Boodschappen

De komende tijd ga ik mijn dagelijkse boodschappen doen met mijn iPad in de hand. Hoe dat zo? Welnu, het ene na het andere bedrijf stelt tegenwoordig, in het kader van ‘Alles voor het gemak van de klant’ een gratis app ter beschikking, waardoor het nog eigentijdser en leuker en aantrekkelijker wordt de producten van dat bedrijf aan te schaffen. Albert Heijn is nu ook – bijna – zo ver en de app heeft de treffende naam strong>’APPie’ gekregen. Ik schrijf “bijna”, omdat het nu nog gaat om een pilot en laat die nu uitgevoerd worden bij de AH waar ik mijn dagelijkse boodschappen doe.

Het filiaal van AH is uitgerust met wifi, dus het digitale winkelen gaat niet ten koste van je eigen bundel. Je kunt al inloggen op een bankje op het plein vóór AH. Het wachtwoord is “slimbezig”. (Hoe zouden ze daar nou op gekomen zijn?) Het is handig om de APP te raadplegen op een bankje op dat plein, omdat je erop kunt zien hoe lang de rijen voor de kassa’s zijn. Je kunt zelfs het aantal artikelen per klant zien, zodat je ongeveer kunt inschatten hoe lang de wachttijd voor de kassa’s is. Vooral vlak vóór en tijdens de weekends is dat handig, als de mensen hun karretjes tot de nok toe vol laden. Als je de rijen te lang vindt, kun je in een naburig restaurant eerst nog even een kopje koffie gebruiken. Je kunt ook een joppieburger eten in het aanpalende snackpaleisje.

Je kunt thuis al een lijstje invullen van de boodschappen die je van plan bent aan te schaffen. Wanneer je eenmaal binnen bent, zie je op je smart phone of tablet (er is ook een APPie voor Android) een plattegrond van de winkel met daarin de meest handige route langs de vakken waar de door jou gewenste producten te vinden zijn. Bij de producten wordt steeds aangegeven of je kunt kiezen tussen A-merk, huismerk en Euroshopper. De prijzen worden daarbij aangegeven. En uiteraard wordt aangegeven of een bepaald product ‘in de Bonus’ is. Ik kan dus zeer prijsbewust winkelen.

Of het echt handig is weet ik niet, maar je huisgenoten kunnen via eigen tablet of smartphone jouw boodschappenlijstje zien en en het verloop van het winkelen volgen en daarop commentaar leveren. (“Doe van de pindakaas toch maar het A-merk.”) Ze kunnen ook nog boodschappen toevoegen. (“De pindakaas is op.”) Gisteren stond er iemand voor mij in de rij voor de kassa, die – naar zijn iPad kijkend – luid en duidelijk “Shit!” riep.

Evert

15 thoughts on “Boodschappen

 1. Ben ik nu de enige die daarvan stress zou krijgen ?
  Ik krijg het nu al op mijn heupen als mensen in de winkel staan te bellen (wat wil je eten vanavond ? Wat morgen op de boterhammen ?) grrr
  Ik vrees dat ze hier moeten eten wat mijn pot schaft !

 2. Niet alle vooruitgang is vooruitgang. Ik vind dit nogal erg menselijke armoede als we niet meer zonder digi-apparaat de straat op kunnen. ( En dus ook niet meer zelfstandig na kunnen denken, neej, daar helpt zo’n apparaat wel mee… tss… hoe snel moeten onze hersenen degenereren? )

 3. ……..en hier is ’n biologische supermarkt die de boodschappen ook thuis bezorgd! Handig met dit weer en met zieke kinderen! Gelukkig is het geen A.H………

 4. Zodra die telefoon er voor zorgt dat het op mijn tijdstip gratis.. (ik ben hollander he) thuisbezorgt wordt, dan ga ik hem gebruiken.

  Love As always
  Di Mario

 5. Ha!, je voorganger was duidelijk het toiletpapier vergeten…

  Dit is helemaal niets voor mij, dat voel ik al aan mijn water… alhoewel. de oplossing van Di Mario zie ik dan wel zitten 😉

 6. Kmoet er wel erg om lachen.. ben werkelijk dol op mijn Iphone en Ipad maar dit klinkt wel tikkie omslachtig!

 7. Meen je niet, wat een gekheid… Niks voor mij, en zeker niet voor mijn telefoon, jemig ik loop veeeer achter :-s

 8. Aan de ene kant vind ik het wel leuk. Maar aan de andere kant (en die kant is veel duidelijker aanwezig), word ik een beetje moe van dit soort dingen. Waarom moet alles gedigitaliseerd worden? Waarom kun je niet gewoon met je kar door de gangpaden lopen en inladen wat je wilt? Nog even, en je hele leven ligt plat als internet het niet meer doet, of wanneer je smart phone of tablet stuk is 😉
  Binnenkort digitaal naar de wc, gok ik zo. Of wacht, ik heb al eens gehoord dat er op stations wc’s zijn waar je eerst een sms’je moet versturen voordat de deur opengaat. Is er dus al. Zucht.

 9. Over het algemeen werkt het goed, maar soms herkent Appie je boodschappen niet, en kan hij/zij ze niet op loopvolgorde zetten. Dus elke app zijn gebrek 😉 Inmiddels gebruik ik weer heel ouderwets een boodschappenbriefje…

 10. ik heb geen smartphone of een i pod maar een gewoon mobieltje zonder internet en of appsen omdat ik nogal een kluns ben en mijn boodschappen briefjes meestal vergeet, gebruik ik gewoon de agenda op mijn simpele mobieltje en sla daar op de dag dat ik boodschappen ga doen mijn boodschappenlijstjes met de tijd erbij op, zo vergeet ik nooit meer boodschappen

 11. Pffft, ik denk niet dat ik dit allemaal zo heel fijn zou vinden. Laat mij maar lekker op de ouderwetsche manier boodschappen doen.

Reacties zijn gesloten.