Verjaardagsfeestje.

taartjill2

Jill is vandaag 13 jaar! 🙂

Afgelopen zondag al vierden wij met een behoorlijke bups mensen haar verjaardag.

Ik ben er niet zo van, van de verjaardagsfeestjes. Van het met zijn allen in een kringetje zitten, met niemand echt even kunnen praten, de voorbereiding en het puinruimen na afloop.

Ik vind het namelijk nogal een gedoe. Je bent al met al langer bezig met alle voorbereidingen, dan dat de daadwerkelijke feestelijkheden.

Vlam en ik waren een week geleden al begonnen met de boodschappen. Rondje Lidl voor de frisdranken, bij AH was de koffie in de aanbieding, dus daar maar een aanzienlijke vracht gehaald. Smerige Kaasschips bij de Turk, zij was de baas die dag, tenslotte. Zaterdag hoefden we dus niet veel meer te halen.

Vlam bakte een dag van te voren een kilo gehaktballetjes en maakte een enorme Spaanse tortilla. (Waarvan we nog zeker de helft over hadden nadat de hele kudde mensen het pand weer had verlaten. We hebben ook nog 10 flessen frisdrank, 5 bakjes salade, 2 worsten, een halve kilo kaas, een bak vol mini tompoesjes en soesjes en 8 zakken chips over. Iemand een feestje ergens deze week? Tegen elk aannemelijk bod over te nemen, deze berg eten. Waarom trap ik er elk jaar weer in? Dat ik denk dat ik nooit genoeg heb ingekocht en maar dingen in dat karretje blijf gooien?)

De bovenstaande prachtige regenboogtaart heb ik uiteindelijk niet zelf gemaakt, vriendin Marianne heeft zich daar op gestort. Zij maakt de mooiste taarten van Flakkee e.o. dus waarom zou ik me dan druk gaan maken? Typisch gevalletje schoenmaker blijf bij je leest. Ik ben een koker, geen bakker. Ze bood het aan de taart te maken, en ik hapte binnen een milliseconde toe. Dat begrijpt u.

De ganse familie van mijn kant was er, verschillende vrienden. Blogloze Femke was er ook, met man en kind. Leuk. Kon zij mij eens zien in mijn natuurlijke habitat. De keren dat we elkaar nu live gezien hebben, was op neutraal terrein en met zonder aanhang.

Het was gezellig. Echt. En wat lief dat iedereen de moeite had genomen te komen.

Maar het is en blijft jammer dat je op verjaardagen gewoonweg geen tijd hebt om elkaar even lekker te spreken, het blijft bij oppervlakkig contact. Glazen moeten vol blijven, vuile bordjes opgeruimd, bakken chips en toastjes worden bijgevuld, de vaatwasser moet leeg en weer vol.

Vlam en ik waren gesloopt toen de laatste gast vertrokken was.

Dus ik eindig vandaag met driewerf “hoezee” voor de clipjes op mijn eierstokken.

Wat een zaligheid: slechts 1 kind en dus ook maar 1 feestje.

Ik kan het u van harte aanraden.

73 thoughts on “Verjaardagsfeestje.

 1. Maar Jill vond het vast een leuke dag en dat was toch de bedoeling. Van harte en nog heel veel mooie taarten. Ik vier nooit een verjaardag maar geef mezelf wel een leuk kado, nl geen extra boodschappen hoeven te doen

  Berber

  1. Het was een feest om ‘m aan te snijden. Wit en “saai” van buiten en dan een explosie aan kleuren aan de binnenkant. Hij was heel zacht van smaak, de witte frostint iets zurig, dus geen mierzoet ding. Ik ben geen liefhebber van gebak en taart, maar deze was super! 🙂

 2. Schitterende taart en een dikke proficiat voor je dochter. Hier waren vorige week zoonlief en afgelopen zondag manlief aan de beurt om jarig te zijn. Verhuizen is ook n manier om visiteloos te blijven ha haha. Manlief wil niks met zijn verjaardag doen en de zoon geeft van de zomer n bbq voor zijn vrienden. Kinderverjaardagen stop ik ook mee want ik blijf op en neer rijden naar t oude gehucht….
  Je haalt altijd veel te veel in huis he…ik vergat ook vaak n hoop….
  Fijne week X

 3. Proficiat aan de dochter. Prachtige taart trouwens. De verjaardagsfeestjes waren hier tot en met het 6e leerjaar. Nu bak ik wafels, oliebollen of pannenkoeken volgens wens (de pannenkoeken zijn helaas mijn specialiteit niet om één of andere reden) en dat alleen voor onszelf en de oma en opa. Meer moet het echt niet meer zijn, ik ken dat gesloopt gevoel.

