Update

Al geruime tijd heb ik, noch hier, noch via mijn eigen blog verdere mededelingen gedaan over mijn poging het roken te beëindigen. Tijd dus voor een update.

Ik begin maar met het goede nieuws: inmiddels ben ik al ruim vier maanden ‘clean’: na 14 oktober 2012 heb geen sigaret of shaggie meer gerookt.Ik moet er natuurlijk wel bij zeggen dat het geen resultaat is dat ik op pure wilskracht alleen bereikt heb. De pillen die mijn huisarts me had voorgeschreven hebben volgens mij een doorslaggevende rol gespeeld. Maar ik doe het nu al een paar weken zonder die pillen en nog steeds heb ik niet de verleiding gevoeld toch maar weer eens op te steken. Belangrijke omstandigheid was/is ook dat in de kringen waarin ik verkeer (familie en vrienden) ik zo langzamerhand de enige was die nog rookte.

Voel ik mij nu ook beter? Dat wordt me dan wel eens gevraagd. Nou, nee. Mijn conditie is er (nog?) niet merkbaar op vooruit gegaan. Na een niet al te lang eind lopen, loop ik al behoorlijk naar adem te happen. Ik kan ook niet zeggen dat mijn eten me nu veel beter smaakt. Ik ben wel meer gaan eten, maar dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat ik weer ontbijt en lunch. Daar was ik overigens al mee begonnen voor ik stopte met roken. Ik doe ook geen moeite mij niet te begeven in situaties waarin ik ‘automatisch’ een sigaret opstak: als ik wachtte op de pont, de bus, de tram of de trein. Het meeste rookte ik overigens gewoon thuis en ik ben echt niet minder thuis.

Wat wel heel aardig is, is dat ik weer naar iedere willekeurige horecagelegenheid kan gaan, zonder mij ervan te vergewissen dat ik daar in een afgezonderde ruime kan roken. Ik hoef dus niet meer op terrasjesweer te wachten voordat ik een tapbiertje tot mij neem.

Over terrasjesweer gesproken: toen ik wakker werd en naar buiten keek, zag ik dat er al weer een laag sneeuw was blijven liggen. Het wordt tijd dat het lente wordt. Want ik wil er wel weer eens met de fiets op uit, zonder muts en handschoenen.

Evert

15 thoughts on “Update

 1. Geweldig Evert…. het ziet er naar uit dat je echt van je verslaving af bent… op naar de volgende verslaving…. biertje verdient 😉 Zelf probeer ik van mijn suikerverslaving af te komen. Ik eet het nu veel minder en daardoor drink ik ook minder koffie want na de suikerpiek kwam het dal waar alleen koffie me uit kon halen. Alles wordt nu gelijkmatiger… ook wel wat saaier, want verslavingen zijn toch wel lekker.

  groetjes,

  Dorothé

 2. Super. Een aantal weken geleden heb ik je nog gevraagd hoe het ermee stond. Goed zo. Iets om echt trots op te zijn hoor.
  Een die laag sneeuw. Het sneeuwt hier in Midden-Limburg al uuuuuren en het gaat maar door. Er ligt hier al ruim 10 cm. Ja, laat het terrasjesweer maar komen.

 3. Geweldig toch dat je het zo goed volhoudt. En natuurlijk doorgaan daar mee. En niet alle voordelen zijn meteen zichtbaar. En dat terrasweer komt vanzelf.

  Love As always
  Di Mario

 4. Hier kan ik nog maar één ding aan toe voegen. Geniet van uw biertje!
  Nu is het gewoon volhouden en je blijft een ex-roker 🙂
  ik ben dit nu in mei 10 jaar
  Groeten

 5. Zelf heb ik nooit gerookt, ik weet dus niet hoe moeilijk het moet zijn om het te stoppen, maar ik kan het mij voorstellen. Geweldig toch, dat je er niet meer naar snakt? De conditie en smaak, dat komt nog. Het heeft tijd nodig om weer in orde te komen. Maar wie niet begint, raakt er nooit, dus dat kan je jezelf al niet verwijten.

 6. Je bent goed bezig, Evert! Lang geleden ben ik met behulp van pleisters gestopt met roken en ik heb er nog steeds plezier van. En ja, ik wil óók dat het LENTE wordt! Doe jij daar eens wat aan. Please?

 7. Keep up to good work! 🙂
  Mijn vriend is al 6 jaar, maar nog steeds hoor ik ongeveer 1x per week: “Nu zal een sigaretje wel lekker zijn”. Maar goed, hij rookt nog steeds niet!!

  Succes!

Reacties zijn gesloten.