Vertoon.

garlandIk ben een groot fan van alles dat Tord Boontje ontwerpt.

Voor een kennis struinde ik het net af, op zoek naar een goedkope lamp, de Garland Light.We hebben die zelf boven de eettafel hangen en ik kijk nog steeds regelmatig omhoog, hij blijft mooi.

Ik belandde op een website die ze voor een heel redelijke prijs verkoopt. Zo werden ze gepromoot: de Garland Light is natuurlijk een prachtige lamp, waarvan je gasten steeds weer versteld van zullen staan.

Das fijn. Ik vind het namelijk erg belangrijk wat anderen van me vinden.

Ik heb zelf ook louter en alleen 2 lampen van hem omdat ik mijn gasten wil imponeren. Eigenlijk vind ik ze foeilelijk, maar ik kan natuurlijk niet aankomen met een lullig 13 in een dozijn Ikea-gevalletje.

Ik heb een kast vol met boeken maar lees nooit. Maar het staat zo lekker intellectueel.

In de voorraadkast staan ongeveer 55 soorten kruiden. Ik heb géén idee wat ik ermee moet, maak elke avond van die Knor Wereldgerechten. En jullie allemaal maar denken dat ik kan koken.

Deodorant? Liever niet, ik ruik graag au naturel… Maar ja: die zeurende patiënten hè?

Elke morgen frommel in mijn voeten in een paar hakken. Ik zou zielsgraag een stel Birkenstocks aanschaffen. Maar uiteraard ben ik als de dood voor het vernietigende oordeel van mijn collega’s.

Mijn leven is één groot toneelspel. Want wat zouden de buren wel niet van me kunnen denken?

Poeh poeh.

35 thoughts on “Vertoon.

 1. Ja, da’s dan weer jammer van zo’n “reclame”. Je zou denken dat dat eerder averechts werkt. Tenminste, dat effect heeft het meestal op mij. Dus moet de lamp wel héél bijzonder zijn, dat je je kennis er een plezier mee wil doen. Je kan natuurlijk ook gewoon een ongelofelijke dure auto voor je deur zetten. Ben je er in een keer van af. Maar dat zeg ik niet uit ervaring hoor 😉

 2. Heee mrs Hyacinth Bucket, daarom droom ‘k al jaaaaaren van een aanlegsteiger in de vijver achter ons huis,
  groet

 3. Ik begrijp zo’n reclame ook niet. Je zou toch zeggen dat zoiets een averechts effect heeft, op mij tenminste wel. Ooit zei een collega tegen me: wedden dat jij niet arm in arm met me wil lopen. Inderdaad durfde ik dat niet! Maar eh…je kan ook gewoon een hele dure auto voor je deur kunnen parkeren. Ben je er in een keer van af…(Niet dat ik uit ervaring spreek 🙂 )

 4. Ik schrik en moet even slikken…. val van mijn stoel en moet toch echt even bekomen. 🙂
  Je verdient een mediale voor zelfopoffering 🙂
  Maar van dat lichtje had ik nu nog nooit gehoord… nu ja, hier hangen zomaar even 20 spaarlampen in de salon en living. kwestie om te zien wat ik zeg 🙂
  Nooit vergeten toen ik ze kocht wat me dat heeft gekost en nu en dan moeten die dan ook vervangen worden. Levensduur o zo lang…in de reclame ja.
  Groetjes

 5. woeha, waarom verwonderd me dat niet?
  nee serieus: ik denk dat zoiets aangemoedigd word door de reclame,
  als de mensen uit hun eigen niet willen kopen moet je hen jaloers maken!
  en ik denk wel dat er mensen zijn die leven voor het oog van anderen,
  die leven in functie van wat “men” zal denken.

  ja goewere, die Tord Boontje is een artistieke duizendpoot!
  de werken uit glas vind ik echt wel de moeite!

 6. Suggestie…. Uggs laarzen? 🙂
  Voor Birkenstock is veel te vroeg, ga je voeten bevriezen!

  Hoi zuster, nog gefeliciteerd met je huwelijk! :))
  ben hier heel lang niet geweest…… time fly!

 7. Ik denk dat ik inmiddels hier al lang genoeg mee lees om te denken dat je meer het type bent die zich van niemand iets aantrekt en gewoon lekker eigen plan trekt! Dus nee, ik neem deze blog even niet serieus, hoewel het wel voor veel anderen mensen geldt!

 8. Hahahaha, natuurlijk. Ik hoop voor je dat je het in iedergeval voor vijf minuten zelf gelooft hebt. Zodat je het stukje heb kunnen schrijven. Maar ik geloofde er vanaf de eerste regel helemaal niets van.

  Love As always
  Di Mario

 9. Hahaha. jammer dat ik ’s ochtends nooit tijd heb om te komen lezen, anders had ik de rest van de dag met een grote grijns achter de computer zitten werken.
  En toch is het trieste dat er mensen zijn, die echt zo denken/leven……..

 10. Kliefje toch, hou je nu een reputatie hoog of haal je die juist onderuit??
  😉 Rustig aan doen, mooie weer komt nog XXXXXXXX

 11. Ha zuster Klivia,

  Wees je zelf moeder.
  Er wordt veel meer toneel gespeeld tegenwoordig, liever een grote bak rijden dan een goed bed. oma

 12. En toch zijn er velen die zich dingen aanschaffen om wat de anderen denken. Wat totale onzin is, want je zal nooit voor iedereen goed doen. Er is dan ook geen enkele reden om dat te doen. Hoewel ik mijn veto stel als het over birkenstocks gaat.

Reacties zijn gesloten.