 4. Gefeliciteerd! En wat een mooie taart (toch wel even teleurgesteld dat het niet je eigen maaksel is hoor 🙂
  Ondanks het gedoe vind ik een grote verjaardag wel leuk. Maar in maart is er ongeveer om de dag wel iemand jarig van familie of vrienden, dus tegen de tijd dat ik in april aan de beurt ben, is men het soms wel zat!
  Fijne dag nog voor jullie 3en!

 5. Gefeliciteerd met Jill! Volgens mij ben jij ook heel blij dat je geen verjaardagspartijtjes meer hoeft te verzinnen waarbij de halve klas uitgenodigd wordt…

  1. Psies! Vorig jaar al niet meer, ze had geen zin in een feestje. We hebben haar omgekocht, boden 50 euro als ze geen feestje zou geven en dát gaf de doorslag 😉 Kind blij, wij blij, win/win!

 6. Volgende keer boodschappen doen met een mandje ipv een karretje, dat scheelt misschien, die is eerder vol. Natuurlijk gefeliciteerd met de verjaardag van Jill. Afgelopen jaar had ik de mazzel dat ik het het kinderfeestje niet kon. He wat een pech…. En dat beviel me ook wel.

  Love As Always
  Di Mario

 7. Van harte gefeliciteerd!!!, enne volgende keer een amerikaanse fuif, bevalt mij uitstekend!
  Hoewel dan heb je waarschijnlijk niet zo’n mooie taart :),
  groet

 8. Gefeliciteerd met Jill! Ik sta anders tegenover verjaardags feestjes, vind het heel erg jammer dat oudste zijn 21e verjaardag alleen nog met naaste familie wil vieren en dat ik alle vrienden die dus ook sl 20 keer geweest zijn niet bij deze mijlpaal heb. Maar ja, zijn verjaardag!
  Groetjes,
  Sylvia

 9. Gefeliciteerd met Jill. Als ik die taart zo zie dan springt spontaan het glazuur van mijn tanden. Als het maar lekker gesmaakt heeft.
  Groetjes, Simone

 10. Van harte met je dochter! 13 jaar, worden echte pubers. (ik kan t weten, mn jongste dame is nu 13..) dus ik wens je ook vast sterkte 🙂
  Prachtige taart trouwens!!

 11. Hieperdepiep! 13 alweer…..
  En die taart ziet er echt heerlijk uit.

  Van de zomer vieren wij alledrie de verjaardagen in 1 keer met een bbq en ‘bring your own’ , iedereen krijgt wat hij/zij lekker vindt, de restjes nemen ze weer mee naar huis, geweldig!

  Liefs!

 12. Haha dat denk ik ook ieder jaar na Menno’s verjaardag. Gelukkig maar 1! Enne aan mij heeft het niet gelegen dat er tortilla over is 😉 gefeliciteerd met je mooie grote dochter! Smak.

 13. Van harte gefeliciteerd met je dochter. Ik wens jullie vandaag een mooie rustige verjaardag toe.
  Wat een geweldig mooie taart. Zal heerlijk gesmaakt hebben.

 14. Gaaaaf, die taart! En gefeliciteerd met je dochter! Ik heb mijn verjaardag in een cafe gevierd. Op 12m2 kun je niet zoveel kwijt. Het beviel me meer dan prima:)

 15. Gefeliciteerd! En… Ik ben ook jarig vandaag, wat een toeval! Heb het dit jaar niet gevierd, om bovenstaande redenen. Ik kan er niet zo goed tegen opgeprikt te zitten de hele dag.

