Bah!

Vorige week waren de weergoden met me. Het regende pijpenstelen. En dus verzette ik helemaal happy mijn huisbezoek aan een hoogbejaard echtpaar van 86 en 87 jaar.

Deze week ontkwam ik er écht niet aan. Ik moest echt dringend hun suikers en bloeddrukken controleren.

Ik zag er een tikkie tegenop. Ze lullen allebei namelijk 5 kwartier in een uur over HE-LE-MAAL niks, staan volledig op louter en alleen zenden en hij is ter verhoging van de feestvreugde nogal seksistisch. En -last but not least- ze lopen heel erg te koop met hun rijkdom.

Ze wonen in een kast van een huis. Hij heeft een goedlopend bedrijf gehad met 500 man personeel en is gewend dat iedereen naar zijn pijpen danst.

Tegen tienen belde ik aan. Mevrouw deed open. Als een kip zonder kop kletsende, leidde ze me naar de woonkamer.

Meneer bleek nog op bed te liggen, terwijl ik echt duidelijk van te voren had aangekondigd hoe laat ik zou komen. Is het dan zo’n moeite om even je nest uit te komen en enigszins toonbaar aan tafel te zitten?

Blijkbaar.

Toen ik de slaapkamer inliep, lag daar in een enorm bed vol oude dekens en andere vodden de man des huizes glimlachend op me te wachten. ‘Klivia, wat fijn dat je er bent. Ik heb een plekje voor je vrijgelaten, lekker bij me!’ Hij klopte daarbij uitnodigend op het matras naast hem.

‘Hoe gaat het met je?’ informeerde bij, pratend tegen mijn borsten.

De hele slaapkamer was doordrenkt van een penetrante urinegeur. Meneer heeft een katheter maar die lekt nog wel eens. Kan gebeuren. Van die weggooi celstof weggooi matjes kopen is blijkbaar te duur, want hij lag om het matras tegen lekken te beschermen, op een soort paardendeken, zo’n geruit exemplaar van voor de watersnoodramp waar je normaliter mee verhuist. Eentje die zo te ruiken wel een toefje wasmiddel kon gebruiken.

‘Wat zie je er weer patent uit vandaag’ werd wederom naar mijn borsten gecommuniceerd.

(Ik vraag me werkelijk af wat zo’n man nou denkt?)

Toen ik bezig was met het opnemen van zijn bloeddruk en hij bleef staren, werd en passant nog verteld dat hun kinderen het zó goed hebben. Ze vliegen gewoon even naar Los Angeles om daar een verjaardag bij te wonen. Hoe leuk is dat? Decadent niet? Hahaha!

En onze kleindochter is getrouwd met een beroemde dj. Die en die. Ken je hem? Ik zou nog geen liedje van hem kunnen noemen, maar hij is wel heel beroemd hoor Klivia.

Wat vond je trouwens van onze keuken? Groot hè? Jaja, en dan is deze nog klein vergeleken met de vorige. We hebben altijd grote keukens gehad, ik zou nooit meer zonder willen.

Het was niet louter en alleen door de door merg en been gaande urinegeur dat ik in volle rengalop het pand verliet en eenmaal buiten gekomen een grote teug frisse lucht nodig had…

37 thoughts on “Bah!

 1. Ik kan me helemaal voorstellen dat je in volle rengalop het pand verliet. Daar krijg je toch de kriebels van. Ik zou ook heel veel frisse lucht nodig hebben na zo’n bezoek. Wat een opgeblazen ego’s.

 2. Je bent daar toch geen ero-dienstverlener? Maar zorgverlener? Zou hem stevig van repliek dienen en toch minstens te kennen geven dat mijn boezem niet kan communiceren! Als die ouwe l.. zich nog zelf aankleden kan, had ik toch echt mooi die slaapkamer niet betreden.
  Niet te goed worden hè!

  1. Ik heb er niks van gezegd dit keer. De volgende keer als ik kom ga ik vragen of hij wil zorgen dat hij up and running is. Dat het voor mij makkelijker is als hij zit ipv ligt. Heel veel mannen zijn nogal vrijpostig. Als ik elke keer er iets van moet zeggen, heb ik daar een dagtaak aan. Ik heb maar geleerd net te doen alsof mijn neus bloedt. Alhoewel ik het vervelend vind. Het kost meer energie er iets aan te doen, dan het maar te laten.

 3. Tja, zulke mensen zijn er idd ook. Ik heb een kennis die mensen zijn zo rijk, maar geld uitgeven om een oud kapot computertje te vervangen kan er niet af. Altijd maar weer oplappen. Maar ik heb respect voor ieders keuze.
  En die man heeft waarschijnlijk nog een goede kijk op zo’n jonge frisse zuster 😛

 4. Na zoiets ben ik altijd weer extra blij met mijn ‘gewone’ maar toch zeer rijke leventje! Vandaag weer boeiende bezoekjes gepland? Dan lezen we het wel weer hè 😉

 5. Ik denk dat ik niet alleen zijn ogen zou vullen maar tevens zijn mond. Is mij dat een ouwe zeikerd bah…. Die zou het van mij geweten hebben en hij zou er snel mee weg zijn dat borsten nou eenmaal niet kunnen praten. Ook het luchtje zou hij erbij kunnen krijgen op zijn geweten… en dit alles met een glimlach van hier tot ginder
  groetjes

 6. Jakkes wat een viezerik. Ik heb ook een keer van een vader op school een opmerking gehad. Maar ik moet eerlijk zeggen, dat ik wel gevleid was haha. Het is een leuke vent, maar wel een charmeur. Die zijn leuk om naar te glimlachen, niet om op in te gaan.

 7. Kan me niet voorstellen dat iemand voor zijn plezier in de urine blijft liggen,die mensen zijn nogal op leeftijd!Misschien hebben ze meer zorg nodig dan lijkt,of ze nu rijk zijn en opgeklopte ego,s hebben,daar lopen er wel meer van rond,ik zou hun huisarts inschakelen voor eventueel verdere maatregelen en zorg.

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s