoon erg. Maar laat je niet kisten en gewoon de grond in duwden die insecten 🙂
  Groetjes

 2. Oh, Klief, wat een ellende weer!! Wat zijn er toch een zielige figuren op deze wereld!
  Helaas ken ik het fenomeen.
  Kop op, schouders eronder en doorschrijven, meid. Wij houden van je xxx

   1. Ik had het stiekem al een klein beetje verwacht dat je dit wel zou gebruiken om te bloggen. Ach ja, is toch weer een bizar iets dit… Haha!

    1. Yep. Ik kan gewoon niet tegen mensen die zich kinderachtig, kwetsend, bemoeizuchtig gedragen, of mensen die het plezier van anderen vergallen. Flikker op. Waardeloos voor jou. Zoals je weet neem ik je niks kwalijk…

 3. gewoon alles deleten en verder niets van aantrekken.
  Soms zie je ook zulke dingen gebeuren op FB tussen bekenden van mij.
  Iemand die ik ken werd daar aangevallen en gaat nu waarschijnlijk klacht indienen bij de politie.

 4. Ha die Klief, moest je weer eens advocaat van de duivel spelen ;), Tsss.
  Goed, dat je ook direct even snelrecht toepaste!
  groet

 5. pfff, triestige mensen!
  gewoon deleten en negeren is de beste methode heb ik ondervonden.
  en anders bompakketje sturen 🙂
  leuke maandag Zus!

 6. Is die Jose geen bekende van je? Ik bedoel dat ze nu getransformeerd is tot deze persoon 😉 maar eigenlijk een bekende?
  Ik vind het toch een bijzonder fenomeen hoor, om zo te spuien terwijl het vaak kant noch wal raakt, maar ach wie ben ik 😉

  1. Nope. Het is ook geen José trouwens, maar iemand die ook nog eens zijn eigen naam niet kenbaar maakt. Maar het is gelukkig niet iemand van mijn kant 😉

 7. Direct aanpakken en dan voor de rest negeren, dat is meestal de beste methode. Ik had ooit eentje die kwam stoken tussen mij en mijn vriend, vond ik ook maar niks. Ik heb die, na een blogstukje erover, niet meer gehoord. En hij de persoon in kwestie ook nog maar amper. Net door dat gedrag, liet ze haar anonimiteit varen en wisten we meteen wie het was.

  Enfin, ik denk niet dat José hier na dit stukje nog terug komt. Eigen zaken zelf uitvechten en een ander erbuiten laten: een zeer goede boodschap.

 8. Naja, wat is dat nou weer?! Gelukkig nooit last van gehad (wel van ander ongewenst gedrag, dat terzijde), ik zou het ook bloedirritant vinden en had er dan absoluut ook over geblogd.

 9. Ik heb er ook zelden last van. En voor het geval dat, ik heb een htaccess file op de server staan waar ik enorm veel mee kan. Iemand die het echt te gek zou maken, kan bijna niet meer op mijn site.

 10. Tja, zal ik er nog aan toevoegen dat die ene Jose Peters, ook wel bekend als mijn vader, ook de hele zondag hier nog een hobby van heeft gemaakt. Dat het bijna valt onder stalking/lastig vallen/terreur. Zonde van je weekendbesteding en wat je zegt, zo vreselijk onvolwassen. Het is allemaal geblokkeerd nu, dus via internet is de rust weer terug.

 11. Wow, heavy voor Mcdid. Bestaat er tegenwoordig ook al zoiets als blogstalking. Hopelijk is het na gisteren afgelopen met die flauwekul.

 12. Oh, wat gemist geloof ik… maar duidelijke taal. Inderdaad heel irritant van dat soort mensen en wat heeft het voor nut, denk ik dan altijd.

 13. Irritant zeg. Net zo irritant als spammers, krijg je een reactie op een post van honderd jaar geleden met veel vberwijzingen naar vage sites…

 14. Je blog is eigenlijk je huiskamer…. mensen die dit soort reacties achterlaten, lopen eigenlijk zo maar je huis in en beginnen de meubels te verplaatsen en de andere aanwezigen te beledigen…
  Idioot gedrag….

  Te zot voor woorden eigenlijk….

  Liefs!

 15. Tjonge, het is te triest voor woorden.
  Wat erg voor McD dat haar vader zoiets doet.
  Helaas is internet voor veel mensen té makkelijk om eens ff lekker rottigheid te spuien.
  Niet te kunnen bedenken dat aan de andere kant van de lijn mensen van vlees en bloed zitten. Mensen met gevoel.

 16. Jeetje, gelukkig zelf nooit meegemaakt. Wel spamreacties op oude berichten maar die worden er netjes uitgefilterd door blogger.