 16. Van harte gefeliciteerd met Jill, en wat een mooie taart! Volgens mij heeft het hartstikke veel werk gekost om al die gekleurde laagjes te bakken.
  Haha, fijn dat je haar hebt kunnen omkopen en er geen tienerfeest komt. Dat is ons hier ook een aantal jaren gelukt. Nu helaas niet meer zodat af en toe de tuin helemaal vol zit met (zuipende) jongelui.

 17. Gefeliciteerd met Jill!
  Mooie leeftijd, die van mij (12 1/2, jongen) begint een heeeeeeeeel klein beetje te puberen. Nu is het nog schattig :-). Nee hoor, ik vind het leuk zoals ze groot worden, met puberhumor en ook met hun nukken en grillen.
  Ben ook blij voor je dat het feest is geweest, ik kan me aansluiten bij jou en veel van bovenstaande reageerders: ik vier alleen R.’s verjaardag, verder niets!

 18. Mooie taart! En ja, kinderfeestjes (per kind in drievoud te vieren) zijn slopend. Maar de blije gezichtjes doen wonderen. Verjaardagen van volwassenen ( die van mezelf oa) zijn erger.

 19. Proficiat met je dochter! De taart ziet er prachtig uit! Ik vier zelf ook nooit mijn verjaardag, maar ik kan me wel voorstellen dat een jonge meid hier heel erg van geniet 🙂

 20. ik gruw van zulke feestjes, maar ben ook verwend door Franse feestjes; daar is iedereen actief, iedereen neemt iets te eten en te drinken mee, iedereen loopt staat eet danst praat en helpt mee en het feestvarken? dat mag blijven zitten, staan of niks doen…. een wereld van verschil trouwens met feestje in Nederland.

 21. Proficiat met Jill! Wat een geweldige taart!
  Wij maken altijd een buffet op de eettafel. Zo gaan mensen lopen en blijf je niet in dat stomme kringetje zitten. Ook een statafel erbij is leuk vind ik.

 22. Gefeliciteerd met je dochter!!

  Heel herkenbaar… vreselijk die verjaardagen… zie er dagen tegenop en dagen erna ervan van slag. Spreek liever 1 pop 1 af!
  Scheel maar 13 dagen met mijn man en hij wil t wél vieren. Nu hebben we een deal… vorig jaar en dit jaar niet gevierd en volgend jaar (worden we 40) doen we het groot. Pffff…. zie er nu al tegenop 😉
  Wat mij betreft daarna dan maar weer 2 (of 3,4,5) jaar niet…. zal ik binnenkort eens even in de groep gooien.
  In Ierland gewoond en daar doen ze eens in de 5 jaar echt verjaardag vieren… 20, 25… Enz… Beter!!

  Enne… 1 kind hebben heeft véle voordelen maar maar 1 kinderfeest en partijtje per jaar is er daar zeker 1 van!!! November ‘mag’ ik weer…

 23. Gefeliciteerd met Jill.
  Ik heb ook maar één kind en die hield niet van feestjes (gelukkig). Hij wilde altijd met één vriendje naar de bioscoop en na afloop iets eten in de stad. Je kon me niet gelukkiger maken, want ik heb ook een hekel aan feestjes en verjaardagen. Wij vieren het dan ook niet meer. Als er één van ons jarig is, gaan we lekker uit eten en dat is dat, geen gezeul met boodschappen meer, heeeeerlijk!

 24. Dat is nog eens een uitvinding he… de klipjes 🙂 Maar al bij al heb je de dag toch overleeft en kan je nog steeds bloggen. Knalparty’s zijn ook mijn ding niet en de drukte van een gewoon feest is me al te veel ver van meer dan dat. De taart kan me dan wel charmeren en zou ik wel weten waarderen 🙂
  In ieder geval Jill heeft een top mama en nu een papa der bij die ze mag op handen dragen.
  Hou je haaks 😉

 25. Ik heb mijn twee allebei in november eruit geperst, dus 1 feestje voor allebei. Hoewel, vorig jaar is dat er zelfs niet van gekomen, de oma en opa hebben moeten wachten tegen kerst vooraleer er hier gefeest werd.
  Proficiat mama met je jarige dochter ! Ik heb ook zo een 13-jarige in huis, dat is op zich soms al een heel feest niet ?