 17. Ik heb dat ook een keer gehad. Iemand die enorm grove taal in mijn reactiebox gooide. Bleek later dat veel loggers er last van hadden en ‘haar’ (was een hij maar tekende met een vrouwennaam) kenden. Erg irritant. Ik heb alles verwijderd, geen aandacht verder aan geschonken en het was meteen afgelopen.

 18. Mijn zus heeft dat wel op facebook. Een onbekende reageert op haar stukjes. Ze vermoeden een persoon uit haar omgeving onder een andere naam.

 19. Zielig dat mensen voor hun jaloezie/wrok/haat een weblog misbruiken. Je ziet het soms ook op fora. Lekker onvolwassen zeg.

 20. Moeten ze bij mij ook niet doen hoor. Ik vind dat wel zo’n kinderachtig gedrag. Sterker nog, van kinderen verwacht je het nog niet eens.

  Love As Always
  Di Mario

 21. Wat een gedoe Kliefje …. blij dat het weer over is voor je…… er zijn immers al genoeg andere zaken die energie vergen ….gelukkig zelf nog niet zoiets gehad. Mensen die de eerste keer op mijn blog reageren komen eerst in de moderatiemap. Ik snapte niet waar dat voor was toen ik net begon, maar nu ik over ervaringen van anderen hoor wel.

  Groetjes,

  Dorothé

 22. Heb er ook last van. Op verschillende blogs van vrouwelijke medebloggers, staat dan commentaar over mij. Soms reageren ze met mijn blognaam, wat ik vrij irritant vind. Dat is dan een man van tegen de 50 moet je denken, waar houdt hij zich mee bezig, get a life.

  1. Dat is ook echt belachelijk zeg, dat mensen jouw naam gebruiken als ze ergens reageren. Jammer dat het ook gewoon zo makkelijk kan! Ach, zie het maar zo, mensen willen dus blijkbaar graag jou zijn 🙂

 23. Voor zover ik weet heb ik er nog nooit last van gehad, niet op mijn eigen blog en ook niet dat anderen namens mij ergens reacties achterlaten…
  Snap niet waar die mensen het lef vandaan halen, laat iedereen toch gewoon lekker in zijn of haar waarde!

 24. Nou ja zeg! Hier valt echt m’n mond van open! Waarom willen mensen dat doen? Wat schieten ze er toch mee op? Leven en laten leven. Ik dacht dat er alleen volwassenen meelazen, maar blijkbaar niet.
  McDid, je hoeft je niet te verontschuldigen voor je vader, je bent niet verantwoordelijk voor hem en zijn daden. Kan overigens wel snappen dat je je er onprettig bij voelt.

 25. Goh wat naar zeg! Niet alleen voor Maris, maar ook irritant voor jou. Jammer dat iemand zich zo laat kennen. Triest.

 26. Het is net zoiets als in andermans huis ruzie te maken. Ik heb de reacties een deel teruggelezen en voel vooral erg mee met McDid.Jammer dat het op deze manier moest 😦

 27. Nou op zoiets zit een mens niet te wachten. Van het wereldnieuws word je al chagrijnig genoeg 😉
  Laat ze lekker de schijt krijgen. Maar als je een tegen(email-)offensief wilt beginnen, kun jij op me rekenen.

 28. Leven en laten leven blijft voor sommige mensen een lastig begrip..laten we hopen dat het nu voltooid verleden tijd is.

 29. Ik was gisteren al bezig met een zelfde soort verhaal, omdat ik het plots op meer blogs lees. Maar ik heb er zelf godzijdank nog geen ervaring mee. Ik vind het wel rot voor je, hoop dat ze oprotten.

 30. Niets ervan meegekregen liever Klief
  maar sommigen hebben dat inderdaad. Jaloezie?
  Geen idee maar blokkeren of zoals jij gedaan hebt
  even onder uit de pot geven 😉
  Hoop voor je dat je nu weer rust hebt!
  En voor dochter van: meid jij bent niet verantwoordelijk voor!!

 31. Hé gatver! Waarom hebben die mensen die dit soort dingen doen niet een eigen interessant leven om zich mee bezig te houden?
  Ik heb inmiddels een nare ex die via een website waar wél m’n naam bekend is, mij berichten stuurt waar ik totaal niet op zit te wachten. Heb hem toevallig vanavond een lange mail in die trant geschreven. Toen ik op verzenden had gedrukt bedacht ik al dat dat waarschijnlijk is waar hij op zit te wachten en ik hem beter kon negeren (Zooo lastig!)

 32. ja, zo zijn sommige mensen, en in sommige buien. Internet is een raar iets wat dat betreft.

 33. Ha zuster Klivia,

  Tja, soms worden mensen gewoon niet volwassen.
  Delete is het beste, of niet goedkeuren.
  blijkbaar vinden ze het leuk om je persoonlijk op te kloppen. oma

  Ot. Je verzoekje staat genoteerd voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://www.wir-3.com/

Reacties zijn gesloten.