 26. Feestjes voor m’n kids vind ik leuk en vier ik ’t liefst uitgebreid (en ja hoor, je krijgt de slag echt wel te pakken als je er 4 hebt), in tegenstelling tot mijn eigen verjaardag … 😉
  Een dikke proficiat voor Jill!!!!!!

 27. Hi Kliefje,

  Proficiat met Jill. Ik weet zeker dat zij later echt nog wel weet wat voor feestje ze had en hoe leuk de taart was etc. Kinderfeestjes kosten heel veel energie maar ze vinden het geweldig om één dag per jaar speciaal te zijn. Ik heb er inmiddels 23 kinderfeestjes opzitten, bijna allemaal thuis zelf geregeld ..nog een slaapfeestje voor jongste te gaan. Op het VO is het afgelopen, dan huren ze een film of ze gaan ernaar toe. Je hoeft er weinig meer voor te doen want ze regelen het zelf, of toch… oudste wil dit jaar een sweet sixteen party met klasgenoten geven (150 man in buurthuis) …. wie gaat dat betalen …. wie is verantwoordelijk ….. ik verlang bijna terug naar zijn kinderfeestjes. Wij hebben zelden familieverjaardagen omdat iedereen heel ver uit elkaar woont en dat is niet meer te doen, daarom gaan we nu met onze kinderen op hun verjaardagen uit eten voor de feestelijke noot van de dag. Onze eigen verjaardagen vieren we 1x per 10 jaar samen met een groot feest (bundeling van energie en kosten ;-).

  groetjes,

  Dorothé

 28. Jill, van harte met je 13e verjaardag! En ma en pa ook uiteraard.Ja, wie het verzonnen heeft om met in een kamer vol mensen te gaan zitten, snappen wij ook niet. Eén april is het bij ons ook weer zover. Wordt mevrouw 17. Ze-ven-tien!
  Geweldige klipjes…Ik heb er ook heel veel plezier van 😉

 29. Gefeliciteerd met je dochter. Enne: wat is er mis met zelfbediening. Maak ergens een buffetje. Wat statafels charteren, wordt er tenminste ook wat rondgelopen en iedereen lekker z’n spulletjes halen.

 30. Ha, ik was hier een reactie aan het schrijven, werd afgeleid en ben zelfs nog naar Zwolle vertrokken. Bij thuiskomst (úúúúren later) ontdekte ik dat ik nog allerlei sites had openstaan, waaronder deze 🙂 Gebeurt me vaker hoor, maar ik dacht, ik laat het je even weten, zodat je niet denkt dat ik je stalk 😉
  Nog mijn felicitaties voor Jill. En die taart ziet er super uit. Ik kan alleen maar zeggen dat het heel slim was om hem door een ander te laten bakken 😀

 31. Ha zuster Klivia,

  Jill nog van harte gefeliciteerd met je geboortedag, nog vele leuke en gezonde jaren.
  Maak er wat van, ook pa en ma natuurlijk.
  Ze hebben zo hun best gedaan je feest niet in het water te laten vallen, dat ze deze week nog een ritje voedselbank gaan maken. oma

  ot, Zei vandaag nog tegen de therapeut dat het een vakman is.
  De rug komt wel weer goed, voel hem nog wel regelmatig.

 32. ook ik ben een beetje laat, maar gefeliciteerd met je dochter, 13 is een mooie leeftijd he?? 🙂
  Ik word er altijd, meestal de avond van te voren( dan heb ik namelijk nog puf) ehm een beetje melancholiek en weemoedig van, dat de jaren zo snel gaan, dat het kind zo snel groeit, waar blijft den tijd, en waar gaat t heen,wat zal het worden, etc etc…. en dan mijmer ik zo de jaren (al dan niet met foto’s ) een beetje langs….

 33. hieperdepiep hoera!!!
  wij hebben er vijf, met aanhang erbij 10
  en in vier weken tijd hebben we vijf verjaardagen, ik zit er niet zo mee, maak me er niet druk om, bovendien woont er nog maar eentje thuis, de andere verjaardagen vieren we nu lekker ergens anders 🙂

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s